Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (359. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.616.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: leki

evet, favorimdir. havalı kornanın evrim geçirmemiş hali :)
    quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

şahin kornası dat dat korna değil mi?

hımm geçen ferrari kornası sordurmuştum bir arkadaşa 45 TL çekmişti, şahin kornası dikkat etmedim hiç ama bir bakalım kaç para, bizimkiler dit dit ya hatun ayar oluyo değiştir şu kornayı diyip duruyo dit dit dit dolmus kornası gibi :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

quote:

arabanın kornası çaalışmıyor.sigortasını değiştirdim olmadı.arada bi dıt diyo o kadar.acaba arıza kolda olabilirmi.kornayıda öyle bi yere koymuşlarki üstten ulaşmak imkansız..arızanın koldanmı yoksa kornadanmı olduğunu anlamann bir yolu varmıdır.kolun diğer bütn fonksyoları çalışıyor.bu kolun fiyatını bilen varmı? inşallah kolda eğildir arıza yaw...

bugün hallettim.korna bozulmuş çok şükür.Seger marka çift takım ,biri ince biri kalın ses veriyor ama ben bi tanesini taktırdım.usta fabrikadan ince takılı çıkıyor dedi ince taktık,sesbiraz ince geldi bana ama olsun,önemli olan önümdekini uyarmak..kalın olanı da yedek olarak koyduk kenara..
    seger takım salyangoz korna: 15 tl
    usta: 10 tl
    kornaya ihtiyaç olunca çalmasının verdiği his:paha biçilemez...

geçmiş olsun ali kardeş, ""kornaya ihtiyaç olunca çalmasının verdiği his:paha biçilemez..."" tamamen katılıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez

arkadaşlar sağ aynayı vurdum, katlanma yerinden kırıldı, elektrik vs çalışyor aynada da bi hasar yok, ama katlamaya çalışınca elinde kalıyor, o kırılan plastiği değiştirme imkanım varmı yoksa komple ayna mı değiştirmem lazım?

geçmiş olsun, parça yapıştırılacak gibiyse japon ile bir dene istersen..yoksa komple dış alacaksın gibi....
  • sağol, komple dış bulmak sorun olurmu, ne kadar eder?
  • ya arkadaşlar bi tane sis farı lazım nerden nbulabiliriz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez

sağol, komple dış bulmak sorun olurmu, ne kadar eder?

internetten bulabilirsin, ya da çıkmacılarda, problem olmaz sanırım bulman...

örnek olarak otostart.com burdan da bakabilirsin...
  • road runner :)
    efsane 11'in kornası böyleydi, bir hafta falan katlandım. şahinden sonra 11'in kornası acayip sinir bozuyordu vik vik vik. hatta ilk arabamda benzinden sonra aldığım ilk şeydir, silecekler ve şahin kornası..

quote:

hımm geçen ferrari kornası sordurmuştum bir arkadaşa 45 TL çekmişti, şahin kornası dikkat etmedim hiç ama bir bakalım kaç para, bizimkiler dit dit ya hatun ayar oluyo değiştir şu kornayı diyip duruyo dit dit dit dolmus kornası gibi :))
  • hocam arkadaşın ayna için tavsiye ettiği siteye bakabilirsin, orada vardı galiba.

quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

ya arkadaşlar bi tane sis farı lazım nerden nbulabiliriz acaba ?
  • evet, bu çok güzel bir yöntem ancak farın içindeki matlaşmalar için farın içine de müdahale gerekiyor. bu yöntem 6 ay kadar etkili oluyor. sonra yine sararmalar başlıyor. farın içini açarak temizlemek gerek ama galiba bu bizim yapabileceğimiz bir iş değil bunun gibi.

quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

sararan ve matlaşan farlar isimli bir konu vardı O.B.K. ustanın
    http://forum.donanimhaber.com/m_36451894/mpage_1/f_/key_//tm.htm#36451894
  • quote:

Benim aracın sol farda oksitlenme şeklinde sararma meydana gelmişti. İnternette uzun bir araştırmadan sonra değiştirmek yerine linkte anlatıldığı şekilde uygulamaya karar verdim. 600-1000-1500-2000 kum zımparaları sırasıyla uyguladım. 3000 kum zımpara temin edemedim ama 2000 kum olan da işimi gördü. Meguiar's Plastx plastik cilası 40 lira idi ben yaptığım zaman. Xerapol adlı başka bir ürün bulmuştum hepsiburada'dan 15 TL idi onu kullandım. Farda hiç bir problem kalmadı. Polisaj makinesi kullanmadan uygulama yaptım. Dikkat edilmesi gerken en önemli konu ise zımparayı küçük dairesel haraketlerle fazla bastırmadan kullanmak. Olmazsa olmazı ise sürekli akan su. Burada SU sanılanın aksine zımparayı yumuşatmak için değil zaten çok ince olan zımpara gözeneklerine giren plastik tozlarının zımparadan tahliyesi için gereklidir. Şu an MEGUİAR'plastx adlı ürün hepsiburadada 20 TL'den satılmakta fiyatı oldukça düşmüş.

• youtube'da izledim de şimdi, millet aşmış olayı. diş macunuyla parlatıyorlar farları.
  • Ben xerapol adlı ürünü cep telefonu ekranında bile kullandım. Sonuç harikaydı çizik falan kalmıyor. Ama derin çizikler varsa, öncesinde zımparalamak şart. Geçici bir çözüm de değil üstelik, 10 ay önce yapmıştım farlara uygulamayı. Hala sorunsuz kullanıyorum.
  • quote:

youtube'da izledim de şimdi, millet aşmış olayı. diş macunuyla parlatıyorlar farları.

