Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (653. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.615.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xtremevakkas

Ben çok sıkı pazarlık yaptım + birde eleman ile aynı meslekten (yazılımcı) olunca öyle bir tesadüf oldu normalde ilanında 16 istiyordu biraz şanslıyım sanırım o konuda, birde tecrubeli arkadaşlarıma sorduğumda internette ne fiyat yazıyorsa %10 daha düşük olarak hesapla demişlerdi bende her aradığım kişide son olurunu sorduğumda doğru olduğunu gördüm.

Allah kazasiz belasiz surmeyi nasip etsin insallah kisa zamanda bulurum sorunsuz bir arac gerci o yaslardaki arabalarda illaki ufak tefek seyler olur ama en korktugum motor cunki motor sorunsuz olursa diger arizalar yaptirilir herhalde sizinkide ilk agir masrafini verdi sanirim
  • yula50 Y kullanıcısına yanıt
    Motoruna, yürürüne iyi baktır ben şu an servise bıraktım arabayı debriyaj balatası bitmek üzere, fren balataları bitmiş, trigger seti kilometre olarak bitmemiş ama takılalı 4 yılı aştığı için değişse daha iyi olur dedi usta, full bakım + parça değişiklikleri vb. 1200 civarına bütçe çıkardı böyle bir masraf bekliyordum tabi ki sonuçta 160bin km de 9 yaşında araba o yüzden almadan bir baktır sağına soluna biz baktırdık bunları söylemişlerdi bize bunu bilerek aldık.
  • xtremevakkas X kullanıcısına yanıt
    Triger seti + Debriyaj balatası + Fren balatası + Motor yağı + Yağ filitresi + Hava filitresi değişimi için 1200 lira üstelik özel servis demişsiniz fiyat gerçekten yüksek

Edit: Şimdi soracaksınız neden neye göre pahalı diye mesaj kalabalığı olmaması açısından yazmak istedim.

1 - Triger seti (kayış ve rulman olarak set halinde değişir) max 150-180 lira. Değişimi için motor üst bağlantı kulakçığı sökülür alttan motor kriko ile hafif askıya alınır. Tek kişi max 1 satte halleder.

2- Debriyaj balatası max 120 - 150 lira. değişimi için araç forklifte alınır. Tek kişi max 40 dakikada değiştirebilir.

3- Fren balatası (disk dememişsiniz) para etmez bile en fazla 20-30 lira , değişimi iki teker için 20 dkk dır

4- Yağ ve yağ filitresi en baba yağı ve filitresini alsanız 80-90 lira. değişimi motor çok sıcak değilse 15 dakika

5- Hava filtresi 10 lira, değişimi 3-5 dakika

Sonuç parça toplamı: 450 - 550 lira, zaman 3-4 saat istenen 1200 lira

Not: Parca fiyatları sizin alabileceğiniz rakamlardır, servis sizden daha uygun fiyata temin edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RossoLemar -- 6 Ocak 2014; 1:32:10 >

• quote:

Ben çok sıkı pazarlık yaptım + birde eleman ile aynı meslekten (yazılımcı) olunca öyle bir tesadüf oldu normalde ilanında 16 istiyordu biraz şanslıyım sanırım o konuda, birde tecrubeli arkadaşlarıma sorduğumda internette ne fiyat yazıyorsa %10 daha düşük olarak hesapla demişlerdi bende her aradığım kişide son olurunu sorduğumda doğru olduğunu gördüm.

