Bildirim
Çocukken Zenginlik Belirtisi Sandığımız Şeyler (+2000'liler bilmez) (21. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
-
ben hakkatten fakirmişim yahu hiçbiri olmadı
sadece bir barbiem vardı onuda annem vitrin süsü muamelesi yapıp oynatmazdı -
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pantherus IV
quote:
Orijinalden alıntı: Kilo Moana
Hocam yanlış hatırlayan sizsiniz önce looney tunes daha sonra digimon tasoları çıkmıştır.Pokemon tasoları birkaç yıl sonradır.
Looney tunes en önce eyvallah.Lakin digimon pokemondan sonra çıktı eminim.
Hocam emin olmanıza falan gerek yok kesin bilgi.
Digimon öncedir pokemon
Digimon tasosu öncedir pokemon tasosu
pokemon esinlenmiştir digimon. -
-
91 doğumluyum hepsinden bende vardı zenginlikle alakası yoktu ozamanlar. Ha bi gerçek var ki Magnum hariç hepsini almışlardır bana. -
15-Magnum Dondurma
Benim büyüğüdüm yer için bu maddeye pek katılmıyorum. Bizim orda Efe Dondurma vardı, hala da var. Sahilde, heykelin köşesinde hemen. Ordan dondurma yemek daha lükstüBir top dondurma "3-4 milyon"(o zamanın parasıyla) muydu neydi yanlış hatırlamıyosam. 3 top alsan bitiremiyodun dondurmayı. Ama hayatımda öyle bir dondurma yemedim. Cornet'lerini, dondurmalarını kendilerini yapıyolar. Silivri'ye yolu düşen olursa sahilde bir tadına baksın derim.
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Red_Lightning
Hey gidi hey... Bundan 20 sene sonra da çocuklar ne yazacaklar acaba. iPad Air'im bile olmadı, androidle idare ettim... internet hızımız sadece 100 mbps idi falan :)
hocam bundan 20 sene sonra çocuklar ne der bilmem ama en orjinal çocukluk dönemi 90 lı yıllardır çok farklı dönemdir 90 dan öncekiler fakirlik yokluk yani hiçbirşey bizim dönemimizde yoktu derler, 2000 ve sonrasıda varlık çeşitlilik dönemi, 90 lı yıllar ise büyülü yıllardır özeldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 27 Haziran 2014; 13:57:28 > -
Konuyu görünce fark ettim ki ben çocukken çok zengin bir hayat yaşamışım. Ama değerini bilmemişim, bunu da şu an fark ettim. -
quote:
Hey gidi hey... Bundan 20 sene sonra da çocuklar ne yazacaklar acaba. iPad Air'im bile olmadı, androidle idare ettim... internet hızımız sadece 100 mbps idi falan :)
İşte bizim içinde bu tarz şeyler diyordu büyüklerimiz(tabi o zamanlar forum siteleri yok) ve biz şimdi bunları yazıyoruz. -
quote:
Orijinalden alıntı: İlluminatideİmam
1-Pringles yemek:
Öyle herkes yiyemezdi Pringles'ı. Star gazetesi verecek de anca öyle. O fiyattan Pringles alıp yemek, paraya para demeyen ailelerin çocukları içindi...
2-Çok tuşlu uzaktan kumandalar:
Misafirliğe gittiğinde kumandaya baktın ve kararını verdin. Mantık basit. Az tuş demek az fonksiyon demek, yani fakirlik. Ne kadar işe yaramayan tuş, o kadar zenginlik...
3-Atari yerine Bilgisayar:
Biz fazla süren oyun seansları sonrası (1-2 saat falan yani) adaptörü soğutalım da ateriye zeval gelmesin diye çabalarken zengin çocuklar yavaştan 3 boyutlu ortamlara akıyorlardı.
4-Sapları renkli çatal kaşık bıçak takımları:
Evlerimizde bulunan ucuz metal işçilik sahibi çeşitlerine benzemeyen, adeta görsel ziyafet sağlayan bu takımlara sahip olanlar elbette zengin olmalıydı.
5-Bianchi marka bisiklete sahip olmak:
Vitessiz BMX'ler de güzeldi hoştu ama bir Bianchi'nin havasını yaşatamıyordu. Bianchi sahibiysen Bianchi sahipleriyle sürerdin, öyle sınıfsal ayrımlar yaşatırdı insana.
6-36'lı Monami pastel boya seti:
Bizlerde en fazla 12'lisi olurdu. Buna sahip olan arkadaşlar resim derslerini bireysel şovlarına dönüştürürlerdi. Kullanmak istediğimizde bizleri süründürüp zevk alırlardı. Çünkü zenginlerdi.
