Şimdi Ara

coğrafya soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yüksek basınçta buharlaşmanın çok, alçak basınçta buharlaşmanın az olmasının sebebi nedir
    mantıken düşününce bana tersi olması gerekiyor gibi geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

yüksek basınçta buharlaşmanın çok, alçak basınçta buharlaşmanın az olmasının sebebi nedir
    mantıken düşününce bana tersi olması gerekiyor gibi geliyor

Nasıl Yüksek Basınçta Buharlaşma Çok Oluyor..

Benim Bildiğim ALçak Basınç:ısınan hava genleşir,genleşen hava hava yükselir yağış oluşabilir bundada sıcaklık olduğu için buharlaşma artar..
    Yüksek basınç:soğuyan hava sıkılaşır büzüşür büzüşen hava çöker yağış oluşmaz ısınma olmadığı için buharlaşma az olur..

Kim Demiş Alçak Basınçta buharlaşma az diye yada benmi yanlış biliyorum acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Ugly -- 14 Aralık 2011; 21:57:26 >

• Yuksek basincta alcalici hareket dolayisiyla hava tabana yayilir ve hacmi artar bundan oturu bagil nem azalarak havanin nem acigi artar. Nem orani dustugunden ters orantili oldugu icin nem acigi ve buharlasma artar.
  • cevaplar için teşekkürler
    ama kimin dediği doğru hala anlayamadım kesin bir bilgiye sahip olan var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadlock60 -- 15 Aralık 2011; 16:48:44 >
  • dostum Yüksek basınç alanları soğuk olan yerlerdir (YÜKSEK basınç) soğuk olan havanın ağır olmasından kaynaklanıyor. Soğuk olan havada buharlaşma olmaz. yani alçalıcı hava hareketi vardır. alçak basınç ise hava hafiftir. hava yükselir(yükselici hava hareketi) bundan dolayı nem olur ve bulutlanma olur. bulutlanma ile nem açığı kapanır yağış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan Sevim -- 15 Aralık 2011; 22:07:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.