Şimdi Ara

Çok acayip bir fps sorunu !!! Çözümünü bulalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar sorunum biraz garip 1 ay önce başladı ve nasıl çözeceğimi bulamıyorum.

    Sorunumu ilk olarak elder scrolls online oyununda fark ettim neredeyse full grafik oynadığım oyuna girdiğimde fps yerlerdeydi adım atılmıyordu oyunda. Fakat Alt+tab yapıp masaüstüne dönüp oyuna tekrar döndüğümde sorun ortadan kalkıyor ve fps eski güzel haline dönüyor taki herhangi bir loading ekranına kadar. Yeni bir haritaya ışınlanıyorum ve gördüğüm şey bilgisayarın yanıyor oyunu kapat dedirtiyor fakat sıcaklık ayarlarına baktığımda işlemci 50°C Anakart 35°C ekran kartı 50°C derecelerde. Bu sorunu ilk fark ettiğim oyun bu arada.Diğer oyunlarda da hemen hemen aynı Dark souls 3 te mesela max ayarlarda oyunu akıcı bir şekilde oynarken tak bi anda fps 1 -2 sanırım o derece dusuyor sonra alt tab yapıyorum ve düzeliyor ( genelde yükleme anlarında oluyor galiba ).

    Aynı sorun eski nesil oyun olan Dark souls 2 dede oluyor fakat onda alt tab yapıp düzelttıgımde bir daha olmuyor fps düşmesi.

    Arabellekleme sorunumudur directx sorunumudur nasıl çözeriz bu sorunu yardımcı olun format attım compresorle pcyı temızledim ondada sıkıntı yok sadece ekran kartı denetimi yapmak istiyorum ramlerinde sorun mu var acaba nasıl yaparım anlatabilir misiniz .

    Bilgisayarı 4 seneye yakın kullanıyorum özellikleri söyle

    Windows 10
    ekran kartı :gigabyte gtx670http://images.bjorn3d.com/Material/revimages/video/GIGABYTE_GTX_670_OC/intro.jpg
    işlemci :i5 3570k
    Ram : 8 gb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzZeHiR -- 23 Nisan 2016; 22:11:32 >







  • O özelliklere rağmen kasması zaten anormel, combofix ile taratıp tekrar dene olmaz ise " Razer Cortex " indirip kullanmayı dene.
  • Yerinizde olsam msdn sürüm bir windows 10 kurar ardından tüm driverleri yükler birde öyle denerdim.
    Oyun sırasında donanımlarınız 50 derece civarında ise bu değer yanlış olabilir.Stok soğutucular donanımların daha yüksek sıcaklıklarla çalışmasını ancak sağlayabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aynı sorunu bizde yaşıyorduk, ekran kartını değiştirdik düzeldi, çevrenizde masaüstü pc varsa onun ekran kartını takıp deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.