Şimdi Ara

Mediamarkt'ta 1TB Ext. WD Green 199YTL KDV dahil - Cache 8mb!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.654
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıktaki gibi. Ben dün bir tane kaptım. Üst kattaki bilgisayar bölümünde WD markalı olan 269'a, hemen yanındaki sepette Fujitsu Siemens markalı olan 199'a satılıyor. KDV dahil. Maximum'a peşin fiyatına üç taksit de yaptırdım.

İkisinin de içindeki HDD aynı, WD SATA 5400 RPM 1TB Green. Bu HDD'den bende zaten vardı. 7200 deseler de aslında 5400 RPM dönüyor. Açık arayla dünyanın en sessiz 3.5" HDD'sidir. İsterseniz içindeki HDD'yi çıkarıp bilgisayarınızda da kullanabilirsiniz ama muhtemelen garanti dışı kalır. Bu arada alet "Assembled in Germany", içindeki HDD nerede üretilmiş, bilmiyorum. Kutuyu garanti dışı kalmasın diye açmadım. Ya Malezya ya Singapur üretimi oluyor bu HDD'ler. Bağlantı tipi ikisinde de USB artı harici elektrik.

WD Green 1TB'nin güvenilir incelemesinihttp://www.storagereview.com/1000.sr adresinde bulabilirsiniz. İleriki sayfalarda, özellikle "Single user" testlerine bakın. 5400 RPM'lik performansın çok üstünde bir performansı var.

İlgilenenlere duyurulur. Fırsattır. Hadi eyvallah.

Düzenleme: Cache sadece 8MB!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 29 Ekim 2008; 21:59:08 >

• 5400 olmasaydı alırdım 5400 rpm'lik hdd'mi kaldı allah aşkına !

bu arada 7200 yazıyormu sen nerden çıkardın 5400'de döndüğünü arkadaşım ? hem 1tb hem 5400'de dönecek ha ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 27 Ekim 2008; 11:47:59 >

1 TB için 199 süper fiyat. hem varsın 5400 olsun external disk için yeterli gibi bence.

GALATASA|RA|Y
  • geçen hafta ankara etlik mağazasında 229 ytl idi, fiyatı tekrar mı düşürdüler acaba 199a ,ankarada ki fiyatını bilen var mı?
  • kutusunda 5400-7200 rpm yazıyordu,içinde western digital green power serisi harddisk varmış,güç tüketimi düşük,daha az ısınan ve performansı diğer 7200 rpm disklerle hemen hemen aynı olan bir harddisk miş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.evil -- 27 Ekim 2008; 13:51:26 >
  • 5400-7200 diyor çünkü sessiz olması için plaka dönüş hızı standart 7200'e göre biraz düşürülmüş. Özellikle farkedilen bir durum olarak standby'dan uyanması diğer hard disklere göre birkaç saniye daha fazla sürüyor. Buna karşın elektrik tüketimi, ısınması ve çıkardığı ses minimum düzeylerde seyrediyor. Tasarruflu, çevreci bir ürün olarak tasarlanmıştır ve lanse edilmektedir. Performans hard diski olarak kullanılamaz ama ucuz depolama amacına gayet güzel hizmet edecektir.

Birde usb dışında bağlantı alternatifi olan bi model tercih edin usb ile aktarım çok yavaş oluyor sessiz çalışmasıda önemli gece insanın beynini kemiriyor seagate 320 gb var dahili sanki traktör çalışıyo parayı bulursam emekliye ayıracam

Bu nasıl ...sessiz çalışıyor mu? Kullanan varsa
  • Arkadaşlar yazdıklarım bire bir doğrudur. HDD ve sessizilk manyağı bir insan olarak bu HDD'lerden kullanıyorum. Video montajı, HD playback vs. dahil her iş için yeterlidirler. Ayrıca 5400 dönmektedir. Western dönüş hızı için "5400-7200 arasında" ifadesini kullanıyor. Yapılan bütün ince akustik testlerindeki değerler 5400 olduğunu gösteriyor. Bu konuyu uzatmayalım. Aletin performansını linkten inceleyebilirsiniz. 7200'lük Seagate'leri çoğu testte geçiyorlar çünkü işlemcisi iyi ve firmware'i optimize.

