Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (885. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
83
Favori
1.932.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MRT_

1900 dev/dak daki 160 Nm torku 1800 dev/dak bana sağlarsa bu bana yeter motor içine daha rahat ve daha sağlıklı hava emişi nedeniylede daha sağlıklı yanma olursa ve 0.1 - 0.2 lt lik bir tasağruf sağlayabilirim diye düşünüyorum. Filtre gelsin bir takayım daha ayrıtılı yazacağım :)

hocam benim pek umudum yok devir olarak, fakat 0,1 gibi deger bile indirse hic degiştirmeksizin. depo basına 5 litre tasarruf etmiş olursun. 1bucuk ayda bir depoyu doldursan seneyi baz alırsak 30litre mazot demek 3,95den 118,5tl yapar senede buda en kötü ihtimalle amorti edersin...

denemekte fayda var....0,1 ile amorti ediyorsun. 0,2 veya 0,3 olursa ki olur. güzel para kaldırırsın...

performans bakımından benim umutum yok. umarım yanılırım.
    yazını merakla beklicem...
  • merhaba arkadaşlar İzmir'de önerebileceğiniz özel servis varmı? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Arkadaşlar selam. 14.10.2004 perşembe akşamı Kemal Tepretoğulları'nın Göztepe şubesinden sıfır km. olarak aldığım arabamla bu akşam saat 18:47 itibarı ile tam 100000. km'yi doldurdum. Bir kaç güne kadar fotoğraf ekleyip 100 bin km. analizi yaparım. Fotoğraf çektim ama yüklemedim bilgisayara.

hocam benzinli aracın hakkını vermişsin , her sene ortalama ile 15.000km yapmısın yaşı ilede orantılı diyecek söz yok.
    nice 200.000 kmlere : )

Sağolasın arkadaşım. Aynen dediğin gibi ancak son bir yıl yaptığım km. 30 bin km. İş yerim ile evin arası uzadı ve ara sıra arabamı kullanmak zorunda kaldığımdan işe giderken son bir yılda 30 bin km. yaptım. Belkide şu an 90 bin de olmalıydım veya 85 bin de. Ama 100000'i sayaçta görmek beni mutlu etti. Eh, 200 bine gelmeden değiştireyim, inşallah 4 yıl sonra değiştiririm. Ama olurda değiştiremezsem de kalırsa bende 200 bini de görmek isterim.
  • quote:

...tam 100000. km'yi doldurdum. ..

kazasız belasız nice 100 binlere.
  • quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar selam. 14.10.2004 perşembe akşamı Kemal Tepretoğulları'nın Göztepe şubesinden sıfır km. olarak aldığım arabamla bu akşam saat 18:47 itibarı ile tam 100000. km'yi doldurdum. Bir kaç güne kadar fotoğraf ekleyip 100 bin km. analizi yaparım. Fotoğraf çektim ama yüklemedim bilgisayara.

hocam benzinli aracın hakkını vermişsin , her sene ortalama ile 15.000km yapmısın yaşı ilede orantılı diyecek söz yok.
    nice 200.000 kmlere : )

Sağolasın arkadaşım. Aynen dediğin gibi ancak son bir yıl yaptığım km. 30 bin km. İş yerim ile evin arası uzadı ve ara sıra arabamı kullanmak zorunda kaldığımdan işe giderken son bir yılda 30 bin km. yaptım. Belkide şu an 90 bin de olmalıydım veya 85 bin de. Ama 100000'i sayaçta görmek beni mutlu etti. Eh, 200 bine gelmeden değiştireyim, inşallah 4 yıl sonra değiştiririm. Ama olurda değiştiremezsem de kalırsa bende 200 bini de görmek isterim.

eyw hocam güzel yorumdu inşallah 200 000 lerini üst segment arabalarda görürsün...
  • MRT_ filtre gelince ciddi anlamda testlerini bekliyoruz. Şişirmeden dürüstce işe tasarruf, performans, ses gibi artı ve eksilerini yazarsan bizler de alırız. Özellikle yakıt tasarrufu konusunda leon hocama katılıyorum. 0,1 ile kendini amorti ediyorsa ve performansı geçtim motor ömrüne katkısı varsa alınabilir. Senden ayrıntılı testlerini ve gerçekçi ölçümlerini bekliyoruz.