sen arabayı iyi fiyata almış gibi görünüyorsun ama öyle değil araba 160000km'de ve sen 1200tl masraf yaptığını söylüyorsun araba sana 16000 tl'ye gelmiş yine ancak araba hala 160000km'de yani km fazla o yüzden zaten o fiyatlara almışsın benim aracım daha 97000'de bir kuruş masraf yok 17000'den 1 kuruş aşağı vermem
  • sendomi S kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsun aslında, bu parayı elimdeki nakitin üstüne eklemiş olsam 16-18 aralığında şu anki arabadan çok daha iyi olanları bulabilirdim.
  • RossoLemar kullanıcısına yanıt
    Fiyat bana da yüksek gibi geldi ama şimdi aynı işlemler için xx yetkili servisini aradım ortalama 2.700 fiyat çıkardı
  • Bu işlemleri eli mahkum burda yaptırıyoruz artık, Istanbul Anadolu yakasında iyi efnaftır/ustadır diyebileceğiniz Renault özel servisler varsa yazabilirseniz sevinirim.
  • Xtremevakkas araç 1.2 16v ise bendede aynı araç var. Parçaları 1.6 8v ve diğer motorlara göre pahalı. Triger seti , devirdaimi gibi parçalar diğer clio mıtorlarına göre pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RossoLemar

Triger seti + Debriyaj balatası + Fren balatası + Motor yağı + Yağ filitresi + Hava filitresi değişimi için 1200 lira üstelik özel servis demişsiniz fiyat gerçekten yüksek

Edit: Şimdi soracaksınız neden neye göre pahalı diye mesaj kalabalığı olmaması açısından yazmak istedim.

1 - Triger seti (kayış ve rulman olarak set halinde değişir) max 150-180 lira. Değişimi için motor üst bağlantı kulakçığı sökülür alttan motor kriko ile hafif askıya alınır. Tek kişi max 1 satte halleder.

2- Debriyaj balatası max 120 - 150 lira. değişimi için araç forklifte alınır. Tek kişi max 40 dakikada değiştirebilir.

3- Fren balatası (disk dememişsiniz) para etmez bile en fazla 20-30 lira , değişimi iki teker için 20 dkk dır

4- Yağ ve yağ filitresi en baba yağı ve filitresini alsanız 80-90 lira. değişimi motor çok sıcak değilse 15 dakika

Not: Parca fiyatları sizin alabileceğiniz rakamlardır, servis sizden daha uygun fiyata temin edebilir.

Motor 1.2 16v ise dediğiniz fiyattan daha yüksek çıkar 1.2 16v parçaları diğer clio motoru parçalarına göre pahalıdır..

• quote:

Orijinalden alıntı: yorukoglu

2005 1.2 authentique benzinli ile Ankara adana arasında duble yolda 100 km ile otoyolda 110 km Hız ile 4.9 litre/100 km ortalama elde ettim.

Sizin araç aşağıdaki linkteki araçmı ?

www.auto-data.net
    1999 Renault Clio II 1.2 i 16V (75 Hp) | Teknik özellikler, yakıt tüketimi , Boyutlar
    http://www.auto-data.net/tr/?f=showCar&car_id=10418

• Parçaların pahalı olduğunu servisin bana verdiği listeyi görünce anladım iyice, bugün öğleye doğru tekrar arayıp devirdaimin de iyi durumda olmadığını değişmesi gerektiğini söylediler, tabi benim toplam ödeyeceğim rakam da arttı, 300-400 tl masraftan kaçacağım diye sonrasında daha büyük masraf çıkmasın diye değiştirin dedim bir saat önce arabayı teslim aldım ilk marştan, yolda sürüşüne herşey değişmiş ve daha iyi duruma gelmiş tabi biraz masraf oldu ama en azından bir kaç yıl başım ağrımaz.
  • quote:

Parçaların pahalı olduğunu servisin bana verdiği listeyi görünce anladım iyice, bugün öğleye doğru tekrar arayıp devirdaimin de iyi durumda olmadığını değişmesi gerektiğini söylediler, tabi benim toplam ödeyeceğim rakam da arttı, 300-400 tl masraftan kaçacağım diye sonrasında daha büyük masraf çıkmasın diye değiştirin dedim bir saat önce arabayı teslim aldım ilk marştan, yolda sürüşüne herşey değişmiş ve daha iyi duruma gelmiş tabi biraz masraf oldu ama en azından bir kaç yıl başım ağrımaz.

