Şimdi Ara

**Çok Önemli!!!** Laptop çalındı. MAC adresi ile nete bağlanınca ulaşabilirmiyiz?????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
13.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir arkadaşımın evine hırsız girmiş ve laptopu çalındı malesef. MAC adresini biliyoruz cihazın, bir şekilde netten bu bilgisayara ulaşabilir miyiz MAC adresini kullanarak? Veya ulaşabilecek (ip adresleri üzerinden mac adresine ulaşıp, o anki ip numarasını gösterebilecek) bir web sitesi var mıdır acaba? Yardımlarınızı bekliyoruz arkadaşlar

• Bi bardak soğuk su.
  • öyle bi program olmaz telekomla irtibata geç. telekom verirse bilgiyi verir ama mahkeme karaı olmadan vermez sanırım.
  • arkadaşlar öle yüzlerce dosya gördüm cep telefonu bulunuyorda laptop kolay kolay bulunmuo
    ama sen yinede '''''seri numarası''''' ve dediğin mac adresiyle beraber savcılığa dilekçe verip şikayette bulun

geçmiş olsun
  • Mac adresinden laptop bulma işi yaş. Neden derseniz mac adresi bir program vasıtasıyla 3 dakikada kalıcı olarak değiştirilebiliyor. Yani sen o laptopun üzerine soğuk suyu içmeye başlayabilirsin.
  • Çalan kişi mac adresinin ne olduğunu bilmiyorsa neden olmasın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar neden soğuk su diyorsunuz, dizüstünün çalınması çok kötü bişey. Arkadaşım geçmiş olsun. Mac adresleri değiştirilebilir ama adam değiştirmez ise savcılığa başvuruda bulunduğunda belki sonuçlanır.
  • internete gireceği ne malum?geçmiş olsun diyorum.
    cep telefonuyla arada dağlar kadar fark var.sonuçta cep telefonunu hesap makinası olarak kullanamzsın.iletişim kurmak zorundasın.ancak laptopta o iş nanay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bart1969 -- 3 Mart 2007; 17:44:20 >
  • Geçmiş olsun arkadaşım.

Polis mac numarası ile bir çok kişiyi yakalamıştır bugüne kadar, eğer laptop ile internete bağlanılırsa polis yerini bulabilir. Ama bunun için önce polise başvurman lazım.

Tekrar geçmiş olsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tech_türk

Geçmiş olsun arkadaşım.

Polis mac numarası ile bir çok kişiyi yakalamıştır bugüne kadar, eğer laptop ile internete bağlanılırsa polis yerini bulabilir. Ama bunun için önce polise başvurman lazım.

Tekrar geçmiş olsun.

Aynen geçmiş olsun dostum,hemen savcılığa başvur,mac numarası ile bulunabilir belki,ayrıca ek bir bilgi söliyim ışıkta görülebilen mürekkebi olan özel kalem ile(adını şu an hatırlayamadım) mac numaranızı laptopunuzun bir yerine yazın,bulunması halinde kolaylıkla kendi pcnizi ayırabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Natural Born Loser -- 3 Mart 2007; 18:15:02 >
  • yaf eleman 20$ bi usb modem alırsın usb den kasatırır. sen git gene bul :D:D modemin mac adresini atayacaktır haliylen
  • çok geçmiş olsun arkadaşım sanki benim başıma gelmiş gibi hissettim haram olsun inşalah
  • Mac numarısıda degiştiriliyor tabi bilen birisiyse
  • quote:

Orjinalden alıntı: EstrEmO

Mac numarısıda degiştiriliyor tabi bilen birisiyse

yok hocam, adam apartmanda 3 daireye birden girmiş. levyeyle kırmışlar kapıları, sözde çelik kapı diye dandik kapı varmış hepsinde, öyle MAC adresi falan anlayacak tipler olduğunu sanmıyorum, satarlar muhtemelen, bulunursa da satın alana patlar. Arkadaş rica etti mesaj atmam için buraya.
  • MAC ID Değiştirmek kadar kolay bi şey yok, gerçekten bi bardak su iç :)
  • Kalıcı olarak değiştirmek mümkü mü? Ben windows üzerinde değiştirilebildiğini biliyorum ki bu da geçici demektir.
    Her windows kurulduğunda değiştirilmesi gerekecektir. Satın alan bun bilmezse ne olacak?
  • konuyu hortlaiyorum ama pc bulundu mu mac adresinden
    bnmde basima geldi beklemedeyim
    bu yontemle bulan arkadaslar deneyimleri yazar mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ettim şimdi bulundumu hortv2

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu yine hort ama ben de bilgi vermek istedim, 2016 mart ayında çalınan bilgisayarım hala bulunamadı, sadece karakolda mac adresini ve çalınma olayını açıklayan bir tutanak yazmıştık,

MAC adresi değişebilir diyen arkadaşlar atıp tutuyorlar, mac adresi değişebilen birşey olsaydı mac adresini uzaktan saptamak gayet mümkün olurdu, format ile bilgisayar içindeki parçanın seri numarasını/mac adresini değiştiremezsiniz. internet protokolü ile alakalı herşeyi vpn programları ile değiştirebiliriz, vpn kullanımı ile bilgisayar mac adresi de gizlenmekte.

savcılıklarda mac adresi ile bilgisayar bulan 1 veya 2 adet bilişimci var, adam her gün onbinlerce bilgisayar ve telefon internete bağlı mı diye kontrol ediyor, haliyle benimkine bakarken internete bağlı değilse bilgisayarımı göremiyor, sonra kim bilir belki ne zaman tekrar bakıyor. yani devletimizin ezikliğinden dolayı verdiğimiz vergilerden dolayı mağdur oluyoruz arkadaşlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.