Şimdi Ara

Çocukken ... sanırdım. O boşluğu Dolduralım.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
285
Cevap
23
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: QSMANLI

Edip Akbayram'ın ismini Edi zannederdim. Yani o, benim için "Edi Pakbayram"dı.

Ablama, "Nasıl olup da koca bir günü canın sıkılmadan evde oturarak geçiriyorsun?" demiştim. "Büyüyünce insanın canı sokakta oynamak istemez ki" cevabını vermişti. Uzunca bir süre büyüyüp büyümediğimi anlamak için kendime, "Canın sokakta oynamayı istiyor mu?" diye sormuştum.

Annem erkeğin cinsel organını "pipi" kadınınkini "kutu" olarak tanımlamıştı. O zamanlar TRT'de Cenk Koray'ın sunduğu "Telekutu"diye bir yarışma vardı. Yarışmacılar, "Hayır Cenk Bey. Ben kutumu açmak istiyorum" deyince koşarak odadan kaçardım.

Sabahları kalktığımda aklımın hâlâ yerinde olup olmadığını anlamak için.2+2, 3+4 gibi küçük toplama işlemleri yapardım. Sonuçlar doğru olunca da çok sevinirdim.

Dedemle parka gittiğimiz bir gün TRT'ciler çekim için oradaydı. Beni oynarken çektiler. Yayın günü bizim aile jeneriğinde gözüktüğüm çocuk programını izlemek için televizyon başına geçti. Kendimi ekranda görünce "Beni niye parkta unuttunuuuz?" diye gözyaşlarına boğulmuştum.

"Geri vites" kavramım yoktu. Şoför, kolunu koltuğa atıp arkaya doğru bakınca araba otomatikman geri geri gidiyor zannederdim.

Benden büyük kuzenlerim dondurmacıların dondurma külahlarının sivri kısmıyla kulaklarını karıştırdığını söylemişti. İnanmıştım. Hâlâ da külahların sivri kısımlarını yemem. Çöpe atarım.

Babaannem bir gün ölürse sevdiğim dizilerin olmadığı bir gün ölsün istiyordum.

Abimle Karaoğlancılık oynardık. O Karaoğlan olurdu, beni de Bizans askeri yapardı. Sonra evire çevire döverdi. Çok mühim bir şey yaptığımı sandığım için canım yansa bile hiç sesimi çıkarmazdım.

Yeşil ve siyah zeytinin ayrı ağaçlarda yetiştiğini sanırdım.

Bulmacalardaki, "Annenin erkek kardeşi" kısmına dayımın beş harfli ismini sığdırmaya çalışırdım.

Anaokulunda patates baskısı yapmayı öğrenmiştik. O kadar hoşuma gitmişti ki, evde duvarlara, masa örtülerine filan basmıştım. Ancak sanat merakım annemin yeni aldığı beyaz eteğe patatesi yapıştırmamla son bulmuştu. Hem gönlünü almak hem de el koyduğu patateslerime kavuşmak için dahiyane bir fikirle öğretmenimin yanına gittim. "Annem" yazısını patatese oydurttum. Sevinçle eve gelerek soyundum. Renkli boyalara batırdığım patatesi vücudumun her tarafına bastım. Sonra da annemin karşısına geçtim. Beni o halde görünce ağlamaya başlamıştı.

Madonna ile Maradona'yı kardeş zannederdim. Kendi kendime, "Bunların babası ne şanslı be. Bir çocuğu futbolun kralı, öbürü müziğin kraliçesi" derdim.

Birinden özür dilediğim zaman Allah'ın bana bir özür vereceğini sanırdım. Sakat olacağımı düşünüp hemen "dilediğim özürü" geri alırdım.

Kurban Bayramı'nda toplanan derilerden uçak yapıldığını sanırdım. Uçakların dış yüzeyinin bu derilerle kaplandığı için Türk Hava Kurumu'nun topladığını düşünüyordum. Uçak kaçırma filmlerinde silahla ateş edildiğinde ya da bomba patladığında, "Ayyy! Deri delindi!" derdim.

"Gil" diye konuşanları fakir zannederdim.

CEM YILMAZ

Adam bunun için üye olmuş..

• Çağla Şikel 'i Çağlaş İkel sanardım

Daha var aklıma gelirse editlerim.
  • Özgü Namal'ın ismini Özgün Amal zannederdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JamesKırkRobertLars

Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik deyimini gerçekten yüzmek sanardım meğer hayvanın derisini yüzmekmiş.

Aaaa öyle miymiş
  • Küçükken dizilerdeki oyuncular rol gereği gerçekten öldüklerini zannederdim. Gelen parayıda ailesi yerdi diye biliyordum
  • Öpüşünce duygusal bağın oluyo sonra evlenmek zorunda kalıyosun, evlenince de çocuğun oluyor sanıyordum.

