aşağıdaki ilanla ilgileniyorum ne dersiniz clio 3 extrem hakkında benim kızı verip üstünü tamamlayıp bunu almayı düşünüyorum . fikirleriniz benim için değerli bu model araç hakkında ne biliyoruz sanırım Leki de bu model ile değişti..?
aşağıdaki ilanla ilgileniyorum ne dersiniz clio 3 extrem hakkında benim kızı verip üstünü tamamlayıp bunu almayı düşünüyorum . fikirleriniz benim için değerli bu model araç hakkında ne biliyoruz sanırım Leki de bu model ile değişti..?
Vay anasına gitti mi acaba araba...? Bir arayalım bakalım.
quote:
Orijinalden alıntı: filmdükkanı
quote:
Orijinalden alıntı: ninjayildizi
quote:
quote:
herkese mrb. aranıza yeni katıldım. bende 2005 clio 1.2 16v var. dün aracımla ilk kez bir pati çekeyim dedim ( ne olacaksa artık ). evin önünde hafif çakıllı bir yerde, 1. vitese aldım deviri 4000-5000 arasına çıkardım sonra da ayağımı debriyajdan çektim. çok güzel bir patinaj oldu durdum. sonra araba rolantide çalışıyordu fakat gaz verip kalkmaya çalışınca hareket etmedi. vitesi tekrar boşa alıp 1 aldım ama yine de araba hareket etmedi. biraz rolantide çalıştırıp sesi dinledim sanki bir yere takılıyormuş gibi arada bir ses geliyor motordan. arkadaşla evin önüne çektik artık. arabayı 1'e alıyorum ama boşta gibi itilebiliyor. yani vites kolu 1' e geçiyor ama motor boşta kalıyor. servis ışığı da yandı bu sabah denerken. debriyaj balatası diyeceksiniz ama daha debriyaj setini değiştireli 1 ay oldu. cumaya kadar iş var, ustaya cuma gidebeleceğim anca. sizce başka ne olmuş olabilir?
umarım derdin sadece aks dişlisi ya da debriyaj olsun...ama şu tırnak içindeki cümlen""biraz rolantide çalıştırıp sesi dinledim sanki bir yere takılıyormuş gibi arada bir ses geliyor motordan"" bana ilk olarak Krank Mili aşınmasını hatırlattı...motordan tik tak tik tak saat gibi bir takıntı sesi duyuyorsan, aracı sanki arkadan bir şey tutuyormuş gibi kalkmakta zorlanıyorsa Krank Milinde arıza olabilir....
yapmış olduğun lastik çekme girişimi de buna yol açabilecek cinsten bir girişim..geçmiş olsun..
bakalım daha fazla bekleyemicem kısmet olursa yarın çektirecem ustaya. umarım çok can sıkmaz. zaten tövbe ettim lastik çekmeye... sebebi öğrenince foruma yazarım.
tekrar geçmiş olsun, mutlaka haberdar et bizi...pati çekme niyetli arkadaşları da engellemiş olursun böylece....
teşekkürler.. çektiğim pati sonucu sol aks kırılmış. abs lambası da bu yüzden yanıyormuş. yan sanayi yedek parça denedik ama hiçbiri olmuyor. abs yan sanayi parçayı kabul etmiyor. orjinal sol aks 625tl. şuan parça bekliyoruz. toplam maliyeti bittikten sonra tekrar yazarım ve gerçekten birilerini bu pati sevdasından vaz geçirebilirim belki :) yalnız sunu da belirtmek isterim ki, 1.2 motora göre performansı gerçekten harika :)
geçmiş olsun. Allahtan hızla giderken kırılmadı aks yoksa kazaya sebep olurdu. Orijinal parçaya alternatif olarak yan sanayiden önce çıkmacıları deneyebilirsin. ben 3 yıl önce yaptığım kazada kırılan aksı çıkmacıdan temin etmiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: ninjayildizi teşekkürler.. çektiğim pati sonucu sol aks kırılmış. abs lambası da bu yüzden yanıyormuş. yan sanayi yedek parça denedik ama hiçbiri olmuyor. abs yan sanayi parçayı kabul etmiyor. orjinal sol aks 625tl. şuan parça bekliyoruz. toplam maliyeti bittikten sonra tekrar yazarım ve gerçekten birilerini bu pati sevdasından vaz geçirebilirim belki :) yalnız sunu da belirtmek isterim ki, 1.2 motora göre performansı gerçekten harika :)
dizel motor konusunda bir şey diyemem ama clio 3 daha geniş, daha konforlu ve yol tutuşu clio2'den daha iyi gibi geldi. iç donanımlarından bazıları eksik clio2'ye kıyasla, elektrikli ayna yok, bu hiç alışılabilir bir durum değil, ilerde bir şekilde taktırmayı düşünüyorum. iç ısıtması soğutması çok daha iyi. direksiyonu daha hafif. araba biraz daha uzun olduğu için park etmeye alışabilmiş değilim, kaldırımlara çıktığım oluyor, park sensörü siparişi verdim, gelince taktıracağım.
