Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (629. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

quote:

Orijinalden alıntı: kalemlikek

Evet ikinci bebek gelince arka koltuğa 2 çocuk koltuğu koyunca yerimiz daraldı . Ani kararla vedalaştım clio ile .
    Renault sevdasından vazgeçmediğim için scenic bakıyorum ve expertiz deyim ;) sorun çıkmaz ise alıcaz inşallah !!!

hocam herşeyin hayırlısı diyelim.
    ben gözümü octavia veya megane 2 ye dikmiştim. nasip octaviadaymış. ben memnunum. tüp yoktu bende taktırmadım az kullandığıım için. şehir dışı iyide şehir içi biz zalim canavar kesiliyor. ..
    geçenlerde sattım gitti gibi oldu, ekspertize götürürken ön sağ çam. ve kaputtun birleştiği yerden öndeki araca dokundurduk. şimdi yaptırdım ve bu hafta Ihlara vadisi tarafına gideceğimden şu anda ilandan kaldırdım.
    bir cümle daha öğrendim sanayide ( konya piyasasında) diye başlıyor sonrası malum. araçta boya varmış yaw, konya piyasası şöyle böyle o yan bu yan. ben de araç bu almazsanız siz bilirsiniz dedim. başka polemiğe gerek yok bence.

bora hocam ve leki hocam ve 1.4 RXT sizleri tanıdığım için bende çok mutluyum. nice güzel arkadaşlıklara dielim.

Sayın çumralı clio yu sattık ama yine burdayız :) sende ayrılma gözün burada olsun ...

Artık scenic grubuyla ilgileniyorum ama buraya bakmadan da edemiyorum ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

1.2 araçta lpg olayı bana acayp ters,dün uzun yol yaptım klima açıkken araba resmen ölüyor deneme yapayım dedim araç 80-90 giderken klimayı birden kapattım araba öne atıverdi kendini bu kadarmı fark ettirir be kardeşim dedim kedi kendime hele ki lpg ile ne olur bizim araçlar bilmiyorum eski aracım olan 1.6 rte gibi değil ama yinede çok iyi iş görüyor aşırı yüklü olmadıkça rampada salmıyor

Sayın sendomi ...

Lpg konusunda en önemli nokta kitten de önemlisi sistemin montajını yapan usta .

bence sizin bindiğiniz aracın montajında sorun var . Benim arabamda hiç bir sorun yoktu aksine lpg ile performans artışı bile olmuştu ...

45 bin km benzinle bindikten sonra Lpg ye geçtim. Geçerken çok soru işareti vardı kafamda , Atiker sistem taktırma sorunlu demelerine rağmen iyi bir ustada atiker taktırdım ve sonradan keşke ilk aldığımda bu işlemi yapsaydım diye hayıflandım.

Arabayı sattığımda ise izmirde 2.35 den 70 TL gaz ile depo doluyor ve 430 Km şehir içi yol gidiyordum. Gerisini sizdüşünü artık .

...

lpg ile nasıl performans artışı olur bana açıklayabilirmisin ki ben hayatta atiker taktırmam iyi bir usta tabi ki şart ama böyle valtek enjektör kullanan ecusu gelişmiş olmayan birşeyi hayatta taktırmam

• sendomi S kullanıcısına yanıt
    Arabayı alan kişi expertize götürdü ve motor güç testi uygulandı, lpg de aracın gücü benzine göre 4 beygir fazla çıktı ... Bu belki kullanımla kullanımla belli olacak bir güç değildir ama test cihazı çıktısı bu şekildeydi ...

Atiker konusunda da haklı olabilirsiniz , bende taktırıncaya kadar çok ön yargılıydım. İstediğim Brc ile arasında 750 TL fark vardı, takan ustaya güvenip tercih ettim ve sorun yaşamadım. Brc yada zavoli, lavato taktırıpta çok sorun yaşayanlarda var.

Bu lpg montajını sanayide yapmayan ustayı düvüyorlar nerdeyse :) Herkes en iyi benim anlıyorum deyip montaj yapıyor.

Dikakt etmek lazım ..
  • ben deneyimliyim o konuda bir zamanlar sanayini yanından geçmiş adamlar bile lpg takıyorlar yada öyle zannediyorlar çoğu kişi manifuoldu sökmeden deliyor,nozulların çapını ayarlayamıyor,ecuyu yanlış yere montajlıyor vs... çoğu bunları bilmiyor yaa zor geldiği için uygulamıyor forumda iyi ustaların adını lpg bölümünde bulmak çok kolay gerisi hikaye
  • quote:

quote:

1.2 araçta lpg olayı bana acayp ters,dün uzun yol yaptım klima açıkken araba resmen ölüyor deneme yapayım dedim araç 80-90 giderken klimayı birden kapattım araba öne atıverdi kendini bu kadarmı fark ettirir be kardeşim dedim kedi kendime hele ki lpg ile ne olur bizim araçlar bilmiyorum eski aracım olan 1.6 rte gibi değil ama yinede çok iyi iş görüyor aşırı yüklü olmadıkça rampada salmıyor

Sayın sendomi ...

