Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (652. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
76
Favori
1.615.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Far camındaki güneş yanıklarını diş macunu ile temizleme girişimim, videolardaki diş macununun içinde bizim bilmediğimiz bir madde var sanırım videolardaki sonucu elde edemedim.

• nice yıllara arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtremevakkas

Far camındaki güneş yanıklarını diş macunu ile temizleme girişimim, videolardaki diş macununun içinde bizim bilmediğimiz bir madde var sanırım videolardaki sonucu elde edemedim.

Diş macunu tamamen hurafe. Halk tabiri ile kalın pasta ile yapın. Pasta makinası olursa daha güzel olur elle yapmaya göre

• Arkadaslar bende clio 2 hb alma arefesindeyim. Sahibinden arastiriyorum ama fiyatlari cok yuksek tutuyorlar. 2000 model 1.4 lerin piyasasi nedir acaba

• ketoral K kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi 2 farklı diş macunu denedim nafile güneş yanıkları ile bakıştık durduk, internette temizleme hizmeti veren yerler araştırdım farın durumuna göre tanesini 50-100 arasında temizliyorlar, pasta, cila vb. malzemeleri geçen gün aldım bakalım, Polisaj makinası fiyatlarına baktım 50TL den başlıyor üst limit size kalmış, başka bir yerde örnek resimler ile zımpara (1500-2000-2500-3000 + pasta + cila) şeklinde iyi sonuçlar çıkartanlar gördüm makinayı da alınca tekrar girişeceğim farlara.
  • quote:

Aynen dediğiniz gibi 2 farklı diş macunu denedim nafile güneş yanıkları ile bakıştık durduk, internette temizleme hizmeti veren yerler araştırdım farın durumuna göre tanesini 50-100 arasında temizliyorlar, pasta, cila vb. malzemeleri geçen gün aldım bakalım, Polisaj makinası fiyatlarına baktım 50TL den başlıyor üst limit size kalmış, başka bir yerde örnek resimler ile zımpara (1500-2000-2500-3000 + pasta + cila) şeklinde iyi sonuçlar çıkartanlar gördüm makinayı da alınca tekrar girişeceğim farlara.

Polisaj makinası einhell 1100 veya maxextra , attlas gibi olanlardan al. 50tl olanlar iş görmez. Önce kalın pasta ile makinayla denemek lazım çok düzelmezse su zımparası da işin içine katmak gerekiyor. Hatta bu malzemeler çok masraflı birdaha kullanmam derseniz , 20-30tl ye yapan oto boyacı gibi yerlerde yaptırabilirsiniz. Bu işin ederi emeği 20-30 tl , 50-70 tl isteyen yere gitmeyin zor bir yanı yok..

• bende pasta ve cila vardı eski aracımda zımpara işine girmem lazımdı o yüzden zımpara aldım zaten para değil zımparalar,800'den başlayıp 2000 numaraya kadar zımparaladım,sonra pasta geçtim e sonda cila sürdüm,valla ustanın daha önce yaptığından daha iyi sonuç almıştım 50tl verene kadar git al malzemeyi 25tl'ye falan patlar
  • Malzemelerin bir kısmı var elimde polisaj makinası yerine matkap ucuna takılabilen polisaj aparatı da kullanabilirim zımpara için haftasonu bir çıkacağım bakalım hırdavatçılara.

Bu arada Clio benim ilk arabam ama yıllarca kullandığım motosikletlerin bakımlarını yarıyarıya kendim yaptığımdam, hatta 17-18 sene önce bir tane de klasik motosiklet toplama tecrubem olduğundan dolayı bu tip işler için ustalara götürme yanlısı değilim.

