Şimdi Ara

Çok acil bir Mouse Problemi!! :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Dün bir makina dizdim p4 2.8 - Intel Perl p865 (farklida olabilir sayisi) board ve 512 DDR kingston ram - Leadtek 128mb 5700 ekran - 80gb Sata ve bu duzeyde giden XP kurulu bir makina. Artı birde a4Tech AntiRsi klavye mouse seti var.
    Makinayı kurduktan sonra farkettim ki mouse sekiyor surekli. Yani ornegin bilgisayarima tiklayacagim mouse baska bir yere kayiyor bir anda. Hani belki bilen bilir kablo ezik oldugunda bu tur problemler cikarir genelde ya da tam takilmadiginda, ama soyle bir sey var bunu yapinca aksam oyle biraktim ve bugun aksam yeni bir mouse getirdim sifir a4Tech Swop mouse taktim.

Ve gelin gorun ki problem devam ediyor. Yani hâla bir yerden bir yere atlama yapiyor mouse ben ekranin o kosesine gitmedigim halde. Hemen aradim teknik servisi bana "windows iyi kurulmamistir" gibi bir sey soylediler.Yani xp yanlis kurulmus tekrar kurulmasi gibi bir sey dediler. Ama bana pek mantikli gelmedi cunku daha dun kuruldu ve butun cihazlar sifir yeni. Bu konuda ne yapabilirim ? Yani tekrar xp kurmak istemiyorum ve ileri gelen tecrubelerimde bunun olabilecegini soylemiyor. Arkadaslar bana sebep anakart ya da buna benzer bir problem gibi geliyor. Dusuncelerinizi dialup baglanti ile bekliyorum. Bilgisi olan arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

• aynısı bana da olmuştu , donanımsal bir sorun değil.... virüs , spy benzeri birşey olabilir ama ben uğraşmadım zaten xp yavaşlatıyor diye win2000 yükleyecektim.. düzelmişti bu şekilde..
  • Yani win2000 kurmami mi oneriyorsun ? Su an malesef baya bir sey kurulu oldugundan isletim sistemini degistirmem mumkun degil. Spyware de olmaz sanırım cunku bilgisayar kuruldugundan beri toplam 2 gunde 10-12 saat anca calisti. Yinede bakacagim simdi. Cok tesekkurler oneri icin arkadaslar bir el atin cok saolun.
  • Benim sistemi xp çok kasıyor onun için win2000 kullanıyorum... xp kullanıp da sistemim yavaş diyenlere tavsiye ederim...
    spy , yüklediğin herhangi birşey ile de gelmiş olabilir... sistem geri yüklemeyi bir dene istersen belki faydası olur.
  • Az once Ad Aware -Se ile test yaptim ve programı dialup baglanti ile update edip tekrar denedim yine bir sey cikmadi malesef sanirim spyware degil, ilk gundende problem cikarmasin bana diyorum. Hersey guzelde mouse u elime aldigimda olay bitiyor ya.. :(
  • Mousen optik ise olabilir sp2 yuklu ise ondanda olabilie a4ler sapıtıyo baska bi mouse tak dene a4 olmayan sorunu ortadan kalklar
  • Evet taktigim iki mouseda optik. Sp2 de yuklu. Yani sp2 yuklu ve optik a4 mouse u olanlar hep bu problemi yasarmi ? Anlamadigim 2. mouseum oldugu icin bu kuskuya dustum. Cok fazla tecrubem yok Xp uzerinde acaba dedim biryerlerde bir ayari mi var bunun :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kablosuz A4 takımı kullanıyorum.mouse de OPTİK.sp2 yuklu olmamasına ragmen o problemi yaşıyorum..

aslında komik gelebilir ama , mouse ile alıcı arasında (BARDAK,KÜLLÜK...vs..) saydam ve yansıtma özelliği olan cisimler oldugunda bu problem daha sık karsıma cıkıyor...

(kalın)yazılı kısımlarda çok ciddiyim..acaba diyorum ordan yansıma yapıyor ve mouse u o mu şaşırtıyor..
  • Mouse un ussb ise yapar.usb den ps2 ye çeviren port var onu alırsan düzelir.
    Mouse nin altına a4 kağıt ser o zaman da düzelir
  • Mousenin altı parlak bir yüzeyse optik ordan yansıyıp sağa sola yansıyor ondan kaynaklanabilir yada başka donanımsal bir sey varsa bilemiycem
  • mouse ları tek renk ve fazla koyu olmayan yuzeyde calistirmayı dene..
  • quote:

Orjinalden alıntı: YorumcuQ

Mousenin altı parlak bir yüzeyse optik ordan yansıyıp sağa sola yansıyor ondan kaynaklanabilir yada başka donanımsal bir sey varsa bilemiycem

evet bu yontem mantıklı geldi..benım mouse pad yansıtıcı ozellıgı var gibi...
    bi deneyelim bakalım.
  • dostum sorun düzeldimi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.