Şimdi Ara

CoB mu, H.I.M mi? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
1.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Black Metal'i biraz daha araştırman gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ddd1907

İkisinide pek dinlemem ama HİM join me in death hakketen süper şarkı.Ama sana önerim bırak bunları megadeth,iron maiden,kiss, metalika,kurban,pentagram.... dinle

şu dünyada ne sap herifler varya

bu arada vgroove gerçekten biraz daha incelemelisin önyargı kötü bişi

edit: g.t olma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crabeinmorn -- 5 Ekim 2008; 21:43:12 >

• eywah
  • quote:

Orjinalden alıntı: Crabeinmorn

eywah

çıktı yine biri.
  • quote:

eywah

anti blackçiler, tür polemiğine girmek gibi olmasın ama siz abilerime şunu diyim, önyargılı olmayın. emperor, enslaved gibi krallara laf etmiyorsunuz umarım. ama borknagar'ı dinler misiniz?? bir ara olada dinlerseniz, black metal ve estetiği görüp bie hak verirsiniz
    daha bir sürü grup var, paganından vikingine.. direkt black takılandan(true) melodik olanına kadar.. sandığınızdan daha çok sanat ve teknik isteyen şarkılar olduğunu göreceksiniz. benden daha iyi müzik yaptığınız halde(ben icra edemiyorum şahsen) bunu söylüyorum bakın..

daniye ise girmeyelim chuck. chuck demişti zaten, onlar komiktir hep aynı makyajla velet gibi artislik yapıyorlar diye..tek işi klise yakmak olanlar için haklı tabi..

slayer elemanları death metali dinlemiyor gürültülü diye, o zaman morbid angel dinlemeyelim mi??

• Dani Filth Black Metal açısından önemli bir figür değil ki,şovmen ve poserdan başka birşey değil...

Black Metal'in temeli Venom,Bathory,Mercyful Fate ve Celtic Frost'a tutup kimsenin laf edeceğini sanmıyorum.İnsanların takıldığı nokta '90lar Black Metal'idir.Öncelikle şu bilinmeli ki,Black Metal'de satanizm ve şeytan sadece semboldür.Çoğu Black Metal grubu satanist değildir.Bu sadece bir söylem,dine saldırmak için kullanılan açık...Truva Atı gibi birşey...Elbette şeytana inanan,satanizmi savunan ve cidden rahatsız olan Black Metal grupları üyeleri vardır.Ama çoğunluk Paganist'tir,ateisttir,Asatru inanışına vs. inanır.Norveç'in İsveç'in Black Metal ile savundukları basitçe satanizme indirgerseniz gerçeği göremezsiniz.O ülkelerin tarihine bakmalısınız.Bu adamlar Hristiyanlarca kesildiklerini,biçildiklerini,Viking inanış ve kültürlerini kaybettiklerini düşündükleri için Black Metal'e bir ideoloji yüklüyorlar.Bu nedenle basit,kirli ve direkt bir müzik yapıyorlar.Para ün şan değil amaç bir ideoloji yaymak...Ama bu Black Metal toptan işe yaramaz demek değildir.Enslaved gibi komplike riffler ve sololar kullanan,Ulver gibi Black Metal oldukça kirli icra eden ama aynı zamanda estetize eden,Shining gibi sansasyon yaratıp durduğu bir yana Black Metal'e Doom Metal'i ve Jazz/Avant-Garde etkilerini ekleyen gruplar da var.Cradle Of Filth bile ilk albümlerinde oldukça yüksek müzikalite içeren işler yapmıştı.Ama COF ünlü olurken Maiden ve Judas en kötü dönemlerindeydiler,bunu da bilmek gerekir.'90ların ortaları yani...