Lpg konusunda en önemli nokta kitten de önemlisi sistemin montajını yapan usta .

bence sizin bindiğiniz aracın montajında sorun var . Benim arabamda hiç bir sorun yoktu aksine lpg ile performans artışı bile olmuştu ...

45 bin km benzinle bindikten sonra Lpg ye geçtim. Geçerken çok soru işareti vardı kafamda , Atiker sistem taktırma sorunlu demelerine rağmen iyi bir ustada atiker taktırdım ve sonradan keşke ilk aldığımda bu işlemi yapsaydım diye hayıflandım.

Arabayı sattığımda ise izmirde 2.35 den 70 TL gaz ile depo doluyor ve 430 Km şehir içi yol gidiyordum. Gerisini sizdüşünü artık .

...

Kesinlikle size katiliyorum.isin sirri montajda... 9 araba degistirdik.bunlarin 5 tanesine biz lpg taktirdik.bunlar sirasiyla clio 1.2, opel astra,clio 1.6 rxt, 1.4 rxt ve ford fusion.hepsine montaji yapan ayni usta ve hic birinde en ufak bir problem ve performans eksikligi gozlemlemedik.normalde bazi araclar kit seciyor ama atiker sanirim her araca adapte edilebilen bir kit...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Sayın sendomi ...

...

Kesinlikle size katiliyorum.isin sirri montajda... 9 araba degistirdik.bunlarin 5 tanesine biz lpg taktirdik.bunlar sirasiyla clio 1.2, opel astra,clio 1.6 rxt, 1.4 rxt ve ford fusion.hepsine montaji yapan ayni usta ve hic birinde en ufak bir problem ve performans eksikligi gozlemlemedik.normalde bazi araclar kit seciyor ama atiker sanirim her araca adapte edilebilen bir kit...

• @ 1.4 RXT
    hocam sürtme fazla değil ( zaten aldığımda araba da vardı,ben yaptırmak istiyorum) ama hafif bi paslanma var gibi. sorduğum ustalar hep macun olacak dedi. bolu da çalıştığım için bi türlü fırsat bulup götüremedim ankara da. hafta sonları gelebiliyorum anca ankara ya.bolu da da tanıdığım usta yok. büyük ihtimal babam ilgilencek ankara da. bakalım inş en kısa zamanda yaptırıcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceylanktu

@ 1.4 RXT
    hocam sürtme fazla değil ( zaten aldığımda araba da vardı,ben yaptırmak istiyorum) ama hafif bi paslanma var gibi. sorduğum ustalar hep macun olacak dedi. bolu da çalıştığım için bi türlü fırsat bulup götüremedim ankara da. hafta sonları gelebiliyorum anca ankara ya.bolu da da tanıdığım usta yok. büyük ihtimal babam ilgilencek ankara da. bakalım inş en kısa zamanda yaptırıcam.

sürtme olan yerin tesviyesi bozulmuşsa düzlemek için mecbur macun yapılıyor.. macun zımparalanarak tesviyesi yapılıyor düzleniyor orası sonra astar ve boya atılıyor...macun atılmazsa tesviye yapılmazsa boya atılırsa o şekilde hiç güzel bir görüntü olmaz...
  • Arkadaslar merhaba,

2000 Model Clio HB 1.4 RTA sahibiyim.Aracim bazen dortluleri yaktigimda,bazende sinyal verdigim zaman on panelde sis lambasi hafifce yanip sonmeye basliyor.Dortluleri yaktiginizda duyulan cit cit sesleri sis lambasindada oluyor.Arabada sis fari yok ustelik :) Bazende farlari yaktigim zaman sis far simgesi hafifce yaniyor ve ben fari kapatana kadar yanmaya devam ediyor.Ciddi bi sorun gibi durmuyor ama genede bi sorayim dedim belki benzer bi sorun yasayan vardir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak81s

Arkadaslar merhaba,

2000 Model Clio HB 1.4 RTA sahibiyim.Aracim bazen dortluleri yaktigimda,bazende sinyal verdigim zaman on panelde sis lambasi hafifce yanip sonmeye basliyor.Dortluleri yaktiginizda duyulan cit cit sesleri sis lambasindada oluyor.Arabada sis fari yok ustelik :) Bazende farlari yaktigim zaman sis far simgesi hafifce yaniyor ve ben fari kapatana kadar yanmaya devam ediyor.Ciddi bi sorun gibi durmuyor ama genede bi sorayim dedim belki benzer bi sorun yasayan vardir?