Ayrıca tekrar ediyorum... Aşırı derecede sessizdirler. 5400'lük 2.5" HDD'lerden daha sessizler.http://www.storagereview.com/php/benchmark/bench_sort.php adresinden "Idle Noise"a göre sıralayıp bakın. Titreşimleri de 2.5" HDD'lere göre daha az. Hepsini (farklı marka 2.5" HDD'ler de dahil) kendim de kasa içinde denedim. İçinde gürültü emici mekanizma var ve atıl kaldığında kafayı kızağa çekiyor. Bu da sessizliği sağlıyor. 5400-7200 arası hız değişimi teoride mümkün ancak pratiğe dönüştürülmesi aşırı derecede pahalı ve anlamsız. HDD'de AAM özelliği var. Hitachi Tool'la AAM'ı da sessiz moda getirirseniz seek'ler duyulmayacak seviyeye iniyor. AAM modunu değiştirmezseniz erişim zamanı daha iyi oluyor ama seek'ler duyulabilir seviyede kalıyor. Bu sesi de diğer HDD'lere göre fısıltıdır.

http://www.storagereview.com/map/lm.cgi/survey_login adresinden üye olursanız kullanıcılardan gelen HDD güvenilirlik değerlerini de görebilirsiniz. Az problem çıkaran sağlam HDD'ler.

Bu arada Fujitsu'nun kutusu alüminyum, WD'ler gibi plastik değil. Çok daha az yer kaplıyor.

Bu da başka bir güvenilir inceleme linki:http://www.silentpcreview.com/article804-page1.html - Gelmiş geçmiş en sessiz HDD ve 1TB!

Mağaza Ümraniye, Ikea'nın oradaki. Reklam yapmayı sevmem. Gerçekten fırsat olduğunu düşündüğüm için DH kullanıcılarıyla paylaşmak istedim.

Düzenleme: Alet 5400, yavaştır falan diyen arkadaşlara: USB2'den bağlanan her HDD'de şişe boynu (bottleneck) USB arabirimidir. HDD'nin hızı hiç fark etmez. Maksimum 30000-35000kb/s hızla dosya kopyalarsınız. Dahili kullanımdaki performanslarına dair inceleme linkini de ilk postumda bulabilirsiniz. Dahili olarak kullanıldığında bu HDD'lerden bir çift (ucuz anakart üstündeki SATA contoller'la) birbirlerine dosya büyüklüğüne göre 50.000-75.000kb/s arası kopyalama yapıyorlar. Harici HDD için eSATA ve firewire tabi ki daha iyidir. Firewire'la pek fazla farkları yoktur ama eSATA elbette dahili hızı gibidir. Tercih edilmesi tabi ki doğrudur. Bütçe ve ihtiyaç belirleyicidir.

Düzenleme-2:
    "Bu nasıl ...sessiz çalışıyor mu? Kullanan varsa"
    İçindeki HDD WD7500AAKS ise 7200RPM ve çok hızlı bir HDD'dir ama çok ısınır. WD7500AACS ise 5400RPM 'dir ve 1TB'den daha sessizdir ve 1TB'lik gibi çok az ısınır. Bende Studio tipi bir WD var, içinden WD10EACS çıkmıştı. Hem eSATA, hem firewire, hem de USB2'si var. Gayet güzel alet. Hıza ihtiyacın varsa gönül rahatlığıyla alabilirsin. Ama ben yer ve fiyat açısından 1TB'liği tavsiye ederim. Anakartında eSATA olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm.

Hem Fujitsu, hem WD 12Volt'luk aynı adaptörü kullanıyorlar. Fujitsu'nun USB2 kablosu büyük karemsi tip, WD'ninki ince ve küçük, fotoğraf makinesi tipinde...

Daha da ayrıntı isteyenlere:
    http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=336

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 27 Ekim 2008; 15:45:15 >

• Arkadaşlar ankarada aynı fiyat mı?

