Şimdi Ara

Coca Cola ve Gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimseyle polemiğe girmek ve birilerini ikna etmek amacıyla yazmıyorum. Bilirim ki herkesi memnun etmek sade ahmakların hayalidir.

Sadece bir durum tespitidir yazdıklarım:
    1- Coca Cola firmasının açılışını yapmak, AB'ye "Türkiye'ye yatırım yapmayın" diye çağrı yapan ülkelere atılmış en ağır tokattır. "Siz ne yaparsanız yapın, burası dünyanın 3. büyük markası olan Coca Cola'nın dahi yatırım yaptığı bir ülkedir" demektir o açılış.
    2 - Coca Cola'nın sahiplerinin İsrailli olduğu ve kurum gelirlerinin bir kısmının İsrail'e yardım için gittiği yönündeki bilgi, çeyrek akıllı birilerinin ortaya attığı ve herkesin de inandığı bir balondan ibarettir.

3- Hani bilmiyorsan bari araştır ve öğren kardeşim. Coca Cola halka açık bir şirket. Yüzde 80 hissesi yüz binlerce küçük yatırımcıya ait.. Geriye kalan yüzde 20'nin sahibi ise 5 büyük şirket. Peki en büyük hissenin sahibi kim dersiniz? Söyleyeyim. En zor zamanlarda maddi ve manevi olarak Türkiye'nin yanında yer alan Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Tani. Yani Erdoğan'ın en yakın dostu ve arkadaşı... Ondan sonraki büyük hissedar ise Olayan Ailesi'ne ait Suudi Şirket'i... Diğer büyük ortaklar da Arap ve Müslüman...

4- Coca Cola'nın Filistin'de 5 büyük üretim fabrikası vardır. Bu üretim fabrikalarında sadece Filistinliler çalışıyor. O fabrikalar da olmasa Filistin ekonomik olarak tamamen çökecek.

5 - Filistin'i Coca Cola'yı boykot ederek savunduğuna inananlar, "Hadi Filistin'e gidelim" dediğinde "Abi nerede o para" diyenlerdir. Filistin'e gelemeyeceğini belirttikten 3 ay sonra en harika tatil beldelerinden foto paylaşanlardır.
    6 - "Ah olmadı Reis, İsrail'e bu kıyağı yapmayacaktın" diye eleştiren arkadaşlar da kusura bakmasınlar ama gerçekten çok komik oluyorlar. 40 yıldır siyaset yapan, 40 yerden üzerine gelen belaları savuştura savuştura bugünlere gelen Erdoğan'dan bahsediyorsunuz. Sizin siyaset diye bildiğiniz, siyasetin kırıntılarıdır. Devletin bildiğini, devletin stratejisini bilseniz akıl sağlığınızı kaybedersiniz. Onun için kırıntılar üzerinden yorum kasmaya hiç gerek yok.
    7 - Bu yorumları İsrail teknolojisini de barındıran telefon ve bilgisayarınızda okuyorsunuz. O teknolojik aletleri kullanmadan yazın desem, biriniz buraya yorum yazamaz yani onu da bilin.

Efendim bari Erdoğan açılışa gitmeseymiş de başkasını gönderseymiş.

Erdoğan o açılışa gitmese, açılış haberi dünya medyasına konu dlur muydu?

Olmazdı...

Bu konuyu ilk önce gündeme getiren, Furkan Vakfı'nın başındaki bir meczup. Yaptığınız eleştirilerle, o meczubun ahmakça iddiasına destek vermiş oldunuz.

Ve sen, sevgili kardeşim

Bu oyuna sen de alet oldun.. Sadece bunu yapmadın, denizi geçerken derede boğuldun.

Taa Gezi olaylarından bu yana bize yaşatılan sıkıntıların bir tek amacı vardı. Yürütülen algı operasyonları sayesinde Erdoğan ile ona destek veren seçmenleri arasındaki sevgi ve güven bağını koparmaktı o amaç...

Gezi'de, 17/25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da dik durdun, oynanan oyunu bozdun. Ama şimdi çok daha basit bir oyunun kurbanı oldun.

Almanya da bu açılışa kızdı, sen de kızdın. Hollanda da kızdı, sen de kızdın. Aranızda bir fark kalmadı. Bir anda kimlerin safına geçtiğini farkediyorsundur umarım.

Aç sosyal medyayı hem kendi yorumlarını hem de Fetö'cülerin yorumlarını karşılaştır.

Bir zamanlar Filistinlelere "Terörist" diyen Fetö'cü haşhaşilerle aynı satırları yazdığını göreceksin. Farkında olmadan onlarla aynı safa geçtiğini göreceksin.

Sen de artık onlardan birisin demeyeceğim ama Fetö ve onun yurt içindeki maşalarının yürüttüğü algı operasyonuna yenilmiş birisin.

