Şimdi Ara

Coca Cola ve İftira

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi milletimizin cahilliğinden kaynaklanıyor birazda. Bu cahillik benim canımı sıkıyor. Aslınca bir Müslümanın önce bir şey hakkında konuşmadan önce araştırması lazım. İftira atmayı size kim öğretti?

Öncelikle şu ayetlere bakalım.

Eğer dünyada ve ahirette Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı size mutlaka büyük bir azap isabet ederdi. NÛR-14
    Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur. NÛR-15

Bundan sonra da bu ayete uyarsınız ve gerçekten bu değil bunun gibi konularda da araştırmacı olursunuz inşallah.

Onu duyduğunuzda: "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Hâşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır" DEMELİ değil miydiniz? NÛR-15

Az önce bu forumda yorumlarda bir fotoğraf paylaşıldı. Tabii ben inanmadım zaten photoshop olduğunu anladım. Bazı gölgeler tam oturmamış neyse güzel bir çalışma ama hangi mantıkla bombanın üzerine coca cola yazılır? Böyle bir şey olsa bile bombanın üzerine coca cola yazmak sizce de çok saçma değil mi?

Arkadaşın paylaştığı fotoğraf. Tabi şuan bile beğenilip paylaşıyordur eminim ne yazık ki.

Coca Cola ve İftira

Bir araştırma sonucu fotoğrafın orijinal hali.

Coca Cola ve İftira

Gördüğünüz gibi adamlar iftira atmak için böyle bir fotoğraf bulup uğraşmışlar. Yorum sizin.

Çok cahil nesil yetişiyor yoksa hep böyle miydi?

Coca-Cola Şirketi, dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Bu sebeple şirketin herhangi bir ülkenin politikalarını desteklemek gibi bir misyonu olmadığı gibi, herhangi bir ülkeyi, hükümeti, siyasi ya da dini inancı desteklemekle dolaylı bir yarar sağlaması da söz konusu olamaz.

Coca-Cola Şirketi, Arap ülkelerinde 58 fabrikası, 40.000’den fazla çalışanı, yaklaşık 1 milyon satış noktası aracılığıyla ülke ekonomilerine milyonlarca dolarlık katkı sağlamaktadır. Arap ülkelerinde yaklaşık 500.000 aile Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden geçimini kazanmaktadır. Coca-Cola son 5 yıl içinde Arap ülkelerindeki eğitim, çevre, sağlık alanındaki toplumsal projelere 5 milyon doların üzerinde katkıda bulunmuştur.

Coca-Cola Şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola Filistin’deki 5. en büyük yatırımcı, 3. en büyük işverendir. Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmakta ve ürünleri Filistin’de 14.000 satış noktasında satılmaktadır. Coca-Cola, 350 Filistinli’ye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3.500 aile geçimini sağlamaktadır.

He önce bakın bir araştırın kanıt getirin. Boş boş işlerle uğraşmayın Allah'ın rahmeti üzerimizde olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 20 Temmuz 2014; 2:03:41 >

• Banada saçma geliyor şu boykot olayları sonuçra daha iyisi yapılsa yerli malı satılır. Ama şunu belirtiyim coca cola kesinlikle içmeyin çok zararlı ben 3 senedir içmiyorum neredeyse herkese bırakmasını öneririm.
  • Zafer Gazoz var kaç yıldır daha Ege bölgesine açılamadı.

İçtiğim en iyi gazoz buz gibi çok iyi ama anca memleketime gidince içebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hawloo -- 20 Temmuz 2014; 3:48:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam danone ve nestle için de aynısı geçerli millet bu şirketlerin boşu boşuna gunahini aliyo diye dusunuyorum cok arastirdim dogru duzgun israil baglantilari yok

• Filistinli bi arkadas en iyi kolayi coca cola yapiyor biz onu iceriz dedikten sonra biraktim ben bu isleri.

• quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Zafer Gazoz var kaç yıldır daha Ege bölgesine açılamadı.

İçtiğim en iyi gazoz buz gibi çok iyi ama anca memleketime gidince içebiliyorum.

Haklısın Aydın'a gittiğimde köyde içiyorum gerçekten çok leziz bir tadı var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawloo

Arkadaşlar bildiğiniz gibi milletimizin cahilliğinden kaynaklanıyor birazda. Bu cahillik benim canımı sıkıyor. Aslınca bir Müslümanın önce bir şey hakkında konuşmadan önce araştırması lazım. İftira atmayı size kim öğretti?

Öncelikle şu ayetlere bakalım.

