Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (621. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: okty1781

araçta 3-4 ufak çizik vardı fakat pasta ile kendim kapadım hepsı kapandı bugun bunuda sürunce araba canlandı cok guzel oldu kapının onunde duruyor geçen 1 kere bakıyor rengıne tavanı aldı goturdu yenısnı geldı sankı guzel ıslem oldu pazartesıde bakıma yolluyoruz bakalım kısmetse ondan sonra nazar değmesın tık yok artık clio'm sevıyorum :)

ben demiştim sana al bu ürünü kullan sonra bana dua edeceksin diye :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

araçta 3-4 ufak çizik vardı fakat pasta ile kendim kapadım hepsı kapandı bugun bunuda sürunce araba canlandı cok guzel oldu kapının onunde duruyor geçen 1 kere bakıyor rengıne tavanı aldı goturdu yenısnı geldı sankı guzel ıslem oldu pazartesıde bakıma yolluyoruz bakalım kısmetse ondan sonra nazar değmesın tık yok artık clio'm sevıyorum :)

ben demiştim sana al bu ürünü kullan sonra bana dua edeceksin diye :)

vala cok sagol teşekkur ettım :)
  • şu 100 liralık polisaj makinesinden alsam mı ki acaba. Evin önüde müsait :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: serci07

şu 100 liralık polisaj makinesinden alsam mı ki acaba. Evin önüde müsait :D

Devir ayarlı olsun 600-3000 veya 1000-3000 devir ayarlı.. 120-150 tl arası olanlar olabilir.. Yalnız üstündeki cila pedleri dandik geliyor.. Ona uygun kaliteli ped alman lasım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar clio 2 aracıma tavan için port bagaj bakıyorum ama baktığım kadarıyla çok pahalı geldi varmı önerebileceğiniz bir model ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

450km yol yaptım araçta 4 kişiydik ortalama bagajla beraber 350kg yük vardı yolun yarısında klima açıktı ve ortalama hızım 110 civarıydı araç 35 kuruş yakmış bana biraz fazla gibi geldi ancak yük,hız ve klima durumunu göze alırsak normal duruyor,1.2 kullanan arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim ben ilk defa bu kadar yükle ve klima açık yolculuk yaptığım için fazla geliyor

selamlar.
    umarım herkes iyidir.
    ben 1 aydır kıbrıs'tayım. bu gece feribota binip sinop'a geri döneceğim. geçen gün lastik zedelendi ve mersin'den lastik alıp devam edeceğim yola.
    evden çıktıktan sonra katettiğim km 2800 oldu az önce. 1000 km uzun yol, gerisi ankara'da 200 km ve girne ve lefkoşa'da şehir içi.
    ortalama tüketim klima açıkken ve araba yüklüyken çok artıyor. sinop-ankara arası 422 km 5,9 ortalama çıktı bagaj zor kapanacak kadar dolu ve 3 yetişkin bir çocukla. ankara taşucu arası 530 km'de 5,5 ortalama çıktı 2 yetişkin, oğlumuz ve zor kapanan bagaj.
    ankara konya arası ortalama 5,1'e kadar düştü klima ile. hızım 96 ya sabitti. konya'dan sonra 110'a sabitledim bir de dağı aştık, o yüzden arttı.
    bu arada Çumralı, sen aklıma geldin Çumra yol ayrımını görünce. tabela devrilmiş ama, biri tabelanın üstüne çıkmış galiba :)

kıbrıs'ta ortalamam çok daha yüksek çünkü klima daima 4'te. (bir daha siyah araba almam). sinop şehir içi 7-7,3 arasındaki ortalama burda 8 civarlarında. burda bir avantaj var, benzin 3.30 tl. yani türkiye'de depo 230 liraya falan doluyor, burda 145 falan. ama bir dezavantaj da var, benzin çok temiz değil sanırım, araba bazen tekliyor ve stop ediyor. sıcaktan da olabilir, 49 derece gördük geçen gün arabanın termometresinde.
    mersin üstünden ankara'ya 630 km kadar yolum var. dün depoyu doldurdum, en kötü ihtimalle ankara'ya vardığımda bir çeyrek kalır depoda.
    lastik işi de ayrı bir sürpriz oldu. geçen hafta toprak bir yolda kaldım ve çok patinaj yaptı araba çıkmaya çalışırken. eve gelince baktım, tabandan 5-6 cm uzunluğunda bir parça koptu kopacak. eylül ekim gibi değiştirmem gerekecekti zaten. ben de risk olmasın diye hepsini değiştirmeye karar verdim. mersin petlas bayisini arayıp randevu aldım salı sabahına. kışlıklar petlas, yazlıklar da petlas olsun dedim. imperium pt515 diye bir model varmış, forumlarda genellikle iyi şeyler söylüyorlar. ondan alacağım kısmetse.
    hoşçakalın.