geçen cumartesiden beri 600-700 km yaptım hem şehir içi hem şehir dışı. aklıma gelenler bunlar.
quote:
Orijinalden alıntı: mcil
Arkadaşlar Günaydın;
teşekkürler araştırman ve verdiğin bilgi için. eğer ceza gelirse bunları referans göstermeyi deneyeceğim, elimde acil girişleri, ambulansla diğer hastaneye nakil belgeleri falan var.
quote:
Orijinalden alıntı: ozkan.rxt
2) Cankurtaran dışında, yaralı ve acil hasta taşıyan ve geçiş üstünlüğüne sahip oldukları ayırım işaretiyle belirlenmemiş olan araçlar geçiş üstünlüğü hakkını, gereksiz olmamak şartı ile kendilerine taşıt yolu üzerinde yer açılmasını sağlamak üzere yeterli şekilde ses cihazlarını ve ışıklı işaretlerini kullanarak, gerektiğinde el ve kol işareti yaparak, karayolunu kullananları uyarmak suretiyle kullanılır.
Bu hakkı gereksiz yere kullananlar hakkında Karayolları Trafik Kanununa göre iĢlem yapılmakla birlikte Türk Ceza Kanunu hükümleri de uygulanır.
quote:
Orijinalden alıntı: leki
geçmiş olsun. Allahtan hızla giderken kırılmadı aks yoksa kazaya sebep olurdu. Orijinal parçaya alternatif olarak yan sanayiden önce çıkmacıları deneyebilirsin. ben 3 yıl önce yaptığım kazada kırılan aksı çıkmacıdan temin etmiştim.
quote:
Orijinalden alıntı: ninjayildizi teşekkürler.. çektiğim pati sonucu sol aks kırılmış. abs lambası da bu yüzden yanıyormuş. yan sanayi yedek parça denedik ama hiçbiri olmuyor. abs yan sanayi parçayı kabul etmiyor. orjinal sol aks 625tl. şuan parça bekliyoruz. toplam maliyeti bittikten sonra tekrar yazarım ve gerçekten birilerini bu pati sevdasından vaz geçirebilirim belki :) yalnız sunu da belirtmek isterim ki, 1.2 motora göre performansı gerçekten harika :)
çok sağolun. forumda takip ettiğim birisiniz, yazışma kısmeti bu güneymiş artık.. pati çekmek kötü yaptı ama iyi tarafından bakarsak aks zaten yıpranmışmış. bugün olmasada uzun süre gitmezmiş en azından evin önünde beni yolda bıraktı. (evet kendimi avuttuğumun farkındayım ) öneriniz için de çok teşekkürler ama bulunduğum yerde pek çıkmacı yok artık mecburen orjinal parçaya yöneleceğim.
