Şimdi Ara

Codeigniter Framework Videolu Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bugün codeigniter framework'üne giriş mahiyetinde bir video hazırladım. hazırladığım ilk video olduğu için çok iyi oldu diyemem. ekran görüntüsünü captivate ile aldım en çok on da sıkıntı yaşadım.

ama codeigniter a giriş açısından işe yarayacak bir video oldu.

http://turgut.yaptibunu.com/yazilim/codeigniter-framework-kurulumu-kullanimi-giris-veritabani-baglantisi-ders-videosu.html

codeigniter framework ü ile ilgili anlatımlar yapmaya devam edicem, bundan sonra model i de kapsayan bir anlatım düşünüyorum. ondan sonra ise yabancı kaynaklardan eklenti ve kütüphaneleri çevirip kullanımını açıklamayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shezofren136 -- 24 Temmuz 2011; 21:42:52 >

• Paylaşım için teşekkürler.
    Bende öğrenmek içinhttp://www.webteders.com/egitim_setleri/codeigniter/ bu eğitimi aldım. Oldukça başarılı.
  • ücretli olması dışında gerçekten güzel. böyle açık kaynak kodlu bir yazılımdan para kazanmalarını hoş bulmuyorum ama. bu eğitim setini direk sitelerinde yayınlasaydılar aynı geliri reklamdan elde edebilirdiler gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shezofren136

ücretli olması dışında gerçekten güzel. böyle açık kaynak kodlu bir yazılımdan para kazanmalarını hoş bulmuyorum ama. bu eğitim setini direk sitelerinde yayınlasaydılar aynı geliri reklamdan elde edebilirdiler gibime geliyor.

Açık kaynak kavramını Ücretsiz kavramı ile karıştırmayalım. Senin dediğin gibi olsaydı, Zend bugün bir PHP Sertifikasyonu için 1400$ istemezdi. Açık kaynağı özü zaten adı üzerinde. Ama bu üzerinden gelir elde edilemez anlamına gelmez. Hatta bir örnek daha: RedHat Linux!
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosel

Paylaşım için teşekkürler.
    Bende öğrenmek içinhttp://www.webteders.com/egitim_setleri/codeigniter/ bu eğitimi aldım. Oldukça başarılı.

code igniter hiç kullanmadım ama oop'de sorun yaşamıyorum. bu seti önerir misin bana? php'ye hakimim, birçok ileri düzey siteyi yapabilirim. amacım code igniter ile de aynı düzeyde olmak. eğitim setinin içeriği yetersiz geldi bana. en basitinden güvenlik önlemleri, sql işlemleri, cache yapma gibi temel şeyler yok. ne dersin hocam ?

• neredeyse bir yıldır ci kullanıyorum
    1 modüler programlama desteği
    2 template desteği
    3 ajax desteği
    4 authentication desteği
    5 native php 5
    olmamasından dolayı symfony ve yii framework ten birisine geçmeyi düşünüyorum. şimdilik yii önde gözüküyor. ve bu bir yıl zaman kaybı için kendime kızıyorum neden derseniz. karışık sistemler kurmak istiyorsan ve tamamen hakim olmak istiyorsan geçersin cms ye kaynak kodları ile oynarsın hafifletirsin istediğin şekle sokarsın. ci çok hafif kabul ama bu dediklerim olmadığından hafif peki bunları entegre edebilirmisin elbette hepsini entegre edersin sıkıntısız neden framework kullanıyorum işimi görmesi için, sadece form validation için mi tercih ediyoruz frameworkü sanmam. ama dediğim gibi net bir tercih yapmadan önce araştırın. ci ile ilgili emin olun hiçbir kaynak sıkıntısı yok piyasada ci ile ilgili benim bildiğim ve okuduğum 5 tane kitap var nettuts de videolar var türkçe bile eğitim serileri var sürüyle site forum var. ama kısaca özetlemek gerekirse core versiyonda ki geliştirme mühendisi bile kendi frameworkunu yazıyor yani bir yerlerde ciddi bir sıkıntı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: threesmegiste

neredeyse bir yıldır ci kullanıyorum
    1 modüler programlama desteği
    2 template desteği
    3 ajax desteği
    4 authentication desteği
    5 native php 5
    olmamasından dolayı symfony ve yii framework ten birisine geçmeyi düşünüyorum. şimdilik yii önde gözüküyor. ve bu bir yıl zaman kaybı için kendime kızıyorum neden derseniz. karışık sistemler kurmak istiyorsan ve tamamen hakim olmak istiyorsan geçersin cms ye kaynak kodları ile oynarsın hafifletirsin istediğin şekle sokarsın. ci çok hafif kabul ama bu dediklerim olmadığından hafif peki bunları entegre edebilirmisin elbette hepsini entegre edersin sıkıntısız neden framework kullanıyorum işimi görmesi için, sadece form validation için mi tercih ediyoruz frameworkü sanmam. ama dediğim gibi net bir tercih yapmadan önce araştırın. ci ile ilgili emin olun hiçbir kaynak sıkıntısı yok piyasada ci ile ilgili benim bildiğim ve okuduğum 5 tane kitap var nettuts de videolar var türkçe bile eğitim serileri var sürüyle site forum var. ama kısaca özetlemek gerekirse core versiyonda ki geliştirme mühendisi bile kendi frameworkunu yazıyor yani bir yerlerde ciddi bir sıkıntı var.

ne demek istediğinizden zerre bir şey anlamadım. codeigniter da o özellikler yok ama diğer frameworklerde var mı yani?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ventrilo Resimli Anlatım.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet var misal yii de bu 5 madde varmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.