Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (353. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim.Buldum gayet tatmin edici bir ses elde ettim

Açık pembe + uç gri kabloya

yavruağzı eksi uç gri siyah kabloya bağlanacakmış
  • ben birde yüksek süratle giderken malum motor gürültüsünden müziğin sadece çalgısını duyuyorum sözleri karışıp kaybolup gidiyor, ayarlarda mı yanlış yapıyorum acaba, levent bizim teypler aynı sayılır, ayarlar kaç sende, yada sony gt serisi olan arkadaşlar tatminkar bir sesi hangi ayarlarda alıyosunuz?
  • hazır eko ayarları var, ses düğmesinin yanında eq3 yazıyor sanırım üstünde, ona bas, birkaç seçenek var, sesin güzel çıktığı seçeneği deneyebilirsin ya da ses düğmesine basınca çıkan alt menüde eko ayarları var 3 bant, low - mid ve high diye seçenekler var. ben genellikle low +9, mid +5, low 10'da kullanıyorum. rock müzik dinliyorum ve ses eğer arabada başka kimse yoksa 20 civarlarında oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

ben birde yüksek süratle giderken malum motor gürültüsünden müziğin sadece çalgısını duyuyorum sözleri karışıp kaybolup gidiyor, ayarlarda mı yanlış yapıyorum acaba, levent bizim teypler aynı sayılır, ayarlar kaç sende, yada sony gt serisi olan arkadaşlar tatminkar bir sesi hangi ayarlarda alıyosunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

hazır eko ayarları var, ses düğmesinin yanında eq3 yazıyor sanırım üstünde, ona bas, birkaç seçenek var, sesin güzel çıktığı seçeneği deneyebilirsin ya da ses düğmesine basınca çıkan alt menüde eko ayarları var 3 bant, low - mid ve high diye seçenekler var. ben genellikle low +9, mid +5, low 10'da kullanıyorum. rock müzik dinliyorum ve ses eğer arabada başka kimse yoksa 20 civarlarında oluyor.

quote:

ben birde yüksek süratle giderken malum motor gürültüsünden müziğin sadece çalgısını duyuyorum sözleri karışıp kaybolup gidiyor, ayarlarda mı yanlış yapıyorum acaba, levent bizim teypler aynı sayılır, ayarlar kaç sende, yada sony gt serisi olan arkadaşlar tatminkar bir sesi hangi ayarlarda alıyosunuz?

saol levent ayarları aksam uygularım...

cumartesi rutin bakıma sokacağım arabayı, yağ filtresi, yağ, hava filtresi vs...160-165 bin arası aracını bakıma sokan arkadaşlar varsa veya 170 bin, ne kadara mal oldu ve extra değişen bir şeyler var mı? paylaşırlarsa cahil gitmem bakıma ;)

• dostlar aracıma durup dururken geceleyin biri gelip güm diye çarpmış. Ön tamponun kenarını çamurluğu zedelemiş. lastiğimi eğmiş. Bende geçen hafta aracımı kasko yaptırmıştım. sizce buhasarı kaskoya ödettirimmi? yoksa kendimmi yaptırayım. Aracım clio hb 1.2 16V 2004 model. Aracın ön tamponu orjinal değil sizce kaskodan değiştirip orjinalimi taktırsam?
  • bu dediklerin bujileri de eklersen 200 civarı tutar galiba. genel bakımda sanayi ya da servisin çok farkı olmuyor genellikle.
    bu arada direksiyondaki sıkıntı devam ediyor mu? benim hiç başıma gelmedi böyle bir şey, cevapsız kaldım farkındaysan.

quote:

cumartesi rutin bakıma sokacağım arabayı, yağ filtresi, yağ, hava filtresi vs...160-165 bin arası aracını bakıma sokan arkadaşlar varsa veya 170 bin, ne kadara mal oldu ve extra değişen bir şeyler var mı? paylaşırlarsa cahil gitmem bakıma ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 3 Şubat 2011; 13:47:55 >
  • kaskodan yaptırırsan hasarsızlık bozulabilir, bu da sana yapılan masraftan daha fazla masraf açabilir.
    ben olsam önce kaskonun maddelerini incelerdim, eğer bir limite kadar (mesela 500tl) hasarsızlık bozulmaz gibi bir madde varsa arabanın tamir tutarını öğrenir ona göre kaskodan veya cepten yaptırmaya karar verirdim. kaskoya şu anda verdiğin parayla hasarsızlık indiriminden faydalanmadan vereceğin para arasındaki fark tamir tutarından fazla olabiliyor bazen. kaskoların bazıları da lastiklere gelen hasarla ilgilenmiyor, eğrilen kısım jant ise durum başka ama, tamiri ya da değişimi kaskodan karşılanıyor.

tampon yerine düzgün oturabildiği sürece bence orijinal ya da yan sanayi olmasında bir fark yok, zira tamponlar arabanın hasara en açık bölgesi. eksper tamponun orijinal olmadığını anlarsa size orijinal tampon vermede sıkıntı yaratabilir bu arada.