7-LC Waikiki'den giyinmek:
Çocukken havalı olmak için LC Waikiki'den giyinmek yeterdi. Torbası varsa okula bişey götürüleceği zaman kullanılırdı, logosu bile estirirdi zenginlik havasını.
8-Ve tabii ki ışıklı spor ayakkabıları:)
Sahip olup giysek ışık çıkardığımızı bile göremezdik ama yine de isterdik. Çünkü bunları zenginlerin çocukları giyerdi.
9-Action-Man sahibi olmak:)
Oyuncakların kralıydı, onlarca oyuncağa bedel fiyatından dolayı zengin arkadaşlarımızın action-man'lerine doğru düzgün dokunamazdık bile kırarız falan diye.
10-Akülü araba! (Ne hasret çektiydim be)
İşte çocuklukta zenginliğin nirvanası. Bu sende varsa sen Sabancı'nın çocuğu falan olmalısın. Akülü araban olduğunda diğer çocuklardan kendini soyutlamazsın aslında, sadece bunu kullanmaktan onlarla oynamaya sıra gelmez o kadar.
11-Boncuklu Otomatik Silahlar
Bir de boncuklu silahlar vardı,ama öyle pistol olanlardan değil,böyle büyük,taramalı versiyonlar.Bayramlarda biz pistonla oynarken,bu silaha sahip olan çocukların zengin olduğu hemen anlaşılıyordu.Bu silaha sahip olmak için 2 bayram para biriktirmek gerekiyordu.
12-Oyuncak Robotlar :
Bunları unutmak mümkün müdür ?Bizler manuel robotlar ile oynarken,pilli,akülü otomatik robotlara sahip olanlar bir köşeye geçer nispet yaparcasına kahkaha atarlardı.Bir çok çocuk kavgasının baş mimarları arasına giren çin malı robotlar.
13-Pizzalar;
Pizza mı ? o ne oluyor ki la,nerenin köyü derler adama :) Lahmacunu bile Sezercik flimlerinde gören bizler için PİZZA, "Ninja Kaplumbağlar" daki tuhaf kaplumbağa yiyeceğinden ibaretti.Pizza ile sanırım 2000 bilmem kaçlarda tanıştım.
14-Mc Donalds - Burger King:
Amerikan flimlerinde sıkça gördüğümüz,yaşadığımız ilin zengin taraflarında tek tük olan,sadece dışarıdan bakarak merak giderdiğimiz görünüşü tatlı lüx yerler.Sokaktaki çocuklar "olum dün babamlarla MC Donalds"a gittik diyen bir çocuğa,"ne diyor lan bu değişik" dercesine bakardık.
15-Magnum Dondurma:
Magnummmm,magnuuuummm isminden zenginlik akıyor mübareğin.Biz kim magnum yemek kim,giderdik 10 krş fiyatına meybuz alırdık.Durumu bizden çok az iyi olanlar Max,buzparmak alırlardı.Yazın parkta,kentte gezerken Magnum yiyen birini gördünüz mü,işte anlardınız onlar zengin insanlar.
Çünkü o zamanların Magnumu ile eve 3 günlük ekmek alınırdı.
Ha unutmadan bir de Cornetto'lar vardı,bizim 50 krş dereğindeki külahlı dondurmanın babası.
Öyleydi işte,Fakir kesim külahlı dondurma,zengin kesim cornetto
Fakir kesim buz parmak,max,meybuz,zengin kesim Magnum
Fakirdik abicim biz,işte tüm bu basit şeyler bile çocukluğumun ne kadar fakir geçtiğinin bir belirtisi,olsun biz tüm bunlara sahip olamasakta,saklanbaçlarımız,körebeler,köşe kapmacalar,isim-şehir,boom,sarı-kırmızı,beyzbol,sokak futbolu,çelik çölmek,misket,taso,kart vs vs vs sayamyacağım onlarca oyunlar ile büyüdük.Yukarıdakiler benim gibi bir çok kişinin çocukluk hayali olarak bizimle beraber büyüdü.
Şimdi şunu farkettim ki,ulaşılmaz olan her şey hayatı daha bir güzel,anlamlı kılıyormuş.Şuan elimin altında her istediğimi alacak imkanlar olsa da,gram zevk vermiyorlar,sadece anlık ego tadminleri olarak zamana gömülüp gidiyorlar.
Böyle işte..
kaynak:google.com.tr
Üstad naptın yaa. Ağlatancanmı illa yani
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Pantherus IV
quote:
Hocam yanlış hatırlayan sizsiniz önce looney tunes daha sonra digimon tasoları çıkmıştır.Pokemon tasoları birkaç yıl sonradır.
