Şimdi Ara

CNET MODEM FİREWALL DEVRE DIŞI BIRAKMA!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımda ne bi antivürüs programı var ne sp2 var ne sp1 in güvenlik duvarı açık...ama halen bi güvenlik duvarı sorunu var...sanırım modemin firewall ı var...ama birtürlü nasıl devre dışı bırakacağımı çözemedim...modem sayfasına giriyorum..neleri ayarlamam gerektiğini sölerseniz sevinirim...tamamen devre dışı bırakmak istiyorum...şimdiden sağolun...

• eğer modemindeki firmware yeni ise, 10.0.0.2 den girdiğinde solda en altta firewall kısmına gireceksin,
    açılan menüde altta firewall kısmını disable ı seçip submit e tıkla,sonra "save and reboot" et.
  • yaw 10.0.0.2 den menüye giriyorum ama sol en alt menüde "firewall" yok....
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre_acar1989

yaw 10.0.0.2 den menüye giriyorum ama sol en alt menüde "firewall" yok....

Şöylede yapabilirsin. Ayarlardan DMZ seçeneğini bulup enable yap. DMZ ip numarası olarak 10.0.0.3 gir. Save and Reboot yap. Başlat/Ayarlar/Ağ bağlantılarını aç. Yerel Ağ Bağlantısı yazan simgeye sağ tıklayarak özelliklere gir. Açılan pencereden TCP/ip özelliklerine tıkla ve Özellikler düğmesine bas. Açılan pencerede ilk kutuya 10.0.0.3'ü gir. Alt Ağ Maskesi yazan yere tıkladığın zaman otomatik olarak bir numaranın çıkması lazım. Daha sonra Varsayılan Ağ Geçidi yazan yere 10.0.0.2 değerini gir. Burasını ayarladıktan sonra alt kısma geç. Buradaki (Aşağıdaki DNS sunucusu adresini kullan) sekmesini işaretle ve 168.95.1.1 değerini gir. Pencereleri onaylayarak kapat. Bunu ayarladıktan sonra işletim sistemi, modemden ip numarasını hemen alamayabilir. Biraz bekle, gerekirse işletim sistemini yeniden başlat. Artık modemin FireWall'ı devre dışı kalmış olacaktır.

Bu işlemi neden yapmak istediğini yazmamışsın. Eğer CfossSpeed gibi bir programı kullanmaya çalışıp firewall uyarıları alıyorsan, bu işlemi yapmana gerek yok. Çünkü CNET modemler bu programla zaten çalışmıyor. Offical olmayan bazı firmwareler ile bunu yapman mümkün, fakat modemin flashını uçurma riskinide göze alacaksın.

• abi dc++ kullanıcamda bende güvenlik duvarı görünüyor...ama modemi biz apartmanda 4pc kullanıyoruz...sen flashı yok etme riski falan demişsin...şimdi bu dediklerini yaparsam sorun olurmu ???çünkü bişe olursa diğer 3kişininde pc gider :d risksiz bi şekilde nasıl yaparım :D
    ama dc++ için istiyorum yardımı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _botturgec_ -- 10 Temmuz 2005, 22:13:27 >
  • DC++ için istiyorsan modemin Firmware ile ilgili yazdıklarımı dikkate alma. DMZ birçok kişinin (Bende dahil) kullandığı bir yöntem. Yanlız dikkat etmen gereken bir nokta var. Sen kendine DMZ'yi ayarlayıp modemin güvenlik duvarıyla uğraşmak zorunda olmasanda, diğer kullanıcılar eğer paylaşım programı kullanacaksa modemin güvenlik duvarı onlar için geçerli olacaktır. Fakat interneti sorunsuz bir şekilde kullanabilirler. Bu arada Virüs tarayıcı, işletim sisteminin güvenlik duvarı vb. gibi herşeyi kapatmışsın. Seninde tahmin edebileceğin gibi bu iyi birşey değil. Benim bilgisayar emule kullandığım için 24 saat açık. Bilgisayarın portlarını günde 3-4 kez yokluyorlar. Bilgisayarda Kaspersky yüklü ve SP2 güvenlik duvarı açık. Aylardır en ufak bir problem yaşamadım. Sana tavsiyem bilgisayarında SP2 varsa, en azından onun güvenlik duvarını aç. DMZ'yi ayarladıysan, Portları artık modemden açmak yerine XP SP2'nin güvenlik duvarından açman gerekecek. (modemden ayarmaktan daha basit.) Nasıl açılacağı konusunda bu sitede arama yapabilirsin. Yada yine buraya sorduğunda ben biraz geç baksamda başka arkadaşlarda ilgilenebilir. DMZ'yi ayarlayıp, güvenlik duvarını etkinleştirmeden DC++'yı çalıştıramazsan, birde SP2 güvenlik duvarını etkinleştirerek ve DC++'nın kullandığı portları güvenlik SP2 güvenlik duvarından açarak dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi o z g u r -- 11 Temmuz 2005, 11:26:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wifi devre dışı sorunu !!
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.