Not : Olay sadece para olayı değil birkaç vidasını kendim sıkmadığım aracı benimseyemiyorum illa çorbada tuzum olacak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtremevakkas -- 2 Ocak 2014; 22:04:44 >
  • far parlatma için bende bizim ustayla konuştum.. çiftini 30 liraya yaparım sana dedi... fiyat oldukça makul geldi :D malzemeleri kendim alıp uğraşsam belki bu paraya çıkartamam ..
  • bence kendin yap o paraya halledersin burda ki fayda ne öğrenmiş olursun yarın öbür gün böyle bir durumda ne yapacağım diye düşünmezsin
  • Benim symbolde de ayni sorun vardi kuzenim kaportaci ince bir zimpara ustune pastayla farlari sifir gibi yapti. Senin farlar fazla soluk bi usta eliyle daha guzel olur diye dusunuyorum. Yalniz bir seye dikkat et bazi ustalar pasta yerine vernik atiyorlar o da zamanla far isisindan soyuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkFtH -- 3 Ocak 2014; 11:34:19 >
  • Arkadaslar 1.5 dci dynamik aracimda yagmur ve far sensoru var. Far sensoru ne olduysa calismiyor. Ayarini bulamadim. Nasil calistirildigini bilen varsa yardimci olabilir mi?

• bugün itibariyle 2002 model 1.4 8valf rta kırmızı cliomu 15.500ye satmıs bulunuyorum sızce nasıl alısverıs olmus arkadaslar yorumlarınızı beklıyorum.
  • Değerli arkadaşlar 2006 model 70.000 km de clio 1.2 sahibiyim. Gerek titizliğimden (bazı yakın çevreme göre pimpiriklilik) gerek te elimden geldiğimden ve uğraşmayı sevdiğimden aracımın garantisi bittiğinden beri bütün periyodik bakımlarını ve ufak tatlı arızaları kendim yapmaktayım. Sorusu olan arkadaşlara bilgim dahilinde yardım etmeyi borç bilirim.
  • Arkadaslar araciyla ilgili ince hesap kitap isine giren oldumu hic arabanin muayne pul vergi sigorta gibi masraflari yillik ne tutar acaba bu aralar bende 2000 model üstü bir clio 2 hb almak uzereyim neyle karsilasacagimi bilmem lazim

• Aracımızı dün bir tanıdığımızın tavsiye ettiği özel servise götürdük, aldığımızdan beri rahatsız olduğum debriyajın çok yukarda kavraması (balatalar bitmeye yakınmış), ve fren yapınca gelen gıcık ses vardı (balatalar bitip diskleri sıyırmaya başlamış), genel olarak bakıldı, trigger set değişimi, debriyaj balata set değişimi, yağ vb. full bakım için 1200 gibi bir rakam çıkardı yapılsın diye tamam dedim fiyat uygunmudur sizce?
  • yula50 Y kullanıcısına yanıt
    Ben 25 gün önce Clio 2004 model 1.2 Authentique 14.750 e aldım bayağı pazarlık yaparak tabi, bunu alana kadar bir dünya başka araba ile görüştüm, 2000 model için en düşük 11.500 en yüksek te 14.500(otomatik) diyenler ile karşılaştım.
  • quote:

Ben 25 gün önce Clio 2004 model 1.2 Authentique 14.750 e aldım bayağı pazarlık yaparak tabi, bunu alana kadar bir dünya başka araba ile görüştüm, 2000 model için en düşük 11.500 en yüksek te 14.500(otomatik) diyenler ile karşılaştım.

cevap için teşekkürler. hocam siz iyi fiyatdan almışsınız 2000 2001 modellere o fiyat isteniyor internetde benimde kendime ait ilk arabam olacak inşallah en fazla 12000 13000 arası düşünüyorum ama internetdekilerede güvenemiyorum açıkcası hayırlısı bakalım
  • yula50 Y kullanıcısına yanıt
    Ben çok sıkı pazarlık yaptım + birde eleman ile aynı meslekten (yazılımcı) olunca öyle bir tesadüf oldu normalde ilanında 16 istiyordu biraz şanslıyım sanırım o konuda, birde tecrubeli arkadaşlarıma sorduğumda internette ne fiyat yazıyorsa %10 daha düşük olarak hesapla demişlerdi bende her aradığım kişide son olurunu sorduğumda doğru olduğunu gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtremevakkas -- 5 Ocak 2014; 13:53:19 >
  • 
Sayfa: önceki 650651652653654
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.