Looney tunes en önce eyvallah.Lakin digimon pokemondan sonra çıktı eminim.
Hocam emin olmanıza falan gerek yok kesin bilgi.
Digimon öncedir pokemon
Digimon tasosu öncedir pokemon tasosu
pokemon esinlenmiştir digimon.
https://www.google.com.cy/webhp?sourceid=chrome-instant&rlz=1C1CHMO_trCY557CY557&ion=1&espv=2&es_th=1&ie=UTF-8#q=digimon+tasosu+pokemon+tasosu+ndan+%C3%B6nce+mi&spell=1
https://eksisozluk.com/pokemon-tasosu--3090055?day=2014-05-27
https://eksisozluk.com/pokemon-tasosu--3090055?a=nice
Şöyle kesin konuşuyorsunuz ya çıldırtırsınız adamı.Pokemon tasosu,Looney Tunes'dan sonra,Digimon'dan öncedir.Aç ikna olmak istiyorsan googleda bi araştır.
-
onedio dan mı çarptın len -
quote:
2000'li yılların çocukluğu da böyleymiş demek ki... Ben o yıllarda (2001) üniversiteyi bitirmiştim. 79 doğumlu olarak bir karşılaştırma yaptım ve oldukça ilginç geldi.
Pringles : Siz Ruffles, Lay's falan yiyordunuz demekki. bizim çocukluğumuzda Tombi almak bile zenginlik belirtisiydi. cips niyetine Pamko alırdık biz pazardan...
Çok tuşlu kumanda : Kumanda ne ki? bizde siyah beyaz tv ler vardı. Akşam 5'te açılıp, 11'de kapanan tek bir kanal. onun da yarısı haber, diğer yarısı TRT TSM korosundan beraber ve solo şarkılar... Pazar günleri telekutu yu izlerdik rahmetli Cenk Koray'ın sunduğu. ve en büyük ödül televizyondu o yarışmada...
Atari : O ne ki?
Bianchi : bizikletlerde vites kavramı yoktu bizde. BMX lerle birlikte Pinokyo bisikletler vardı. Mavi ve kırmızı renkte üretilirdi. Bir efsaneye göre kırmızıları daha hızlı giderdi...
Monami : Bizde köşeli pastel boya kavramı yoktu. Bizimkiler bilmem ne marka yuvarlak ince pastellerdi ve hiçbir zaman boyadığın zemini kapatmazdı. defteri kapattığında topak topak diğer sayfaya yapışırdı boyalar. O yüzden resim defterlerinde yaprak aralarında şeffaf kopya kağıdına benzer yağlı kağıtlar olurdu.
LCW, ışıklı ayakkabı : Hedik giyerdik. Bir de annemizin ördüğü kazaklar hırkalar. Bir siyah önlükle ilkokulu bitirdim. Okula başladığımda çuval gibi geliyordu üzerime. Bitirirken de düdük kadar kalmıştı.
Action Man, akülü araba, boncuklu silah, robot : Kibrit kaplarını kart yapar onlarla oynardık. Anadolu kilim motifleri, KAV, Malazlar... Vasati 40 çöp... bilenler bilir. Kimi yerde "tornet" denir biz bilyalı derdik. bizim kaykayımız da akülü arabamız da oydu. dikdörtgen bir tahtanın altına çakılmış 3 ya da 4 rulmanla yapılan son teknoloji arabalar, arkadan (arkadaş) itişli... ve tabi tasolar yerine gazoz kapaklarımız vardı bizim...
Pizza, McDonalds : Adını bile bilmiyorduk. ekmeğin üzerine salça sürdüm mü topukların kıçına vura vura koşardın dışarıda. ya da ekmek üstü sana yağı üzerine şeker sepeleyip yerdin. senen mutlusu yoktu. bakkaldan da çay bardağı ile çekirdek alırdık. kesekağıdı falan yok, cebimize doldururdu direk. Kivi diye bir meyve hiç yoktu mesela...
80 doğumluyum. yazdıklarını okuyunca cidden geçmişe gittim.
öyle hissetmiyorum ama yaşlanmışım galiba dedim. gerçi çoluk çocuğa karıştık fakat insan yaşlandığını kendisine kabul ettiremiyor.
-
bu kalemden kullananlar da zengindi.
-
Bence seni ailen fazla kısıtlamış bunların çoğu vardı benim bilgisayar hariç ve hiç zengin değildim. -
Hahahaha çok iyi olmuş özellikle pastel boya -
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X