Ben de hepsiburada dan aldığım enjöktör temizleyicisini kullandıktan sonraki yakıt ölçümlerimi ve deneyimlerimi paylaşacağım. Son 1 depo daha ölçüm yapayım emin olmak için.
  • @Amras filtre daha elime geçmedi yarın belki geçer diye umut ediyorum. Taktıktan sonraki tecrübelerimi eksi ve artılarını burada sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kafkas11
    Aynen üstat sallamış bence o arabada ABS bile yok eminim buna
    *Alsam bile benzin durumuna göre lpg düşünebilirim zaten dizel almayışım nedeni lpg dir güzel bir marka taksam dizelden daha rahat etceğime inanıyorum hem performans hem ekonomi anlamında renk konusunda şuanki aracımda füme 1.beyaz terchimdir ama temiz bir araba olur rengi siyah diyede almamazlık edilmez şimdi fümede gerçekten çok yakışıyor öyle bir renk olmasınıda isterdim açıkcası.

yani abi temiz araba bulundukta sonra rengi fazla önemsememek gerekir fakat 3 renk dısında diger renklere bakmıcaksın..

istanbuldaki arabalara baktımda biraz fiyatları kitlemişler fakat araba pazarında iyi bir fiyata bulursun...
    bakalım senden nasıl bir sonuc cıkacak devam mı tamam mı : )

yakın zamanda gene bu muhabbetler döner o arada zaten ben kararımı vermiş arabayıda almak üzere olurum bakalım neler olacak hayırlısıyla inşallah çok istiyorum
  • Yeni kasa clio symbol ler nasil kullan var mi?

Varsa nasildir içi filan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

Yeni kasa clio symbol ler nasil kullan var mi?

Varsa nasildir içi filan

yeni kasa Symbol'un epey kullanıcısı ve yorumu mevcut :http://forum.donanimhaber.com/m_25417123/tm.htm
  • arkadaşlar günaydın.

yaklaşık 3 hafta önce bir clio satın almak için fikirlerinize danışmıştım ama o aracı satın almadım. dönüp dolaşıp yine clio'ya geldim. malum buraların piyasası çok yüksek ve insan bir araca değerinin üstünde vermek istemiyor.

yine bir clio sahibiyle görüştüm ve bugün için görüşmek üzere randevuleştik. adam kapılarda değişen var yazmıştı telefonda sorma ihtiyacı hissetmedim. akşam evde plakasını sorguladım ve aracın 3 adet hasar kaydı tespit edildi.

quote:

Kayitlarimiza gore *** SasiNo lu aracin 3 adet hasari mevcuttur. HSR1:11/01/2010, Carpma, 1716.63TL HSR2:15/04/2009, Carpma, 1710.15TL HSR3:08/06/2005, Carpma, 859TL

araç 2005 model, 99 bin km. anladığım kadarıyla aldığından beri kaskolu kullanmış. yani başka hasarı olacağını düşünmüyorum ama tabii yine de iyi bir ustaya götüreceğim.

sormak istediğim ise 1710 tl hasar kaydı ciddi bir kaza sonucu olmaz diye düşünüyorum. sizce bu araca 15 bin tl verilir mi? muadili araçları dün araba pazarında 17 bin 500 tl'den aşağı hiç görmedim.

aşağıdaki de babamın 2004 model clio'sunun hasar kaydı
    quote:

Kayitlarimiza gore *** SasiNo lu aracin 2 adet hasari mevcuttur. HSR1:17/10/2010, Carpma, 6296TL HSR2:27/05/2006, Carpma, 791.6TL

791 tl olan hasar kapının üzerindeki küçük bir ezilmeden dolayı oldu. malum, sigorta en küçük birşeyde onarmak yerine yenisini takıyor. 6296 tl olan ise ciddi bir kaza sonucu oldu ve arabanın sağ ön tarafı ciddi hasar aldı. fakat 8 yıldır bu arabayı kullanan birisi olarak tamirden geldikten sonra hidrolikten gelen çok küçük bir ses dışında hiçbir değişiklik veya kusur hissetmedim.

danışmak istediğim bir diğer konu da,
    bu araçtaki kazaları bizimkiyle kıyaslayınca çok hafif kalıyor. bunda da aracın sorunsuz olacağını umuyorum. yanlış mı düşünüyorum?
  • benzin filtremi değiştirdim.içinden resmen çamur aktı araç lpg li olmasına rağmen.