Geçmiş olsun kardeşim!
    Bu arada, bir hatırlatmada bulunayım.
    Geçtiğimiz günlerde bir kızımız Organik Hoşaf ürettiğini belirtmişti ve hepiniz kızla dalga geçmiştiniz.
    O kızı yerin dibine soktunuz ama kızcağızın ne yaptığını anlamadan soktunuz tabi.
    Tanıtılan hoşaf değil, tüm içeceklerin ve yiyeceklerin raf ömrünü uzatacak bir formüldü.
    Raflarda gördüğün binlerce üründe "aspartam" ve "sakkarin" var bilir misin? Yani ürünün raflarda uzun süre bozulmadan kalmasını sağlayan katkı maddesi.
    Bilmezsin ve bilmediğin için sadece markasına bakar, alır ve afiyetle tüketirsin.
    Bu katkı maddeleri kanser başta olmak üzere pek çok hastılığın kapısını aralayan katkı maddeleridir
    Organik Hoşaf üreten kız bu hastalıklı ürünlere ihtiyaç olmadığını ıspatlıyordu sana.
    Niye sahip çıkmadın hoşafına?
    Sen git aldığın ürünlerin ancak patentine bak. Ancak adına bak ve "ayyy cola, ayyy İsrail ve ABD ürünü" de ve geç...
    Aldığın tereyağının son kullanma tarihi niye o kadar uzun, hiç bakma tamam mı kardeşim?

Karnını iyice doyurup geğirdikten sonra, ülkenin ekonomik batağa girmemesi için, Ecevit döneminin tekrar geri gelmemesi için açılışa giden Cumhurbaşkanını eleştir.

Süleyman Özışık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonnick -- 15 Ağustos 2017; 10:23:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Önceden kola kötüydü şimdi burada açılınca mı iyi oldu?

O zaman da yazmış mı bu adam, insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz felan diye? Yazdıysa tamam, fikri değişmemiş demektir...

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Önceden kola kötüydü şimdi burada açılınca mı iyi oldu?

O zaman da yazmış mı bu adam, insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz felan diye? Yazdıysa tamam, fikri değişmemiş demektir...

Hayır. Yürütülen algı ve yanlış bilgiyi yazıyor. İyi veya kötü olarak değil

Orijinalden alıntı: sağ tık

quote:

Yav millet aldığınız kola Filistine mermi olarak gidiyor diyordu, o zaman bu algı yapılırken neredeydi bunlar.

Şimdi açılış yapılıyor.

Bu zamana kadar neredeydi, ve neren Arap ortaklardan bahsediliyor acaba, ne zamandır ortaklıkları vardı?

Belki ortaklar otlansın diye açıldı fabrika belli mi olur.

Yav bu adam ne zaman fabrika açtı ben bunu merak ediyorum.

• Zaten biz firma kötü vs demiyoruz ki, zerre kadar umrumuzda değil. Bizim takıldığımız nokta; önceden bu firmaya karşı olan bu grup insan şimdi fabrikasının açılışını yapıyor. Boşuna coca colayı savunma yani, bizim umrumuzda değil.

İnsan kahkahalarla güldüğü zaman, kabalığı ile tüm hayvanları geride bırakır.
    Köleler, gerçek yaşamdaki güçsüzlüklerini unutmak için, bir ideale veya bir kurmaca tanrıya gerek duyarlar.
    Gür ırmaklar kendileriyle birlikte bir çok çakıl ve çalı çırpıyı da sürükler; güçlü ruhlar da bir çok aptal ve mankafayı.

• Yavvv kimse algı yürütmüyor kardeşim. Kimse size fabrika açmayın,istihdam yaratmayın demiyor. Aksine destekliyor.

Sizden istenmeyen şey o kadar laf atıp, sonra fabrikasını açarken yalan söyleyip meyve suyu üretim tesisi denmesi.

Şimdi gelmiş markayı savunuyorsunuz. Yarın İsrail gazzeyi hedef alsa yine dökecekmisiniz kolanızı?

Filistindeki fabrika olayını burada size diyorlardı zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

hayır..
    bu yazı ve türevileri
    önceden israille ara bozukken, reis vanminut dediyken, israil filistinli din kardeşlerimizi vururken, yardım gemisine saldırırken bizimkileri galnaya getirmek amacı ile 1 colanın 1 kurşun oldugunu türettik,
    ama
    nerden bilelim colanın bir fabrika daha açıp reisin açılışına gideceğini
    yahu,, ters köşe olduk resmen
    şimdi durumu toparlamak adına bişiyler uydurmaya çalışıyoruz
    demektir!

rte tarafında olmayanlar,
    millet cola döküp fanta içerken onlara gülenler için sıkıntı yok
    düz bir yazı manası taşır.

coladökücüler düşüne :)

• hbasaran82 kullanıcısına yanıt
    bende onu diyorum ya..onu çıkartan kim .. asıl sorumlu.. one munite ile alakası yok..

bende onu diyorum ya..onu çıkartan kim .. asıl sorumlu.. one munite ile alakası yok..

