Şimdi Ara

Çok acil hesaplı 12.000 btu klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.233
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-2 gün içinde çok acil şekilde 12.000 Btu duvar tipi split klima satın almam gerekiyor. Bina dışı mantolaması yapılıyor. Daha sonra izolasyon malzemesinde ve boyada zarar oluşmaması için klimanın soğutma ünitesinin yerleri belirlenmeliymiş. Salon 25 mt^2 civarında. Mantolamadan sonra ısı izolasyonu sağlayacağından belki 9.000 Btu da işimi görebilir. Klimayı sadece akşamları 18-22 arasında kullanacağım. Hesaplı bir klima olarak ne önerirsiniz?

Beko'nun 7000 Btu, A sınıfı, 400 TL'lik klimasını gördüm ama maalesef soğutma kapasitesi düşük. 9000 ve 12000 Btu değerinde olanları ise C ve D sınıfında.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: vehbi

Arkadaşlar,
    1-2 gün içinde çok acil şekilde 12.000 Btu duvar tipi split klima satın almam gerekiyor. Bina dışı mantolaması yapılıyor. Daha sonra izolasyon malzemesinde ve boyada zarar oluşmaması için klimanın soğutma ünitesinin yerleri belirlenmeliymiş. Salon 25 mt^2 civarında. Mantolamadan sonra ısı izolasyonu sağlayacağından belki 9.000 Btu da işimi görebilir. Klimayı sadece akşamları 18-22 arasında kullanacağım. Hesaplı bir klima olarak ne önerirsiniz?

Beko'nun 7000 Btu, A sınıfı, 400 TL'lik klimasını gördüm ama maalesef soğutma kapasitesi düşük. 9000 ve 12000 Btu değerinde olanları ise C ve D sınıfında.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

% 30 indirim kampanyası yapılmışken 649 liraya al 1 alarko flair bak keyfine A sınıfıyım dien o söylediğin cihazlardan daha A sınıfı.

• 649 TL ye nerede acaba Alarko Klime?
  • bende kendime 18000 lik bi airfel klima aldım 1200 liraya onu alırken yaptığım araştırmalarda.12000 BTU'luk bikaç markanın fiyatlarını da öğrenmiş oldum haliyle..

Tabi kişiden kişiye görede değişir hesaplı oluşu..Ama öğrendiğim fiyatlar şu yöndeydi:

Vestel Platinum serisinin 12000 liği 950 lira civarı

Airfel'in 12000 liği 800 lira civarıydı..

Altusun da 12000 liği 550 lira civarında..

Ben önce 12000 lik airfeli alacaktım fakat keşife gelen servis evime 18000 liğin gideceğini söyleyince maalesef biraz daha paraya kıyıp (yaklaşık 500 lira kadar ) 18000 lik almak zorunda kaldım..
  • klimaplus 12000 btu msh-ga35vb 1150 tl...3 taksit,almayı düşünüyorum...
  • İYİ GÜNLER BEN KLİMA ALACAKTIM DA KOÇTAŞ DA GÖRDÜĞÜM BİR KLİMAYI SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.GÖRÜŞLERİNİZ VE YORRUMLARINIZI BEKLİYORUM

http://www.koctas.com.tr/U/Demirdokum-A-Enerji-Sinifi-Klima/9000-Btu/50323?R=126

Yukarıdakı adreste klima ile ilgili özellikler r ver lütfen ayrdımcı olur musunuz...cok acil...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DEAD-RECKONING

bende kendime 18000 lik bi airfel klima aldım 1200 liraya onu alırken yaptığım araştırmalarda.12000 BTU'luk bikaç markanın fiyatlarını da öğrenmiş oldum haliyle..

Tabi kişiden kişiye görede değişir hesaplı oluşu..Ama öğrendiğim fiyatlar şu yöndeydi:

Ben önce 12000 lik airfeli alacaktım fakat keşife gelen servis evime 18000 liğin gideceğini söyleyince maalesef biraz daha paraya kıyıp (yaklaşık 500 lira kadar ) 18000 lik almak zorunda kaldım..