Nasıl oluyor merak ettim doğrusu benim farda da sararmalar mevcut ziebart a sordum tek far için 35 tl istiyorlar
  • arkadaşlar şu clıoların bana farklarını soylermısınız
    rte
    rta
    rxt
    bunlar arasında ne gıbı farklar var ve hangılerının ne gıbı farklı ozellıklerı var ıyı veya kotu ne gıbı farklılıkları var ..
  • quote:

road runner :)
    efsane 11'in kornası böyleydi, bir hafta falan katlandım. şahinden sonra 11'in kornası acayip sinir bozuyordu vik vik vik. hatta ilk arabamda benzinden sonra aldığım ilk şeydir, silecekler ve şahin kornası..

quote:

ciddi ciddi araştırıyorum haber saldım bile :)
  • quote:

evet, bu çok güzel bir yöntem ancak farın içindeki matlaşmalar için farın içine de müdahale gerekiyor. bu yöntem 6 ay kadar etkili oluyor. sonra yine sararmalar başlıyor. farın içini açarak temizlemek gerek ama galiba bu bizim yapabileceğimiz bir iş değil bunun gibi.

quote:

ben baştan aşağıya okurken bu forumu bir arkadaş vardı su zımparasıyla farlarını İÇ DIŞ temizleyen yanlış hatırlamıyorsam, ilginç fikirleri vardı farları plastik gövdeye birleştiği yerden kesip temizlemek ve sonra yapıştırıcı ile tekrar yapıştırmak gibi baştan okuyan arkadaşlar varsa o konuyu bulduklarında link kopyalayabilirler...

• quote:

youtube'da izledim de şimdi, millet aşmış olayı. diş macunuyla parlatıyorlar farları.

diş macunu tehlikeli bir madde bilirsin levent, askerde kol kırıp istirahat almak için yapılırdı :) bana mantıklı geldi denemek lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: karaeagle2

arkadaşlar şu clıoların bana farklarını soylermısınız
    rte
    rta
    rxt
    bunlar arasında ne gıbı farklar var ve hangılerının ne gıbı farklı ozellıklerı var ıyı veya kotu ne gıbı farklılıkları var ..

rte 1,6 8 valf otomatik ve düz modelleri var fala bilgim yok
    rta 1,4 8 valf ön camlar otomatik, klimalı özel modelleri var,sunroof yok 75 hp (benim arabam)
    rxt 1,4 16 valf en donanımlısı, ön camlar otomatik,elektrikli ayna,sunroof ve 98 hp motor...

kabaca böle bir bilgi verebilirim ama nette detaylı bulabilirsin...
  • quote:

h4 farı çift mercekli yapınca kısadan uzuna geçişte kısaları kapatıyor sadece uzunları açıyor çünkü düzenek tek ampule göre ayarlı. bu nasıl düzelttirilir bilmiyorum. farklı markaların far motorları birbirine uyar diye düşünüyorum çünkü önceki clio'da aldığım depo marka farlar üzerinde motor yoktu, başka farların motorlarını uydurmuştuk, hareket hızları ve boyutları farklıydı.
    görüş az olabilir h4'ten, ne de olsa 10 yıllık far. görüntü mü görüş mü, bunu değerlendirin bence. eğer açtırıp içindeki matlaşmış kısımları ve camın üstünü parlatabilirseniz (ki bu da 50 lira falan tutar) o zaman almaya değer sanırım.

bir de yeniden bakınca farkettim, ampulleri yok bunun, çifti marka ve kalitesine göre 20 ile 50 arasında değişiyor sadece kısalar yani hb3, uzunlar da yaklaşık bu kadar desek (h7), en az 50 lira ampul parası da var sinyaller hariç.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: canop

Arkadaşlar merhaba clio hb aracımdan çıkan farlarım satılıktır..Saglam sorunsuzdur... ilgilenen olursa ilana göz atabilir...

benim farlar çok matlaştı,değiştirmei düşünmüyor değilim aslında.ama benim aracın farları çift mercekli değil,bu farlar benim araca uyarmı.ayrıca ilanda far motorları arızalı diyor ,bunu yaptırmakmı gerekiyor,yoksa benim araçtaki far motoru bu farları çalıştırımı? sanırım depo marka farlar 50-60 tl olmalı..100 tlye bu farlar mantıklımı?

merhaba...Kardeşim ben ticaret için satmıyorum bunu en başta söylemek istedim...Kendi aracımdan çıkma ve tamam saglam orjinal hella markadır..Ne kısalarda nede uzunlarde bir sorunyaok ışıtma açısından....Ampülleri yok çünkü yeni farlarımda kullanıyorum ben... sinyallerin ampülleri üzerinde sarı ampül ..Far motorları maiste 100 küsürün üstünde tanesi ..Ancak parçacılarda 50 lira civariki...Tüm renoltların far motorları uyar ..ben arızalı diye bizzat bildirdim..Motorlar far yüksekligini ayarlamak için çalışırlar...Senin merceksiz olana mercekli farlar takılır ancak soketlerin degişmesi gerekir...ben kısa far soketlerini sıfır veriyorum...Her elektrikçi yapar motajı sagdece ön panjur skülüyor 1 saat sürer 30 lira civarı...Bu farların mais fiyatı 193 civarı motorsuz olarak ona göre hesap et ben maisten çiftine tüm işçilik dahil 700 küsür fiayt çıkardım depo alacagına kendi farlarını hiç söktürme...ilgilenirsen ilandaki numara benim saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canop -- 18 Şubat 2011; 12:02:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: canop

Arkadaşlar merhaba clio hb aracımdan çıkan farlarım satılıktır..Saglam sorunsuzdur... ilgilenen olursa ilana göz atabilir...

ilan geçerli arkadaşlar...

• 
Sayfa: önceki 357358359360361
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.