Bildirim
Çok ince türev sorusu lys 2015 gel.

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Yerel denir bence
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kafamı karıştırdı.Hocam sivri nokta da yerel max min aranır mı
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
evet ama yukarda sadece oraya kadar tanımlarsa -
bence denebilir .çünkü ordaki değerden daha yüksek bir değer yok dolu olduğu taktirde -
4te dediğin x=0 için olan y=4 mü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yerel max-min türeve özgü bir özellik değil . mesela mutlak değer x'in grafiğini düşün . 0'da sivri nokta var demi . ordaki sivri nokta mutlak minimumdur ama orda türevli değildir . -
Çukur gibi v şeklinde sivri min n şeklinde olursa da yerel max öyle mi ?
Evet
Türevin tanımı x=a noktasındaki eğim oldugundan min max ta eğimin 0 olması lazım eğimin 0 oldugu bir aralık olmadığı için yoktur
sınır değer olduğu için deneme bence tanımlı oldugu aralıkta kapalı olsa mutlak max denir ama tanım aralıgı reel sayılarsa devamını bilemicemiz için diyemeyiz
o çukurun nerde olduğuna bağlı hocam . iki grafik çizerek anlatayım .
1.grafik :
http://sketchtoy.com/68141625
1.grafikte fonksiyonun sivri noktası en yüksek değeri . o zaman x=0'da mutlak max var denebilir . türeve gereksinim duymadan . mutlak max diyebilmemizin nedeni daha yükseklerde bir değer yok , değil mi grafiğe baktığımızda bunu söyleyebiliriz .
2.grafik :
http://sketchtoy.com/68141630
2.grafikte de yine bir sivri nokta var , ama bu nokta fonksiyonun en yüksek değeri değil . sağda solda daha yüksek sonuç veren değerler var . ama hangileri olduğunu tespit edemiyoruz . o zaman ordaki sivri nokta mutlak max olmaz .
umarım anlatabilmişimdir
-
Mutlak maks ararken fonksiyonun alabilecegi en buyuk degerden bahsedilir. Bu fonksiyonun mutlak maksimum degeri yoktur cunku 3,999 dersen baska biri 3,9999 var der ve bu sonsuza kadar gider.
X=4te yerel max var denebilir. Maksimum degerler turev olmayan yerlerde de tanimlanabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcatharsis -- 6 Haziran 2017; 22:49:8 >
Hocam emin olmadan konusmayalim. X=0da maksimum deger var denemez. Behzat hoca anlatmisti bu soruyu
Peki 2. Grafik yerel max olur mu ?
yalnız ben o grafiği belli bir yerde tanımlı olarak verdim . o grafiğe göre max. var denebilir , ben de behzattan dinledim konuyu
ekleme : y ekseninde bir değer vermem lazımdı kb , oraya değer vermeden max var diyemeyiz tabi , orda değer var diye düşünerek tekrar yorumlayın hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Communism -- 6 Haziran 2017; 22:52:23 > -
Konu degil hocam bizzat soruyu anlatmisti. 0da max deger yok diyor. Kitabiniza not aldiysaniz bakabilirsiniz
nasıl hocam yahu . sayfa 173'teki uygulamanın son sorusunda x=0'da yerel min vardır yazmışız mesela parçalı fonksiyonun 2.'sini atıp sadece mutlak değer x'i tuttuğumuzda 3.maddedeki tanıma göre mutlak min olması lazım orda . -
175 sondan ikinci soru. Ben yarim yamalak anlatip senin vaktini de almiyim hic ac behzattan bak bi istersen
sağol hocam bir inceleyeyim o zaman arkadaşı da yanlış bilgilendirmeyelim
ekleme : hocam ben bu soru için konuşmadım x=0'da mutlak max vardır diye . iki tane grafik çizip attım ondaki birinci için vardır dedim . bu soru için konuşmuyorum yani dediğinizde haklısınız ancak benim bahsettiğim arkadaşın attığı soru değil , sketchtoy'da attığım ilk grafiği bir inceleyin isterseniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Communism -- 6 Haziran 2017; 23:32:44 >
Benzer içerikler
- adlandırmada öncelik sırası
- antagonist hormonlar
- dershane mi özel ders mi
- uyku açan kahve
- parayla rapor veren hastaneler ankara
- telegram indirim
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X