Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (1264. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: cenkcirak
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.471
Cevap
84
Favori
1.924.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12621263126412651266
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akaryakıtın bu derece pahalı olduğu bir zamanda gayet makul 31 kuruş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaşlar bu gece ve yarın gece Marmara bölgesinde sıcaklık -10 dereceye düşüyor antifiriz kontrolü yapmanızı tavsiye ederim tabi kapı cam donmalarına da dikkat edelim

• Kendi yakıt tüketimim 4.3 - 4.8 Lt/km Motorin yani km'de 20 - 22 krş civarında aracımda yol bilgisayarı yok ama OBD2 cihazı alıp telefonuma program kurdum gerçekten veriler uyuşuyor bunu da cebimden çıkan para ile tespit ettim yol bilgisayarı hakkında buraya yazarsanız yardımcı olurum buna devir saatide dahil [simage][/simage]

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CLİO SYMBOL kullanıcısına yanıt
    Benim de şu anda 5 Lt gösteriyor yol bilgisayarı. Zamlara inat Dci motor yakıtı düşürüyor mu ne :))
  • orjinal ve yan sanayi yedek parçalarınızı pars oto yedek ten temin edebilirsiniz

• Maşallah diyim

Demekki değerler aynı sayılır

• Bugün bakım yaptık araca

Yağ yağ filtresi hava filtresi yağ çubuğu bir de ön viraj demir lastikleri değişti hepsi işçilik dahil 200 TL tuttu

Yağ Elf evolution 10w 40 Turbo Dizel

• Yeni symbollerde direksiyon derinlik ayarı var mı?

Ve sürücü koktuğunda yükseklik ayarı var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Yeni symbollerde direksiyon derinlik ayarı var mı?

Dostum hiç bir bilgim yok belkide donanım farkı olarak extra paket olarak alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: attci

Yeni symbollerde direksiyon derinlik ayarı var mı?

Joy donanımda yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon_312

10 bin km yaptırmanın cebe zarardan başka birsey degil.

1 yıl veya 15 bin km hangisi önce dolarsa bakım yaptırman daha dogru.

Seneye bu zaman atıyorum 3 bin km yol yaptın. Senesinden dolayı bakım yapılır.

Şimdi bakım yaptırdın hazirana kadar 15 bin km yol yaptın haziranda bakım yaptırman gerek km yaptıgından dolayı.

Polen filitresi alıp taktırmamışsın bu kötü olmuş.

İçeriye temiz hava girmesi demek camlarda bugu oluşmaması, içeriye toz kaçmaması ve içerideki kokuların hapsetmek demek.

Fiyatlar iyi sıkıntı yok.

Leon_312 hocam, normal de bizim araçların yağ bakımı 10.000 Km de bir değil mi ?

Önceki araçlarım da hep 8.000 - 10.000 Km arasında yağ bakımını yaptırırdım.

Polen filtresini değiştirtmeyi unuttum, artık bir daha ki yağ bakımında Polen Filtresini de değiştiririm. @leon_312
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

Şu zamanlar kafam çok dolu,şimdi tesadüfen buraya uğradım ve çok şaşırdım .Valla hayret ettim bu araba 1.2 motor yüksek hızlarda bu yakıt tüketimini nasıl veriyor enteresan.Bagaj var,3 kişi... tebrik ederim.

Normalde ufak motor uzun yolda daha fazla yakması lazım.Ama rakım tırmanma olmamış,biz Kocaeli-Ankara arası yapmıştık Bolu dağı ve coğrafi olarak Ankara yukarıda olduğundan 7 civarı yakmıştı.

Flyer_mig hocam; Teşekkür ederim, bizim Symbol 1.2 Cc 16 V 75 Hp Benzinli araçlarımızın normal de şehir dışı sakin kullandım da 85 Km / H - 90 Km / H sabit ile hızda 5.5 Lt civarı tüketmesi lazım, hadi bilemedim taş çatlasın en fazla 6 Lt yaksın.

Siz Ankara ya ne zaman gitmiştiniz, yük durumu nasıldı ? @flyer_mig
  • Bu geçtiğimiz Cumartesi günü Simav a gidip geldim.

Simav' e Gidiş - Geliş İstikameti : Bursa - Orhaneli - Harmancık - Simav - Harmancık - Orhaneli - Bursa.

Bursa - Simav - Bursa = 410 Km.

Yakıt Türü : 95 Oktan benzin

95 Oktan Benzin : 5.45 Tl

Bursa' dan Hareket - Simav' a Varış Saati : 10.30 - 14.00 ( Yolculuk Süresi : 3.5 Saat. )

Simav' dan Hareket - Bursa' ya Varış Saati : 15.00 - 18.30 ( Yolculuk Süresi 3.5 Saat. )

Araçtaki Kişi Sayısı Ve Yük : Simav' a Giderken 5 Kişi + Bagaj Full. || Bursa' ya Gelirken 3 Kişi.

Verilen Mola Sayısı : Simav' e Gidişte 2 Defa İhtiyaç Molası. || Bursa' ya Gelirken 2 Defa İhtiyaç Molası.

Ön - Arka Lastiklerin Basıncı : 36 Psi.

Klima Durumu : Kapalı. ( Kalorifer Durumu: 1. Kademe de Açıktı. )

Sürüş Stili : Agresif. ( 1. Vites 2600 Devir - 2800 Devir Arası, 2-3-4. Vitesler İse 3200 Devir - 3400 Devir Arası Değiştirildi. )

Harcanılan Yakıt : 25 Litre.

100 Km' De Tüketilen Yakıt : 6 Litre ( 70 - 90 Km/H Arası. )

Rakım Bilgileri;

Bursa : 150 Metre.

