Şimdi Ara

Çok Eski Laptop Şarj Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde çok eski bir laptop var ve yeniden canlandırmak istiyorum..
    şuan resimlerini çekemedim ama internetten bulduğum aynı marka laptopun resmini aşağıda verdim..
    elimde kablosu yok ama çalıştığını çok iyi biliyorum. laptopun arkasında 18 V ile çalıştığı yazmakta..
    ama bu tarz bir besleme girişine nasıl kalp uydurucam hiç bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim..
    laptop gelince daha detaylı resim çekebilirim.

• Takipteyim hocam eski cihazlara ilgim var..

Bu arada bir çözüm buldum.. Eğer eliniz havya tutuyorsa 40watt bir havya alın ve o şarj soketini oradan sökün yerine yeni nesil bir şarj soketi alın.. Onu söktüğünüz yere takın, piyasadaki mevcut notebook adaptörleri 19volt gücünde onu bağlarsanız sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

Takipteyim hocam eski cihazlara ilgim var..

Bu arada bir çözüm buldum.. Eğer eliniz havya tutuyorsa 40watt bir havya alın ve o şarj soketini oradan sökün yerine yeni nesil bir şarj soketi alın.. Onu söktüğünüz yere takın, piyasadaki mevcut notebook adaptörleri 19volt gücünde onu bağlarsanız sorun çıkaracağını düşünmüyorum.

eyvallah hocam..
    elimde havya vb aletler var. hatta içinide açıcam dediğini deniycem. fakat sorunlar çıkar diye korkuyorum açıkcası.
    normal yeni nesil soketlerde 2 tane uç var bunda 3.. acaba adamlar topraklama mı koymuş

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Sentence

quote:

Takipteyim hocam eski cihazlara ilgim var..

eyvallah hocam..
    elimde havya vb aletler var. hatta içinide açıcam dediğini deniycem. fakat sorunlar çıkar diye korkuyorum açıkcası.
    normal yeni nesil soketlerde 2 tane uç var bunda 3.. acaba adamlar topraklama mı koymuş

Hocam eğerki topraklama varsa boş bırakırsınız olur biter.. Yinede siz deneyin. Çünkü o sokete sahip çalışan bir adaptör bulmanız çok zor.

• dinazor devrinden bir laptop

normalde şarj soketleri 2 pinli olur 3 pinli olanlarda ise şöyle bir durum var biri artı diğeri eksi 3. uç ise data ucu bu sayede laptop adaptörü tanır tanımazsa uyarı verebilir veya cihazı hiç açmaz orjinal adaptör ister.

data uçlu olması düşük bir ihtimal bu olay yeni nesil cihazlarda mevcut cihazı açıp kabloya bak siyah eksi kırmızı artı uç ver gerilimi bas bakalım ne olacak bataryasız halde akım kaynağın 2 amper olsa bile açması için yeterli yani en azından benim denediklerim öyleydi en fazla 2.5 amper çekiyor masaüstünde.
  • Hocam ben 4 adet bataryayı söktğm içine yeni pil taktım karaköyden yaptırdım hatta calısmadı şarj olmuyor yani devreyi görmüyor nedeni basit . Üretici firmalar devrenin içine sayıcı koymuslar mesela 10 bin kez şarj oldukdan sonra yani 2yıl diyelim içindeki bartaya bitmiyor aslınd devre kesiyor gücü cünkü söktüğüm bataryalar sağlamdı 14 volt hepsi ampetidw yerindeydi ama devreler bitmiş. O yüzden size bunu söylemezler pili yaptırır takarsınız adam garanti vermez calısmıcağını biliyor anlatabilmişimdir umarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolcu

Hocam ben 4 adet bataryayı söktğm içine yeni pil taktım karaköyden yaptırdım hatta calısmadı şarj olmuyor yani devreyi görmüyor nedeni basit . Üretici firmalar devrenin içine sayıcı koymuslar mesela 10 bin kez şarj oldukdan sonra yani 2yıl diyelim içindeki bartaya bitmiyor aslınd devre kesiyor gücü cünkü söktüğüm bataryalar sağlamdı 14 volt hepsi ampetidw yerindeydi ama devreler bitmiş. O yüzden size bunu söylemezler pili yaptırır takarsınız adam garanti vermez calısmıcağını biliyor anlatabilmişimdir umarım

hocam dediğinizden anlamadım desem umarım alınmazsınız.
    ben şarj olsun veya olmasın sorunum değil. elektrik fişteykende kullanırım. maksat koca dev çalışsın yeter :)
    benim sorunum bu üç girişie sokete nasıl bir bağlantı kuracağım.
    yukarıdaki arkadaşlarda bahsetmişler.
    bugün içini açıp bakıcam resimleride atarım buraya.
    yinede zamnanınızı ayırdığınız için çok teşekkürler :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Hocam ben 4 adet bataryayı söktğm içine yeni pil taktım karaköyden yaptırdım hatta calısmadı şarj olmuyor yani devreyi görmüyor nedeni basit . Üretici firmalar devrenin içine sayıcı koymuslar mesela 10 bin kez şarj oldukdan sonra yani 2yıl diyelim içindeki bartaya bitmiyor aslınd devre kesiyor gücü cünkü söktüğüm bataryalar sağlamdı 14 volt hepsi ampetidw yerindeydi ama devreler bitmiş. O yüzden size bunu söylemezler pili yaptırır takarsınız adam garanti vermez calısmıcağını biliyor anlatabilmişimdir umarım

ben şarj olsun veya olmasın sorunum değil. elektrik fişteykende kullanırım. maksat koca dev çalışsın yeter :)

Resimleri sabırsızlıkla bekliyorum hocam...