[simage]
     CLİO SYMBOL GRUBU
    [/simage]
  • Merhaba arkadaşlar. 14.10.2004 perşembe akşamı saat 18 civarında, Kemal Tepretoğulları - Göztepe şubesinden imzamda yazılı olan ateş kırmızı renkli, Renault Clio Symbol arabamı sıfır km. olarak (gerçi aldığımda 4 km yol yapmıştı) 14 yıllık baba yadigarı emektar siyah renkli 1990 model 170.527 km'de ki Şahin arabamı takAs olarak verip teslim alıp, marşına bastım. 21.04.2012 cumartesi akşamı saat 18:47'de 100.000 km. yi de doldurdum. Bugün ise 100.280 km. deyim.
    Arabayı anlatmama gerek yok. bildiğimiz Renault ve Symbol modeli. Kısaca sınırlarını zorlamazsan yoldan çıkmazsın. En ideal hız 140 km/h bu araba için. Rüzgarlı havalarda ve birde boşsa arabanın içi 110, taş çatlasın 120 km/h en idealidir. Arkası dardır. 3 kişi zor yolculuk eder. Önü dardır. uzun boylu biri oturunca kendimi tuhaf hissettiğim olmuştur. Ama benim gibi 1.67 boylarında biri için idealdir. Zaten genelde tek ben binerim. Ev halkı çok nadir hafta sonları veya yazın tatile giderken biner. Benden başka kullanan da yoktur. Arabayla yani bu 100.000 km. yi dolduran ve A'dan Z'ye bakımlarını yapan benimdir. Erkek kardeşim araba kullanmayı bilmez ve arabadan anlamaz ve hiç ilgilenmez ve merakı da yoktur. Bir babam vardı o da 10 yıl önce vefat etti ve bu arabayıda görmeye ömrü vefa etmedi.
    benzin konusuna gelirsem. 100 liralık benzin ile İstanbulda çok rahat 300 km bazen 320 km. yol yapabiliyorum. Bir depo benzin ile şehirler arası 750 km. yol yapabiliyorum. İstanbul içinde de 550 - 580 - 600 - 620 km. yol yapabiliyorum. tabi kullanıma göre.

Gelelim bu 7 yıl / 100.000 km. boyunca bu arabaya neler yapmışım. Öncelikle 2009 yılına kadar tüm bakımlarını Kemal Tepretoğullarında yaptırdım. 2010 yılından beri de evimin yakınında bulunan Renault Yetkili Servisi Gözdem Oto'ya gidiyorum. Tüm bakımların faturası mevcut olduğu gibi excel formatında bu bakımları ayrıcana da kendim yazarım. 1000, 5000, 10000, 20000, 30000.......... 900000, 100000 km'lere nerede ve saat kaçta girdiğinide bu excel tabloma yazarım. Mesela ilk 1000 km'ye 26.12.2004 günü Caddebostanda saat 11:40'da girmişim. Mesela 5000. km'ye 15.08.2005 günü Tosya yolunda saat 11:00'da, 10000. km'ye 19.02.2006 günü saat 12:15'de Altunizade'de, 20000. km'ye 17.03.2007 günü saat 08:24'de Kalamışda, 50000. km'ye 27.03.2010 günü Göztepe sapağında saat 20:00'da, 60000. km'ye 18.11.2010 günü Sinop - Ayancık yolunda saat 15:20'de gibi.

Ve yaptırdıklarım.

