Şimdi Ara

Coğrafyası iyi Olanlar Acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, benim coğrafyam çok kötü geçmem lazım. Hoca sınav sorularını verdi. Yardım Ederseniz sevinirim :).

1- Kahverengi orman toprakları ve Terra Rossa(Kırmızı topraklar) ülkemizde nerelerde görülür? Özellikleri nelerdir? ne yetişir?

2-Türkiye'de hangi iklimler görülür.Bitki örtüsünü ve görüldüğü yerleri açıklayın.

3-Hangi bitki örtüsünün bulunduğu alanda, hangi hayvancılık türü gelişmiştir?

4- Güneyden kuzeye ve kıyıdan içeriye girdikçe sıcaklık azdır. Neden?

5- Türkiye'de hangi bitki toplulukları görülür?

6- Alüvyal ve kolüvyal topraklar nasıl oluşur? Verimlimidir? Ülkemizden örnekler vererek açıklayın.

7-Delta nedir? Örnek vererek açıklayın.

8-Aşağıdaki kelimlelerin anlamlarını çalışın.

-Toprak,karstik,asıl ve yan orman ürünleri,bozkır,litosol,kırılma ve kıvrılma sonucu oluşan dağlar,çayır,killi ve kumlu topraklar,nadas,çernezyom,ova,plato,Türkiye'nin matematik konumu.

9-Türkiye'nin iklimi üzerinde etkili olan faktörler nelerdir?

Şimdiden Allah Razı Olsun :). cidden çok lazım. Notlar yerlerde.

• Google amca..
    Ders kitabın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 25 Mart 2014; 15:21:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kafayla geçme zaten
  • :D arkadaşlar bi yardım istedik. googlede doğru düzgün cevaplar çıkmıyo
  • Adamın hocası soruları veriyo vay be arkadaş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D :D kardeş veriyoda araştırıyom saçma sapan sonuçlar çıkıyor :D yine kalıyom :D
  • hepsinin cevaplarını biliyorum akşam boş olursam yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok acil yardım lazım
    12 yıl önce açıldı
    çok acil öss yardım
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapp5

:D :D kardeş veriyoda araştırıyom saçma sapan sonuçlar çıkıyor :D yine kalıyom :D

Bu soruları ders kitabındaki konuları göre vermiştir kitabını oku bir zahmet konu baslıklarını sor ya da en son neler işlediniz o konulara değin bu kafayla ileride çok kalırsın yoksa her hoca soru vermeyecek sana böyle
  • Yalnız zaman az sınav yarın. :( bana direk cevaplar lazım .s okusam bulmaya çalışsam bulamam şuan :(
  • benim cevaplarda yanlıs olan cevaplar varsa arkadaşı bilgilendirsin,yardımcı olsun.kitaptan yardımcı olmaya calısıyorum. umarım geçersin. kalırsan filan sorumluluk kabul etmem ona göre...yardımcı olmak istedim sadece...

1 k.rengi toprak batı karadenizin yukseklerınde,renkleri koyu.çay kivi.

teraa rosa akdenizin ikliminin etkili oldugu kalkerli arazıler üzerinde.rengi kırmızı. zeytin.

2 akdeniz karadeniz karasal
    akdeniz = akdenizde
    karadeniz = karadeniz
    karasal= iç ,güney ve dogu anadalouda

3 ??? dogu anadoluda buyuk bas iç anadaluda ise kucuk bas haycancılık

4 guneyden kuzeye enlemden dolayı
    kıyıdan içe ise denize göre konum (denizellikten) dolayı azalır.

5 orman bozkır maki

6 alüvyal = akarsular tarafından tasınarak bırıktırılen üzerinde yogun tarım faalişyetleri yapılan mineralce zengin toprakk.
    kolivyal = dagların eteklerinde yamaclardan tasınan malzemelerin birikmesiyle olusan toprak.

7 delta akarsuların tasıdıkları aluvyonları denizin içinde biriktirmesiyle olussan üçgen seklınde duzluklerdır. bafra çarsamba çukurova sılıfke k.menderes

8 ???
    9 -1 matematik konum, 2kara ve deniz dagılısı-3 yukselti,4dagların uzanıs biçimi ve bakı durumu 5 etrafında ki kara kütlelerinin ve basınc merkezlerinin etkisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dhfade -- 25 Mart 2014; 16:10:21 >

• Ulan sorulara bak lan ne kolay bunlardan mı kalıyorsun arabadayım şu an müsait olunca yazıcam hepsini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarışın Genç -- 25 Mart 2014; 15:52:57 >
  • Teşekkürler arkadaşlar. Kalırsan sorumluluk sende değil zaten sağolasın yardımcı olmaya çalışıyosun :). Zaten kalacam basmıyo hocam bassa sorun yok :(. Diğerleri idare ederde coğrafya pert benim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rapp5

Teşekkürler arkadaşlar. Kalırsan sorumluluk sende değil zaten sağolasın yardımcı olmaya çalışıyosun :). Zaten kalacam basmıyo hocam bassa sorun yok :(. Diğerleri idare ederde coğrafya pert benim.

benimde matematik kötü yani halden,durumdan anlıyorum. geçen bende istemiştim çoğrafya kaynak ama yardım eden olmamıstı aynı şekilde burada...
  • inşallah yardım ederler. sınav yarın düşük almamam lazım :)
  • Beyler yardım eden yok mu ? .s.s
  • Yardım edecek ustalar nerde ? .s.s.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.