Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (620. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 618619620621622
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: matsipik

1.4 rxt 16v atiker tüp kullanan var mı tavsiye eder misiniz . Benzinde mi devam ediyim bilemediminde

evet bende 2001 mod.clio rxt vardı, şimdi sattık başka araba varda..
    2008 yılında 150binde takılmış. ben 2012 aralıkta 206 binde sattım.
    bu km zarfında sadece enjektörlerden bir tanesi çalışmamış ama gittiğim usta bunu değiştirmek yerine beni resmen oyalamış. 1 litre gaz ile 13-14 km gidebilen araç 10 km gitmez olmuştu. Konya'da ayarlattım 2010 yılında ve bir daha kimseye kurcalatmadım. ayar ister kalibrasyon ister cart currt diyenlere bakmadım ve çok ayarlı bir şekilde sattım.2012 yazında aynı ustaya kontrol ettirdim sıkıntı olmayınca ayar yapmadık.
    şu an benzinli skoda octavia kullanıyorum. lpg taktıracak kadar km yapmadığımdan taktırmayacağım. lpgli olsaymış ben alırken, tadından yenmeyecekmiş. bizimki has 5 tllik benzinle çalışan cinsten.
    yılda az km yaparsan pek gerek kalmayabilir ama şehir içi ve çok km yapılacaksa kesin lpg derim.

edit: harf hatası düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇUMRALI -- 22 Temmuz 2013; 21:52:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sendomi

quote:

Orijinalden alıntı: okty1781

quote:

yağ,yağ filtresi,hava filtresi hepsi tahminen 80tl falan tutar bu arada elin değmişken benzin filtresinide değiştir oda 25-30tl ustayada 20tl versen toplamda 130 tl gibi biter,anlayamadığım sen şehir içi 20tl ile 87.5km yolmu yaptın ?

teşekkurler cevabın ıcın. evet sıfırlamıstım alttakı km seyını tam benzın aldıgım anda bursada sehır ıcı 87.5 km yol yaptım sadece kendım kullandım aracı

senin hesapta yanlışlık var dostum bu aracın fabrika değeri bile 7.6 lt hadi biz şehir içinde bu değeri yakaladığını düşünelim imkansız ama oldu diyelim 7.6x4.95=37.62 tl yapar 100km'de bu da km'de 0.37 kuruş yapar ee senin hesaba göre 20:87.5=0.23 kuruş yapıyor km'de arada 14 kuruşluk fark var senin araç lpg'li olmasın

bugün aldım daha, 20 liraya 4 litre benzin etti. şehir içi 40 km götürürse benim için yeterlidir.
    öyle 20 liraya benzinle 87.5 km gidebilecek araba neymiş öyle yav.

• senin arabaya ben 20000tl veriyorum,hemen getir alayım testden sonra ancak dediğin km'yi yapamazsak 10000tl'ye verirsin aracı haberin olsun
  • quote:

quote:

quote:

yağ,yağ filtresi,hava filtresi hepsi tahminen 80tl falan tutar bu arada elin değmişken benzin filtresinide değiştir oda 25-30tl ustayada 20tl versen toplamda 130 tl gibi biter,anlayamadığım sen şehir içi 20tl ile 87.5km yolmu yaptın ?

teşekkurler cevabın ıcın. evet sıfırlamıstım alttakı km seyını tam benzın aldıgım anda bursada sehır ıcı 87.5 km yol yaptım sadece kendım kullandım aracı

senin hesapta yanlışlık var dostum bu aracın fabrika değeri bile 7.6 lt hadi biz şehir içinde bu değeri yakaladığını düşünelim imkansız ama oldu diyelim 7.6x4.95=37.62 tl yapar 100km'de bu da km'de 0.37 kuruş yapar ee senin hesaba göre 20:87.5=0.23 kuruş yapıyor km'de arada 14 kuruşluk fark var senin araç lpg'li olmasın

Keşkeeeee lpg olsada bende kurtulsam fakat degerler bu yalan yok yani geçen hafta oldu bu olay avatarda gözuken araç benım aracım işte :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

quote:

1.4 rxt 16v atiker tüp kullanan var mı tavsiye eder misiniz . Benzinde mi devam ediyim bilemediminde

evet bende 2001 mod.clio rxt vardı, şimdi sattık başka araba varda..
    2008 yılında 150binde takılmış. ben 2012 aralıkta 206 binde sattım.
    bu km zarfında sadece enjektörlerden bir tanesi çalışmamış ama gittiğim usta bunu değiştirmek yerine beni resmen oyalamış. 1 litre gaz ile 13-14 km gidebilen araç 10 km gitmez olmuştu. Konya'da ayarlattım 2010 yılında ve bir daha kimseye kurcalatmadım. ayar ister kalibrasyon ister cart currt diyenlere bakmadım ve çok ayarlı bir şekilde sattım.2012 yazında aynı ustaya kontrol ettirdim sıkıntı olmayınca ayar yapmadık.
    şu an benzinli skoda octavia kullanıyorum. lpg taktıracak kadar km yapmadığımdan taktırmayacağım. lpgli olsaymış ben alırken, tadından yenmeyecekmiş. bizimki has 5 tllik benzinle çalışan cinsten.
    yılda az km yaparsan pek gerek kalmayabilir ama şehir içi ve çok km yapılacaksa kesin lpg derim.

edit: harf hatası düzeltme.

ayda 300 km falan yapıyorum bi senede kendini amorti eder tüp lakin tereddütlerim var sanayilerde uğraşmak istemiyorum karar veremedim bi türlü cevabın için teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Keşkeeeee lpg olsada bende kurtulsam fakat degerler bu yalan yok yani geçen hafta oldu bu olay avatarda gözuken araç benım aracım işte :D

ben en tasarruflu şekilde 6 litre yakıyorum mümkün değil o değerler sürekli yokuş aşağı falan gidersen anca yakalayabilirsin o değerleri

• quote:

Orijinalden alıntı: 1.4 RXT

Arkadaşlar bugün http://www.renaultclubtr.com/forum/clio-kulubu/35609-klimali-modeller-icin-kalorifer-motoru-sokumu-ve-temizlenmesi.html burdaki kalorifer motoru temizleme işlemini gerçekleştirdim.motorda ve yuvasında çok bişey çıkmadı.sadece tozlanmış.güzelce fırçaladım ve sildim.Kalorferifer motorunuda önce spreyle temizledim sonrada yağladım.ama benim için en önemli sorunu bu işlemde halletmiş oldum.Bu iç-dış hava sirkülasyonunu ayarlayan kapak var iç tarafta.Bende toz ve kirden dolayı tam kapanmıyordu.dolayısıyla kapak kapalı olduğunda dahi içeriye hava alıyordu buda klima performansını olumsuz etkiliyordu.sonuç olarak kapağın fitil yerleri temizlendikten sonra bu problemde çözülmüş oldu. Benzer problem yaşayan arkadaşlara ışık tutması bağlamında paylaşmak istedim...

Buda bahsettiğim kapak ve fitil;

CLIO II SAHİPLERİ

palyaşım için çok teşekkürler, tam aradığım konuydu, benim klimada uzun yolda özellikle sirkülasyonu kesen kapakçığı kapamama rahmen dışardaki kötü kokuları ve tozu içeri alıyordu,
    kapağın fitil kısmına dışardan kaput tarafından resimde gösterdiğiniz gibi ulasabiliyoruz sanırım, ustama sorduğumda tam olarak yerini bilmiyorum ama içerden göğüsü sökmek gerekebilir demişti.
    bide bu işlemle ilgili başka resim varsa elinizde paylaşabilirmisiniz. ve dikkat etmemiz gereken başka bişey varsa paylaşırsanır sevirinim. tekrara teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evorez

quote:

Arkadaşlar bugün burdaki kalorifer motoru temizleme işlemini gerçekleştirdim.motorda ve yuvasında çok bişey çıkmadı.sadece tozlanmış.güzelce fırçaladım ve sildim.Kalorferifer motorunuda önce spreyle temizledim sonrada yağladım.ama benim için en önemli sorunu bu işlemde halletmiş oldum.Bu iç-dış hava sirkülasyonunu ayarlayan kapak var iç tarafta.Bende toz ve kirden dolayı tam kapanmıyordu.dolayısıyla kapak kapalı olduğunda dahi içeriye hava alıyordu buda klima performansını olumsuz etkiliyordu.sonuç olarak kapağın fitil yerleri temizlendikten sonra bu problemde çözülmüş oldu. Benzer problem yaşayan arkadaşlara ışık tutması bağlamında paylaşmak istedim...