Eğer dünyada ve ahirette Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı, içine daldığınız bu iftiradan dolayı size mutlaka büyük bir azap isabet ederdi. NÛR-14
    Çünkü siz bu iftirayı, dilden dile birbirinize aktarıyor, hakkında bilgi sahibi olmadığınız şeyi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük (bir suç) tur. NÛR-15

Bundan sonra da bu ayete uyarsınız ve gerçekten bu değil bunun gibi konularda da araştırmacı olursunuz inşallah.

Onu duyduğunuzda: "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Hâşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır" DEMELİ değil miydiniz? NÛR-15

Az önce bu forumda yorumlarda bir fotoğraf paylaşıldı. Tabii ben inanmadım zaten photoshop olduğunu anladım. Bazı gölgeler tam oturmamış neyse güzel bir çalışma ama hangi mantıkla bombanın üzerine coca cola yazılır? Böyle bir şey olsa bile bombanın üzerine coca cola yazmak sizce de çok saçma değil mi?

Arkadaşın paylaştığı fotoğraf. Tabi şuan bile beğenilip paylaşıyordur eminim ne yazık ki.

Coca Cola ve İftira

Bir araştırma sonucu fotoğrafın orijinal hali.

Coca Cola ve İftira

Gördüğünüz gibi adamlar iftira atmak için böyle bir fotoğraf bulup uğraşmışlar. Yorum sizin.

Çok cahil nesil yetişiyor yoksa hep böyle miydi?

Coca-Cola Şirketi, dünya coğrafyasında çok çeşitli ekonomik, siyasi ve dini rejimlerden oluşan birbirinden farklı 206 ülkede faaliyetlerini yürütmektedir. Bu sebeple şirketin herhangi bir ülkenin politikalarını desteklemek gibi bir misyonu olmadığı gibi, herhangi bir ülkeyi, hükümeti, siyasi ya da dini inancı desteklemekle dolaylı bir yarar sağlaması da söz konusu olamaz.

Coca-Cola Şirketi, Arap ülkelerinde 58 fabrikası, 40.000’den fazla çalışanı, yaklaşık 1 milyon satış noktası aracılığıyla ülke ekonomilerine milyonlarca dolarlık katkı sağlamaktadır. Arap ülkelerinde yaklaşık 500.000 aile Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden geçimini kazanmaktadır. Coca-Cola son 5 yıl içinde Arap ülkelerindeki eğitim, çevre, sağlık alanındaki toplumsal projelere 5 milyon doların üzerinde katkıda bulunmuştur.

Coca-Cola Şirketi 1998 yılından bu yana Filistin’de faaliyet göstermektedir. Coca-Cola Filistin’deki 5. en büyük yatırımcı, 3. en büyük işverendir. Coca-Cola’nın Filistin’de 3 fabrikası, biri Gazze’de olmak üzere 7 satış ve dağıtım merkezi bulunmakta ve ürünleri Filistin’de 14.000 satış noktasında satılmaktadır. Coca-Cola, 350 Filistinli’ye iş olanağı sağlamakta, Coca-Cola faaliyetleriyle ilişkili yan sektörlerden ise 3.500 aile geçimini sağlamaktadır.

He önce bakın bir araştırın kanıt getirin. Boş boş işlerle uğraşmayın Allah'ın rahmeti üzerimizde olsun.

Konu hakkında haklı olabilirsin fakat benim aklıma takılan soru kendi anavatanlarinda dahi sağlık açısından insanlara onlarca zararlari hakkında bilgileri halka lanse edip kısıtlamalar getirilir iken sözüm ona müslüman ülkelerinde onlarca hatta yüzlerce fabrikası olup binlerce calisani oluyor.Hayret ediyorum bu duruma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muaz1984 -- 20 Temmuz 2014; 9:08:36 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Niğde gazozu iyidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CumhurBahar -- 21 Temmuz 2014; 12:42:35 >
  • öncelikle coca cola hayatta içmem, kola içeceksem pepsi içerim, bunu peşinen belirteyim.

herneyse.

şimdi coca cola olayını ele alalım hacılar.

coca cola bir israil firması değil, bir abd firmasıdır. coca cola'nın sahiplerinin, yöneticilerinin israil ile, yahudilikle bir alakası yoktur. filhakika coca cola'nın en tepesindeki adam ise müslüman bir türktür. (bkz: muhtar kent) ayrıca coca cola şirketinin hisselerinin hemen hemen tamamı halka açıktır. yani bu hisselere sahip pek çok müslüman da vardır.
    http://i.imgur.com/qhvdxjk.png

coca cola firması, müslüman dünyasının tepkisini çekmemek için, uzun yıllar boyunca israil'e ürün satmaktan imtina etmiş, israil'e satış yapmamıştır. ayrıca, bütün bu olayların öncesinde; 1949 yılında coca cola israil'de bir fabrika kurmak istemiş;ancak israil hükümeti tarafından reddedilmiştir.