En Yüksek Çıkılan Rakım : 1100 Metre. ( Harmancık - Simav Arası. )

Simav : 850 Metre.

Yol Durumu;

Bursa - Orhaneli Arası : Yol normal sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Orhaneli - Harmancık Arası : Yol bozuk kötü sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Harmancık - Simav Arası : Yol bozuk ve kötü. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Çok rampa çıkışlı inişli ve çok virajlı. )

CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU

@leon_312 @CLİO SYMBOL @ufuk-34JD58 @flyer_mig

Sizce yakıt tüketimim nasıl ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 16_MJT_05

Bu geçtiğimiz Cumartesi günü Simav a gidip geldim.

Simav' e Gidiş - Geliş İstikameti : Bursa - Orhaneli - Harmancık - Simav - Harmancık - Orhaneli - Bursa.

Bursa - Simav - Bursa = 410 Km.

Yakıt Türü : 95 Oktan benzin

95 Oktan Benzin : 5.45 Tl

Bursa' dan Hareket - Simav' a Varış Saati : 10.30 - 14.00 ( Yolculuk Süresi : 3.5 Saat. )

Simav' dan Hareket - Bursa' ya Varış Saati : 15.00 - 18.30 ( Yolculuk Süresi 3.5 Saat. )

Araçtaki Kişi Sayısı Ve Yük : Simav' a Giderken 5 Kişi + Bagaj Full. || Bursa' ya Gelirken 3 Kişi.

Verilen Mola Sayısı : Simav' e Gidişte 2 Defa İhtiyaç Molası. || Bursa' ya Gelirken 2 Defa İhtiyaç Molası.

Ön - Arka Lastiklerin Basıncı : 36 Psi.

Klima Durumu : Kapalı. ( Kalorifer Durumu: 1. Kademe de Açıktı. )

Sürüş Stili : Agresif. ( 1. Vites 2600 Devir - 2800 Devir Arası, 2-3-4. Vitesler İse 3200 Devir - 3400 Devir Arası Değiştirildi. )

Harcanılan Yakıt : 25 Litre.

100 Km' De Tüketilen Yakıt : 6 Litre ( 70 - 90 Km/H Arası. )

Rakım Bilgileri;

Bursa : 150 Metre.

En Yüksek Çıkılan Rakım : 1100 Metre. ( Harmancık - Simav Arası. )

Simav : 850 Metre.

Yol Durumu;

Bursa - Orhaneli Arası : Yol normal sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Orhaneli - Harmancık Arası : Yol bozuk kötü sayılır. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Rampa çıkışlı inişli ve virajlı. )

Harmancık - Simav Arası : Yol bozuk ve kötü. ( Rampa Ve Viraj Durumu : Çok rampa çıkışlı inişli ve çok virajlı. )

CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU CLİO SYMBOL GRUBU

@leon_312 @CLİO SYMBOL @ufuk-34JD58 @flyer_mig

Sizce yakıt tüketimim nasıl ?

Yakıt tüketimim nasıl sizce hocam ?
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Normal diyelim ben genelde böyle yolculukları 5.5 lt ortalamayla tamamlıyorum.

Benim araçta bilgisayar yok.rica etsem 90-100-110-120-130. Km hızda anlık yakıt tüketimi kaç gösteriyor.musayit olunca yazarmısın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

Normal diyelim ben genelde böyle yolculukları 5.5 lt ortalamayla tamamlıyorum.

Benim araçta bilgisayar yok.rica etsem 90-100-110-120-130. Km hızda anlık yakıt tüketimi kaç gösteriyor.musayit olunca yazarmısın.

Tamam hocam, olur. Hem sizin için hem diğer hocalarım için müsait zamanım da yazdığınız hızlar da anlık yakıt tüketimine bakıp buraya yazarım. @ufuk-34JD58
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Yolun aşırı yokuş olmadığı anlaşılıyor.Daha önce de dediğim gibi benzinli için yakıt tüketimine çok net yorum yapamıyorum ama bir miktar daha düşük olabilirmiş gibi geliyor. Kullanım biraz sert olmuş galiba. Daha sakin kullanımda 5 litreye yaklaşır ya da altına inebilir diye düşünüyorum.
    Daha az yakıt için daha yumuşak kullanmakta fayda var, çalışmalara devam :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanforumdonanım

Yolun aşırı yokuş olmadığı anlaşılıyor.Daha önce de dediğim gibi benzinli için yakıt tüketimine çok net yorum yapamıyorum ama bir miktar daha düşük olabilirmiş gibi geliyor. Kullanım biraz sert olmuş galiba. Daha sakin kullanımda 5 litreye yaklaşır ya da altına inebilir diye düşünüyorum.
    Daha az yakıt için daha yumuşak kullanmakta fayda var, çalışmalara devam :))

Gerçi araba tam yüklü olduğundan bu tüketim de iyi sayılabilir.Malum yakıtı etkileyen çokça sebep var.
  • serkanforumdonanım; Evet hocam giderken araç tam yüklüydü benle birlikte 5 Kişiydik + Bagaj Full. Dönerken ise 3 Kişiydik.

Harmancık - Simav - Harmancık arasında toplam 4-5 defa mecbur 2. Vitese kadar düştüm hem rampa hem viraj olduğu için.

Şehirler arası düz yolda 100 Km de 5.5 Lt nin altına düşürmeye çalışacağım bakalım ne kadar düşereceğim.

Yakıt tüketimi etkileyen sizin de dediğiniz gibi bir sürü etken var.
  • 
Sayfa: önceki 12621263126412651266
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.