• leki L kullanıcısına yanıt
    çok çok teşekkürler @leki kardeş.
    bizim memleket oralar. benimde tayin mayıs başında emirgazi ilçesinden Konya merkeze olacak şekilde şekillendi. evi falan taşıdım artık Konya'da görevdeyim.
    Lastik içinde petlas imp.pt515 lastikleri şirket aracında devamlı kullanıyorum. çok iyi şartlarda 38bin km(yaz ayları) en kötü şartlarda 20bin kmde(kış günleri) bitti lastikler. genel anlamda memnun sayılırız çünkü ekonomik. 3-4 ayda bir lastik alınıyor zaten. yollarda hep köy yolu olduğu için aşınma ve zedelenme çok yaşıyoruz. deneme amaçlı Ereğli ilçesinde çalışan araca conti.bilmem ne almışlar acaba ne kadar km yaptırır diyerek. petlas 30binlerde biterken 100lira civarı fiyatla conti.60 binde bitmiş 200küsüre alınmış imiş. yani 100 liraya 30bin km ve katlarında gideriz biz :)
    kendi octaviamda lassa impetus var ayağında geldi. genel anlamda oda iyi.
  • lastiklerdede ekonomik seri ve daha üst seriler var.. benim araçta continental conti premium contact 5 var.. çok memnunum yol tutuşu ve frenlemesi çok iyi..para verip lastik alıyoruz dünya markaları varken ben hayatta zorda kalmadıkça petlas almazdım..
  • quote:

şu 100 liralık polisaj makinesinden alsam mı ki acaba. Evin önüde müsait :D

Einhell BT-PO 1100 E ucuzlardan bu olabilir alman markası başlangıç seviyesi için ideal ürün..ama ucundaki süngerler güzel çıkmıyor bunlarda..ucuna yeni cila pedi alman lazım 10-15tl tutar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 29 Temmuz 2013; 18:08:24 >
  • quote:

lastiklerdede ekonomik seri ve daha üst seriler var.. benim araçta continental conti premium contact 5 var.. çok memnunum yol tutuşu ve frenlemesi çok iyi..para verip lastik alıyoruz dünya markaları varken ben hayatta zorda kalmadıkça petlas almazdım..

geçen gün top gearda lastiklerle ilgili bir bölüm vardı. yeni renault senic test arabası seçilmiş. 3 tane lastiği denediler. 1. si üzerindeki lastikler, 2.si pahalı lastikler, 3.sü de yasal sınırların içerisinde bulunan kullanılmış orta fiyat lastikler. işin ilginç yanı fren mesafasini aracın üzerinde gelen ve kullanılmış lastikler pahalı lastiklerin baya bi gerisinde durdu. bölümün sonundaki açıklamalarda pahalı lastiklerin genellikle performans ve yakıt tüketimi için pahalı olduklarını falan söyledi. videosunu bulursam ekleyeyim.

• quote:

quote:

lastiklerdede ekonomik seri ve daha üst seriler var.. benim araçta continental conti premium contact 5 var.. çok memnunum yol tutuşu ve frenlemesi çok iyi..para verip lastik alıyoruz dünya markaları varken ben hayatta zorda kalmadıkça petlas almazdım..

geçen gün top gearda lastiklerle ilgili bir bölüm vardı. yeni renault senic test arabası seçilmiş. 3 tane lastiği denediler. 1. si üzerindeki lastikler, 2.si pahalı lastikler, 3.sü de yasal sınırların içerisinde bulunan kullanılmış orta fiyat lastikler. işin ilginç yanı fren mesafasini aracın üzerinde gelen ve kullanılmış lastikler pahalı lastiklerin baya bi gerisinde durdu. bölümün sonundaki açıklamalarda pahalı lastiklerin genellikle performans ve yakıt tüketimi için pahalı olduklarını falan söyledi. videosunu bulursam ekleyeyim.

