Şimdi Ara

Cmos Settings Wrong ?! hata mesajı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Az önce elektrik kesildi ve ups yani yedek güç kaynağı (akü) devreye girdi bilgisayar açık kaldı sonra bilgisayarı kapattım 10 saniye bekledim ups'yide kapattım sonra elektrik geldi ups'yi açtım sonrada bilgisayarı açtım ekrana cmos settings wrong tarzı bi hata çıktı f2 ye bas diyor basıyorum bios açılıyor sonra biosu default'a aldım kayıt edip resetledim açıldı bilgisayar ama sonra yine elektrik kesildi yine kapadım geldiğinde açtım aynı hatayı verdi bunun nedeni nedir acaba ? eskiden elektrik kesilince hiç böyle olmuyordu , ups'de bi sorun mu var anlamadım yoksa bilgisayardamı .

• cmos settings wrong tarzı bi hata çıktı bu tarzda yeni çıktı galiba, bende daha önceden hiç görmemiştim, Ya bu hatayı vermiştir yada vermemiştir, vediği haatyı kontrol din, hatta daha iyisi bir adet video çekin gönderin düşünelim..
    www.teknikbursa.com
    Elektronik Tamir RMA Laboratuvarı
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Derdini anlıyorum ama birşey yapamam senin için üzgünüm
    Ey Sevgili Bu Son Mektubum Elveda, Uçurumun Kenarından Sevgiler Sana!
  • quote:

Orijinalden alıntı: ILosMasTeR

Selam

Az önce elektrik kesildi ve ups yani yedek güç kaynağı (akü) devreye girdi bilgisayar açık kaldı sonra bilgisayarı kapattım 10 saniye bekledim ups'yide kapattım sonra elektrik geldi ups'yi açtım sonrada bilgisayarı açtım ekrana cmos settings wrong tarzı bi hata çıktı f2 ye bas diyor basıyorum bios açılıyor sonra biosu default'a aldım kayıt edip resetledim açıldı bilgisayar ama sonra yine elektrik kesildi yine kapadım geldiğinde açtım aynı hatayı verdi bunun nedeni nedir acaba ? eskiden elektrik kesilince hiç böyle olmuyordu , ups'de bi sorun mu var anlamadım yoksa bilgisayardamı .

bios pilini değiştir düzelmesi lazım

Dell Inspiron 15 7567 Core i7-7700HQ + Samsung 970 Evo 1TB
  • Saolun cevaplar için .
    Üstelik bitik pilde "CMOS CHECKSUM ERROR" şeklinde bir hata verir.
    WRONG diye vermez.

Sorun başka olmalı diye düşünüyorum.

Bencede farklı bi sorun olmalı çünkü sadece tamamen elektrikten kesilince veriyordu bu hatayı ama şuan sorun düzeldi nedense , ups'yi kapatıp açsamda vermiyor artık hatayı ama teşekkürler ilgi için .
  • Düzeldi sorun kendi kendine saol ama 1 senelik bilgisayarı değiştirmeye niyetim yok :)
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.