Marka olarak ne kullandılar parçalarda oda önemli. Marka marka fiyat değişiyor. Renault mais malı parça ile yan sanayi parça arasında çok fark var. Size ne marka parça takıldı. Araç neydi bu arada. Değişen parça adı fiyatı listeyi paylaşırsanız arkadaşlarda bilgi sahibi olur

• ketoral K kullanıcısına yanıt
    Bizim araç 1.2 Authentique 16v 2004 model, listeye orda baktım, sonra arabayı teslim alma vb. derken listeyi almayı unutmuşuz hanımla parçaların hepsini orjinal yedek parça taktım dedi, bende sözüne inandım artık, listede gözüme çarpan Debriyaj seti için 350 yazıyordu. Yetkili servisin sabah bana verdiği rakam ile yarı yarıya daha uygun, inşallah orjinal yedek parçadır.

Listeyi bir ara uğrayıp alacağım aldığımda tarayıp burdan paylaşırım servis Bostancıda Site diye bir firma. Arabayı aldığım rakam + servis masrafları vb. derken araba bana ortalama 16.500 civarına geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Motor 1.2 16v ise dediğiniz fiyattan daha yüksek çıkar 1.2 16v parçaları diğer clio motoru parçalarına göre pahalıdır..

Benim bahsettiğim araç clio 1.2 16v authentique ( aynısı bende olduğu için biliyorum). Ayrıca Izmirde oturuyorum istanbul piyasası hakkında bir bilgim yok.

• Arkadaslar bir arac var 2000 rta anlasabilirsek almayi dusunuyorum. alim satim noter sigorta vs ne masraf cikar acaba

• Arkadaşlar bende 2007 clio sedan var. Dizel Otantik modeli. 74000 km. de. kesinlikle çarpığı değişeni boyası kazası yok. sahibininden com a sitesine 22500 tl ye koydum. ne arayan var ne soran.
    Bu arabanın ederi nedir. kaça satmalıyım. Araçı kendim sıfır aldım..
  • iyi günler arkadaşlar size bir sorum olacaktı 2004 clio 1.5 aracımda yag kacagı vardı turbo degişecekti turboyu degiştirdik yag kacagınıda yaptırdık ama simdi motor da kecedende kacırıyo tamirci motor arka keceden dedi onu yapmak için şanzımanın filan sökülmesi lazım zararı olmaz yapmayalım debreyaj bittigi zaman nasılsa orayı sökcez onuda belese getirmiş olursun dedi sizce bi zararı olurmu yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

Benim bahsettiğim araç clio 1.2 16v authentique ( aynısı bende olduğu için biliyorum). Ayrıca Izmirde oturuyorum istanbul piyasası hakkında bir bilgim yok.

Bendede 1.2 16v var. Parça fiyatı orjinal mais olarak senin yazdıklarından pahalıya çıkar. Ama yan sanayi veya farklı markalar kullanılırsa senin yazdığın fiyatlara çıkar. Örnek debriyaj baskı balata 1.4 8v in valeo 145 tl , renault kutulu olan 235 tl .. İşçilikte en aşağı 150-200 alıyorlar.. Ayrıca filitrelerde mais , motrio veya bosh markasız birsürü seçenek var fiyatlar hep değişken. Arkadaş yazmamış ama daha gergi bilyası , alternatör kayışı , klima kayışı var. 1.2 16v devirdaim pompası 287tl civarı mais.. Triger seti 180-250 civarı değişkenlik gösteriyor. Mais mi gatesmi takıldı fark var çünkü fiyatlarında. Senin dediğin fiyatlara yetkili serviste veya orj mais parça ile çıkamazsın

• Benim dediğim parçalar Valeo marka idi. Neyse artık kalabalık olmasın bu konu artık. Teşekkürler.
  • 16_MJT_05 1 kullanıcısına yanıt
    Evet linkteki gibi, abs+4 hava yastıklı fransız versiyon denilen araç.

Yakıt tüketimi konusunda ankaranın adanaya göre yüksekte olduğunu hatırlatırım.
  • 
Sayfa: önceki 651652653654655
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.