Şimdi sen bu hdd nin 7200 rpm dönüş hızındaki hddlerle aynı performansta olduklarını mı? söylüyorsun

Kasanın içine takarsam 7200 le aynı performansı veriyorsa ve sessizse çok iyi ama testler değilde kullananın yorumu önemli

Bizde testlere göre cpu aldıkta yalan oldu x2 3800 ü asatıp e2180 aldım hayal kırıklığı

Sonra forumda dedilerki pembe silikonlu seagateler çok sessiz çalışıyor gittik aldık tabi ama sonuç yine hayal kırıklığı takır takır gece uyutmuyo

Biz ayrı dünyaların insanlarıyız. :)

Sen hıza takmışsın, Velociraptor al.
    http://www.storagereview.com/WD3000BLFS.sr
    WD10EACS da var o testte. Velociraptor'a göre nal topladığını görürsün. Diğer yandan Seagate 7200'leri çoğu testte geçtiğini de görürsün. İlk çıktığından beri 7x24 kullanıyorum. Dünyanın en sessiz HDD'si diyorum. Daha ötesi var mı?

Cem Yılmaz'ın Anadolu Rock'la ilgili verdiği örnek gibi: "Karacoğlan der ki..." <---- "Hadi beni ** et, Karacaoğlan'a inan." diyor. Ben de o misal 50 tane benchmark linki verdim. Benden paso. :)

Bu arada Seagate'lerin piyasadaki en sessiz HDD olduğu zamanları hatırlıyorum. O zamanlar Seagate kullanıyordum. Köprünün altından çok sular aktı.

Intel'lerle ilgili de... Şaşkınlık içinde 754 pin AMD 3000+'ın Windows'u çok daha hızlı boot ettiğini müşahede ediyorum. Belki de benchmark'ları yapanlar Intel'den para alıyorlardır. Benim bahsettiğim Intel işlemcim e84000 2x3Ghz bu arada. AMD ise 2Ghz ve tek işlemci! Senin e2180'in cache'i çok küçük. x2 3800'den ona geçilmez. Performansları aşağı yukarı kafa kafaya.

Düzenleme: Bu arada AMD sistem DDR 266 1 GB, Intel ise DDR 800 4GB. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gobl1n -- 27 Ekim 2008; 16:29:08 >

• @gobl1n

Ben dahili kullacam performanslı ve sessiz dediğinin tam olarak kodu nedir ? Yanlış anlıyorsun ben sana muhalefet olsun diye yazmıyorum tamamen yaşadıklarımı yazdım

Harici alsam hdd yi çıkarsam garanti dışı oluyormuş mecburen dahili almam lazım olmadı harici almayada razıyım
  • İlk çıktığında kod WD10EACS idi. Şimdi Fujitsu gibi tekrar satanlara (reseller) sattıkları ya da kendi harici disklerinde kullandıkları model WD10EAVS. Kafa karıştırmamak için bunu yazmamıştım. WD10EACS ve WD10EAVS arasındaki fark WD10EACS OEM devam ediyor, WD10EAVS retail. İçleri aynı.

Dahili kullanacaksan benim yaptığım gibi yapabilirsin. HDD'yi doldur. Problem çıkmazsa makinene tak kullan. Ölmeyecek HDD yok. Bir gün ölecek. Ama 31 yaşındayım ve lisede PC'ye geçtim. Hiç bozulduğunu görmediğim tek HDD markası WD. İçin rahat olsun. Mesela Samsung'un bozulduğunu çok gördüm. Görmez olsaydım...

External disklerdeki smart bilgisi maalesef okunamıyor. Okuyan program varsa lütfen yazın. Makineye taktığında:
    http://www.hdtune.com/download.html
    adresindeki beleş versiyonu indirerek HDD'nin sağlığını kontrol edebilirsin.

Bu arada WD'lerin kutusundan HDD çıkarmak tam işkence. Bıçakla kanırtmak falan gerekiyor. Fujitsu'nun arkasında iki vida var ama açmadım. Onu ben önünde sonunda açacağım. :)

Beklersen akşam eve dönünce açarım ve garanti etiketi var mı yok mu yazarım. Etiket yoksa garanti dışı kalma durumu da olmaz çünkü WD'deki kanırtma izleri olmaz.