aynı sorun bendede vardı şase yapmış 40tl gibi bi ücretle elektirikçiye yaptırmıştım.bu olaydaki sıkıntı örneğin sağa sinyal verdiniz dönüceksiniz önlerde sinyal çalışıyor arkada dörtlü gibi yanıyo ve arkandaki adam senn napıcağını bilmediği için sıkıntı oluşuyo zaten bizim arabalarda önde sis farı yok ama arkadaki sis farının lambası o panelde görünen araç bu arada clio 1.2 benmde

• quote:

Orijinalden alıntı: cashuva

quote:

Arkadaslar merhaba,

aynı sorun bendede vardı şase yapmış 40tl gibi bi ücretle elektirikçiye yaptırmıştım.bu olaydaki sıkıntı örneğin sağa sinyal verdiniz dönüceksiniz önlerde sinyal çalışıyor arkada dörtlü gibi yanıyo ve arkandaki adam senn napıcağını bilmediği için sıkıntı oluşuyo zaten bizim arabalarda önde sis farı yok ama arkadaki sis farının lambası o panelde görünen araç bu arada clio 1.2 benmde

O zaman sinyalleri ve dortluyu duzgun calisip calismadigini kontrol etsem iyi olucak.Cevabiniz icin tesekkur ederim

• quote:

quote:

quote:

Arkadaslar merhaba,

O zaman sinyalleri ve dortluyu duzgun calisip calismadigini kontrol etsem iyi olucak.Cevabiniz icin tesekkur ederim

kesinlikle kontrol edin eğer sinyaller çalışıyosa zaten sıkıntı yok demektir...mesela bende gündüz bi sınıtı yoktu gece lambalar açıkken oluyodu o yüzden farlarınız açıkkende sinyalleri kontrol edin garanti olsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaslar merhaba,

kesinlikle kontrol edin eğer sinyaller çalışıyosa zaten sıkıntı yok demektir...mesela bende gündüz bi sınıtı yoktu gece lambalar açıkken oluyodu o yüzden farlarınız açıkkende sinyalleri kontrol edin garanti olsun

Bu aksam bakarim

• @Burak81s şase yapan bir nokta var bencede.. @Burak81s
  • quote:

Arkadaslar merhaba,

arka stop lambalarındaki sokette erime var. şase yapıyor.Elektrikçiye gösterdiğinizde problemi hemen anlayacaktır.çünkü cliolarda kronik bir sorundur bu...2 dakikalık işi var...
  • Slm arkadaşlar.clio da ortadaki dijital ekranın ışıkları arada bir zayıf yanıyordu.tıklatınca düzeliyordu.ama tıklatmaların şiddeti zamanla arttı.en son cep telefonuyla tıklatınca düzeliyordu :)) lakin artık oda kar etmiyor.kötekle uslanmıyor yani :)) Çok ciddi bişey değil aslında ama her saate baktığımda sönük olduğunu görmek sıkıntı yaratıyor. Bunu düzeltmenin yolu nedir?? Bilen ,gören, yapan arkadaşlar bilgilendirirlerse sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1.4 RXT

quote:

Arkadaslar merhaba,

arka stop lambalarındaki sokette erime var. şase yapıyor.Elektrikçiye gösterdiğinizde problemi hemen anlayacaktır.çünkü cliolarda kronik bir sorundur bu...2 dakikalık işi var...

Bilgi için teşekkürler

• Arkadaşlar ben araca kat iptali hava filtresi ve egzoz yaptırmak istiyorum kafama takılan şey şu hava filtresi yaparken iki tane sensor var bunlar nasıl kandırılır yada nasıl kullanıma devam edilir ikincisi kat iptali vizede sorun yaratırmı ? bunları yapan arkadaşlar varmı sonuçları nasıl olmuş ? çok merak ediyorm aracım 1.6 16v 2003 dynamique
  • 2004 1.4 16V clio hb dynamic aracımın surucu tarfindaki 2 li ön cam otomatigi düğmesi bozuldu. Aksam ustu sanayide sordum ,adam dugmeyi cikardi koduna bakti ve 100tl dedi. Baska yere de soramadim. Bir dugme bu kadar eder mi yaa?

• quote:

Orijinalden alıntı: edimsel

2004 1.4 16V clio hb dynamic aracımın surucu tarfindaki 2 li ön cam otomatigi düğmesi bozuldu. Aksam ustu sanayide sordum ,adam dugmeyi cikardi koduna bakti ve 100tl dedi. Baska yere de soramadim. Bir dugme bu kadar eder mi yaa?

evet orjinali çok pahalı.aynı problem bizim 1.2 16v 2004 araçta da olmuştu.megane düğmesi ile birebir aynı.Megane düğmesinin yan sanayiside var. 20 tl ye almıştım ben.onuda parçacılara bir sorun derim...
  • 
Sayfa: önceki 627628629630631
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.