selamlar, xp pro kullanıyorum. genelde oyun oynarken ve netteyken donanım hatası alıyorum. mavi ekran çıkıyor. tv kartım ekran kartım modemim ses kartım ve usb aynı irq' ya bağlı.. sanırım çakışıyo bunlar. bunları nasıl düzeltebilirim. donanımları devre dışı bırakıp tekrar yüklediimde değişiyo fakat restart yapınca tekrar aynı oluyor. tv kartım avermedia, gforce2 mx400 ekran kartım, ses kartı tümleşik. bana bi yardım edin!!!
Selam Dostum yanıldığın ßir konu var o da Paylaşılan irq en fazla 2 aygıt taraFından o da Farklı Zamanlarda kullanılır.özELLikle Ekran Kartı iLe ßaşka ßiR Aygıt AYnı iRq Yu kullanırsa Kesin Renklerde ßozulma oluR.Yani 16 renk i Geçmez Demek isTEdim.Sana tavsiyem önce Ramlerini ßiR Kontrol Et.Daha sonra PCI kartlarının yerlerini değiştirmeyi dene.
Bir de bios dan Ekran Kartı ve usb aygıtlarının irq'larını serbest bırakmayı dene.
hepsinin aynı irq yu kullanması imkansız bence senin sorunun driver çakışması şimdi aygıt yöneticisinden hangi driverların çakıştığını bul sonra neylerle çakışıyorlarsa onlarıda bul bir yere yaz sonra çakışanları kaldır , çakışma yapanlarıda kaldır sıralaayı değiştir ilk önce çakışanları kur sonra çakılışanları kur biraz karışık oldu ama ii oku anlarsın