Buda bahsettiğim kapak ve fitil;

CLIO II SAHİPLERİ

palyaşım için çok teşekkürler, tam aradığım konuydu, benim klimada uzun yolda özellikle sirkülasyonu kesen kapakçığı kapamama rahmen dışardaki kötü kokuları ve tozu içeri alıyordu,
    kapağın fitil kısmına dışardan kaput tarafından resimde gösterdiğiniz gibi ulasabiliyoruz sanırım, ustama sorduğumda tam olarak yerini bilmiyorum ama içerden göğüsü sökmek gerekebilir demişti.
    bide bu işlemle ilgili başka resim varsa elinizde paylaşabilirmisiniz. ve dikkat etmemiz gereken başka bişey varsa paylaşırsanır sevirinim. tekrara teşekkürler.

http://www.renaultclubt...mu-ve-temizlenmesi.html şu linkten bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve resimlere ulaşabilirsiniz.İçerdeki göğüsü sökmeyi gerektirecek bişey yok.kalorifer motorunun üzerindeki siyah plastik kapağı çıkarıp iç tarafa doğru baktiğinizda sirkülasyon kapağını görüyorsunuz zaten.eliniz yatkınsa çok rahat yapabilirsiniz bu işlemi...

• quote:

1.4 rxt 16v atiker tüp kullanan var mı tavsiye eder misiniz . Benzinde mi devam ediyim bilemedim

Ben aynı arabada aynı marka lpg kitini kullanıyorum.Kuruş bazında değilde litre bazında hesapladım.şehiriçi 1 lt lpg ile 10 km şehirler arası ise 12 km civarı gidiyor.atiker bu motora uyumlu bir kit. 1.5 yıldır kullanıyorum rutin bakımlar dışında herhangi bir sorun yaşamadım.LPG olayında markadan çok montaj önemli zaten.Montajı doğru yapılmış bir lpg kiti size sorun çıkarmayacaktır markası ne olursa olsun. Lpg ye geçip geçmemeniz konusunda ise şöyle söylüyüm.Atiker marka için konuşuyorum yılda 10 bin km yapmanız durumunda lpg kendini finanse etmiş oluyor...
  • quote:

quote:

1.4 rxt 16v atiker tüp kullanan var mı tavsiye eder misiniz . Benzinde mi devam ediyim bilemedim

Ben aynı arabada aynı marka lpg kitini kullanıyorum.Kuruş bazında değilde litre bazında hesapladım.şehiriçi 1 lt lpg ile 10 km şehirler arası ise 12 km civarı gidiyor.atiker bu motora uyumlu bir kit. 1.5 yıldır kullanıyorum rutin bakımlar dışında herhangi bir sorun yaşamadım.LPG olayında markadan çok montaj önemli zaten.Montajı doğru yapılmış bir lpg kiti size sorun çıkarmayacaktır markası ne olursa olsun. Lpg ye geçip geçmemeniz konusunda ise şöyle söylüyüm.Atiker marka için konuşuyorum yılda 10 bin km yapmanız durumunda lpg kendini finanse etmiş oluyor...

Teşekkür bilgilendirme için faydalı oldu benim için

• Aranıza dün itibariyle dahil oldum efendim

2000 model, 1.6 RXT- 80 000 km'de, gayet temiz bir araca 15 500 TL verip aldık şükür.

Sizce nasıl fiyat? Bu arada rengi mor olarak geçse de mavi-füme-lila gibi acaip bir renk karışımı gibi duruyor, rengi tam çözemedim
  • okty1781 O kullanıcısına yanıt
    20 liralık benzin 4 litre yapar ki 1.6 fabrika değeri şehir dışı 6 litre zaten :D
    ama şu konuda yardımcı olabilirim ortalama 80-120 lira arası yağ + hava filtresi değişitiriliyor.
  • renk kırmızı malesef ve araca cila uygulamak istiyorum ınternetten baktım sonaxın urunlerı var kendım uygulayabılırım sanırım daha önce deneyen oldumu tavanda solukluk başladı hafıften kaplatmak ıstemıyorum 1 -2 kısıye sordum guzel sonuc alırsın dıyorlar yardımcı olabılecek varmı bana arkadaşlar
  • quote:

renk kırmızı malesef ve araca cila uygulamak istiyorum ınternetten baktım sonaxın urunlerı var kendım uygulayabılırım sanırım daha önce deneyen oldumu tavanda solukluk başladı hafıften kaplatmak ıstemıyorum 1 -2 kısıye sordum guzel sonuc alırsın dıyorlar yardımcı olabılecek varmı bana arkadaşlar

