Şimdi Ara

ÇOCUK SAHİBİ OLMAK ÇOK MU ÖNEMLİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: One True King

Ilgilendiğin için teşekkürler ancak ben konu sahibinin düşüncesi hakkında bir yorum istemiştim. Neden olduğu kadar 5-6-7 yapıyorsun demek istedim yani.

Dünyanın şu anda yaşadığı en büyük sorun aptalların çok üreyip zekilerin en fazla bir çocuk yapması. Bunu düzeltmek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:46:2 >

Orijinalden alıntı: dumprep

Senin ne faydan var dünyaya? Atla bi arabanın önüne, bir boğaz eksilir dünyadan ; fena mı?

Oy oy kıyamam sinirlenmiş.
  • ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:46:0 >

• işte çocuğu yapıyorsun alimde oluyor zalimde. çocukları gereksiz görüyorsan yok etmeye kendinden başla. sevgi nedir, fedakarlık nedir çocuğun olunca anlarsın. senin gibi densiz psikolojik rahatsızlığı olan biri çıkıp başkasının çocuğu hakkında konuşsa bile rahatsız oluyorsun. çocuk böyle bir şey işte. senin gibi gereksiz bir varlık bu dünyada yaşıyorsa benim çocuğum neden yaşamasın.
    Yüz milyon galaksinin arasındaki bir dış mahallede daha küçük bir gezegende ortalama bir yıldızın etrafında dolanan gelişmiş primatlar olduğumuz gayet açık. Ama medeniyet doğduğundan beri insanlar dünya düzeninin altında yatan bir anlayış için yalvarıp durdular. Evrenin sınır koşulları hakkında çok özel bir şey olmalı. Sınır olmamasından daha özel ne olabilir? İnsan çabasının da bir sınırı olmamalı. Hepimiz farklıyız. Hayat ne kadar kötü görünse de her zaman yapabileceğin ve başarılı olabileceğin bir şey vardır. Nefes aldıkça umut vardır.
  • Bu konudaki en mantık barındırmayan düşünce. Neyse bir şey demicem kendi haline bırakalım arkadaşı gitmeyelim üstüne.

• çocuk denen nesnenin ayrıksı bir kişiliğinin olduğu söyleniyor. aslında çocuk anne ve babanın yan ürünüdür. her şey iyiyken amacı varmış gibi gözükürken özellikle boşanma süreçlerinde tam bir yük halini almakta. bu açıdan çocuğa verilen değerin canım cicimle doğru orantılı olduğunu söylemek mümkün.

gerekli midir? çocuğu dünyaya getirmezseniz gerekli olmadığını çocuk mu söyler?

çok tek taraflı bir düşüncenin sonuç kısmının zoraki kabullenişine doğum denebilir. çocuğa bir şey sormadan onu dünyaya getirmek mümkün ancak çocuğa bir şey sorarak onu iade etmek ise zorlu bir süreç. bu esnada çocuğun yarısı babaya yarısı anaya aitmiş gibi düşünülmekte. ancak çocuk aslında düşünsel olarak annenin bedenesel olarak baba denen kavramın yan ürünüdür.

çocuğun düşünsel dünyasındaki ve bedensel dünyasındaki yanlışlanabilir haller kime çektiğini göstermek bakımından mihenk noktası olabilir. bana kalırsa bedeni fazı eleştirilen kimseler bakımından baba denen kavramın gereksizliği düşünsel olarak manasızlık da anne denen kavramın gereksizliğine vurgudur.

gizli sevgilimiz en içten kuytularda gizlenen düşünsel süreçler olduğundan anne denen kavramın kutsallığı ve karamanın koyunluğu ilkesi gereği çocukta öncelikle baba denen fazın gereksizliği vurguau ön plana çıkar. einstein'in iyi bir evlat olduğu savı salt insan olma şeklinde anlamlı değil. düşünleri ve bedeni duruşu ile değerlendirilmelidir bir kimse.

ha dünyaya faydalı olmakla çocuk olmak bence farklıdır. kişisel olarak insanın dünyevi varyasyonunda anne denen kavramının ciddi anlamda bozuk olduğunu düşünüyorum. kontrolu mümkün olmayan düşüncelere sahipler. bedensel olarak baba denen kavram ise haklılığın onurlu başkaldırışını yaşıyor. insan yer içer falan filan. erkek olmak bu açıdan haklılığın nirengi noktası kilometre taşı gibi algılanmakta. aslında kadın yani anne denen kavramda da bedensel süreç mümkündür o da yer içer vesaire ancak nedensiz bir duygusal yoğunlukla anne bir yandır dünya bir yana. bu yoğunluk için neden aranmaz.

