Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1262. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.474
Cevap
83
Favori
1.933.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12601261126212631264
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sembolün lastikleri küçükmüymüş32-33 uygun olur bence ,fazla basma kış vakti.
    5-5.5 arası yakar.
    yazın hiç yakıt almadan 830 km gitmiştim hala 2 ışık yanıyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Aynı ebat lastiklerim var. Kışlık Alpin A4. Performansından memnunum. Yazlık tarafında ise, Lassa Greenways var. Bundan da memnunum. Yazın 32 psı basıyorum. Yüklü gidiceksem arkayı 33 yada 34 yapıyorum. Kışın bir psı artırmakta fayda var. Daha iyi tutunması için.
    Uzun yol için 36 psi gayet yerinde.
    Rakımdan dolayı giderken az , gelirken fazla yakarsın +0,5 gibi.
    1.4 8v 75 bg ile ben 5.6 litre yaktım antalya ya giderken ankaraya gelirken klima arada sıra açıktı 6.1 yaktı.

Bu deger tamamen ileri teknik ekonomik sürüşten kaynaklı..
    Kimi bayır aşagı yol oldu 5.2 leri gördüm bunun dışında aşaları hiç görmedim.

Sen giderken 6 gelirken 6,5 lt yakarsın diye tahmin ediyorum.

90 ile gitmek 130 ilegitmek veya 2000-3000 devirle gitmek ekonomik kullanım degildir.
    Motorun aracın dilinden anlamak lazım motorun hangi hızda az yaktıgını anlaman lazım motorun sesinden bile anlaşılır. buda senin için fırsat uzun yolda müzik dinleme anlık yol bilgisayarını aç takip et.

Aracın agırlıgını kullanıp hıza dönüştürüp ekomiyede cevirebilirsin , agırlıgını motora çektip fazlada yaktırırdın.

Düz yolda kendi aracımda 130 km hızda en ekonomik yakıt sarfiyatı yapıyordum.

Sen kendine hız limiti koyma hızla ekonomik yapılmaz. Aracın dilinden anlaman ekonomik yaptırır.
    Karşına yokuş cıktıgında hızlanıp çık atıyorum 100 ile gidiyorsun karşına yokuş çıkacak gaza bas 130-140 lara çık.
    Bu durum fazla yaktırmaz .
    Atıyorum 100 ile yokuşa girdin hızın düşecek sen gaza yüklenceksin 0,5 litre yakarsın.

140 ile girdin 0,3 litre yakarsın
    Burda senin hızlı gitmen az yakman demek.

Kamyon arkadından gitme taş sıçratıp aracına zarar verir bas gaza git.

Şimdilik bukadar

Buda benim az bucuk hız denemem ve anlık tüketim durumu.
    Birden gaza yüklenmiyorum yavaş yavaş hızlanıyorum.

http://www.dailymotion.com/video/x11bvze_img-1168_music

• Merhabalar sayın hocalarım; Bursa - İzmir - Bursa yolculuğumuz çok şükür kazasız belasız bitti.

İzmir' e Gidiş İstikameti : Bursa - Balıkesir - Manisa - İzmir.

Bursa || İzmir - Karşıyaka = 328 Km.

Yakıt Türü : 95 Oktan benzin

95 Oktan Benzin : 5.11 Tl

Bursa' dan Hareket - İzmir' e Varış Saati : 04.00 - 09.00 ( Yolculuk Süresi : 5 Saat. )

Araçtaki Kişi Sayısı Ve Yük : İzmir' e Giderken 3 Kişi + Bagaj Full.

Verilen Mola Sayısı : İzmir' e Gidişte 2 Defa İhtiyaç Molası.

Ön - Arka Lastiklerin Basıncı : Kontrol Edilemedi.

Klima Durumu : Kapalı. ( Kalorifer Durumu: 1. Kademe de Açıktı. )

Sürüş Stili : Sakin. ( 1. Vites 2200 Devir - 2400 Devir Arası, 2-3-4. Vitesler İse 2600 Devir - 2800 Devir Arası Değiştirildi. )

Harcanılan Yakıt : 18 Litre.

