Şimdi Ara

Çok iyi geçen bir ameliyat sonrası nefes kesen dikiş aldırma maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
2.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle hastane isimlerini vermeyeceğim. Sonra bi yerde kistirilmak istemem.
    İzmir de bir araştırma hastanesinde 8 ay süren bir keşif~bilgilenme~tedavi sürecinin ardından sol kasigimda Varikosel tespit edildi. Doktorun her hafta gelmeme rağmen her seferinde adımı bile unutması ve dahilinde kendi verdiği tedaviyi de unutması sonucunda guvenemeyerek internetten ve eşten dosttan araştırarak bu konuda uzman olmuş başka bir hastaneye gittim. Sağolsunlar 2 hafta içinde tespit tetkitlerle ameliyata karar verildi. 28.03.2018 de ameliyat oldum. Buraya kadar herşey normal. Asıl hikaye şimdi başlıyor :))

Doktorum sağlıklı bir ameliyat geçtiğini ve 5 dikisin ardından 1 gün sonra taburcu olabileceğimi ; Dikişleri de herhangi bir doktordan sağlık ocağı da olabilir alinabilecegini söyledi .10 gün sonra dikişleri aldırmak üzere kendi sağlık ocağıma geldim. Doktor um hemşire alır dedi pansuman odasına geçtim. Hemşire açıp baktı ve dikişler tam kurumamış haftaya gel alayım dedi. Haftaya tekrar gittiğimde ise hemşire sanki ilk defa gelmişim gibi bana "biz burda belden aşağı ve kafa bölümündeki dikişleri almıyoruz " dedi. Acile yönlendirdi. Bana yakın olan bir hastanenin acı servisine gittim. "bu saatte olmaz sabah 8~10 arası gel alalım. "dedi. Sabah tekrar aynı yere geldiğimde ise "hangi hastane ameliyat ettiyse oraya git "diye bir cevap aldım. Ordan başka bir sağlık ocağına gittim. Akşam üzeri 4.30 civarıydı. İçeride doktorlar vardı. Derdimi anlattım ve "mesaimiz doldu yarın gel yardımci olalım "dediler.
    Ben de çıldırmak üzere iken bir sonraki gün ameliyat olduğum hastaneye geldim. Kendi doktorum yokmuş. Bana asistan gelecegini beklememi söylediler. Saat 10 olmasına rağmen gelmedi. Sekretere sorduğumda ise gelmeyeceğini ve diğer doktorlara sormam gerektiğini söylediler. 1. Doktor a sordum ve "hangi doktorda olduysan ona git ben asistan miyim "diye bir fırça yedim. 2. Doktor a ezilerek buzulerek girdim ve halimi başımdan geçenleri anlattım. Sağolsun yardımcı oldu ve dikislerden bugün kurtuldum. Tavsiyem hasta olmayın ameliyat olmayın ve kivrildiginiz yerde ölün ...
    Sağlıkla :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgilendirici Metin: Dikiş Aldırma Maceranız

Başarılı bir ameliyatın ardından, dikiş aldırma süreci genellikle beklenen bir prosedürdür. Dikişler genellikle yaranın iyileşmesini desteklemek ve enfeksiyonu önlemek için yerleştirilir.

Dikişlerin ne zaman ve nasıl alınacağı ameliyatın türüne ve iyileşme sürecine bağlı olarak değişir. Genellikle, dikişler ameliyat sonrası 7-14 gün içinde alınır. Dikiş alım işlemi genellikle sağlık ocaklarında veya hastanelerde gerçekleştirilir.

Sağlık Ocaklarında Dikiş Alınması

Bazı sağlık ocakları dikiş alma hizmeti sunar. Dikiş alma işlemi için randevu almanız gerekebilir. Sağlık ocağında dikiş almanın maliyeti, bulunduğunuz yere ve sağlık sigortanızın kapsamına göre değişebilir.

Dikiş Aldırma Süreci

Dikiş aldırma işlemi genellikle hızlı ve ağrısızdır. Doktor veya hemşire önce kesiği temizleyecek ve uyuşturacaktır. Ardından makas veya bistüri kullanarak dikişleri dikkatlice kesecektir. Dikişler çıkarıldıktan sonra kesi antiseptik ile temizlenir ve bandajlanır.

Sonuç

Dikiş aldırma, ameliyat sonrası iyileşme sürecinin önemli bir parçasıdır. Sağlık ocakları genellikle uygun maliyetli ve kolay erişilebilir dikiş alma hizmetleri sunar. Dikişlerin zamanında ve uygun şekilde alınması, yara iyileşmesini hızlandırmaya ve enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Nefesim kesildi. Şu an gırtlak ameliyatından yazıyorum. Mutlu musun?
  • Hocam sanki herkes senin potansiyel bomba olduğunu düşünmüş gibi kimse dokunmak istemiyor shsh

• Ya hocam soylemeyeyim söylemeyeyim diyorum da milleti mesgul edecegine kendin alsana su dikisleri nedir yani doktorlar hakli kusura bakma da

• agacakakan A kullanıcısına yanıt
    Asdasdas hiç aklıma gelmemişti tüh

• dostum varikosel ameliyatı içi pm den önerebilecğein bir yer var mı? mikrocerrahi mi oldun? memnun kaldın mı sana zahmet bilgilendirir misin?
  • sinirim bozuldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ağır bir ameliyat oldum..
    12 yıl önce açıldı
    az önce başımdan geçen olay
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dikişler alınırken kaltı mı amaliyat sırasında boşaldın mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Dikişler alınırken kaltı mı amaliyat sırasında boşaldın mı
    Hee kardeş ameliyathanede zor tutmuşlar arkadaşı.Nasıl bir kafa yapınız var sizin abi anlamıyorum.

Bu arada geçmiş olsun kardeşim,Türkiye'de hasta bile olmayacaksın baksana şu rezalete dikiş aldırırken bile bürokrasi.

• Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Keşke sen gelseydin bari istediğin gibi olurdu

• r.H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Geçti gitti zaten

• çok geçmiş olsun ,
    doktorların g.tünü bu kadar kaldıran sisteme,topluma lanet olsun
    sağlık mafyasının üyesi hepsi allah düşürmesin
  • Daktırkar sorumluluk sahibi ve iyi insanlardır bir kere tmm mı?.s

• quote:

Orijinalden alıntı: etrafınabakançocuk

Daktırkar sorumluluk sahibi ve iyi insanlardır bir kere tmm mı?.s
    Doktora güven olsa yemin ettirilmezdi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.