Bildirim
ÇOK AĞIR KAFAYI YİYCEM
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
dvd yazarken tabi bilgisayar yavaşlar işlemcinle fln alakası yok. cd-dvd yazma dışında sorun yoksa hiç dert etme. kaldı ki sistemin çok iyi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zaint -- 22 Aralık 2006; 0:19:21 > -
dvd rw nin resimdeki ayarını yapmalısın...
sen de dma modunu seçmelisin
-
teşekkürler zaint ama bazı makinalla karşılaştırdığımda bayağı ağır mesela most wanted oynarken kasıyor 800*600 modunda -
dinçer kardeş o dediğin ayarlara baktım zaten otomatik algılamış -
otomatik algılar ama salt pio olarak da algılayabilir. sen oradan DMA modunu seçeceksin resimdeki gibi.
bir diğer husus da bios ayarların düzgün yapılandırılmamış olabilir. işlemcin normalden düşük hızda çalışıyordur.
denetim masası-->güç seçenekleri--> ev/ofis profilini seç.
en iyisi cpuZ programının bir ekran görüntüsünü koy buraya bakalım işlemci hızına bakalım
programı buradan indirebilirsin...
http://www.cpuid.com/download/cpu-z-138.zip
quote:
Orjinalden alıntı: metin929496
dinçer kardeş o dediğin ayarlara baktım zaten otomatik algılamış
-
bence sürücülerde problem var. ya da kurduğun bir program. dvd yazarken kasılmaması lazım.kaldı ki senin sistem çift çekirdekli.
mostwanted kasıyor demişsin, kasıyorsa ram nedeniyle kasabilir. ram o işlemciye göre az.
bendeki sistemde bile hiç kasılma olmuyor mostwantedde.
senin windows da sapıtıyor olabilir. format filan dene.
bence sisteminde sorun arayacağın son şey işlemci olsun. bir problem varsa da sorun anakarttadır ya da belki de ekran kartı sürücünde. ama şüpheliler arasında ilk sıraya anakartı al derim.
probleminin işlemciyle ilgili olduğunu sanmıyorum.
ctrl+alt+delete tuşlarına basıp görev yöneticisini açıp baktın mı? orada çalışan tüm programlar ve hangisinin ne kadar ram ve işlemci yediği belirtilir. -
arkadaşım yanlış görmüyorsam 512 mb ramin var
512 mb ram artık hiçbir uygulamada yetmiyor hele oyunlarda hiç yetmiyor
bi tane daha 512 aldınmı sorunun hallolacaktır -
bende de 512 ram var ve sistemim wimdeyken kasılmıyor. hatta oyun hariç çoğu program için yeterlidir 512 ram. tabi 1gb yapmak daha iyidir ancak sorun az ramden kaynaklanmıyor anladığım kadarıyla. buffalo arkadaşımızın dediği gibi yaılımsal bir sorun vardır sürücülerle veya windowsla alakalı ya da bios tan gerekli ayarlamalar düzgün yapılmamıştır.
yüklemeyi unuttuğun sürücüler vardır veya güncel olmayan sürücüler kullanıyor olabilirsin. bi kontrol etmende fayda var -
arkadaşlar sürücülerde hiç bir problem yok bios ayarlarıda tamam .bende buffalo arkadaşım gibi düşünüyorum anakartta bi sorun olabilir -
birde hdd yi harici gibi görüyo onu birtürlü düzeltemedim acep ondan olurmu???? -
yok arkadaşlar kesin bu makinada bi sorun var xilisoft ta bi converter yapiyim dedim makina sizlere ömür sürünüyor lütfen yardıııııııııııııım -
Öncelikle sana tavsiyem başka bir bellekle çalıştır o programları, sorunun ram uyumsuzluğundan kaynaklı olabilir. İşlemcin ekran kartın görece belleğin kapasitesi o dediğin uygulamalar için yeterli. Most wanted da 512 ram kısa aralıklarla takılmalara sebep olsada bu iş sürekli olmamalı. Asus anakartlar kendimi bildim bileli ram seçiyorlar. Ki bu iş o kadar sinsi ki ram çalışıyor boot etmeme gibi bir sorun çıkarmıyor ama performans yerlerde sürünüyor. Çoğu kullanıcı sistemlerinin düşük performansta çalıştığından bir haber başkalarının sistemine gıpta ile bakıyorlar. Sen kesin başka bir ram ile dene kapasitesi fark etmez. 512,1024 vs..... -
bendede öyle sorunlar vardı oyuna grince takılıyo reset atıyo yeni sistemdi ama biosu nakartın sitesinden güncelledim en son sürüm olarak sorun düzeldi -
arkadaşım bende de aynı sorun var kime sorduysam 512 rami 1028 çıkarmamı tafsiye ettiler. senin sistemin aynısı bir bilgisayar gördüm ram 1028 lik aynı anda nero ile hem cd hem dvd yazıyor hemde onlar yazarken nfs carbon oynuyor bence ram sorunun var -
az önce başka bi hdd denedim ama o hdd ide'ydi sanki biraz düzelir gibi oldu dvd kopyaladım ,converter yaptım most wanted i de açmaya çalıştım yemedi ,cs yi açtım oldu şimdi durum nasıl acaba sizce? -
Ram i 1GB yap. -
oldu gibi değilmi ? -
hocam bu hdd yi harici görme işini nasıl halledebilirim ?
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Ram i 1GB yap.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X