1 nisan 1966 yılında tel avivdeki basın konferasında iş adamı moshe bornstein, coca colanın sırf yahudi olduğu için kendisiyle iş yapmak istemediğini, eğer yahudilerle iş yaparsa arap pazarını kaybedeceğinden korktuğunu anlatmıştır.

bunun üzerine coca cola arap pazarına girmiş ve bu pazarda önemli bir yer edinmiştir.

1966 daki gelişmelere dönersek; israile satışın reddedilmesiyle beraber müthiş bir yahudi boykotu başlamıştır coca colaya karşı. önce manhattan da hizmet veren mount sinai hastahanesi bünyesinde coca cola satışını yasaklamıştır. bunu, ünlü hotdog satıcısı nathan's emporium izlemiştir. akabinde coney adasıda cola satışını kesmiştir.

boykotların dünya geneline yayılmasından korkan ve ırkçılıkla suçlanan coca cola, tel aviv de bir fabrika kurmayı kabul etmiştir.

tabii ki bu durum arapların hoşuna gitmemiştir ve ağustos 1968 den 1991 yılına kadar sürecek coca cola boykot u başlamıştır.

1991 de boykot sona erince hemen ertesi sene pepsi israilde fabrika kurmuş ve "yeni jenerasyonun tecihi" sloganıyla yahudi pazarında yerini almıştır.

pepsinin bu iki yüzlü politikası; ortadoğuda çok kimsenin dikkatini çekmesede, amerikada kritik dönemler geçirmesine sebep olmuştur.

çünkü herkes bilmektedir ki; arap pazarını kaybetmek istemeyen pepsi, boykot zamanında "coca cola yahudiler için, pepsi araplar için" tarzında kampanyalar yapmıştır.

tekrar başa dönecek olursak.

1-coca cola firması'nın israil ile hiçbir alakası yoktur. coca cola'nın kurucuları; john s. pemberton ve asa griggs candler yahudi değildir. the coca cola company'nin başındaki adam olan muhtar kent müslüman türktür.

2-coca cola company'nin bugünkü şirket yapısı tamamen halka açıktır. halka arz edilmiş hisselerin sahipleri hristiyan ve yahudi olabileceği kadar müslüman ve arap da olabilirler.

3-coca cola uzun yıllar müslümanların tepkisini çekmemek için israil'e yatırım ve satış yapmamış, bu yüzden "ırkçı" damgası dahi yemiştir.

4-sosyal medyada sürekli olarak çıkan "coca cola'nın bir senelik gelirini israil'e bağışladığına" dair söylentiler tamamen gerçek dışıdır. herhangi bir belgesi ve kaynağı yoktur.

son olarak the coca cola company'nin bu söylentiler üzerine yaptığı resmi açıklama şu şekildedir;

--spoiler--
    coca cola şirketi hiç bir politik veya dini oluşumu desteklememektedir ve kendi satışlarını etkileyebilecek hiç bir yanlı oluşuma yakın durmamaktadır.

coca cola şirketi farklı kültür, politika, sistem, din ve tarih anlayışına sahip 200 ülke ve bölgede satış yapmaktadır.

satış yapılan bölgelerde coca cola şirketi yerel ortaklarla paylaşılmaktadır ve şirket; çok değişik ulustan ve arkaplandan insanları istihdam etmektedir.

yerel ortaklarımız, ürünlerimizi şişelemekte, dağıtmakta ve satmaktadır. bunu yerel halkı istihdam ederek yapmaktadırlar.

biz herhangi bir tarafı destekleyemez veya karşı çıkamayız.

internet üzerinde yayılan yalan/yanlış bilgiler içeren bu iddialar talihsiz ve akıl dışıdır.
    --spoiler--

siz siz olun, bir ürün yahut ticari mal için "bu israil malıdır" yaftası yapıştırmadan evvel düşünün taşının. zira bu tip dev firmalar, asla bu tip can sıkıcı şeylerle anılmak istemez, bunun bedelini ödetirler.

yarın bir gün mahkeme koridorlarında the coca cola company senin karşına bir avukat ordusu çıkarır, ne yapacağını şaşırırsın.

-alıntı

• Arkadaşlar bu işler uzar gider , uğraşmaya değmez.
  • Filistinliler kola yapsında içek o zaman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mentollü Kurşun -- 20 Temmuz 2014; 11:44:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hortlek

Niğde gazozu iyidir
    Iftar kötü ben kola içmek çocuklarımıza içime.

Ağa sen ne içtin yav yazdıklarından birşey anlaşılmıyor

• Bence ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Neden boykot boykot desinler ki o zaman.
  • Bu boykot listesini incelersiniz çok açıkça diğer Türk markalarının bu listede parmağı olduğunu görürsünüz. Ayrıca colaya karşı çıkacaksanız zararlı olduğu için çıkın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.