Şimdi Ara

Codec problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar son zamanlarda bi DVD-Audio ve DTS fanlığı oluştu albümler indiriyorum fakat dün indirdiğim Metallica albümünde problem çıktı. İndirdiğim iso yu sanal dvd de gösteriyorum PC'mde bulunan hiçbir medya programı albümü oynatamıyor. Oynatıyor fakat ses karıncalı çıkıyor. (Bildiğimiz karıncalı TV sesi) Biraz kurcaladım ve şu linkteki codec'i indirdim kurdum. Fakat bu seferde multiplay oyunlar için kullandığım Teamspeak ve Ventrilo gibi programlar çalışmadı. Linkteki codec'i kaldırdım ve tekrar daha önce kullandığım k-lite codec'i kurdum ventrilo ve teamspeak'de ses düzeldi. Şimdi sorum şu ki ben bu DTS albümleri sorunsuz bir şekilde nasıl çalıştırırım ???

• Bu tür sorunu bende yaşıyorum,iso olarak indirdiğim dts dosyalarını powerdvd ile açıyorum müzik dosyası olarak inenleri winamp ile dinliyorum ve her iki dts dosyasını k-lite codec'le açtığımda cızırtı duyuyorum.
  • Çözüm bekliyoruz o zaman tecrübeli arkadaşlardan
  • Öncelikle ses kartı sürücü paketi dışında hiçbir TSR codec yazılım kurmayınız.

VLC, Gom player, KmPlayer gibi multimedya yürütücüler kendi codeclerine sahiptir.

VLC player DTS encode çevresel ses barındıran Wav ve Dts uzantılı dosyaları direkt dosya üzerinden doğru olarak yürütebilir.
    Ancak AC3 (Dolby) encode olan dosyaların yürütümü daha zordur. Bu dosyaları iso formatında audio cd olarak hdd ye kaydedip sanal sürücüde yürtmeniz lazımdır ancak minik bir ayrıntıyı atlamayınız.

Audio cd içindeki ilk Wav uzantılı dosyanız mutlaka DTS encode olmalıdır. diğer dosyalarınız AC3/Dolby encode olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keleminabi -- 28 Eylül 2009; 18:24:34 >
  • Çok teşekkürler Emin Abi... Peki üstte saydığınız programlardan hangisini önerirsiniz daha önce isimlerini duymamıştım hiçbirinin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 28 Eylül 2009; 20:29:06 >
  • Gom Player'ı, VLC Player'ı denedim GOM açtı fakat yine aynı şekilde karıncalı tv sesi geldi. VLC ise hiç açamadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoRaCe -- 28 Eylül 2009; 20:35:46 >
  • iso ların içinde ilk sırada dts encode dosya yoksa olmaz.
    yukarıda yazdıklarımı dikkatli uygulayınız.
    dts encode dosyaları, vlc direkt yürütebilir ac3(dolby) olanları direk yürütemez.

test için bu dosyayı indirip vlc ile direk olarak yürütünüz.

http://www.sr.se/laddahem/MultiKanal/Dts/SURROUNDTEST_011212.zip

dh için konusu:
    http://forum.donanimhaber.com/m_18204587/mpage_1/key_//tm.htm

bu konu açıldığında vlc direk yürütemiyordu yeni versiyonları artık yürütüyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda codec sorunu
    13 yıl önce açıldı
    realtek driver sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamam abi KM Player oldu, dediğiniz test dosyasını da indirdim hiçbiri açmadı sadece KM açtı, daha teferruata gerek yok başarılı bir programa benziyor KM böyle idare ederim. Tekrar teşekkürler...
  • bence en mantıklısı kendimden örnek veriyim.

Eğer indirdiğiniz dts albüm iso (nrg,cue,mdf vb.) yada tek dosya olarak wav ise (genelde yanında şarkı isimleri ve sürelerini içeren cue dosyasıda gelir.)

öncelikle exact audio copy vb. programlarla albüm bilgilerinide alarak şarkı şarkı wav yapın daha sonra kmplayer yada media player classis ile rahatça dinleyin. (ac3 filter ayarları yapılmışsa)

dipnot: media player classic ile cızırtı dinlememek için uzantıyı .dts yapmanız lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalak -- 29 Eylül 2009; 17:48:53 >
  • bende iso yada nrg olarak indirdiğim hiçbir dosyayı oynatamıyorum CD ye çektim sanal olarak bağladım yine olmadı. KMP oldukça güzel şekilde tüm kaynakları oynatırken bunu oynatamıyor çok garibime gitti. sanal olarak bağladığımda CD boş gözüküyor.
  • Selam arkadaşlar! X-fi titanium ses kartı, playvision audio decoder, win7 64 bit işletim sistemim var. vlc,mpc,kmplayer,powerdvd,aimp dahil hiçbir playerda waw uzantılı dts dosyaları oynatamadım. Ne yapmam gerek bununla ilgili ayarlar nelerdir yardımcı olursanız sevinirim. Sistemde k-lite da yüklü fakat passtrough gayet başarılı yaptığımı düşünüyorum. DTS filmlerde playerlarda ses açma kapama fonksiyonu işlev görmüyor. Tek sıkıntı dts-waw larda
    Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Not: nero ile değil ama ashampoo ile audio cd imaj oluşturarak daemontool yardımıyla dinlemeye çalıştım yine o korkunç hışırtıyla karşılaştım. Cd yazarak da dinleyemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaNaT -- 3 Mayıs 2012; 16:47:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.