100 Km' De Tüketilen Yakıt : 5.5 Litre ( 90 - 100 Km/H Arası. )

@leon_312 @ufuk-34JD58 @_M-U-E_ @flyer_mig
  • Bursa' ya Geliş İstikameti : İzmir - Sarımsaklı - Ayvalık - Edremit - Balıkesir - Bursa.

İzmir - Karşıyaka || Bursa = 421 Km.

Yakıt Türü : 95 Oktan Benzin

95 Oktan Benzin : 5.11 Tl

İzmir' den Hareket - Bursa' ya Varış Saati : 14.30 - 22.00 ( Yolculuk Süresi : 7.5 Saat. )

Araçtaki Kişi Sayısı Ve Yük : Bursa' ya Gelirken 3 Kişi + Bagaj Full.

Verilen Mola Sayısı : Bursa' ya Gelişte 1 Defa Yemek Molası + 3 Defa İhtiyaç Molası.

Ön - Arka Lastiklerin Basıncı : Ön Lastik Hava Basıncı 38 Psi - Arka Lastik Hava Basıncı 38 Psi.

Klima Durumu : Kapalı. ( Kalorifer Durumu: 1. Kademe de Açıktı. )

Sürüş Stili : Biraz Agresif. ( 1. Vites 2600 Devir - 2800 Devir Arası, 2-3-4. Vitesler İse 3200 Devir - 3400 Devir Arası Değiştirildi. )

Harcanılan Yakıt : 23 Litre.

100 Km' De Tüketilen Yakıt : 5.5 Litre ( 90 - 105 Km/H Arası. )

@leon_312 @_M-U-E_ @ufuk-34JD58 @flyer_mig
    Gayet yerinde olması gerektiği gibi...
    Aracındada, kullanım tarzındada sıkıntı yok.
    Kış aylarında oldugumuz için hızlı ve devirli kullanman sakıncalı yaz aylarında arada sıra kullan motor sagırlasmasın.
    97 oktan al arada sıra.
    Keyifli sürüşler

Yolculuk için geçmiş olsun.Mesajı yeni gördüm o nedenle önceden bir cevap yazamadım. Yakıt tüketimi iyi gözüküyor.Ben dizel kullanıyorum bu nedenle o rakamın altına iner mi bilemiyorum.

Ama bir şey dikkatimi çekti. 38 psi fazla geldi bana. Ben şehir içinde 34 kullanıyorum.Uzun yolda da bir değişiklik yapmıyorum. Çok yavaş kullandığımdan şimdiye kadar lastiğe hiç muhtaç olmadım.
    Benim tanıdığım tüm şoförlere söylediğim tek laf ''yavaş sürün''
    onun dışında lastik havasının 32 ya da 34 olması çok bir fark yaratmaz.
  • Symbol (Yeni) de sürücü koltuğu yükseklik ayarı mevcut mu?
  • attci kullanıcısına yanıt
    Tüm arabalarda sürücü koltugu yükseklik ayarı standarttır.
    Her modelde mevcut

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Her modelde mevcut

Şu andaki clio m da Yok da (2004) ondan sordum.
    Joy donanım da Direksiyon yükseklik ayarı Yok iken touch da var...
    O maksatla sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

Her modelde mevcut

Şu andaki clio m da Yok da (2004) ondan sordum.
    Joy donanım da Direksiyon yükseklik ayarı Yok iken touch da var...
    O maksatla sordum

joyda hiç bişey yok,touch alın

• https://www.youtube.com/watch?v=jdHMJYFhr6c arkadaşlar yukarıdaki linkte meganın direksiyonundaki gıcırtının aynısı havalar soğuyunca bendede başladı aracım 2002 1.5 dci clio symbol daha önce başına aynı arıza gelen ve sebebini ve de çözümünü bulan oldumu. bir kaç ustaya sordum her biri farklı sebep söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FYMAYIS

https://www.youtube.com/watch?v=jdHMJYFhr6c arkadaşlar yukarıdaki linkte meganın direksiyonundaki gıcırtının aynısı havalar soğuyunca bendede başladı aracım 2002 1.5 dci clio symbol daha önce başına aynı arıza gelen ve sebebini ve de çözümünü bulan oldumu. bir kaç ustaya sordum her biri farklı sebep söyledi.

videoyu yükleyen yorumlar kısmında çözdüğünü de belirtmiş.