• @gobl1n

Bilgiler için teşekkürler

Akşam beylikdüzü tarafında işim var orda mediamarkt vardı yanlış hatırlamıyorsam bu üründen bulursam alayım o zaman 1 tb fujitsu tek kalite zaten dimi

Bu seagateye gıcık oldum harbiden çok sesli ya..

gobl1n nick'li arkadaşın bahsettiği Western Digital Green Power serisi diskler sahip olduğu yeni teknolojiler sayesinde daha az enerji tüketiyolar; daha az ısınıyorlar ve daha az ses çıkartıyorlar
    kullanılan teknolojiler bu linkte kısaca anlatılmış:
    http://www.wdc.com/en/products/greenpower/technology.asp?language=en

spesifikasyonlarda yazan intellipower 5400-7200 ibaresi şu anlama geliyor: WD firması bazı modellerinde 5400rpm; bazı modellerinde ise 7200rpm kullanacağını belirtiyor. 5400 ile 7200rpm arasında gidip gelen "değişken dönüş hızı" gibi bir teknoloji şu anda yok, yukarıda verdiğim linkte intellipower bölümünü okuyacak olursanız "For each drive model, WD may use a different, invariable RPM" yazarak sabit/değişmeyen(invariable) dönüş hızı kullanıldığını belirtmiş, gayet açık. ayrıca bazı donanım siteleri hertz(hz) testi yaparak ve erişim sürelerini kıyaslayarak 5400rpm'de çalıştığını tespit etmişler:
    http://www.silentpcreview.com/article786-page2.html

western digital ürettiği disklere harf/rakam kodlamaları ile model numarası veriyor, bu linkten model numaralarına göre disk özelliklerine ulaşabilirsiniz:
    www.wdc.com/en/library/2579-001028.pdf

1 terabyte'lık 2 tane green power modeli var: WD10EADS(32mb cache) ve WD10EACS(16mb cache)

gelelim "5400rpm performansı çok düşük olur" yanılgısına. artık 2000'lerin başında değiliz, hdd içindeki plakalar kapasite bakımında çok daha yoğun, dolayısıyla kafa birim zamanda daha fazla veri okuyor/yazıyor. 2000lerin başındaki 7200rpm diskler ile 2008 üretimi 7200rpm disklerin testlerini kıyaslayanlar okuma/yazma hızlarındaki farklılığı göreceklerdir. kaldıki olay sadece plaka yoğunluğuyla da bitmiyor ncq ve benzeri teknolojiler de günümüz disklerinde kullanılıyor. benzer durum 5400rpm green power'lar için de geçerli, geçmişteki 5400'leri hatırlayıp önyargılı olmamak lazım.

green power serisi disklerin incelemeleri bazı yabancı sitelerde mevcut. teslere bakıldığında bazı 7200rpm diskler ile aynı/yakın performansı verdiği de görülüyor. eneji tüketimleri ise yerine göre 30-50% daha az.
    bu linkteki inceleme kafada soru işareti bırakmıyor:
    http://www.storagereview.com/1000.sr?page=0%2C0

aslında tüm bu anlattıklarım dahili olarak bağlanan diskler içindi, usb2 ile bağlandığımız harici diskler 30mb/s civarında okuyup/yazıyorlar o yüzden 10000rpm bile olsa bir önemi kalmıyor.

• Seagate'lerin en büyük problemi idle'da kendi kendine car car çalışması. Seaate kötülemek gibi olmasın ama mainstream sistemlerde çok geride kaldı. Enterprise sistemlerde yine her zamanki gibi önde, ona diyecek yok. Ama bize kalın gelir onlar.

Alacağın HDD kullandığın Seagate'ten çok daha sessiz, kullandığının modelini bilmiyorum ama 320GB kapasiteye bakarak yazıyorum; çok daha hızlı ve çok daha büyük. Unutma; arabirimi SATA. Son anda sürpriz olmasın.

Fiyatı aşırı derecede uygun olduğu için kendimi tutamayıp bir tane daha aldım. Yüksek dolar kuruyla bir daha elimi süremeyebilirim. :)

Bu arada internette arat. OEM almaya kalkarsan fiyat daha pahalı. Bunun yanında iyi kalite alüminyum kutu da geliyor ve daha ucuz.

Benim sistem yeni sayılır sata mevcut, sen sorması ayıp 2 tb hdd de ne saklamayı düşünüyorsun? geleceğe yatırım dersen zaten 1 sene sonra demode olur bunlar..

Seagateleri normalde çok metediyorlar inceymiş çok sessiz çalışıyorlarmış vs. ama bende bi şansızlık var galiba bana seslisi denk geldi ...

Ençok garanti veren hangi firma ?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.