Şimdi Ara

coğrafya yapamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıktada belirttim arkadaşlar.coğrafya testlerinde falan cok başarısızım.
    coğrafya yetenek gerektiriyor mu yoksa cok mu çalışmak lazım?
    okul sınavlarında falan anca 60 falan alıyorum test sınavlarında.ama hep okul kitabını okuyarak çalıştım bu sene.ondan belki düşük olabilir diye düşünüyorum.ama dersane sınavlarında coğrafya netlerim kötü
    coğrafyası iyi olanlar nasıl çalışıyorlar.?
    coğrafyamı nasıl düzeltebilirim?

Derste bize "boğazlar konusu müfredata yeni eklendi, soru sorabilirler, iki yer verip en hızlı hangi boğazlardan gidilir gibi sorular bekliyorum" deyip bizlere boğazları ezberletmişti. Bir hafta sonra baktım aynı soru karşımda. Güle güle çözdüm.

Sana tavsiyem bol bol yaprak test çöz, her soru tipini gör, öğren. Grafikli soruların hileleri çoktur, iyi analiz et. Coğ-1 ezber dersi değil, yorum dersidir. Bol bol soru çözüp yorumunu geliştir ve başta da söylediğim gibi iyi bir öğretmenin olsun.
    arkadaşlar elimde bir çok ygs lys kitabı var.ilgilenenler pm atsın.izmir içi elden verilir.
  • ben bir çok kez ösym nin yaptığı sınavlara girdim ve hepsinde de coğrafyam hepsi doğru olarak tamamladım sınavlarımı. coğrafya şekilci dersdir görsel dersdir ne kadar hayal kurarsan o kadar başarılı olursun görsel hafızan kuvvetliyse çok hızlı bir şekilde çok çabuk başarırsın. mesela bir basınç konusunu öğrenirken düdüklü tencere hayali kur bak bakim basınç konusu kaçıyo mu bir coğrafya içinde yaşıyoruz herşeyi görüyoruz yanlış yapmamamız gerekiyo bol soru çöz ama aynı sorular olamasın farklı olsun
  • bende bu yıl sozelle beraber 54 coğrafya sorusundan 2 yanlışım var coğrafya favori dersim sadece bilgi değil genel kültür yorum istiyo dikkat ettiyseniz g8 bm üyesi tarzı bi soru çıktı bu yıl dershanede ki hocamında çok faydası oldu ama en önemlisi zaten coğrafya hayatın çok çok içinden bi ders biraz merak biraz ilgi çok zevkli bi ders olur coğrafya o zaman
  • Dersi derste dinle, konuları dinlerken gerçek hayatta nasıl olabileceği hakkında hayal kur, konularla ilgili soru çözmeyi ihmal etme ve soru çözerken derste kurduğun hayal gücünden faydalan ama kurduğun hayal mantığının doğru kabul edebileceği bir şekilde olsun. Çünkü bi şeyi mantığın şu şölede olabilir tarzda bi soru bırakırsa çelişkiye düşersin. Yanlış bi bilgide mantığın zaten seni uyrarır bu böle nasıl olabilir şöle olması lazım değilmi tarzında sorular sorarsın. Bunları düşündükçe doğru mantık kurmanda kolaylaşır yani beynin iice pratikleşir.

Bir örnek vermek gerekirse; mesela nem konusu olsun, bi şişe ya da bi hava kütlesi düşün onun belli sınırları olsun mesela şişenin kabı gibi o max. nem, içindeki su ya da hava kütlesinide mutlak nem olarak düşün, boş kalan kısımda bağıl nem olsun. Sıcakta hava genleşir yani şişe düşünürsek şişe genleşir hacmi artar yani max. nemi artar ama miktar aynı kalır böle oluncada şişedeki boş alan artacaktır yani bağıl nem azalacaktır çünkü sıcaklık ile bağıl nem arasında ters ilişki vardır. bağıl nem azalınca yani şişedeki boş alan artınca yağış oluşma olasılığı azalacaktır bu nedenle buharlaşma fazla olacaktırki şişedeki boş alanı doldurabilsin vs vs.. bu mantıkla bir çok konuya geçiş yapabilirsin konular bir birleriyle bağlantılıdır önemli olan doğru mantık kurmak. Ben eskiden bağıl nemi yanlış bilirdim şişedeki boş alan artınca nasıl bağıl nem azalıyor diye yani sonuçta şişedeki alanda artınca bağıl nem artar gibi düşünürdüm haliyle sorularda da hep yanlış yapardım mantğı değiştirince hiç bir problemim kalmadı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AYT Fen Nasıl Çalışmalı
    8 yıl önce açıldı
    matematik yapamıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşk.öneriler için
    arkadaşlar elimde bir çok ygs lys kitabı var.ilgilenenler pm atsın.izmir içi elden verilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b3rzah

Ygs'de 14'te 14 yapmıştım coğrafyayı. Açıkçası oturup çalıştığım tek dersti coğrafya. Benim başarımın sebebi (başarıysa eğer) dershane öğretmenimdir. Gençti ama çok kalite bir öğretmendi.

Derste bize "boğazlar konusu müfredata yeni eklendi, soru sorabilirler, iki yer verip en hızlı hangi boğazlardan gidilir gibi sorular bekliyorum" deyip bizlere boğazları ezberletmişti. Bir hafta sonra baktım aynı soru karşımda. Güle güle çözdüm.

Sana tavsiyem bol bol yaprak test çöz, her soru tipini gör, öğren. Grafikli soruların hileleri çoktur, iyi analiz et. Coğ-1 ezber dersi değil, yorum dersidir. Bol bol soru çözüp yorumunu geliştir ve başta da söylediğim gibi iyi bir öğretmenin olsun.

İşte öğretmen dediğin budur

• quote:

Orijinalden alıntı: BirolAvci

quote:

Orijinalden alıntı: b3rzah

Ygs'de 14'te 14 yapmıştım coğrafyayı. Açıkçası oturup çalıştığım tek dersti coğrafya. Benim başarımın sebebi (başarıysa eğer) dershane öğretmenimdir. Gençti ama çok kalite bir öğretmendi.

İşte öğretmen dediğin budur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.