Doğru seçim yaptınız.Emin olun.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakc

649 TL ye nerede acaba Alarko Klime?

Tüm alarko bayilerinde bu fiyatla satılık. kdv ve montaj dahil.
  • Benimde 12.000 lik bir klimaya ihtiyacım var. Düşündüğüm model aşağıdadır. Yorumlarınızı esirgemesseniz sevinirim.

DEMİRDÖKÜM A-12 HP 12000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA(A ENERJİ SINIFI)

http://www.hepsiburada.com/demirdokum-a-12-hp-12000-btuh-duvar-tipi-split-klimaa-enerji-sinifi-/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evdemiraplus12

Kurulum
    Ürün elinize ulaştıktan sonra paket içeriğinde yer alan servis listesinden tarafınıza en yakın yetkili servisi çağırmanız yeterli olacaktır.Yetkili servis "Ücretsiz" olarak kurulum işlemini gerçekleştirecektir.
    Yetkili servis kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra Garanti Belgesini onaylayacak ve ürünün garanti süresi başlamış olacaktır
    # MODEL : A - 12 HP
    # Güç Kaynağı : 220-240/50/1
    # Kapasite
    # Isıtma : 13.500 btu/h
    # Soğutma :3.560 W
    # Isıtma : 3.960 W
    # Çekilen Güç
    # Soğutma : 1.100
    # Isıtma : 1.095
    # Çalışma Akımı
    # Soğutma :5,4 Amper
    # Isıtma : 5,5 Amper
    # Hava akışı
    # İç Ünite : m3/s - 550
    # Ses düzeyi
    # İç Ünite : 32-42 dB(A)
    # Dış Ünite : 52 dB(A)
    # Boyutlar (G×D×Y)
    # İç Ünite : (mm) : 800×280×190
    # Dış Ünite (mm) : 795×255×510
    # Ağırlık
    # İç/Dış Ünite (Kg) : 10/33
    # Ambalaj Boyutlar (G×D×Y)
    # İç Ünite (mm) : 860x350x255
    # Dış Ünite (mm) :910x400x585
    # Gross Ağırlık
    # İç/Dış Ünite (Kg) : 12/35
    # Kullanılacak Sigorta (G Tipi) : Amper 10
    # Maksimum bakır boru mesafesi (m) : 15
    # İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum Kot Farkı (m) : 5
    # EER (deklerasyon) : 3,23
    # COP (deklerasyon) : 3,61
    # MAX. Çekilen Güç Sogutma (W) : 1.225
    # MAX. Çekilen Güç Isitma (W) : 1.243
    # MAX. Çekilen akim Sogutma (Amper) : 5,5
    # MAX. Çekilen akim Isitma (Amper) : 5,6
    # Akışkan Miktarı (R22) (kg) : 1,23
    # 5 mt ye kadar ücretsiz montaj
    # Montaja dahil olan işler :
    # İç ünitelerin yerlerine montajı,
    # Dış ünitelerin montajı,
    # Cihazların testlerinin yapılması,
    # Devreye alınarak teslim edilmesi.
    # Montaja dahil olmayan işler :
    # Her türlü yıkma, kırma, delme, boya, badana vb. inşai ve mimari işler,
    # Dış ünitelere elektrik panonuzdan her bir dış ünite için ayrı sigortalardan besleme hatlarının çekilmesi, elektrik getirilmesi ve her bir ünite için sigortanın konulması,
    # PVC ana drenaj kolonlarının çekilmesi,
    # Dış üniteler için kaide kar ve rüzgar korumalarının yapılması
    # Karotla delik delme işi ve işçiliği,
    # Sıva üstü montajı yapılan bakır boruların plastik kablo kanalı ile dekoratif bir şekilde kaplanması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever79 -- 30 Haziran 2009; 16:09:02 >

• 1 senedir kullanıyorum, sogutmasında problem yok. ıc unite cok sessiz ama dıs unite biraz gurultulu. onun dısında guzel. Isıtması super değil ama fena da değil. çok da elektrik harcamıyor..

quote:

Orjinalden alıntı: Forever79

Benimde 12.000 lik bir klimaya ihtiyacım var. Düşündüğüm model aşağıdadır. Yorumlarınızı esirgemesseniz sevinirim.

