Şimdi Ara

CODEGEN mi, SMARTDISK mi, WD mi.. (Foto+inceleme) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
2
Favori
26.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun 320GB olanı çıktı mı, bilen var mı?

quote:

Orjinalden alıntı: serranoyan

XS ekstra smart disk içerisinde Samsung disk var ve veri aktarma sağlamlık estetik sessiz çalışma özellikleri ile öne çıkıyor. İlave olarak 3 yıl garanti süresi olduğunu belirteyim. 90 günlük norton antivirüs programı ve fiber parlatma mendili hediye. usb kablosuda 75cm.

Hepsiburada.com da 120GB 97YTL , 160GB olanı 129YTL 250GB olanı çıkmış ama bikaç yerde var sadece.. Denemenizi tavsiye ederim. 3 yıl garanti azımsanacak bir süre değil.

CODEGEN mi, SMARTDISK mi, WD mi.. (Foto+inceleme)

• quote:

Orjinalden alıntı: serranoyan

XS ekstra smart disk içerisinde Samsung disk var ve veri aktarma sağlamlık estetik sessiz çalışma özellikleri ile öne çıkıyor. İlave olarak 3 yıl garanti süresi olduğunu belirteyim. 90 günlük norton antivirüs programı ve fiber parlatma mendili hediye. usb kablosuda 75cm.

Hepsiburada.com da 120GB 97YTL , 160GB olanı 129YTL 250GB olanı çıkmış ama bikaç yerde var sadece.. Denemenizi tavsiye ederim. 3 yıl garanti azımsanacak bir süre değil.

CODEGEN mi, SMARTDISK mi, WD mi.. (Foto+inceleme)

ohbe kendimi üvey evlat gibi hissettim biri benim diskimden almış:)

• Bunların arasından diyorsanız arkadaşlar o zaman WD. Arıza oranı çok düşükmüş diye de bir bilgi aldım...

İnceleyin bence...

Western Digital USB HDD'ler

Orjinalden alıntı: bir.ader

Bu arada çok uygun du ben Philips 500 GB 3.5 aldım.... O da ayrı konu tabikiii....

Hayırlı olsun dostum güle güle kullan.

> > < <
  • selamlar,

dun CODEGEN 8MB CACHE 2.5" USB 2.0 250 gb TAŞINABİLİR DİSK aldım. bilgisayarımdaki bilgileri kopyalamak için fakat dosyaları kopyalarken bilgisayarım donuyo ve cok kucuk parcalar halinde harici diske kopyalamak zorunda kalıyorum. bilgisayarımda 256 mb ram var. harici diske kopyalamanın bu kadar zor olmasını nedeni ne olabilir, ayrıca bu marka tasınabilir disk iyimidir yardım ederseniz sevininrm,

Orjinalden alıntı: turgayyalova

selamlar,

dun CODEGEN 8MB CACHE 2.5" USB 2.0 250 gb TAŞINABİLİR DİSK aldım. bilgisayarımdaki bilgileri kopyalamak için fakat dosyaları kopyalarken bilgisayarım donuyo ve cok kucuk parcalar halinde harici diske kopyalamak zorunda kalıyorum. bilgisayarımda 256 mb ram var. harici diske kopyalamanın bu kadar zor olmasını nedeni ne olabilir, ayrıca bu marka tasınabilir disk iyimidir yardım ederseniz sevininrm,

Güle güle kullanın codegen işinizi görecektir.

Bilgisayarınızın usb kökleri 2.0 mı 1.1 mi? Raminizde düşük. Bu da dosya kopyalarken sorun çıkartacaktır.

Olmazsa aynı işlemi bir başka bilgisayarda daha deneyin, test edin.
    düşme,çarpmaya karşı dayanıklı mıdır?
    Hepsiburada.comda en çok satılan hard disklerin başında geliyor.Popülerliği ve fiyatı dolayısıyla almayı düşünüyorum ama tanımadığım bir marka.
    Bana biraz bilgi verebilir misiniz?
  • Codegeni bundan 3-4 sene önce almıştım. O zaman smartdisk ve codegen arasında kalmıştım. Codegeni ucuz gördüm (bugünde ucuz) ve aldım. Bu süre zarfında 2 kez servise gönderdim. 2 kez de çok çok öenmli verilerimi kaybettim. Birinde değişim yapıldı birinde de onarım yapıldı.