dostum sonaxı geç birkere..şimdi vereceğim ürünü sipraiş et sonrada bana dua edersin..http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Yeni-Formul-Radiant-Wax-Cila500-Ml__isp6794258 videolara youtubedan bakabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 25 Temmuz 2013; 15:41:30 >
  • İyi Günler
    2 hafta önce 120000 km de beyaz lpg siz 1.4 16v clio II dynamique kazasız değişensiz boyası orjinal 14600 e aldım sizce fiyatı iyimi yoksa çokmu verdim. Aldıktan sonra keyfe keder bişeylerde yaptım tabi onlarıda paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_beyaz -- 26 Temmuz 2013; 18:36:24 >
  • herkese günaydın. aramıza katılan arkadaşlara hoş geldiniz diyorum. bol clio lu günler. Yalnız artık bebek olduğu için küçük geliyor araba. etrafında 2004-2006 arası civic vtec es araç varmı arkadaşlar. nasıldır tavsiye edermisiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketoral

quote:

renk kırmızı malesef ve araca cila uygulamak istiyorum ınternetten baktım sonaxın urunlerı var kendım uygulayabılırım sanırım daha önce deneyen oldumu tavanda solukluk başladı hafıften kaplatmak ıstemıyorum 1 -2 kısıye sordum guzel sonuc alırsın dıyorlar yardımcı olabılecek varmı bana arkadaşlar

dostum sonaxı geç birkere..şimdi vereceğim ürünü sipraiş et sonrada bana dua edersin..http://www.sanalpazar.com/Autoglym-Yeni-Formul-Radiant-Wax-Cila500-Ml__isp6794258 videolara youtubedan bakabilirsin..

ürün için teşekkurler bugun elıme ulaştı ve hemen uyguladım araç güzel bir şekılde parlar oldu tavandakı matlık kayboldu aracım ılk satın aldıgım halıne gerı döndü ve cok memnun kaldım bu işlemi yapacak arkadaşlara tavsıye edilebilir :)

• quote:

quote:

quote:

ürün için teşekkurler bugun elıme ulaştı ve hemen uyguladım araç güzel bir şekılde parlar oldu tavandakı matlık kayboldu aracım ılk satın aldıgım halıne gerı döndü ve cok memnun kaldım bu işlemi yapacak arkadaşlara tavsıye edilebilir :)

ne ile uyguladın. makine ilemi el ilemi ?

• quote:

quote:

quote:

hocam sanırım elle uyguladın ürünü.. elle uygulamakta sorun yok yanlız makine ile uygularsan polisaj makinası ile daha süper sonuç alırsın..bu halde bile memnunsun ama.. bu ürün üzerine fk1000p katı wax veya autoglym hd wax katı atacaksın aracına boya koruma yapmış olacaksın.. fk1000p daha ucuz diğerine göre...nette ararsan bulabilirsin.. bu ürünüde cila süngeri ile incecik bir tabaka halinle dairesel hareketlerle yayıyorsun 5 dakika kuruduktan sonra mikrofiberbez ile siliyorsun..bu ürün katı tereyağ gibi çok çok az uyguluyorsun..araçta parça parça uygularsan silmesi kolay olur..çok kurursa silmesi zor olur..

tavsiyem : radiant waxtan sonra fk1000p veya autoglym hdwax bütçe hangisine el veriyorsa.. tabi bu işlemlerden önce araç güzelce yıkanıp 1 seferliğine kil uygulması yapılıp bu işlemlşer yapılırsa daha güzel olur..sonaxta,ziebartta 400-500tl boya korumaya para bayılmaya gerek yok..onlarda aynı işlemleri yapıyorlar.. bu dediklerim giriş seviyesi için uygundur... daha derin çizikleri olan araçlarda önce meguiars m105-üstüne m205 üstünede katı wax..

nette bulduğum ag radiant uygulaması elle ..http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=228839 ingiliz bayan çoçuklrıyla clioya girişmiş amatörce öyle bile güzel sonuç almış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoral -- 27 Temmuz 2013; 16:40:15 >

• araçta 3-4 ufak çizik vardı fakat pasta ile kendim kapadım hepsı kapandı bugun bunuda sürunce araba canlandı cok guzel oldu kapının onunde duruyor geçen 1 kere bakıyor rengıne tavanı aldı goturdu yenısnı geldı sankı guzel ıslem oldu pazartesıde bakıma yolluyoruz bakalım kısmetse ondan sonra nazar değmesın tık yok artık clio'm sevıyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 618619620621622
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.