Şimdi Ara

Clockwork, Root, Recovery, Backup, Rom Yükleme Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Clockwork, Root, Recovery, Backup, Rom Yükleme Hk.

Arkadaşlar forumlarda araştırdım fakat şu clockwork modu nasıl çalıştırıp rom yükleyeceğimiz hakkında detaylı bir açıklama bulamadım. Telefonda direk sistem yüklüyken telefonu kapatıp recovery olarak açtığımızda direk clockwordmod nasıl geliyor bulamadım.Bilgisi olan arkadaşlar Recovery, Root, Backup, Rom yükleme hakkındaki bilgilerini burda paylaşırsa sevinirim.
    Benim telefon açılmadığında kendi imkanlarımla biraz deneyip araştırarak şu şekilde FLB Custom ROM with Online Kitchen 2.2.2 versiyon rom yükledim.

1-Telefon açılmadığı için Sd kartı çıkarıp aparat ile bilgisayardan indirdiğim FLB Custom ROM with Online Kitchen romun zip halini attım. Buradan Indırebilirsiniz
    2-Sd kartı telefona takıp Ses açma kapama ve power tuşuna basarak telefonu açtım ve pembe ekran şekilde telefon açıldı.
    3-Telefonu kabloyla bilgisayara bağladım. Bilgisayarımdan çıkarılabilir disk olarak gördü ve "image" klasörüne girdim.
    4-ClockworkMod Recovery 4.0.0.5 dosyasını
    Buradan Indirebilirsiniz zipten cikan recovery.img dosyasının adını boot.img olarak değiştirdim. Telefonda "image" klasörünün içine attım ve üstüne yazdım. (Siz yinede telefondaki boot.img dosyasının yedeğini bilgisayarda bir yere alın)
    5-Telefonun pilini çıkartarak kapatın 10 saniye sonra tekrar takıp telefonu normal açma düşmesinden basarak açtım.
    6-ClockwordMod ekranından wipe data/factory reset seçip açın Yes işaretledim.
    7-wipe cache partition seçip yes işaretledim.
    8-Advanced menüsüne girip wipe dalvik cache seçip yes işaretledim.
    9- install zip from sd kısmından sdcardın içinde indirip sdcarda attığım yeni romu seçip yükledim.
    10-boot.img dosyası yüklemeden sonra otomatik olarak değişti. Menuden reboot system now seçerek telefonu yeniden başlattım.
    Şükürler olsun telefon açıldı

Bunun dışında telefonda rom yüklüyken clockwodmod nasıl açılır root nasıl olunur telefonun backup ı nasıl alınır bunlar hakkında bilgilerinizi paylaşmanızı rica ederim.

• dostum senin yaptığın işlemleri yaparak dün akşam cihaza rom atmayı becerebildim.
    çokda güzel oldu.

yannız ben update.zip dosyasını sd kart a atmadım cihazın kendi hafızasına gönderdim clockwork de ise sd kart seçeneğine girdiğimde telin hafıza kartını gördüğünden direk update ye tıkladığımda yüklemeye başladı
    8.9.10 adımları atladım

yani room yükleyecek arkadaşlar 7 ci adımdan sonra benim dediğim gibi cihazın belleğine update zip i atıp açılışta direk sdkart update den update.zip dosyasını secerse cihaz romu yuklemekte..
    diğer yöntemle becerememiştim konu için teşekkürler.
  • slm,samsung galaxy i 7500 model telefonum var üzerinde 1.5 cupcake rom yüklü fakat ben bunu yükseltmek istiyorum ama nasıl çünkü bilgisayara baglama imkanım yok usb entegresi bozuk.bilgisayar olmadan rom yüklemem mümkün mü sd karttan falan.. yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.