anne ve babanın ağaç olduğu düşünülürse bir meyve lazımdır. ancak anne ve babanın insani yön olarak gelecek kaygıları içerisindeki öznel duruşlarının ortak paydası bu konuyu çok ciddi düşünmelidir denebilir. görünen ve görünemeyen yönü ile insan anne ve baba denen kavramın yürüyen temsilcisi gibi bir hal kazanmış ve ona onlardan farklı ve ayrıksı bir anlayış ihdası ise ruh denen metaforla sağlanmıştır.

e o zaman madem ki ruh bu çocuğu senden benden farklı kılacak ne halt yemeye biz çocuk yapıyoruz diyen yok. direk kutsal ruhtaki ruhu çocuğumuz yapalım eğlenip neşeleniriz de demiyoruz. demek ki bizim bize ait olmasını istediğimiz ve aslında ruh denen metafordan uzak bir varlığa ihtiyacımız var ki böyle düşünüyoruz da diyebiliriz.

bu açıdan çocuk yapmak ruh metaforuna bir başkaldırıdır. yaratılış hikayesine esasen isevice bir cevaptır. birisi meryeme el sürmeden paketleyip içinden isa mı çıkaracak olur mu öyle şey benim hatun bu işi yapar denmekte.

ancak denildiği üzere çocuğu farklı kılması için gerekli olan ruh metaforu dünyayı çekilebilir ve yaşanabilir bir düzlemde tutmak için oksijen israfına girmek durumunda kalacak gibidir.

yemeden içmeden yaşayamayız. 3 gün susuz 10 gün ekmeksiz. ancak oksijensiz 15 saniyeden sonra bir şeylerin ters gittiği anlaşılır. temel olarak insanın oksijen solunumu yapan bir şeyi meydana getirmesi ruh denen metafordaki hayatiyet denen unsurları anne ve babanın yaşam ağacından nemalanan meyveyi anlamlı kılmak için yaşamın kaynağı olarak alternatif şekilde önerilmiştir de diyebiliriz.

bu nedenle çocuk denen unsur nefes alır ve aldığı her nefeste anne ve baba denen kavramdan farklılaşarak aslında dünyaya kopya olmayan veya başlangıçta kopya olsa da sonradan farklılaşan bir çizgi oluşturmuş oluruz.

neden çocuk yaparız?biz bu şekilde farklılaşmak adına bir adım atmak durumundayız diye düşünüyoruz. kendimiz bize artık banal ve çekilmez gelmeye başlıyor. bu yorgunluğu üstümüzden atmak için çocuk denen unsura ihtiyaç duymaktayız denebilir.

• Çocukluktan beri evliliğe empoze edinmiş ve her 25 yaşına gelenin artık evlenilmesi gerektiğine inanıyoruz. Evlenmek için evlenenler çok.
    Evlendikten sonra herkes gibi çocuk isteniliyor.Cinsellikte bu işin tuzu biberi tabii.
    Herkes çocuğum olsun diyor ama altında yatan nedenleri sorgulamıyor.
    Çocuk yapmak istiyor ama çocuk eğitiminden yoksun. Çocuğum iyi yerlere gelsin iyi hayat yaşasın istiyor ama herşey umduğu gibi gitmiyor, evlilikte soğuk rüzgarlar esiyor, çocuğuyla ilgilenemiyor.
    İleride çocuğun başına getireceği maddi ve manevi sorunlar, sorumluluklar vs insanın canını sıkıyor.
    Sonra belki de çocuk neden.bu dunyaya geldim diye yaşamı sorguluyor, keşke gelmeseydim diyor.

Yapmayın arkadaşım, düzgün eğitemeyeceksen, bilinçlenmeyeceksen, bu dunyaya çocuk felan getirmeyin.

" Çocuklarıma bırakacağım en büyük miras, hiç var olmayacak olmalarıdır. "

• İnsan memeli canlıdır her memeli canlı doğar, büyür, çiftleşir gerekli olgunluğa eriştikten sonra ölür.

Sistem budur gerisi faso fiso ama beynimiz olduğundan çocuk sahibi olup olmamak kişiye kalmıştır bayanlar sever nedense ben daha çocuk istemeyen kadın görmedim.

Orijinalden alıntı: Where Is My Mind ?