Black Metal'de ayrıca çok temiz olarak canlı çalan gruplar da var.Satyricon ve Enslaved'in canlı performansları gayet düzgünlerdir.Biraz önyargılarınızı bırakmanız iyi olur bence...ki bunları Black Metal'e çokta hayran olmayan birisi olarak söylüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: munruthel

quote:

eywah

anti blackçiler, tür polemiğine girmek gibi olmasın ama siz abilerime şunu diyim, önyargılı olmayın. emperor, enslaved gibi krallara laf etmiyorsunuz umarım. ama borknagar'ı dinler misiniz?? bir ara olada dinlerseniz, black metal ve estetiği görüp bie hak verirsiniz
    daha bir sürü grup var, paganından vikingine.. direkt black takılandan(true) melodik olanına kadar.. sandığınızdan daha çok sanat ve teknik isteyen şarkılar olduğunu göreceksiniz. benden daha iyi müzik yaptığınız halde(ben icra edemiyorum şahsen) bunu söylüyorum bakın..

daniye ise girmeyelim chuck. chuck demişti zaten, onlar komiktir hep aynı makyajla velet gibi artislik yapıyorlar diye..tek işi klise yakmak olanlar için haklı tabi..

slayer elemanları death metali dinlemiyor gürültülü diye, o zaman morbid angel dinlemeyelim mi??

Ben bunu savunuyorum.Black metal konusunda çok bir bilgim olmamasına rağmen bu tür insanlara ve dinleyenlerine kesinlikle karşıyım.Emo olun daha iyi.

• en sevdiğim tür değildir. death varken black asla 1. olamaz. şimdi ben emodan da mı beterim?? beni görsen yolda, metalci bile old. anlamazsın ki dinleyenini yargılıyon hacı:D

o kısımı bende haklı buluyorum, kolpa arıcaksan blackte arıcaksın. her blackçi öyle değil, enslavedin yazdıkları gibi.. celtic bir sürü akımın temeli galiba. ona borçluyuz bildiğim kadarıyla çoğu şeyi.. ilk dönemleri death/black onlarda mı dediğin gibi
  • Arkadaş ben dinlediğim müziğin temasına ve müzikal kalitesine bakarım...

Müzikal kalite desen ortada...Chuck Schuldiner arkadaşımın da söylediği gibi Adam gibi bir tane gitar solosu yazamıyorlar.
    Neden Dünyanın en iyi gitaristleri listelerine hiç bir zaman Black Metal gitaristleri giremiyor ? Yaptıkları iş değil çünkü...

Yaptıkları şey , Parça boyunca DAN-DAN-DAN 3-4 tane kupkuru power akordan ibaret..En fazla hızlı , ruhsuz bir riff.

Zaten şu bir gerçek ki ,

Gitara 4-5 ay önce başlayan biri , bugün rahat bir black metal gitaristi olabilir...

Peki şimdi soruyorum size ; Bir b.m gitaristinin çaldığı gitar ise , yıllarca tekniğini geliştirmiş , klasik müzik unsurlarını akıl almaz bir şekilde kullanıp dünyanın unutmayacağı sololar yazan Heavy Metal veya Blues gitaristlerinin çaldığı nedir ?

B.M deki tema unsuruna gelince...

Black Metal ; '' Karanlık ruhların müziği '' olarak tanımlanıyor...

Ben de bu yoruma şu cevabı veriyorum ;

21.Yüzyıldayız.Yemişim karanlık ruhlarınızı...

Manowar gibi , hayranlık uyandıran efsaneleri , mitolojik olayları müziğine konu et , saygı ile önünde eğileyim.

Ama tutup da bana ''Şeytan geldi , onu kesti bunu biçti , ordan atladı , şurdan zıpladı...'' hede hödö dersen bir tarafımla gülerim

• quote:

en sevdiğim tür değildir. death varken black asla 1. olamaz. şimdi ben emodan da mı beterim?? beni görsen yolda, metalci bile old. anlamazsın ki dinleyenini yargılıyon hacı:D

o kısımı bende haklı buluyorum, kolpa arıcaksan blackte arıcaksın. her blackçi öyle değil, enslavedin yazdıkları gibi.. celtic bir sürü akımın temeli galiba. ona borçluyuz bildiğim kadarıyla çoğu şeyi.. ilk dönemleri death/black onlarda mı dediğin gibi

Eğer bu söz banaysa ben Black'i hakkıyla yapanın karşısında değilim.Ben sadece bunu kullanıp şebeklik yapan(bkz.Dani) insan ve insanlara karşıyım.Black karşıtı değilim.

• VGroove'a bazi yerlerde katiliyorum.