Allahı sakallı bi dede, gökyüzünde oturup bütün gün armut ayva nar erik yiyip geceleri güneşin üzerine örtü serip ışığı kesen, sessiz sakin, pek görünmeyen iyiliksever birisi zannederdim.

Gökte şimşekler çaktı dediğimizde aslında allah baba fotoğrafımızı çekiyo derdim. (Aslında bu amca oğlunun lafıydı ama ben çocuk aklımla ciddiye almışım) bi de yağmur yağınca allah baba tükürüyo kaçın diye mahallede bağırıp dayak (tokat) yemiştim bi abiden.

Böyle hep ilkokulda olacam, hep meybuz yiyecem, miço okuyacam, mahallede maç oynayacam, hep çekingen ama çalışkan kalacam zannederdim. Hep aynı mahallede kalcaz, anneannem teyzem annem falan hiç kimse ölmeyecek kimse bi yere gitmeyecek zannederdim.

Bütün gün çizgi film izleyecem playstation oynayacam komşu kızına hep aşık kalcam onla çok iyi arkadaş kalcaz hiç büyümeyecez zannederdim lan. Vallaha. Sırf saçları güzeldi diye çekmeye bile kıyamazdım. Sapsarı ince telli yumuşak.

Özetçilere gelsin: Çocukken hep çocuk kalacağımı zannederdim. Dünya büyülü bi yer, biz keşfedemediğimiz için büyü yok sanıyoruz zannederdim. Kimbilir belki de öyledir?

• Bizimkiler saatler olsun diyor

• Araba sollarken arabanın sinyal sayesinde sola- sağa gittiğini zannederdim.Yani sola sinyal verince araba sola çekiyor, sağa sinyal verince sağa çekiyor zannederdim.

Dünya haritasını düz bir yüzeyde hayal edin. Ben bu yüzeyin arka tarafında deniz olduğunu sanırdım.
  • O boşluğu dolduramayacağım sanırdım.
  • Sadece kendimin yutkunduğunu zannederdim hatta ağlamıştım.
    my donose fm i maydanoz fm olarak bilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: thewhitewolf

Küçükken dizilerdeki oyuncular rol gereği gerçekten öldüklerini zannederdim. Gelen parayıda ailesi yerdi diye biliyordum

Ben de idam mahkumlarını öyle rollerde oynatıyorlar ve madem ölecekler bari bir işe yarasınlar dediklerini sanardım :)
    Ayrıca civcive civcik ve bıçağa vıçak derdim. Bir de birine kızdığım zaman seni vıçaklarım deyip hemen mutfaktan bir 'vıçak' kapardım.

• Arabalarda Vitesteki R yi rampa çıkarken kullanıldığını sanıyordum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ''Azimle sıçan betonu deler'' lafının aslında ''Azimli Sıçan betonu deler'' olduğunu ve o sıçanın fare olduğunu çok geç anladım.
  • Arabalardaki "Boş" vitesini otomatik vites sanardım.Acaba otomatik kullanmak varken neden vitese takıyorlar diye düşünürdüm.

Küçükken hep uslu olmaya çalışırdım.Çünkü ; Şirinleri göreceğimi sanıyordum
  • Yoldaki cizgileri yilan sanip onlarin tekerlere dolandigini sanardim
     Çocukken ... sanırdım. O boşluğu Dolduralım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wargnerm06 -- 8 Haziran 2013; 1:30:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilykiedis

O kadar salaklıklarım var ki , hangisini söylesem karar veremedim , neyse şunları söyleyeyim ;

Küçükken Konya'ya gittiğimizde babam Mevlana'yı görücez demişti , ben de kısa sürsün ama elini öpüp gidelim demişim. Hala ailede dalga geçiliyor bu konu hakkında..

Bir de kız çocukların kızlardan erkek çocukların ise erkeklerden çıktığını düşünüyordum. Bir gün büyük bir aile yemeğinde amcama dönüp "ne zaman doğurucaksın" dediğim güne lanet ediyorum.. Adam nasıl cevap vereceğini şaşırmıştı.

• "LPG"nin açılımını "Likit Petrol Gazı" zannederdim.

Hatta sınıf öğretmenime sormuştum evet doğru demişti.

• Allah'ı pokemondaki taştan dev adam olarak hayal ederdim

• Kasist var işaretini başka birşey sanardım
  • Kücüktüm ve kuzenim sünnet olacaktı ve bir tanede kız kardeşi vardı ondan 2 yaş büyük benimle aynı yaşta neyse cocuk sünnet oluyor içeride ve bende kıza dönüp dedim ki sen ne zaman sünnet olacaksın oda bana kızlar sünnet olmaz ki dedi o an şok oldum ve hayal ettim dedim herhalde gavurlar gibi sünnetsiz dolaşıyorlar sonradan gerçeği öğrendiğimde artık çok geçti ve o kızla hala görüşüyoruz inşallah unutmuştur
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.