onu çıkartan kim

yanlış hatırlamıyorsam ilk eylemler sanırım sakallı hocalar tarafından yapıldı filistin ağır bombalanıyordu o vakir, rte de fena ayar veriyordu isralile
    sonra cola dökme eylemi ve diğer boykot eylemleri biraz daha büyüdü özellikle rte kanadı bunu benimsedi yayıldı fln.
    bir ara sosyal medyada günlük yaşantımızda kullandığımız israil patentli ürünleri listesi vardı tam boy almayin etmeyin diyorları ama liste o kadar genişti ki almazsan aç kalırdın, açıkta kalırdın cinsten..
    ne günlerdi be
    neyse hızır gibi yetişti yine Reis, cola yazısı önünde rabia işareti yaptı eylemler bitti
    şimdi her aksam meyve suyulu cola alıyoruz evimize

• Süleyman Özışık aka AKP boy Zamanında niye yazmamış bunları. Reisleri harekete geçmeden, bunların beyni çalışmaz.

Coca-Cola'nın içinde mısır şurubunden rezil bir invert şeker var. Ben bunun için pek kullanmıyorum. Palm yağı (bazıları çakalca "hurma yağı" yazıyor), mısır şekeri ve aşırı glikoz şurubundan uzak durmak lazım bence.

İsrail ve Filinstin bence kardeşler. Bir gün barışırlar. Aralarına girmem.

Tanıdığım Yahudiler dürüst kimselerdi. Bir düşmanlığım yok. Hollanda'lı ve Alman'lar da aynı şekilde. Filistinli'ler de düşmanım değiller. Rastladığım Suriye'liler de makul kimselerdi. Birisi mühendis, fotograf makinası koleksiyoneriydi, sohbet etmiştik bayağı. Kardeşi de mühendis, NASA'da çalışmış.

Yani bu yukarıdaki, teknik görünen ama yanlış içerikle ne anlatmak isteniyor pek bilemedim. Aspartam, sakkarin ve Cola'nın sermayedar yapısına göre cephe mi tutmak gerekiyor? Ne için? Hollanda veya Almanya safına geçmek ne demek? Anlayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 15 Ağustos 2017; 14:48:17 >

• Anadolu grubunun ne kolası ne birası içilir.

• haddini bil.. evet dinciyim.. ama ben kötüleme yapmadım. kurşun muhabbeti sizin zihniyete ait. dinci diye ötelediğin insanlar yüzünden bu haldesiniz.. yazık size.
    sen değil cola şalgam içsen nafile. fazla komplo üretiyorsun. saksı meselesi

5- Bu ülkede insan memleketine zor gidiyor ne tatilinden, ne Filistininden bahsediyorsun ?

Sen gidip bir olay olduğunda kolayı dök, inekleri sınır dışına yolla, ülker ürünü alıp yak sonra yakınlaşmaya başlayınca bunlardan iyisi olmaz. Bunun örnekleri mevcut. Adamlar kolanın faydaları diye makale bile yazmış, bu kadar mı dönülür ? Hiç mi utanmıyorsunuz böylesine u dönüşü yapmaya ? Neymiş yaptırım uygulayacakmış. Sanki adamlar umursuyor senin yaptırımını. Sanki senin yaptırımın adamları zora sokuyor. Dışa bağımlı bir ülke yaptırım yapacağım diyor. Bizim ülkemiz global olarak o kadar komik duruma düştü ki bu imajı 100 yıl geçsede toparlayamazsın. Bu hale getirenler utansın.

Ayrıca kimse Coca Cola fabrikası açılmasın demedi. Böyle şeyleri destekliyoruz. Bu bizim ülkemiz için iyi bir olay fakat bir zamanlar kola dökenler, dolapları atanlar şimdi bunu savunuyor. Bu tükürüğünü yalamak değil midir ? Demekki çocuk gibi istediğin olmadığında, saçma sapan hareketlerde bulunmayacaksın.

Aspartam ve sakkarin tatlandırıcıdır, koruyucu değil. Organik hoşafmış, raf ömrünü uzatmış. Zaten hoşafı şişelediğinde ömrü aylarca uzatılıyor ? Hayır olan bir şeyi bulduk demek saçmalık değil midir ? Seri üretime geçildiğinde içine katkı maddesi katılmayacağına inanana güler geçerim. Bir de fiyatı 2,5 tl olacakmış. Daha kendisi bilmiyor o maliyetinin ne kadar olacağını. İçine bal vs diye sıralıyor ve bunu 2,5 tl ye satacaklarmış, şaka mı bu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyommm -- 15 Ağustos 2017; 15:17:10 >

• Bu tarz konuların hepsinde bu ve buna benzer videolar paylaşacağım evet bugün SUV ile nasıl J Turn yapılır onu öğreneceğiz.

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • quote:

sen değil cola şalgam içsen nafile. fazla komplo üretiyorsun. saksı meselesi

tamam
    itiraf ediyorum
    ilk kolayı geziciler döktü
    :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.