Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (722. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 720721722723724
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 31.3 litre lpg 2.30 liradan 72 lira olarak depomu doldurdum. 395 km yol gitti. Belki 10_15 km daha giderdi ama petrol uxak kalacaktı o yüzden doldurdum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumrali

quote:

Orijinalden alıntı: Osingans

Merhaba arkadaşlar,

19 martta aracımı aldığımda yazmıştım, artık alıştım araca hatta ilk masrafını da açtı :)

Geçen hafta şanzıman kulağını kopartmışım aracın 100TL' ye yenisini taktırdım, koparmak zor olan bir parçaymış halbuki ama eskidi sanıyorum.
    Aracında rölantide sarsıntı yaşayan var ise kulaklara baktırmasını tavsiye ederim, büyük etki ediyormuş ama kopana kadar bu parçadan haberim olmadığı için hiç aklıma gelmedi.

Yukarı da bir arkadaş dolu lpg ile 400 km gittim (Aynı araç değil gerçi ama) demiş ama ben Full lpg ile 300 Km gidebiliyorum şehir içinde , baktırsam mı yoksa sizler de de aşağı yukarı aynımıdır?

İyi geceler.

Selamlar.
    Aracınız hayırlı olsun öncelikle.
    Ufak tefek değişecek- bozulacak elinde kırılacak falan filan. Zaman içinde aşınan yıpranmış ve ömrünü doldurup parçası olacak elbet..
    Yakıt tüketimi tamamen şehir dışında diyebilirim. Bir de Konya düz memleket.

Akşam yola çıkınca şiddetli bir yağmur başladı zifiri karanlıkta şakırtılı-şiddetli yağış altında ben 50-60 km hızla yaklaşık 180 km yol gittim eve kendimi gücün attım. Gündüz de Konya şehir içi 50 km yol almıştım. Km sayacı 230 km de idi.. ev taşımak için tekrar Konya'ya gittim. Tam 408 km de bip_bip lpg bitti. Depo 76 lira aldı. Litresine de baktım çünkü depo kaç litre bilmiyordum. 34 litre aldı. Dönerken sıcaktı ve klima açık geldim. Şuan depo ne kadar gider bilmiyorum ama paylaşım yaparım ben yine. Geçen hafta cumartesi günü kilitlendi yarın kapısını açacağım inşallah.

Merhaba Cumrali,

Teşekkür ederim, sanıyorum sende aracını yeni aldın sana da hayırlı olsun kazasız belasız günler de kullan inşallah.

Dediğin gibi ufak tefek şeyler için masraf olacaktır, o kadar da olsun :)

Aracınızın yakıtı daha trafiksiz ve düz yol dediğiniz gibi olduğundan daha iyi gidiyor sanırım, ben sürekli dur kalk trafikte ve yokuş çektiğim için belkide biraz fazla yakıyor.

Uzun yol deneyimimi haziran başından itibaren bende paylaşırım, şimdilik hep şehir içinde kullanmak durumundayım:)

Aracın proton sanırım, Gen2 ise ufak bir değerlendirme paylaşmanı çok isterim bir aralar çok aklımı kurcaladı ama kısmet olmadı işte :)

Ben de şöyle bir hesap yaptım, aracı aldığımda 172800 km'de idi , şu anda 174100 km'de 1300 Km yol yapmışım toplamda ve 500 TL akaryakıt parası ödemişim.
    Bunun 350 Tl'si LPG 110 Tl'si benzin miş.

bana uygun geliyor açıkçası, umarım daha da düşürebilirim tabii.

Saygılar .

• Merhaba.
    Araba proton 415 glsi 1999 model. 1.5 motor 12V 90 hp gücünde. Mitsubishi Lancer 1.5 motoru...
    Şehir içi az yakıt için biraz dikkat ve gaz pedalının altında yumurta olduğunu düşünmek lazım. Lambaları hızlı kalkıp hızlı durmak ani fren yakıtı artırıyor. Vs. Vs.
    İyi geceler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumrali -- 3 Mayıs 2015; 8:22:24 >
  • Bende 2007 clio sedan var. Lastikler 175 65 14 ben bunu 185 lik lastiklerle degistirsem olurmu. Yoksa jantida degistirmem gerekirmi bilen arkadaş var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Bende 2007 clio sedan var. Lastikler 175 65 14 ben bunu 185 lik lastiklerle degistirsem olurmu. Yoksa jantida degistirmem gerekirmi bilen arkadaş var mı?

Muhtamelen bir sorun olmayacaktır, ben de 175 65 14 lastik vardı, dört lastiği birden 175 70 14 yaptım, ama jant büyütmeyeceksen lastiği büyütmenin de bir anlamı yok bence, 175 clio için uygun bence.

ama bir yerden ucuza lastik falan denk geldiyse yapabilirsin sorun olmaz bence.
  • Lastik sitelerindeki hesaplama modüllerini kullanabilirsiniz. Bu hesaplama lastik degisiminde fren yol tutuş gibi değerlerin yüzde kaç oranında etkilenecegini gosteriyor. sapma limitleri de veriliyor.

Bize ebat degismekle birsey olmaz gibi geliyor ama bazen ilginç sonuçlar çıkabiliyor.

• Ben bir dönemde arka lastiği 185 ebatta kullandım. Arkadaşım ilçede 175-70-14 ayarında lastiği bulamayınca Toyota corolla için 185-70-14 lastiği mecburen satın almış. Sonra kendi ebadında kışlık 175-70-14 alınca 185 ebat boşa çıkmış. Bana da 2 lastik lazımdı. Uygun mudur acaba derken lastiği denedim Sürtme ve uygunsuzluk olmayınca kullanmaya devam ettim. Taki sattığımda ayağında gitti.
    Çok büyük bir fark hissedilmiyor. Ama arkadan baktığımda enli bir lastik olduğunu görüyordum. Sürtme falan da yapmadı.