Neden herkes çocuk sahibi olmak istiyor? Einstein mısın -Einstein'ın çocuklarına torunlarına vs. baktım, hepsi atom mühendisi, cerrah vs. falan, keşke daha çok çocuk yapsaydı- Brad Pitt misin Monica Belluci misin neden çocuk yapıyorsun? Sen kimsin de senden ne çıkacak? Çocuğun da senin gibi gereksizce ortalama bir yaşam sürüp geberip gidecek, yaşadığı süre boyunca dünya kaynaklarını tüketecek, başkalarıyla rekabet edecek rekabetçi sayısını artıracak vs vs. Ayrıca Türkiye nüfus kıtlığı çeken bir Kuzey Avrupa ülkesi değil. 80 milyon olduk çok fazla bu. Sınavlara her yıl 1 2 milyon kişi giriyor normal değil bu.

Umarım şu gdo'lar kısır yapıyordur da etrafta velet görmekten kurtulurum. Gidin kedi köpek besleyin sevgiye açsanız.

Soyum devam etsinmişmiş. Sanarsın padişah.

Bir de şu kafaya bakalım. Yaşlı nüfusu beslemek için genç nüfus gerekiyormuş. Şimdi diyelim bizim 20 milyon yaşlı nüfusumuz var, onları beslemek ve ülkenin kalkınması için 40 milyon genç gerekiyor diyelim. E peki 30 yıl sonra o 40 milyonluk genç nüfus yaşlandığında ne olacak? Bu sefer 80 milyon genç lazım mı diyeceksiniz?

Doğadaki hiçbir tür sanmıyorum ki 7 milyara ulaşsın. Anca bakteriler, karıncalar, böcekler kısacası ilkel canlılar.

Sandığının aksine çoğu çift soyum devam etsin kafasının aksine ana-babalık duygusunu yaşamak için istiyor çocuk sahibi olmak. Hayatlarına bir neşe, bir ses istiyorlar, sorumluluk sahibi olmak istiyorlar. Tabi bunun için bence 1 çocuk ideal, kalkıp 10 çocuk yapana birşey diyemem..

• Bir hiclige bilinc verip butun bu dunyayi farkindalik icinde deneyimleyebilmesini sagliyorsun.

Bir hic degilde bir sey oluyor. Yani herseyi veriyorsun ona.

Anlaşılan o ki ülkemiz 60 milyon filan iken devlet bu 60 milyonun refah seviyesini yükseltmek yerine değişik ütopyalarla nüfusu artırmayı planlamış bir kanada olmak yerine bir çin olmayı seçmiştir.

Devlet plan yapar da vatandaş durur mu?

Oda bakmışki her taraf kalabalığa boğuldu. Uyduruk gıdalarla besleniyorum. Stres trafik diz boyu.

Herkes şu an geçindiğini sanıyor ama gıda bakımından açız aslında.

Git en doğal eti, en doğal balı, en doğal tereyağını, en doğal zeytinyağını al bakalım ay sonunu getirebilecekmisin.

Tabi 3 liralık tavuk sucuğunu yiyip sucuk yedim zannedersen geçinirsin.

Bu tüketim haliyle sağlığa ve hatta üremeye de olumsuz katkı yapan birşey.

Benimde biraysel fikrim bekar birey olarak kalan 30 senemi de yalnız geçirmek ve defolup gitmek bu dünyadan.

Sonuçta ben boğaz tokluğuna başkalarına hizmet edecek çocuk yapmayı düşünmem.

Devletin görünen o ki benim hayatımla ilgili refah planı yok. bende kendi planımı yaptım.

Bir defa ben neden devlet için 3 çocuk sahibi olayımki devlet bunu neden benden istiyor. Ben onların çocuk makinasımıyım.

Tekrar ediyorum ama sayın deletim sen benim refah seviyemle ilgili plan yapmazsan ben kendi planımı yaparım kusura bakma.

Asgari ücretle kirada geçinen(sürünen) 3 çocuk sahibi aile, yumurta çiftliğindeki tavuk gibi mi görünüyor yukarıdan bakınca?

• harbiden bunları mı düşündün?

Orijinalden alıntı: dumprep

Senin ne faydan var dünyaya? Atla bi arabanın önüne, bir boğaz eksilir dünyadan ; fena mı?

Çok güzel bir cevap. Sadece bilim adamları, yakışıklı, güzel ve zengin kişiler çocuk yapacaksa sende atla bir arabanın önüne öl. Sen niye yaşıyorsun da insanların yaşamına karışıyorsun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 25 Eylül 2016; 17:51:18 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.