14.10.2005 - 7687 km - ilk bir yıllık bakım : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler)
    06.11.2006 - 18063 km : Periyodik bakım (yağ + filtre + bujiler)
    23.09.2007 - 26451 km : Yolda kaldığımdan Renault yol yardımı geldi ve manyetik kaptör oksitlenmiş, onu temizledi
    27.05.2008 - 30057 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) viraj demir uç lastikleri, ön fren balataları değişimi, benzin filtresi
    02.07.2009 - 40937 km : 4 adet Bridgestone B330 EVO lastik aldım
    09.07.2009 - 41170 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) sağ/sol rot kolu, rot ayarı, triger kayışı, polen filtresi
    07.10.2009 - 46956 km : Arka susturucu değişimi
    01.12.2009 - 48053 km : Önde ki kamyonete vurmam ve kaputumun ezilmesi sonucu sadece ön kaput boyandı (kaskodan)
    29.06.2010 - 53058 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) şanzıman kulağı
    11.12.2010 - 61311 km : Ön fren balataları ve diskleri, 4 adet iç/dış aks körüğü, sol rot kolu, rot ayarı, viraj demiri uç lastikleri
    24.01.2011 - 62686 km : 41 bakımında Tepretoğulları devir daim pompasını değiştirmedi. Devir daim pompam su kaçırdı ve triger kayışım tekrar değişti.
    30.04.2011 - 67670 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) ve benzin filtresi
    06.10.2011 - 80018 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) ön ve arka aks bilyaları
    14.12.2011 - 86659 km : Bir arabanın arkadan bana çarpması sonucu arka tampon, arka sağ çamurluk boyandı (kaskodan)
    23.03.2012 - 95326 km : Periyodik bakım (yağ+filtre+bujiler) ön fren balataları, arka fren merkezi, fren hidroliği, sağ rot başı, rot ayarı, fan müşiri

Bu tabloda ilk 3 yıllık ve sonrası 2 yıllık muayeneleri eklemedim. Ama bende mevcut. Ara sıra kaldırıma sürten jant kapaklarının değişimini eklemedim. Herhalde benim kadar jant kapağı değiştiren yoktur. Biri çizilsin hemen değiştiririm. Hatta bir iki kere komple 4 kapak aldığım olmuştur. En son kışın 2 ay kapaksız gezdim ve Şubat ayında 4 adet kapak aldım ve üzerinde onlar var şu an. Ve kapaklar aynı orjinal Authantique paket kapağı. Arabamda Malco marka boya koruma mevut olup 2004 Kasım, 2006 Aralık ve 2009 Aralık olmak üzere yenilenmiştir. Şimdi aslında zamanı geldi ama fırsatım yok. Son baharda yine 4 adet lastik alacağım ve yine Bridgestone B330 EVO olacak. Çünkü memnunum. Mayıs ayı gibi de klima gazını değiştireceğim ve ilk kez değişecek.

Gelelim İstanbul dışı arabamla gittiğim yerlere.

2005 Ağustos : İstanbul - Safranbolu - Görele - Trabzon - İstanbul
    2006 Haziran : İstanbul - Çanakkale - Asos - Çanakkale - İstanbul
    2006 Ağustos : İstanbul - Çanakkale üstünden Altınoluk - Ayvalık - Altınoluk - Balıkesir üzerinden İstanbul
    2006 Ağustos : İstanbul - Görele - Trabzon - Görele - İstanbul
    2007 Haziran : İstanbul - Antalya - Alanya - Olympus - Antalya - İstanbul
    2007 Ağustos : İstanbul - Çanakkale üstünden Altınoluk - Ayvalık - Altınoluk - Balıkesir üzerinden İstanbul
    2008 Haziran : İstanbul - Didim - Bodrum - Didim - İstanbul
    2009 Temmuz : İstanbul - Bodrum - İstanbul
    2010 Temmuz : İstanbul - Bodrum - İstanbul
    2010 Kasım : İstanbul - Safranbolu - Amasra - Sinop - İstanbul
    2011 Ağustos : Çanakkale üstünden Altınoluk - Ayvalık - Altınoluk - Balıkesir üzerinden İstanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CAD34 -- 23 Nisan 2012; 15:36:18 >
  • Ve 100.000