Performansı hemen hemen diğer disklerle aynı. Ancak kasa olrak tabir edilen dış yüzü çok çok basit. Elinize alır almaz üst kapağın çok kolay açıldığını göreceksiniz. Zaten hddyi ilk eline alan burası açılıyor mu diyip o bölümü açmaları. Ufak bi hareketle açabilirsiniz. Yani bi düşürme, darbe olayında dış kasa pek dayanaklı değil ama hafif ve bir çok hddden de boyutları küçük.

Yanında kılıfı da veriliyor ama çok basit bir kılıf. O kılıf korumakdan ziyade hddnin içinden kayıp gitmesine neden oluyor.(kılıfları değişti mi bilmiyorum)

Şu an benimkinin içinde wd disk mevcut. Değişimden öncekinde samsung vardı. Şu an yeni modellerin hepsinde toshiba disk varmış.

Şimdi yeni bir harici hdd alsam codegen almam. Belki farklı birşey almak istememden de bu kaynaklanabilir.
    Ancak fiyatıyla ve performansıyla alınabilecek uygun bir disk..

• 2. el 500 gb lık seageta yada smartdısk hdd alcam da yukarda bı msg da bad sector olayından bahsedılmıs
    bunu nası anlarım . eger anlasılması zor bıseyse paraya kıyıp sıfır alcam
    yoksa ıkıncı el fıyatlar daha makul
    yardımcı olurmsnz bu hdd ısınden pek anlamam yazdıgım cd ler teker teker bozulmaya basladı o yuzden external hdd olayına gırdm
    sımdıden tesekkur
    bıde hangısını tavsıye edersınız smartdısk mı seagate mı

Orjinalden alıntı: cemark

2. el 500 gb lık seageta yada smartdısk hdd alcam da yukarda bı msg da bad sector olayından bahsedılmıs
    bunu nası anlarım . eger anlasılması zor bıseyse paraya kıyıp sıfır alcam
    yoksa ıkıncı el fıyatlar daha makul
    yardımcı olurmsnz bu hdd ısınden pek anlamam yazdıgım cd ler teker teker bozulmaya basladı o yuzden external hdd olayına gırdm
    sımdıden tesekkur
    bıde hangısını tavsıye edersınız smartdısk mı seagate mı

Şimdi ikinci el harici hdd taviste etmiyorum. Çünkü sıfır hdd fiyatları çok makul seviyede. Kaldı ki ikinci el hddlerde bad sectör(bozuk satıh) olma ihtimali çok yüksek. Bu bozuk satıhı hdd tune adlı programın error taramasından anlayabilirsiniz.

Size tavsiyem seagate'nin ürünleridir..

• codegen 250gb 2.5" hdd var. 4 ay filan oldu alalı ve sürekli yanımda gezdiriyorum. şimdilik bir arıza vermedi.

bikaç kere gördüm forumda, codegenin bozulduğuna dair yazılar. şimdi endişe etmeye başladım.

ama şunu diyim, 2,5" alacaksanız öyle 320 gb filan almayın. max 250gb alın. eğer öyle 320 fazlası ihtiyacınız varsa gidin 3.5" hdd alın bence.
  • 1 seneden beri codegen 160 gb kullanıyorum bi problem olmadı içinde samsung hdd var deejay bu soru senin uzmanlık alanına giriyor hdd min doluluk oranı artınca performansı düşer gibi oldu ...ne dersin?

Yada dosyalar ne kadar fazlaysa kopyalama o kadar ghecikir mi? Mesela mp3 ler çok fazladır adet olarak oyunlar ise bir bütün

Orjinalden alıntı: minimalist

1 seneden beri codegen 160 gb kullanıyorum bi problem olmadı içinde samsung hdd var deejay bu soru senin uzmanlık alanına giriyor hdd min doluluk oranı artınca performansı düşer gibi oldu ...ne dersin?

Yada dosyalar ne kadar fazlaysa kopyalama o kadar ghecikir mi? Mesela mp3 ler çok fazladır adet olarak oyunlar ise bir bütün

Evet düşer. Doluluk oranı arttıkca, dağınıklık artar. Bu nedenle talep edilen dosyanın bulunması gecikir. Bu da hddnizin geç cevap vermesine neden olur. Özellikle sıkıştırılmış dosyaların fazlalığı bu gecikmeyi artırır.