bende top gear ve 5.vites programlarına hastayım..birde wheeler dealer var tamirat-tadilat favori programlarım...clio 4 lerde fabrika çıkışı continental conti premium contact 5 ile çıkıyor alman malı güzel lastik..micheline göre ses seviyesi 2 db fazla,heralde biraz sert ama dayanıklı lastik..ıslakta falan yol tutuşu A sınıfı..yakıt konusunda avantajı yok yanlız...çünkü yola baya tutunuyor.. michelin enrgy saver + yerine conti premium contact 5 öneririm bizim ülkemizin şartlarında dayanıklı lastik..petlasta alınabilir ama bütçe ona yetiyorsa petlasta alınabilir..ben kendim hep üç kuruş fazla olsun iyisi olsun diyorum ondan hep dünya markalarına gidiyorum..

• Arkadaşlar 2000 model RTE 1.6 HB aracım var 160.000 km de ve yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.Yakıt tüketimi benzinde nasıl bilmiyorum, aldıgım gün atiker sıralı taktırmıştım ve şu şekilde.

50 TL lik AYGAZ ile (yaklaşık 20 LT) şehir içi 300 km, şehirlerarası 350-400 km yol yapıyorum ve yakıt tüketiminden gerçekten memnunum.

Artıları;

- Az yakıyor, motor performansı fena değil çekiş vs.. olması gerektiği gibi.
    - Ufak gibi gözüksede özellikle sürücü iç hacmi gayet yeterli ve ferah.
    - Piyasası iyi fazla değer kaybetmiyor.(Reno olmasından kaynaklı)
    - Süspansiyonu şaşılacak derecede başarılı.(Tekrar bir Reno etkisi sanırım)
    - Kullanımı basit uzmanlaşması,tanıması kolay.
    - 2000 model bir reno olupta Kliması 13 sene sonra faal olması.

Memnun olmadığım noktalara gelcek olursak;

- Araç güven vermiyor ve hafif olduğunu hissettiriyor.
    - Fren mesafesinden ve genel olarak fren performansından hiç memnun değilim, araç kazık frenlerde vs. çok başarısız.(Lastik ve Fren Balata durumları yeni)
    - Aracın Yedek Parça ve Bakım maliyeti Ford,Fiat gibi markalara göre pahalı.
    - Yol tutuşu ve viraj kabiliyetinden hiç memnun değilim, 40 la girilcek viraja 50 ile girsem direk arkayı bırakıyor.
    - Vites geçişleri ne kadar dikkat edilsede sert ve hissettiriyor.
    - Debriyaj ve Gaz pedalları birçok marka araca göre çok sert.(bilemiyorum benim aracımmı böyle)
    - Aynaların büyüklüğü ve açıları yetersiz, özellikle sol aynada ilk günden beri doğru açıyı bulup istediğim görüşü sağlıyamadım.Bu yüzden birçok kez kazanın eşiğine geldim.(görüş açısı çok sınırlı)
    - Aracın boyası dayanıksız ve güneş yanmalarına çok elverişi.
    - Ön Farların istenilen aydınlatmayı sağlamaması ve çabuk kirlenmesi.

vb..

Katılıp,katılmadığınız,eklemek istediğiniz noktalar varsa dinlerim.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

Arkadaşlar 2000 model RTE 1.6 HB aracım var 160.000 km de ve yaklaşık 1 senedir kullanıyorum.Yakıt tüketimi benzinde nasıl bilmiyorum, aldıgım gün atiker sıralı taktırmıştım ve şu şekilde.

50 TL lik AYGAZ ile (yaklaşık 20 LT) şehir içi 300 km, şehirlerarası 350-400 km yol yapıyorum ve yakıt tüketiminden gerçekten memnunum.

Artıları;

- Az yakıyor, motor performansı fena değil çekiş vs.. olması gerektiği gibi.
    - Ufak gibi gözüksede özellikle sürücü iç hacmi gayet yeterli ve ferah.
    - Piyasası iyi fazla değer kaybetmiyor.(Reno olmasından kaynaklı)
    - Süspansiyonu şaşılacak derecede başarılı.(Tekrar bir Reno etkisi sanırım)
    - Kullanımı basit uzmanlaşması,tanıması kolay.
    - 2000 model bir reno olupta Kliması 13 sene sonra faal olması.