DEMİRDÖKÜM A-12 HP 12000 BTU/h DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA(A ENERJİ SINIFI)

http://www.hepsiburada.com/demirdokum-a-12-hp-12000-btuh-duvar-tipi-split-klimaa-enerji-sinifi-/productDetails.aspx?categoryid=17453&productid=evdemiraplus12

Kurulum
    Ürün elinize ulaştıktan sonra paket içeriğinde yer alan servis listesinden tarafınıza en yakın yetkili servisi çağırmanız yeterli olacaktır.Yetkili servis "Ücretsiz" olarak kurulum işlemini gerçekleştirecektir.
    Yetkili servis kurulum işlemini gerçekleştirdikten sonra Garanti Belgesini onaylayacak ve ürünün garanti süresi başlamış olacaktır
    # MODEL : A - 12 HP
    # Güç Kaynağı : 220-240/50/1
    # Kapasite
    # Isıtma : 13.500 btu/h
    # Soğutma :3.560 W
    # Isıtma : 3.960 W
    # Çekilen Güç
    # Soğutma : 1.100
    # Isıtma : 1.095
    # Çalışma Akımı
    # Soğutma :5,4 Amper
    # Isıtma : 5,5 Amper
    # Hava akışı
    # İç Ünite : m3/s - 550
    # Ses düzeyi
    # İç Ünite : 32-42 dB(A)
    # Dış Ünite : 52 dB(A)
    # Boyutlar (G×D×Y)
    # İç Ünite : (mm) : 800×280×190
    # Dış Ünite (mm) : 795×255×510
    # Ağırlık
    # İç/Dış Ünite (Kg) : 10/33
    # Ambalaj Boyutlar (G×D×Y)
    # İç Ünite (mm) : 860x350x255
    # Dış Ünite (mm) :910x400x585
    # Gross Ağırlık
    # İç/Dış Ünite (Kg) : 12/35
    # Kullanılacak Sigorta (G Tipi) : Amper 10
    # Maksimum bakır boru mesafesi (m) : 15
    # İç-Dış Ünite Arasındaki Maksimum Kot Farkı (m) : 5
    # EER (deklerasyon) : 3,23
    # COP (deklerasyon) : 3,61
    # MAX. Çekilen Güç Sogutma (W) : 1.225
    # MAX. Çekilen Güç Isitma (W) : 1.243
    # MAX. Çekilen akim Sogutma (Amper) : 5,5
    # MAX. Çekilen akim Isitma (Amper) : 5,6
    # Akışkan Miktarı (R22) (kg) : 1,23
    # 5 mt ye kadar ücretsiz montaj
    # Montaja dahil olan işler :
    # İç ünitelerin yerlerine montajı,
    # Dış ünitelerin montajı,
    # Cihazların testlerinin yapılması,
    # Devreye alınarak teslim edilmesi.
    # Montaja dahil olmayan işler :
    # Her türlü yıkma, kırma, delme, boya, badana vb. inşai ve mimari işler,
    # Dış ünitelere elektrik panonuzdan her bir dış ünite için ayrı sigortalardan besleme hatlarının çekilmesi, elektrik getirilmesi ve her bir ünite için sigortanın konulması,
    # PVC ana drenaj kolonlarının çekilmesi,
    # Dış üniteler için kaide kar ve rüzgar korumalarının yapılması
    # Karotla delik delme işi ve işçiliği,
    # Sıva üstü montajı yapılan bakır boruların plastik kablo kanalı ile dekoratif bir şekilde kaplanması.

• Yorumların için teşekkür ederim unpop
    Bu modeli almaya karar verdim. Şimdi nereden alacağımı araştırmam gerekiyor.
  • benim çalıştığım ofiste yukarıdaki demirdöküm klimalardan 3 tane (21.000) aynı anda kullanıyoruz..hiçbir şekilde verim alamıyoruz.ofiste o kadar büyük değil..ben şahsen tavsiye etmem..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

bende kendime 18000 lik bi airfel klima aldım 1200 liraya onu alırken yaptığım araştırmalarda.12000 BTU'luk bikaç markanın fiyatlarını da öğrenmiş oldum haliyle..

teşekkürler..Bakalım daha taktıramadım ürün tesliminde biraz sorun yaşadım aldığım mağaza dolayısıyla hala çözmeye çalışıyorum..Umarım bugün gün içinde takılacak ve akşama inceleme fırsatım olacak..Görüşlerimi daha sonra burda paylaşıcam bir arkadaşım rica etmişti..