CLİO SYMBOL GRUBU
  • arkadaşlar bana cevap vermenize gerek kalmadı. ondan vaz geçip daha temiz bir araca yöneldim ama malesef adam yalancı çıktı. değişensiz boyasız aracın 3 bin tl hasar kaydı var. onla vakit harcarken diğeri aracı satmış. malesef yine olmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

arkadaşlar bana cevap vermenize gerek kalmadı. ondan vaz geçip daha temiz bir araca yöneldim ama malesef adam yalancı çıktı. değişensiz boyasız aracın 3 bin tl hasar kaydı var. onla vakit harcarken diğeri aracı satmış. malesef yine olmadı

hocam tam size yorum yapcaktım. fakat olumsuz yorumda buluncaktım : ) iyikide olmamış..
    dizelmi düşünüyorsun bilmiyorum ama kafkas nikli arkadaşımız aracınız satmayı düşünüyor.2005 model, full orjinal bildiğim kadarıyla 70.000 kmde sanırım, bakımlı bir araç...
    fiyat konusunda anlasırsanız neden olmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

benzin filtremi değiştirdim.içinden resmen çamur aktı araç lpg li olmasına rağmen.

hocam nerdeymiş yeri : )

vala hocam görüldüğü üzere pislik içinde yani bayag,bayag kirli. bu senin aldıgın mazot veya benzin temizliği ile alakalı.
    araban kendine gelmiştir güle güle iyi günlerde kullan..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

arkadaşlar bana cevap vermenize gerek kalmadı. ondan vaz geçip daha temiz bir araca yöneldim ama malesef adam yalancı çıktı. değişensiz boyasız aracın 3 bin tl hasar kaydı var. onla vakit harcarken diğeri aracı satmış. malesef yine olmadı

hocam tam size yorum yapcaktım. fakat olumsuz yorumda buluncaktım : ) iyikide olmamış..
    dizelmi düşünüyorsun bilmiyorum ama kafkas nikli arkadaşımız aracınız satmayı düşünüyor.2005 model, full orjinal bildiğim kadarıyla 70.000 kmde sanırım, bakımlı bir araç...
    fiyat konusunda anlasırsanız neden olmasın.

dizel düşünüyorum çünkü iş yeri otoparkı haricinde aracı park edebileceğim yer yok. orası da lpgli araç almıyor içeri.

edit:
    satılan aracın sahibini arayıp yine de meraktan hasar durumunu sordum, adam sadece ön kapının değiştiğini ve 2 parça lokal boya olduğunu söyledi. ben cevaben 1700 liralık hasar kaydı ney peki diye sordum, adam boya masrafı dedi. ben iyi akşamlar deyip kapadım.

araç hasar yapıyor ve kasko hiçbir parça değişimi yapmadan boya yapıyor. bu da 1700 tl tutuyor! çelişki içinde çelişki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Nisan 2012; 19:42:24 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilcc

benzin filtremi değiştirdim.içinden resmen çamur aktı araç lpg li olmasına rağmen.

hocam nerdeymiş yeri : )

vala hocam görüldüğü üzere pislik içinde yani bayag,bayag kirli. bu senin aldıgın mazot veya benzin temizliği ile alakalı.
    araban kendine gelmiştir güle güle iyi günlerde kullan..

deponun tam altına sabitlenmiş.Ben bu aracı kasım ayında almıştım epeydir aklımdaydı değişecek ne varsa değiştirdim en sona benzin filtresi kalmıştı onuda hallettik.Araç lpg li genelde de lpg de kullanılıyor(ben arada 2-3 gün benzinde kullanıyorum seviniyor kerata ) ama buna rağmen kirlenmiş. muhtemelen eski sahibi değiştireli çok olmuş.

Benzini genelde shell den yada bp den alıyorum.Ama değişmeyeli çok olmuş heralde.

aklıma geldi bir ara kuzene sormuştum sen benzin filtresini ne zaman değiştirdin diye

cevap:Benzin fitresi mi Benzinli araçlarda filtre oluyomu o mazotlularda değilmiydi dedi.

ben ona baktım o bana baktı,sustum...
  • 
Sayfa: önceki 883884885886887
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.