• Merhaba arkadaşlar.
    Arka stop lambasının bagaj kapağı kısmında çatlak varmış. Bu çatlayan yerden stop içine yağmur suyu girmiş. Ben de bagajı açınca su bagaja aktı. Çatlayan stop lambası tamiri mümkünmüdür? İyi bir yapıştırıcı iş görür mü? Sarı 2 nokta arasında çatlak var.
    Edit:resim ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumrali -- 3 Mayıs 2015; 17:20:00 >
  • Arkadaşlar Selam terkar herkese,

Pazar pazar aracı temizlemeye indim ve gördüğüm birşey çok canımı sıktı,

Klima düğmelerinin altında boşluk varya cüzdan falan attığımız onun üstü ile klima tuşlarının altında bir plastik parça var sürgülü,
    onun birinin tırnağı kırılmış ve tam oturmadığı için kırık taraf dışarıda gözüküyor, resim çekmedim gerçi ama en kısa zamanda ekleyeceğim.

bu tarz bir parça nereden bulunur ki, 10 cm'lik plastik bir kasisli bir parça altı üstü ama işte,

Birde bizim clioların direksiyonu malum dümen gibi, tır direksiyonu gibi :) bunun direksiyonu nu clio 4 direksiyonu takamazmıyız? airbagler uyar mı acaba? merak içerisindeyim yolum servise düştüğünde bir sorucam ama artık ne zaman düşer malum.

Bizim i20'de yada şirket aracı olan Stepway'deki direksiyon ne güzel daha küçük, Clio 2'nin direksiyonu cidden görüntü olarak bana hiç haz vermiyor ama bakalım mümkün mü ve ne kadara mal olan birşey.

Saygılar.

• quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Arka stop lambasının bagaj kapağı kısmında çatlak varmış. Bu çatlayan yerden stop içine yağmur suyu girmiş. Ben de bagajı açınca su bagaja aktı. Çatlayan stop lambası tamiri mümkünmüdür? İyi bir yapıştırıcı iş görür mü? Sarı 2 nokta arasında çatlak var.

Merhaba, benim arabanında stop lambasında az bir kırık vardı, boşta duran bir stop lambasınndan oraya göre keserek, parçayı yapıştırdık. Öyle kullanıyorum. İşinizi görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Merhaba, benim arabanında stop lambasında az bir kırık vardı, boşta duran bir stop lambasınndan oraya göre keserek, parçayı yapıştırdık. Öyle kullanıyorum. İşinizi görecektir.

Merhaba.
    Cevap için teşekkürler.
    Gayet iyi anlıyorum sizi ama parçada kopma-eksik kısım yok. Sadece çatlak var. Sanırım yapıştırıcıyı boca edince dolacak gibi geliyor bana.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kuvars10

quote:

Merhaba arkadaşlar.

Merhaba.
    Cevap için teşekkürler.
    Gayet iyi anlıyorum sizi ama parçada kopma-eksik kısım yok. Sadece çatlak var. Sanırım yapıştırıcıyı boca edince dolacak gibi geliyor bana.

Cumrali iran yapistiricisi denen bir yapistrici var herşeyi yapistiriyor karisim yapistirici bu ama rengi siyah sorun olmazsa rengi onu kullan

• Teşekkürler arkadaşlar.
    İran yapıştırıcısı + sun-fix +502 yapıştırıcı inceledim. İleride inşallah tamir aşamasında tekrar paylaşım yaparım. İyi geceler.

• Şeffaf silikon da deneyebilirsin. 4 yıl önce clio3ü aldığımda arka stop lambasindaki çatlağı böyle kapattım. Geçen yıl da bir sarhoş vurkaçı sonrasında ön fara yaptırdım aynisindan kaportacida terleme su alma yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

Şeffaf silikon da deneyebilirsin. 4 yıl önce clio3ü aldığımda arka stop lambasindaki çatlağı böyle kapattım. Geçen yıl da bir sarhoş vurkaçı sonrasında ön fara yaptırdım aynisindan kaportacida terleme su alma yok.

Teşekkür ederim hocam.

• slm arkadaşlar.bende yeni bir clio 2 aldım. 13.900tl. 100bin km de. sağ arka camurluk sol ön çamurluk ve tavanında boya var.. sizce fiyatı uygunmuydu. gerçi aldık ama piyasası şimdi nedir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hizanlıharun

slm arkadaşlar.bende yeni bir clio 2 aldım. 13.900tl. 100bin km de. sağ arka camurluk sol ön çamurluk ve tavanında boya var.. sizce fiyatı uygunmuydu. gerçi aldık ama piyasası şimdi nedir

Aldıysan bize bir hayırlı olsun demek düşer. Güzel günler de kullan inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumrali -- 5 Mayıs 2015; 22:58:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hizanlıharun

slm arkadaşlar.bende yeni bir clio 2 aldım. 13.900tl. 100bin km de. sağ arka camurluk sol ön çamurluk ve tavanında boya var.. sizce fiyatı uygunmuydu. gerçi aldık ama piyasası şimdi nedir

Araç kaç km,hangi modeli rta'mi rte'mi klima hava yastigi varmi kaç tane var

• Arkadaşlar 2004 Sedan Clio 1.4 8V modelini alacağım da yakında, tam modeli nedir acaba onu öğrenmek istiyorum?
  • Sedan clio = symbol olarak geçiyor 2004 modeli ise ph2 (Faz 2 ) diye geçiyor yanlışlık yoksa .

Bu arada herkese selamlar 1.2 16V 2005 Kırmızı Clio ile aranızdayım .
  • 
Sayfa: önceki 720721722723724
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.