• quote:

quote:

quote:

teşekkürler..Bakalım daha taktıramadım ürün tesliminde biraz sorun yaşadım aldığım mağaza dolayısıyla hala çözmeye çalışıyorum..Umarım bugün gün içinde takılacak ve akşama inceleme fırsatım olacak..Görüşlerimi daha sonra burda paylaşıcam bir arkadaşım rica etmişti..

Goruslerini paylasmanı bekliyoruz... Bize de secimde yol gosterir belki.

• Demirdöküm A-12 HP yorumlarım:
    Perşembe siparişi Hizlial.com dan verdim. 73,50 TL x 10 ay = 735,00 TL şeklinde. Cumartesi teslim ettiler.
    Cumartesi Tarabya servisi aradık, Sarıyeri arayın dediler. Onları aradık pazartesi öğlen (bugün) geliriz dediler. Dedikleri saatte geldiler. Geldiler dediğime bakmayın tek usta geldi ama oda zaten işin ehli çıktı.
    Montaj 2.5 saat sürdü, geyet temiz çalıştı usta.
    Görünüşü güzel, iç ünite sessiz olmasına rağmen dış ünite sesi birascık yüksek.

Performansı ve kullandığım alan ile ilgili yorumları zamanla yazarım yine.
  • quote:

Orjinalden alıntı: istanbul37

quote:

quote:

quote:

Goruslerini paylasmanı bekliyoruz... Bize de secimde yol gosterir belki.

Arkadaşlar gecikme için özür dilerim.İşlerimin yoğunluğundan ötürü bikaç gün foruma bakma fırsatım olmamıştı.Ancak şimdi fırsat bulabildim.. Klimam geçtiğimiz cumartesi günü montajı yapıldı ve o günden beri bugün 3. gün çok memnunum oldukça hızlı ve etkili soğutuyo..çok aşırı bir ses çıkarması söz konusu değil, cihaz malzeme olarakta oldukça kaliteli..Zaten airfel iç üniteye 3 sene dış üniteye 5 sene garanti veriyo (benim aldığım modelde).. Genelde akşamları bikaç saat çalıştırıyorum ortamı oldukça soğutuyo ve kapatıyorum sonra içerdeki serinlik bikaç saat gidiyo.En son yatarken timerini ayarlıyorum yada uyku moduna getiriyorum mışıl mışıl uyuyorum. Kısacası iyiki almışım diyorum verdiğim paranın hakkını fazlasıyla karşılıyo..Düşünen arkadaşlarıma kesinlikle tavsiye ederim..

• bugün bende 1000Tl ye 5 taksit playclubcard ile Airfel artful 12000btu siparişi verdim.yarın gelip takacklar.inverter modeli 1350 idi.ısıtma pek lazım değil diye tercih etmedim.9000btu içinde artful 900 inverter 1250 Tl fiyatları var. 9000 likde lazım 1 tane.ancak 12000 e göre fiyatı çok fazla geldi bana.yatak odasına lazım bir 9000.araştıracağım bakalım.

Artful özellikleri ve fiyatı ortaşeker bir ürün gibi.
    A sınıfı 1.09kw soğutma güç sarfiyatı 3,21EER,3,61 cop değeri,R410 gazlı ve nano iyon filtreli bir ürün.27/39 iç-52 db dış ünite ses seviyesi var.. bence piyasada bu seviyede iyi yer yaparlar,eğer değerler gerçekçi ise..
    Bu arada 2ad. de 5Honda/5motosiklet çekilişi şansı kazandım.
    Hayırlısı bakalım.
  • ben de bauhausdan 499 tl ye 12000 btu baymak düsünüyorum, makina hakkinda yorumlariniz nedir rica etsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi juniorx -- 10 Temmuz 2009; 20:59:26 >
  • Param olusa toshiba yı tek geçerim. İnverter modelini.
    Ancak sanırım bende demirdöküm alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.