Arkadaşlar benim direksiyon kutusunda boşluk var. Herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor ancak sesine gıcık oldum. Renaultcikmacisi.com diye bir sitede buldum çıkmasını almayı düşünüyorum. Önceden çıkma almış veya bu firmadan alışveriş yapmış olanınız var mı?
rica ederim. çıkmacılar şehirler arası da çalışıyorlar. bu parça için olmasa da ilerde lazım olabilecek şeyler için aşağıdaki adresten bilgi alabilirsin. gerekirse telefonla irtibat kurabilirsin. gayet düzenli ve sağlam çalışıyorlar. kargo ile iş yapıyorlar. parça uymazsa geri alma garantisi veriyorlar. ben aks siparişi verdim, otm vites değil de düz vites için olanı geldi, sonra kırık aks ile birlikte yanlış geleni gönderdim, geriye kırık aks ile birlikte sağlamı geldi. geçen yıl da hız saatinin bozuk parçasını yerinden almıştım ankara hurdacılar sitesinde. ilgili kişinin bu forumdaki takma adı renaultçıkma. iyi günler.
Orijinalden alıntı: ninjayildizi çok sağolun. forumda takip ettiğim birisiniz, yazışma kısmeti bu güneymiş artık.. pati çekmek kötü yaptı ama iyi tarafından bakarsak aks zaten yıpranmışmış. bugün olmasada uzun süre gitmezmiş en azından evin önünde beni yolda bıraktı. (evet kendimi avuttuğumun farkındayım ) öneriniz için de çok teşekkürler ama bulunduğum yerde pek çıkmacı yok artık mecburen orjinal parçaya yöneleceğim.
teşekkürler.. çektiğim pati sonucu sol aks kırılmış. abs lambası da bu yüzden yanıyormuş. yan sanayi yedek parça denedik ama hiçbiri olmuyor. abs yan sanayi parçayı kabul etmiyor. orjinal sol aks 625tl. şuan parça bekliyoruz. toplam maliyeti bittikten sonra tekrar yazarım ve gerçekten birilerini bu pati sevdasından vaz geçirebilirim belki :) yalnız sunu da belirtmek isterim ki, 1.2 motora göre performansı gerçekten harika :)
evet tam da tahmin ettiğim gibi arızanız...ben orjinal aksı servisten 325 tlye değiştirmiştim(75 tl işçilik toplamda 400 tl) 2 yıl önce..2 yılda 625 olması imkansız..bence bu kadar vermeyin,yazıktır....internette parça satan yerler var,oralardan bulmayı deneyin....bence yarı fiyatına halledersiniz..
ben o siteden değil de renaultcikma.com ya da bu forumdaki renaultçıkma adlı kişiyle alışveriş yaptım, sıkıntı olmadı bir önceki mesajda da dediğim gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
Arkadaşlar benim direksiyon kutusunda boşluk var. Herhangi bir sıkıntı oluşturmuyor ancak sesine gıcık oldum. Renaultcikmacisi.com diye bir sitede buldum çıkmasını almayı düşünüyorum. Önceden çıkma almış veya bu firmadan alışveriş yapmış olanınız var mı?
quote:
teşekkürler araştırman ve verdiğin bilgi için. eğer ceza gelirse bunları referans göstermeyi deneyeceğim, elimde acil girişleri, ambulansla diğer hastaneye nakil belgeleri falan var.
quote:
Orijinalden alıntı: ozkan.rxt
2) Cankurtaran dışında, yaralı ve acil hasta taşıyan ve geçiş üstünlüğüne sahip oldukları ayırım işaretiyle belirlenmemiş olan araçlar geçiş üstünlüğü hakkını, gereksiz olmamak şartı ile kendilerine taşıt yolu üzerinde yer açılmasını sağlamak üzere yeterli şekilde ses cihazlarını ve ışıklı işaretlerini kullanarak, gerektiğinde el ve kol işareti yaparak, karayolunu kullananları uyarmak suretiyle kullanılır.
Bu hakkı gereksiz yere kullananlar hakkında Karayolları Trafik Kanununa göre iĢlem yapılmakla birlikte Türk Ceza Kanunu hükümleri de uygulanır.
Rica ederim yardımcı olabilidiysem ne mutlu bana ama inşallah ceza gelmez de uğraşmak zorunda kalmazsın.
quote:
quote:
quote:
çok sağolun. forumda takip ettiğim birisiniz, yazışma kısmeti bu güneymiş artık.. pati çekmek kötü yaptı ama iyi tarafından bakarsak aks zaten yıpranmışmış. bugün olmasada uzun süre gitmezmiş en azından evin önünde beni yolda bıraktı. (evet kendimi avuttuğumun farkındayım ) öneriniz için de çok teşekkürler ama bulunduğum yerde pek çıkmacı yok artık mecburen orjinal parçaya yöneleceğim.
nette mutlaka çıkmacılardan dene şansını...mutlaka bulursun. o kadar paraya yazık.