"direksiyon mili paslanmis korukleride yırtılmış mili yagladik sorun kalmadi 50 TL gibi bi ücret tuttu"

"aracı kaldırıp alttan bakmak lazim direksiyon milini üstünde plastik korukleri var onlar zamanla aşındığı için yirtiliyor ve milin paslanmasina sebeb oluyor o mili yaglayabilirseniz sorununuz çözülür" demiş.
  • icon33 kullanıcısına yanıt
    evet mobilden girdiğimde yorumları görememiştim. masaüstünden girince gördüm yorumları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FYMAYIS -- 27 Aralık 2016; 9:32:46 >
  • 2015 model Symbol Joy kullanıcısıyım, bu sabah aracı calıstırdıgımda, Lastik basınc ikazı ve onun üzerinde kırmızı bi uyarı lambası daha yandı. Ne oldugunu bulamadım internetten arastırdım biraz ama. Bilgisi olan varmı ?

Resimde yuvarlak içine aldıgım kısım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KGüneyli. -- 31 Aralık 2016; 10:55:26 >
  • KGüneyli. K kullanıcısına yanıt
    Lastik basıncı düşük olduğu için o arıza lambası yanar kış aylarında lastik havası dengesiz olduğu için olur öyle. Lastiklerinize hava vurun düzelir. Sorun devam ederse sensörler bozulmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

sembolün lastikleri küçükmüymüş32-33 uygun olur bence ,fazla basma kış vakti.
    5-5.5 arası yakar.
    yazın hiç yakıt almadan 830 km gitmiştim hala 2 ışık yanıyordu.

ufuk-34JD58 hocam; Symbol ün bence lastik ebatları normal, sizin aracınızın lastik ebatları nasıl ?

İzmir' den Bursa' ya dönüşte lastik hava basınçlarını 38 Psi yaptım, yolculuk esnasında hiç aksi durum yaratmadı.

Bu arada Elf Evolution 900 SXR 5-30 motor yağı nasıl siz ce, motor sesin de ve yakıt tüketimin de azalma oldumu ? Tam sentetik olarak mı geçiyor ?@ufuk-34JD58
  • _M-U-E_ hocam; Kışın lastik hava basınçlarını genelde 36 Psi yapıyorum, yazın ise 32 Psi yapıyorum. Malum yaz ayların da lastik çabuk ve çok ısındığı için ne kadar çok hava olursa bir o kadar da patlama riski oluyor, yazın bu yüzden 32 Psi yapıyorum.

Leon_312 hocam; 90 Km / H sabit hız da mesela araç 5 Lt yakıyorsa 100 Km / H sabit hız da 5.5 Lt yakmaz mı ? Yani % 10 fark oluşmazmı her 10 Km / H arttığında ?

Aracı aldığımdan bugüne kadar 2 kere 50 Tl lik 2 parça olarak toplam 100 Tl lik 97 Oktan aldım Shell istasyonundan.

serkanforumdonanım hocam; Teşekkür ederim. Benim tahminime göre araba boş ken, lastik havaları 36 Psi iken şehir dışın da 100 Km de 5.5 Lt nin altına iner diye tahmin ediyorum, yani 5 Lt - 5.5 Lt arası yakabilir. Fabrika verilerini tutturamam diye düşünüyorum zaten bugüne kadar da hiç bir aracım da fabrika verilerini tutturamadım.

Çok şükür hız meraklısı değilim, hızı pek sevmem. Genelde 90 Km / H sabit olarak kullanırım, nadir olarak ta 90 Km / H - 105 Km / H arasında kullanırım.

38 Psi yolculuk esnasında hiç aksi durum yaratmadı.

@_M-U-E_ @leon_312 @serkanforumdonanım
    Şu zamanlar kafam çok dolu,şimdi tesadüfen buraya uğradım ve çok şaşırdım .Valla hayret ettim bu araba 1.2 motor yüksek hızlarda bu yakıt tüketimini nasıl veriyor enteresan.Bagaj var,3 kişi... tebrik ederim.

Normalde ufak motor uzun yolda daha fazla yakması lazım.Ama rakım tırmanma olmamış,biz Kocaeli-Ankara arası yapmıştık Bolu dağı ve coğrafi olarak Ankara yukarıda olduğundan 7 civarı yakmıştı.
  • 
Sayfa: önceki 12601261126212631264
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.