Şimdi Ara

Cmos Battery Low Hatası ve Ardından Mavi Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bugün kasanın içindeki kabloları toplamaya karar verdim cpu fanının aşağısındaki ''Chassis'' kisminda kucuk mavi şeylerden birini yanlışlıkla çıkardım daha sonra pc yi açtığımda ''Chassis intruded error!'' hatasıyla karşılaştım anakartım Asus olduğu için genelde Asus kart kullanıcıları bu problemle karşılaşmış o çıkardığım mavi şeyi tekrar taksamda sorun çözülmedi bu seferde bir yerde okuduğuma göre bios pilini çıkarıp takınca ve chassis bölümündeki tüm o mavi şeyleri çıkarınca çözüleceğini öğrendim ve aynen yaptım chassis sorunu çözüldü fakat bu seferde: ''Cmos Battery Low'' hatası veriyor F1'e tıklayınca bios ayarlarına giriyorum ayarları yapıyorum çıkıyorum windows başlıyor diyor tam aşağıdaki yerde takılıyor ve mavi ekran geliyor. defalarca kez bios pilini çıkarıp dakikalarca bekledim değişen bir şey yok bazen pc yi yeniden başlatsam bile siyah ekranda takılıyor ancak fişi çekip taktığım zaman tekrar açılışta ''Cmos Battery Low'' hatasını görüyorum hep aynı şeyler..

ram lerle falanda oynamadım benim anlamadığım her şey bugün o mavi şeyleri yerinden çıkarmamla oldu yani bios pilininde bitmesi bu olaydan sonra çok ilginç geldi bana. sizce yeni bios pili alsam sorun çözülür mü ? o mavi ekrandan nasıl kurtulacağım ya da ekrana görüntü gelmeyişinden ? elimde 2 adet ekran kartı var her 2 sinde de denedim sorun aynı. birde birkaç kez Unknown BIOS error. Error code = 004B hatasınıda gördüm.

Cmos Battery Low Hatası ve Ardından Mavi Ekran

şimdiden çok teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damn2 -- 15 Temmuz 2015; 1:50:15 >

• arkadaşlar 2 adet yeni aldığım 2032 bios pilleriyle denedim yine sorun aynı ''Cmos battery low'' hatası veriyor lütfen acil yardım
  • Bios pilini ters takmis olmayasiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adrenalin_

Bios pilini ters takmis olmayasiniz?

yok hocam yazı kısımlı yüzey üste gelecek şekilde taktım hatta + kutup yukarı bakacak şekildede ayarladım birde chassis intruded diye bir hata var bu çözüldü o devam ediyor büyük ihtimal anakatı değiştireceğim garantiside yok
  • https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=18769369&p=1#18769369
    Bu konuyu incelemenizde fayda var. O kucuk mavi dediginiz sey jumper.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 mavi ekran hatası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.