Memnun olmadığım noktalara gelcek olursak;

- Araç güven vermiyor ve hafif olduğunu hissettiriyor.
    - Fren mesafesinden ve genel olarak fren performansından hiç memnun değilim, araç kazık frenlerde vs. çok başarısız.(Lastik ve Fren Balata durumları yeni)
    - Aracın Yedek Parça ve Bakım maliyeti Ford,Fiat gibi markalara göre pahalı.
    - Yol tutuşu ve viraj kabiliyetinden hiç memnun değilim, 40 la girilcek viraja 50 ile girsem direk arkayı bırakıyor.
    - Vites geçişleri ne kadar dikkat edilsede sert ve hissettiriyor.
    - Debriyaj ve Gaz pedalları birçok marka araca göre çok sert.(bilemiyorum benim aracımmı böyle)
    - Aynaların büyüklüğü ve açıları yetersiz, özellikle sol aynada ilk günden beri doğru açıyı bulup istediğim görüşü sağlıyamadım.Bu yüzden birçok kez kazanın eşiğine geldim.(görüş açısı çok sınırlı)
    - Aracın boyası dayanıksız ve güneş yanmalarına çok elverişi.
    - Ön Farların istenilen aydınlatmayı sağlamaması ve çabuk kirlenmesi.

vb..

Katılıp,katılmadığınız,eklemek istediğiniz noktalar varsa dinlerim.

Saygılar.

- Araç güven vermiyor ve hafif olduğunu hissettiriyor. ( araç 985 kg hafif araba sınırlarını zorlamamak lazım )
    - Fren mesafesinden ve genel olarak fren performansından hiç memnun değilim, araç kazık frenlerde vs. çok başarısız.(Lastik ve Fren Balata durumları yeni) ( aslında frenleri iyidir seninkinde bir sorun olabilir..orginal parçamı kulanıldı,disklerde yenimi..benim arabaya binen birisi bunda nasıl fren var kazık fren bastımı anında duruyor diyor mesela )
    - Aracın Yedek parça ve Bakım maliyeti Ford,Fiat gibi markalara göre pahalı.(fransız üretimi olduğu için bazı parçaları pahalı..ancak bakım parçaları buji,hava filtresi,gibi parçaları diğer markalara göre ucuz hemde orjinal parçası,motrio gibi ucuz seçenekte var..gövde parçaları ise çıkmacılardan alınabilir )
    - Yol tutuşu ve viraj kabiliyetinden hiç memnun değilim, 40 la girilcek viraja 50 ile girsem direk arkayı bırakıyor.( sınıfına göre bence iyi yol tutuşu var.ben 70-80 viraj alıyorum arabamla,viraj geçişleri birazda şöförlükle alakalı bana göre viraj kabiliyeti iyi b sınıfı ufak araca göre )
    - Vites geçişleri ne kadar dikkat edilsede sert ve hissettiriyor.( vites geçişleri bana göre orta halli,ancak debriyajı çok hızlı bırakırsan sert sarsmalı olur. el alışmasıylada alakalı alışınca çok yumşakta geçebiliyor)
    - Debriyaj ve Gaz pedalları birçok marka araca göre çok sert.(bilemiyorum benim aracımmı böyle) ( debriyaj mekanik debriyaj olduğu için sert gerçekten )
    - Aynaların büyüklüğü ve açıları yetersiz, özellikle sol aynada ilk günden beri doğru açıyı bulup istediğim görüşü sağlıyamadım.Bu yüzden birçok kez kazanın eşiğine geldim.(görüş açısı çok sınırlı) ( görüş açısı biraz sınırlı öne eğilerek açıyı artırmak gerekiyor sol aynaya bakarken,aracın küçük olmasıyla alakalı birazda)
    - Aracın boyası dayanıksız ve güneş yanmalarına çok elverişi.( boya yanması görülebiliyor,düzenli her yıl boya koruması olan araçlarda daha az görülüyor..genelde lacivert renkte daha çok görülüyor boya yanması )
    - Ön Farların istenilen aydınlatmayı sağlamaması ve çabuk kirlenmesi. ( farlar güneşten solma yapabiliyor.ancak çok basit çözümü var ince zımpara ve üstüne pasta ile sıfır gibi oluyor )

