Şimdi Ara

clio2 far ayarı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • geçenlerde 2 adet yeni far taktırdım(98-01 tip düz far) taktırdıktan sonra far ayarı yaptırdım. ancak farlarım şimdi çok yeri aydınlatıyor, sol taraf 6-7 metre sağ tarafta kısalarda en fazla 10 metre gösteriyor. uzunlar ise direk yere bakıyor ve en fazla 45 metrede etkili oluyor, tabelaları vs aydınlatmıyor ayrıca selektör yaptığımda öndeki anlamıyor. (ne biçim ayar yaptıysa herif, bu anlattığım durumlarda araçta bir tek ben varım ve far "0" konumunda)

sormak istediğim, bu model farlarda ayar vidaları nerededir? kendi elimle biraz yukarı almak istiyorum, çünkü dediğim gibi yeri gösteriyor. sislerden farkı yok ve trafikte öndekinin dibine girdiğimde farlarım arabanın tamponunun en altını gösteriyor.(diğerlerinde bakıyorum bagajla tampon arasında kalıyor).

tek bir farda kaç vida vardır? birden çok ise hangileri ne tarafa doğru oynatır farı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Clio 2 Far Ayarı Nasıl Yapılır?

Renault Clio 2 aracınızın farlarının düzgün şekilde ayarlanması, gece sürüşlerinde görüş alanınızı iyileştirmek ve karşıdan gelen sürücüleri kamaştırmamak için çok önemlidir. Bu ayarlama işlemini kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz.

Gerekli Malzemeler:

• Torx T20 tornavida

Adımlar:

1. Farların önündeki kapağı çıkarın: Kapak, farın üst kısmındaki iki Torx T20 vidasıyla tutturulmuştur. Vidaları sökerek kapağı çıkarın.
    2. Far ayar vidasını bulun: Far ayar vidası, farın arkasındaki plastik bir düğmedir. Vidayı saat yönünün tersine çevirerek farı yukarı kaldırabilir, saat yönünde çevirerek aşağı indirebilirsiniz.
    3. Farı yaklaşık 10 metre uzaklıktaki bir duvara doğru ayarlayın: Farların ışığı, duvarda yaklaşık şoför koltuğunun yüksekliğinde bir çizgi oluşturmalıdır.
    4. Diğer farı da aynı şekilde ayarlayın: Sol farı ayarladıktan sonra sağ farı da aynı şekilde ayarlayın.
    5. Kapakları geri takın: Farları ayarladıktan sonra kapakları yerine takın ve vidaları sıkın.

Önemli Notlar:

• Far ayarını yaparken araç düz bir zeminde olmalıdır.
    • Ayarlamayı her zaman gece veya loş ışık koşullarında yapın.
    • Farların aşırı yukarı veya aşağı ayarlanmaması gerekir. Bu durum, karşıdan gelen sürücüleri kamaştırabilir veya sizin görüş alanınızı azaltabilir.
    • Far ayarınızın düzenli olarak kontrol edilmesini ve gerekirse ayarlanmasını sağlayın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bazi farlarda ikiser vida oluyor. Biri yuksekligi,digeri sag sol yonunu ayarliyor. Bazilarinda ise vida olmuyor, onun yerine tirnakli disli bir sistem oluyor, tirnak dislerin arasinda uygun yere getirilerek yukseklik ayari yapiliyor. Hatirladigim kadariyla ilk cikan desenli camli farli megane-1 lerde bu tirnakli sistem vardi, ama clioda durum nasil bilemiyorum.
  • bugün baktım farın üzerinde görebildiğim bir adet üçgen şeklinde bir vida var. başka göremedim. yukarı aşağıdır herhalde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Far ayar düğmesi ???
    13 yıl önce açıldı
    Aracımız far ayarı tutmuyor.
    12 yıl önce açıldı
    Civic fc5 far ayar sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.