Şimdi Ara

cmd.exe programı nedir???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar. iş yerinde kullandığım bilgisayara bir program kurmam istendi. daha doğrusu ağa bağlı olan tüm bilgisayarlara kuruldu bu program. tem-istemci adıyla geldi. C deki program files ın içine kurulu değil ama. programa tıkladıktan sonra siyah dos ekranı açılıp o şekilde bir kurulum gerçekleşti. cmd.exe şeklinde göründü. daha sonra sağ alt köşedeki çalışan programların olduğu yerde bir simge belirdi. bilgisayar ismi ve IP list adı altında ağdaki IP ler görünüyor. masaüstünde de MyIP adında bi simge belirdi. bu program ne olabilir bilen var mı? açılan sayfalar ve yapılan işlemleri kontrol amacıyla kurulmuş olabilir mi? şimdiden teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat majere

    merhaba arkadaşlar. iş yerinde kullandığım bilgisayara bir program kurmam istendi. daha doğrusu ağa bağlı olan tüm bilgisayarlara kuruldu bu program. tem-istemci adıyla geldi. C deki program files ın içine kurulu değil ama. programa tıkladıktan sonra siyah dos ekranı açılıp o şekilde bir kurulum gerçekleşti. cmd.exe şeklinde göründü. daha sonra sağ alt köşedeki çalışan programların olduğu yerde bir simge belirdi. bilgisayar ismi ve IP list adı altında ağdaki IP ler görünüyor. masaüstünde de MyIP adında bi simge belirdi. bu program ne olabilir bilen var mı? açılan sayfalar ve yapılan işlemleri kontrol amacıyla kurulmuş olabilir mi? şimdiden teşekkürler.

    normalde çalıştırda cmd yazarsan ve bir kod yazarsan ip ler cıkar yani cmd her şeyi yönetir.. normal dir korkman gerekemez




  • eyvallah hocam.peki bu programın kurulmasının amacı ne olabilir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat majere

    eyvallah hocam.peki bu programın kurulmasının amacı ne olabilir?

    Programı bir kısayol olarak düşün örnek vereyim...


    modem ip mizi nerden öğreniriz gider internet sağlayıcımızdan veya program indirip öğreniriz ama cmd ile bir kod ile öğrenebiliriz...

    cmd ama sadece bunları yapmaz pc ayarları da ona bağlıdır yazacağımız bir kod ile pc ayarlarını deiştirebiliriz..

    senin o program dediğim gibi herşeyi cmd den halletmiş anlıyacağın :)

    sn programın sadece cmd ye komut veriyor tüm iş cmd de aslında :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue Dragon Ready -- 2 Mart 2012; 16:57:08 >
  • programın bilgisayarlara yüklenme amacını çözemesem de çok teşekkür ederim açıklamaların için
  • Cmd dos zamanından kalan komut yorumlayıdır. Siz "dir" komutunu yazdığınızda cmd bu komutu yorumlar ve size klasörün çıktısnı verir. Tüm grafik arayüzü olmadan çalışan programların çalışmaı için çerçeveyi ve ortamı cmd.exe sağlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.