• quote:

quote:

hocam ben bataryası için konustum bazı arkadaşlar yaptırmak istiyor da. o soketi bulamazsın belki eskici pazarında vardır ama istanbulda son eskici pazarıda kapandı. anakartı sök o soketi cıkar düz bir soket al normal leptop adatöptörü bul ayarlı olsun tak fişi belki acılır.

bende bu leptobun toshiba modlei avrdı 1995 modeli leptop acılıyordu fakat görüntü yoktu en sonunda parcaladım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizlerin_umudu -- 11 Nisan 2013; 18:13:07 >

• @EasyBell
    @senolcu

elimdeki laptop allaha emanet ben böyle beklemiyordum arka soketini sökmüşler ve hiç bişey anlamadım..
    p.tesi günü yenisi gelcek elime. (arkadaş saolsun eskici dükkanı gibi) dediğine göre aynısı ve sökülme takılma yok. ilk günkü gibiymiş..
    ama onunda şarj aleti yok.. p.tesi akşamı gelince sizleride haberdar edicem.. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)
  • quote:

@EasyBell
    @senolcu

elimdeki laptop allaha emanet ben böyle beklemiyordum arka soketini sökmüşler ve hiç bişey anlamadım..
    p.tesi günü yenisi gelcek elime. (arkadaş saolsun eskici dükkanı gibi) dediğine göre aynısı ve sökülme takılma yok. ilk günkü gibiymiş..
    ama onunda şarj aleti yok.. p.tesi akşamı gelince sizleride haberdar edicem.. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

Önemli değil hocam bekliyoruz..
  • @EasyBell

hocam laptop elime ulaştı fakat aynı laptop değil. aşağıdaki laptop geldi.. bunun da şarj aleti yoktu fakat araştırdım doğrultmasız direk 220 volt ile çalışıyormuş. her hangi bir laptopun 220 lik kablosu oldu ve çalıştırdım..

şimdiki sorunum ise windows ile ilgili. bir türlü 98 atamadım.
    boot lu cd lerimi görmüyo. bios tanda ayarlanmıyor. disket oluşturamadım. daha doğrusu 95 disketi oluşturdum yine olmadı. yapamadım. nasıl atıcam ben buna 98 anlamadım. cd rom u var bu arada

• quote:

@EasyBell

hocam laptop elime ulaştı fakat aynı laptop değil. aşağıdaki laptop geldi.. bunun da şarj aleti yoktu fakat araştırdım doğrultmasız direk 220 volt ile çalışıyormuş. her hangi bir laptopun 220 lik kablosu oldu ve çalıştırdım..

şimdiki sorunum ise windows ile ilgili. bir türlü 98 atamadım.
    boot lu cd lerimi görmüyo. bios tanda ayarlanmıyor. disket oluşturamadım. daha doğrusu 95 disketi oluşturdum yine olmadı. yapamadım. nasıl atıcam ben buna 98 anlamadım. cd rom u var bu arada

Hocam internetten win 98'i iso halinde indiriniz. Daha sonra herhangibi iso yazıcı ile boot edilebilir cd oluşturunuz. Bilgisayarınızın bios ekranına girerek mevcut ayarları değiştirip bilgisayarın cd sürücüsünden boot olmasını sağlayınız...

Bu arada ne güzel olur şimdi win95 kullanmak :D özlemişim valla.. Bilgisayarın teknik özelliklerini yazarmısınız hocam zor gelmezse ss de olabilir :D

• @EasyBell

hocam boot edilebilir bir biosu yoktu bilgisayarın bende 98 başlangıç disketi ile şuan format atıyorum :)
    teknik özelliklerine gelirsek.

16 mb ram
    1 mb ekran kartı (yokta diyebiliriz)
    2 gb hard disk
    133 Mhz işlenci

ama çok sağlam ve orjinal bir bilgisayar. klasiklerim arasına girdi

detaylı resimlerinide atarım hocam
  • quote:

@EasyBell

hocam boot edilebilir bir biosu yoktu bilgisayarın bende 98 başlangıç disketi ile şuan format atıyorum :)

16 mb ram
    2 gb hard disk
    133 Mhz işlenci

İlginiz için teşekkür ederim hocam eski bilgisayarlar çok hoşuma gidiyor :D

• quote:

quote:

@EasyBell

16 mb ram
    2 gb hard disk
    133 Mhz işlenci

Aynen hocam, benimde hoşuma gidiyor, konuyu okudum. Eski bir bilgisayar benimde elime geçse, Hp yatay modellerden veya eski model stabil bir laptop. İnceleyip o zamanın teknolojisini görmek isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

quote:

quote:

@EasyBell

16 mb ram
    2 gb hard disk
    133 Mhz işlenci

Aynen hocam, benimde hoşuma gidiyor, konuyu okudum. Eski bir bilgisayar benimde elime geçse, Hp yatay modellerden veya eski model stabil bir laptop. İnceleyip o zamanın teknolojisini görmek isterdim.

Haklısınız hocam eski cihazlara bakıp bu gün nerelere geldiğimizi görmek gerçektende çok ilginç..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xilence

quote:

quote:

@EasyBell

16 mb ram
    2 gb hard disk
    133 Mhz işlenci

Haklısınız hocam eski cihazlara bakıp bu gün nerelere geldiğimizi görmek gerçektende çok ilginç..

Evet.

• linux kur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.