Ama her grup senin dedigin gibi degil, zaten enslaved açiklamis.
  • İkisini de dinledim ikisi de güzel değil bence, ama bir aralar severdim :)
  • borknagar diyorum beyler, satanist ibişlerin bende .... :D

chuck sana dedim, dinleyenlerde dediğin için. dani'yi tasvip eden çıkmaz zaten. en sanatsal tür bence death olabilir, prog. olabilir.

ama genelleme yapmayalım derim.
  • Hıc bır heavy metal dınleyıcısının Black , Doom ve gothıc metalı dınlemedıgını zannedıyorsan gercekten yanılıyorsun.Metal sadece heavy ve Rock'n Roll gruplarından ıbaret degildir.
    quote:

Orjinalden alıntı: VGroove

@Red Fox

10 Yaşından beri müzikle uğraşıyorum.Hayatımın yarısı Heavy Metal ile geçti.Ve Sadece Heavy Metal dinleyicisi değilim.Hard Rock , blues ve Rock'n Roll'un her türünü dinlerim.Dolayısıyla , sadece 1 müzik türünün fanatiği değilim , müzikalitesini beğendiğim her grubu dinlerim.

Örneğin , Death Metal dinlemem.Ama kaliteli yapana saygı duyarım..

Her neyse...gelelim yaptığın yoruma ,

Yaptığın yorum gerçekten komik.
    Black Metal'in , Metal'in genelini oluşturduğunu vurgulamaya çalışıyosun...
    Şimdi iki saat burada Metal müziğin anatomisini çizip , Heavy Metal'in tanımını yapıp , black metal ile karşılaştıracak değilim...

Sadece şunu söylüyorum ;

Satanizmden başka hiçbir amacı olmayan , davul partlarının kuru gürültüden başka hiçbir şeyi andırmayan , maksimum 3-4 tane power akor ile kuru gürültü yapmayı amaçlayan , müzikal kalite diye bir değeri olmayan ''müzik türü ! '' nü , bir Heavy Metal dinleyicisinin beğenmesini ve desteklemesini bekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Green Goblin -- 6 Ekim 2008; 8:25:02 >

• al işte gelde sövme...dimi yani ?
    quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

quote:

quote:

eywah

Ben bunu savunuyorum.Black metal konusunda çok bir bilgim olmamasına rağmen bu tür insanlara ve dinleyenlerine kesinlikle karşıyım.Emo olun daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Green Goblin -- 6 Ekim 2008; 8:44:10 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Red Fox

Hıc bır heavy metal dınleyıcısının Black , Doom ve gothıc metalı dınlemedıgını zannedıyorsan gercekten yanılıyorsun.Metal sadece heavy ve Rock'n Roll gruplarından ıbaret degildir.

Hayır yanılmıyorum...Heavy Metal dinleyicisi , 21.yüzyıl Metal müziğini de dinlemek zorunda değildir.

Bizim için Metal ; Heavy , Power , Trash , Speed ve Neoklasik Metaldir...O saydığın 3 tür bizi bağlamaz.

Metal'de ; bunalım , satanizm , kesip biçmeyi konu eden şiddet unsurları yoktur...

Bu forumdan , benim gibi düşünen bir sürü insan sayabilirim
  • quote:

al işte gelde sövme...dimi yani ?
    quote:

quote:

quote:

eywah

Gel söv ya.Sen adam gibi gruplar dinliyosundur sana saygı duyarım.Ama metale sadece Black Metal diyemessin.Heavy Metal dinlemeyen adam aslında metal dinlemiyodur bence. Çünkü metalin atası o.Ve ayrıca tüm black meta gruplarıne değil şaklabanlara(anladınız) karşıyım.

• heavy metal atası olabilir. ama şuan heavy ile hiç alakası olmayan türlerde var. ben heravy sevmiyorum. daha çok sert müzikler hoşuma gidiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boor -- 6 Ekim 2008; 12:31:00 >
  • yahu metalı sadece black metalden saydıgımıda kım söyledı ? yazdıgım yazıları baska biyerinizdenmi okuyorsunuz nedir anlamadım gıttı...
    quote:

quote:

al işte gelde sövme...dimi yani ?
    quote:

quote:

quote:

eywah

Gel söv ya.Sen adam gibi gruplar dinliyosundur sana saygı duyarım.Ama metale sadece Black Metal diyemessin.Heavy Metal dinlemeyen adam aslında metal dinlemiyodur bence. Çünkü metalin atası o.Ve ayrıca tüm black meta gruplarıne değil şaklabanlara(anladınız) karşıyım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.