11,800 istiyolar arabamı....cık dedim olmaz...12000 den aşağı vermem hemserim...
levo da kabul etmiyor de. bizimki de satılmadı hala, galeriye girince soran azalıyor haliyle.
quote:
11,800 istiyolar arabamı....cık dedim olmaz...12000 den aşağı vermem hemserim...
quote:
levo da kabul etmiyor de. bizimki de satılmadı hala, galeriye girince soran azalıyor haliyle.
quote:
galeri tabi insan cekiniyor, galeride satılan 15000 liralık araba sahibinden 13 liraya alınır diyor, haklı da...vakit olsa da kendin ugrassan...
quote:
ben o siteden değil de renaultcikma.com ya da bu forumdaki renaultçıkma adlı kişiyle alışveriş yaptım, sıkıntı olmadı bir önceki mesajda da dediğim gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
Bugün bir ustaya daha gittim. Kesinlikle direksiyon kutusu değil dedi. Rot kolları sadece dedi. Cumartesi değiştirticem gibi. Ses kesilmezse para ödemezsin dedi bakalım. rot kolu başına ortalama 25 tl olur dedi.
slm lar yine ben buralardayım naber napıyorsunuz. ben hala alamadım gitti bir clio yaaaaa. yavaş yavaş başka arabalar araında git geller yapmaya başladım.
tahminimce citroen xsara2 alabilirim. kendim için düşünüyor olsaydım şimdiye çoktan almıştım bir araba da. eşim kullanacağı için çok zorlanıyorum. hangi clioya baktım sa berbat ötesi bir şeydi. çok kereler kandırılmanın eşiğinden döndüm. herkes yalancı palavracı üç kağıtçı olmuş. (söz meclisten dışarı )
cuma günü namazdan sonra yine biriyle buluştuk. sahibinden de resimlerde ki araba çok temiz görünüyordu. bende çok temiz olmasını istediğim için bakmaya gittim. araç sahibinin oğlu göstermeyegetirdi arabayı bana. araç sahibi meşgul olduğundan dolayı. telefonda araç sahibi her şeyiyle 10 numara ve istediğim servise götürebiliceğimi söylemişti. aracı da eşi kullanıyormuş model yükseltmek için değiştiriyorlarmış öyle konuşmuştuk. araç 2002 clio 1.4 rxt 115.bin km de idi. inceledim incelerken içini görünce PES dedim yani.
km si külliyen yalandı. direksiyon iyice yıpranmış renk vermiş vitesin üzerinde aşınmadan dolayı numaralar kalmamış. koltuklar siğara yanığı dolu, sunroof bozuk, torpidonun üzerinde kalın bir tabaka şeklin de toz kit toprak herşey var. getiren arkadaşı biraz sıkıştırdım bu ne biçim araba diye.. hiç bayan arabasına benziyo mu? kimi kandırmaya çalışıyosunuz diye.....
ayıp dedim yaptığınız servise filan götürmeye gerek yok yalanla dolanla millleti ayağınıza kadar geitiryosunuz bi de utanmadan bu araçların piyasası iyi diye 14.500 istiyosunuz. ayıp dedim. o hala methetmeye devam etti. laf arasında da kendisinin de bunnun aynısından varmış öle dedi. çok mumnun muş falan filan derken.....
"Resimlerdeki araba senin aranın resimleriydi bunun değildi dimi?" dedim çoçuğun yüzü kızardı.
al götür arabanı defol git terbiyesiz dedim..... benim de bu moral bozucu durumdan sonra hiç akşamı edemedim. mübarek cuma günüm zehir oldu. bu kadar da olmaz idye düşünüyorum....
e iyi hiç olmazsa yüzü kızarmış
quote:
Orijinalden alıntı: profayhan "Resimlerdeki araba senin aranın resimleriydi bunun değildi dimi?" dedim çoçuğun yüzü kızardı.