O nedenle belirli zaman aralıklarıyla hddniz üzerinde disk birleştirme(defrag) ve hata denetleme (chkdsk) yapmalısınız. Bir nebze de olsa disknizin performansı artacaktır.

chddisk "bu seçenek sürücüdeki hatalrı denetler" aynı şey dimi

1 tb harici hdd almayı düşünüyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_27418165/tm.htm

bu hdd yi alayım diyorum malüm fiyatı birde arkadaş önerdi...

320 gb seagate sata hdd m var kasada çok ses çıkartıyor senin sessiz ve performanslı bi hdd tavsiyen olabilir mi?

Arşiv emek isteyen ve geri dönüşümü olmayan bir şey o yüzden iyi bir tercih yapmak lazım

Orjinalden alıntı: minimalist

@dejaay

chddisk "bu seçenek sürücüdeki hatalrı denetler" aynı şey dimi

1 tb harici hdd almayı düşünüyorum

http://forum.donanimhaber.com/m_27418165/tm.htm

bu hdd yi alayım diyorum malüm fiyatı birde arkadaş önerdi...

320 gb seagate sata hdd m var kasada çok ses çıkartıyor senin sessiz ve performanslı bi hdd tavsiyen olabilir mi?

Arşiv emek isteyen ve geri dönüşümü olmayan bir şey o yüzden iyi bir tercih yapmak lazım

Evet chkdsk evet o dur. (sürücü sağ tık/özellikler/araçlar..dan ulaşabilrsiniz)

Arşiv içinse harici disk önermiyorum. Dahili bir hdd alınız. Çünkü harici hddnin sağı solu belli olmaz. Bütün arşiviniz bir USB ye bağlı.

Bende de iki adet dahili 250gb+250gb seagate 410AS hdd var. Ben performaslı olmaları nedeniyle tercih etmiştim ki yanılmamışım. Oldukça memnunum. Ses sorunum da yok. Bundan önceki diskimde seagateydi. Diğerlerini kullnamadığım için birşey diyemiyeceğim.

• iyi geceler arkadaşlar sayısız araştırmalardan değişik fikirlerden sonra son iki model arasında kaldım ve size danışmak istedim

1) PHILIPS SPE3071CC 750GB 32MB 7200RPM 3.5" USB2.0---------------277YTL (Hepsiburada)

http://www.hepsiburada.com/philips-spe3071cc-750gb-32mb-7200rpm-3.5-usb2.0-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?CategoryId=100225&productId=bd97732

2) WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB2.0 500GB 3.5---------190YTL (Hepsiburada)

http://www.hepsiburada.com/western-digital-my-book2-essential-usb2.0-500gb-3.5-tasinabilir-disk-wdh1u5000e/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97780

Philipsin ısınma sorunu bariz ortadaki her kullanıcıdan aynı şikayet var.el değmeyecek kadar ısınıyo denıyor,gerçi ben devamlı kullanmıcam bu cihazı,film arşivi için kullanılacak.philipsin bi eksiside,fiyatı benım sınırımı bi miktar zorluyo fakat bu fiyatta bu boyut yok oda bi gerçek!!!
    WD ye gelirsek büyüklüğü dışında söylenecek söz yok yorumlarda çok net öne çıkartıyo WDyi

benım sizdem ricam dayanıklılık olarak hangısını almalıyım çnku ucuzda olsa pahalıda olsa 250 GB daha fazlada olsa ben 5 senelık verilerimi kaybetmek istemiyorum bana bi yol gösterin masaüstü pc ağlıyor artık yetersiz alan die uyarı vermekten

• quote:

Orjinalden alıntı: cahit.as

iyi geceler arkadaşlar sayısız araştırmalardan değişik fikirlerden sonra son iki model arasında kaldım ve size danışmak istedim

1) PHILIPS SPE3071CC 750GB 32MB 7200RPM 3.5" USB2.0---------------277YTL (Hepsiburada)

http://www.hepsiburada.com/philips-spe3071cc-750gb-32mb-7200rpm-3.5-usb2.0-tasinabilir-disk/productDetails.aspx?CategoryId=100225&productId=bd97732