• ben aracımdan cok memnunum arkadşlar 2003 clio dynamique 1.6 16v var dijital climadan tutunda orjinal xenon farlara vs vs far yıkamasına kadar dolu bi araç tek eksigi kaset çalar olması onuda fransadan orjinal cd çalar gelcek inş. sanırım donanım alakalı araç 1100 kilo civarı benim beyenmedigim tek yanı yada korktugum diyeyim ani bir gaza yüklenme bi kalkış durumunda araç nereye gidecegini sapıtıyor dikkat etmek lazım o ara gazı bırakmazsak toplamıyor aman dikkat !
  • quote:

Orijinalden alıntı: MidNight35

ben aracımdan cok memnunum arkadşlar 2003 clio dynamique 1.6 16v var dijital climadan tutunda orjinal xenon farlara vs vs far yıkamasına kadar dolu bi araç tek eksigi kaset çalar olması onuda fransadan orjinal cd çalar gelcek inş. sanırım donanım alakalı araç 1100 kilo civarı benim beyenmedigim tek yanı yada korktugum diyeyim ani bir gaza yüklenme bi kalkış durumunda araç nereye gidecegini sapıtıyor dikkat etmek lazım o ara gazı bırakmazsak toplamıyor aman dikkat !

4 kapı olan 1.6 16 v olandanmı çok güzel onlar herşeyi koymuşlar..araç seri olduğu için yapıyor onu Kalkışta fazla devirli kalkmamak lazım sakin sakin kalkış yapılmalı. Teyp çok sorun değil al bir tane pioneer 6450 usb li ses kalitesinin keyfine bak..

• araç kilosuna göre bence çok oturaklı virajlarda gayet iyi eski bir pejo 406 kullanıcısı olarak ben clio nun yol tutuşundan memnunum
  • benim aracım 1,2 16 valf. spor yay ve performans lastik var üzerinde. virajlarda yan yatma veya salma konusu hiç olmadı. bazen sıkıştırdıkları zaman makaslarda gram sapma yapmıyor. Yukardaki arkadaşın dediği direksiyon konusunda da sanırım tasarımla kaynaklı. araç küçük 1,6 motor. misal bmw 1 serisinin direksiyonu sanki kara düzen direksiyon .
  • tam bitti derken egzos cıktı bayram ustu hedıye geldı bana bugun gıttım sordum 150 tl matay dedıler 110 tl yan sanayı dedıler ikiside 2 yıl garantili yardımcı olabılecek varmı bana her bı haltı hallettık sıra egzosa kaldı bundan sonra kısmetse rahat rahat bınecem arkadaş :D yag damlatma tapadan yapıyormus gevsemıs dedıler hallettıler 2 gundur kontrol edıyorum sızıntı yok çok şükür halledildi allahtan keçelerde sıkıntı cıkmadı yag degısımı yag ve hava fıltrelerını 100tl ye hallettım.
  • hayırlı akşamlar
    clio II tampon ile far arasında bir parmak kadar bi boşluk var ayarlamaya çalıştım ama bi problem var sanırım olmadı sizce nasıl bir aksesuarla kapatabilirim o boşluğu daha önce tecrübe etmiş olan varmı yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

tam bitti derken egzos cıktı bayram ustu hedıye geldı bana bugun gıttım sordum 150 tl matay dedıler 110 tl yan sanayı dedıler ikiside 2 yıl garantili yardımcı olabılecek varmı bana her bı haltı hallettık sıra egzosa kaldı bundan sonra kısmetse rahat rahat bınecem arkadaş :D yag damlatma tapadan yapıyormus gevsemıs dedıler hallettıler 2 gundur kontrol edıyorum sızıntı yok çok şükür halledildi allahtan keçelerde sıkıntı cıkmadı yag degısımı yag ve hava fıltrelerını 100tl ye hallettım.

Egzozu kalitelisini taktır diğerleri çabuk paslanıp dökülüyor.. Zaten yanyana koy birisi taş gibi ağır , diğeri ucuz olan hafiftir..

• 
Sayfa: önceki 619620621622623
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.