Şimdi Ara

Çok ince türev sorusu lys 2015 gel.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Y de 4 kapalı olsa mutlaax max var diyebilirmiyiz ?
     Çok ince türev sorusu lys 2015 gel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yerel denir bence

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Kafamı karıştırdı.Hocam sivri nokta da yerel max min aranır mı

• evet ama yukarda sadece oraya kadar tanımlarsa
  • bence denebilir .çünkü ordaki değerden daha yüksek bir değer yok dolu olduğu taktirde
  • 4te dediğin x=0 için olan y=4 mü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hedeflerilkbin H kullanıcısına yanıt
    yerel max-min türeve özgü bir özellik değil . mesela mutlak değer x'in grafiğini düşün . 0'da sivri nokta var demi . ordaki sivri nokta mutlak minimumdur ama orda türevli değildir .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anti Communism kullanıcısına yanıt
    Çukur gibi v şeklinde sivri min n şeklinde olursa da yerel max öyle mi ?

• Evet

• Türevin tanımı x=a noktasındaki eğim oldugundan min max ta eğimin 0 olması lazım eğimin 0 oldugu bir aralık olmadığı için yoktur

• sınır değer olduğu için deneme bence tanımlı oldugu aralıkta kapalı olsa mutlak max denir ama tanım aralıgı reel sayılarsa devamını bilemicemiz için diyemeyiz

• hedeflerilkbin H kullanıcısına yanıt
    o çukurun nerde olduğuna bağlı hocam . iki grafik çizerek anlatayım .

1.grafik :

http://sketchtoy.com/68141625

1.grafikte fonksiyonun sivri noktası en yüksek değeri . o zaman x=0'da mutlak max var denebilir . türeve gereksinim duymadan . mutlak max diyebilmemizin nedeni daha yükseklerde bir değer yok , değil mi grafiğe baktığımızda bunu söyleyebiliriz .

2.grafik :

http://sketchtoy.com/68141630

2.grafikte de yine bir sivri nokta var , ama bu nokta fonksiyonun en yüksek değeri değil . sağda solda daha yüksek sonuç veren değerler var . ama hangileri olduğunu tespit edemiyoruz . o zaman ordaki sivri nokta mutlak max olmaz .

umarım anlatabilmişimdir

• Mutlak maks ararken fonksiyonun alabilecegi en buyuk degerden bahsedilir. Bu fonksiyonun mutlak maksimum degeri yoktur cunku 3,999 dersen baska biri 3,9999 var der ve bu sonsuza kadar gider.

X=4te yerel max var denebilir. Maksimum degerler turev olmayan yerlerde de tanimlanabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcatharsis -- 6 Haziran 2017; 22:49:8 >
    Hocam emin olmadan konusmayalim. X=0da maksimum deger var denemez. Behzat hoca anlatmisti bu soruyu

Peki 2. Grafik yerel max olur mu ?

• yalnız ben o grafiği belli bir yerde tanımlı olarak verdim . o grafiğe göre max. var denebilir , ben de behzattan dinledim konuyu

ekleme : y ekseninde bir değer vermem lazımdı kb , oraya değer vermeden max var diyemeyiz tabi , orda değer var diye düşünerek tekrar yorumlayın hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Communism -- 6 Haziran 2017; 22:52:23 >
    Konu degil hocam bizzat soruyu anlatmisti. 0da max deger yok diyor. Kitabiniza not aldiysaniz bakabilirsiniz

• nasıl hocam yahu . sayfa 173'teki uygulamanın son sorusunda x=0'da yerel min vardır yazmışız mesela parçalı fonksiyonun 2.'sini atıp sadece mutlak değer x'i tuttuğumuzda 3.maddedeki tanıma göre mutlak min olması lazım orda .
    175 sondan ikinci soru. Ben yarim yamalak anlatip senin vaktini de almiyim hic ac behzattan bak bi istersen

• sağol hocam bir inceleyeyim o zaman arkadaşı da yanlış bilgilendirmeyelim

ekleme : hocam ben bu soru için konuşmadım x=0'da mutlak max vardır diye . iki tane grafik çizip attım ondaki birinci için vardır dedim . bu soru için konuşmuyorum yani dediğinizde haklısınız ancak benim bahsettiğim arkadaşın attığı soru değil , sketchtoy'da attığım ilk grafiği bir inceleyin isterseniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anti Communism -- 6 Haziran 2017; 23:32:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.