2) WESTERN DIGITAL MY BOOK2 ESSENTIAL USB2.0 500GB 3.5---------190YTL (Hepsiburada)

http://www.hepsiburada.com/western-digital-my-book2-essential-usb2.0-500gb-3.5-tasinabilir-disk-wdh1u5000e/productDetails.aspx?categoryid=100225&productid=bd97780

Philipsin ısınma sorunu bariz ortadaki her kullanıcıdan aynı şikayet var.el değmeyecek kadar ısınıyo denıyor,gerçi ben devamlı kullanmıcam bu cihazı,film arşivi için kullanılacak.philipsin bi eksiside,fiyatı benım sınırımı bi miktar zorluyo fakat bu fiyatta bu boyut yok oda bi gerçek!!!
    WD ye gelirsek büyüklüğü dışında söylenecek söz yok yorumlarda çok net öne çıkartıyo WDyi

benım sizdem ricam dayanıklılık olarak hangısını almalıyım çnku ucuzda olsa pahalıda olsa 250 GB daha fazlada olsa ben 5 senelık verilerimi kaybetmek istemiyorum bana bi yol gösterin masaüstü pc ağlıyor artık yetersiz alan die uyarı vermekten

5 senelik arşivinizi taşınabilir bir diske emanet etmenizi şahsen tavsiye etmem. Taşınabilir diskler genel itibarıyla arşiv için değildir. Arşivlik olsa bile mutlaka arşivinizin de yedeğini almalısınız. USB aygıtlarda sorun çok oluyor. Bugün akıllıaca çalışan bir aygıt diğer gün çalışmayabiliyor ya da herhangi bir darbe sonucu verileriniz uçabiliyor.

O nedenle arşivinizi sabit bir diskde saklamanız yerinde bir karar olacaktır. Yok ben aynı zamanda arşivimi yanımda taşıyacam, her gittiğim yere de götüreceğim diyorsanız. Bu iki marka arasında bi de seagateyi incelemenizi öneririm. Seagatenin sitesi de Türkçe dil destekli. Her türlü teknik desteği rahatça alabilirsiniz.

Şu an philipslerin içinde hangi diskin olduğunu bilmiyorum. Bu diskden alan arkadaşlar da var. İncelemeleri de site içinde mevcut. Kullananalar memnun. Bu tip cihazlarda ısınma herhangi bir sorun teşkil etmez.. O konuda bi endişeniz olmasın..

WD kullanıcıları da memnun. WD disklerin performansları da iyidir. Ben bu iki marka arasından WD yi öneririm.

• quote:

Orjinalden alıntı: dejaay

quote:

Orjinalden alıntı: cahit.as

iyi geceler arkadaşlar sayısız araştırmalardan değişik fikirlerden sonra son iki model arasında kaldım ve size danışmak istedim

5 senelik arşivinizi taşınabilir bir diske emanet etmenizi şahsen tavsiye etmem. Taşınabilir diskler genel itibarıyla arşiv için değildir. Arşivlik olsa bile mutlaka arşivinizin de yedeğini almalısınız. USB aygıtlarda sorun çok oluyor. Bugün akıllıaca çalışan bir aygıt diğer gün çalışmayabiliyor ya da herhangi bir darbe sonucu verileriniz uçabiliyor.

O nedenle arşivinizi sabit bir diskde saklamanız yerinde bir karar olacaktır. Yok ben aynı zamanda arşivimi yanımda taşıyacam, her gittiğim yere de götüreceğim diyorsanız. Bu iki marka arasında bi de seagateyi incelemenizi öneririm. Seagatenin sitesi de Türkçe dil destekli. Her türlü teknik desteği rahatça alabilirsiniz.

Şu an philipslerin içinde hangi diskin olduğunu bilmiyorum. Bu diskden alan arkadaşlar da var. İncelemeleri de site içinde mevcut. Kullananalar memnun. Bu tip cihazlarda ısınma herhangi bir sorun teşkil etmez.. O konuda bi endişeniz olmasın..

WD kullanıcıları da memnun. WD disklerin performansları da iyidir. Ben bu iki marka arasından WD yi öneririm.

çok teşekkür ederim dejaay incelemende çok yararlıydı verdiğin bilgiler içinde ayrıca teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.