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

dostlar aracıma durup dururken geceleyin biri gelip güm diye çarpmış. Ön tamponun kenarını çamurluğu zedelemiş. lastiğimi eğmiş. Bende geçen hafta aracımı kasko yaptırmıştım. sizce buhasarı kaskoya ödettirimmi? yoksa kendimmi yaptırayım. Aracım clio hb 1.2 16V 2004 model. Aracın ön tamponu orjinal değil sizce kaskodan değiştirip orjinalimi taktırsam?

• aracımın orjinal olmayan parçalarını kasko karşılamıyormu?
  • merhaba clio 2 orta kalorifer ızgarasını nasıl değiştirebilirim yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler
  • karşılıyor ama orijinalini vermeyebiliyor. mesela bizim ön farlar hella marka orijinali, depo marka da yan sanayisi. eksper depo olduğunu anlarsa hella vermeyebiliyor farı, depo marka veriyor.

ekleme: az önce kaportacıma sordum telefonda, trafik sigortası hasarlı parçanın yan sanayi olup olmamasına muhakkak bakıyor dedi, ve araba eğer trafik sigortasından yaptırılıyorsa hasarlı parça yan sanayiyse orijinal gelmez, yan sanayisi gelir dedi.
    kaskoda da (seni bu ilgilendiriyor) eksperine göre değişebiliyormuş bu durum, eğer yan sanayi olduğunu anlarsa ya da o parçada daha önceden onarım olduğunu görürse orijinal parça göndermede nazlanıyorlarmış suistimal ihtimalini düşünerek.

bunu huy haline getiren insanlar var toplumumuzda, adamın arabası boya istiyor mesela, komple çiziyor arabayı, ertesi gün polis çağırıp arabamı çizmişler diye tutanak tutuyor ve arabayı komple boyattırıyor kaskodan.

ben haram korkusuna taş vuruğu olan ön camı hasarsızlığın bozulmadığını bilmeme rağmen değiştirmiyorum kaskodan. taş vuruğu arabayı aldığımda vardı, sonradan kaskolattım.

quote:

Orijinalden alıntı: Sehzade86

aracımın orjinal olmayan parçalarını kasko karşılamıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 3 Şubat 2011; 17:35:06 >

• orta kalorifer ızgarasını kırmadan sökmek çok zor, ben iki kez kırdım çıkarmaya çalışırken.
    ızgarayı mümkün olduğunca aşağı baktır sonra kendine doğru çek.
    zaten kırıksa ve yenisiyle değiştireceksen rahat ol, yenisini takmak çok basit, rayları var, ızgarayı o raylara oturtup ittir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 13 Şubat 2011; 23:04:03 >
  • Levent Hocam

Size bir sorum olacak aracınızın buji numarısını biliyormusunuz benim aracta 77 0 500 155 kullanılmış hep son gitiiğimde servisi başka kodlu bir buji taktı sanırım şimdi rölantide silkeliyor 1 . vitestede silkeleme oluyor sebep bu olabilir diye düşünüyorum aracın alıştığı bujilerin dışında buji taktılar sanırsam

Sağlıcakla kalın
  • bilmiyorum, ama motorun ön kısmındaki siyah panjurda yazıyor olmalı. benim eski clio'da yazıyordu ama bu clio'da silik o siyah parça.

quote:

Orijinalden alıntı: sert19

Levent Hocam

Size bir sorum olacak aracınızın buji numarısını biliyormusunuz benim aracta 77 0 500 155 kullanılmış hep son gitiiğimde servisi başka kodlu bir buji taktı sanırım şimdi rölantide silkeliyor 1 . vitestede silkeleme oluyor sebep bu olabilir diye düşünüyorum aracın alıştığı bujilerin dışında buji taktılar sanırsam

Sağlıcakla kalın
  • arkadaşlar daha 6-7 bin km oldu bizim araba, acaba debriyaj hep böylemi kalıcak yoksa kullandıkça biraz daha yumuşarmı?
  • quote:

bu dediklerin bujileri de eklersen 200 civarı tutar galiba. genel bakımda sanayi ya da servisin çok farkı olmuyor genellikle.
    bu arada direksiyondaki sıkıntı devam ediyor mu? benim hiç başıma gelmedi böyle bir şey, cevapsız kaldım farkındaysan.

quote:

farkındayım levent bilsen esirgemezdin zaten cevabını, servis ve sanayi dediğin gibi aynı paraya yapıyor rutin bakımları ...direksiyondaki sıkıntı şu an için normal yolda değil de hafif girintili çıkıntılı kasisli yollarda hissettiriyor ama fazla değil, bir de geri geri giderken yapıyor, servise gidince anlatırım derdimi artık :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ediz_Donmez

arkadaşlar daha 6-7 bin km oldu bizim araba, acaba debriyaj hep böylemi kalıcak yoksa kullandıkça biraz daha yumuşarmı?

fazla yumuşayacağını sanmıyorum, hatta km yaptıkça sertleşecektir diye düşünüyorum, renaultun tüm arabaları böyle maalesef, amcamda europa var debriyaj benimkindende sert, vitesi benim vites gibi oynak :) fazla dert etme zamanla alışırsın, arabayı ilk aldığımda sorduğum ilk soru buydu....bunun debriyajı bitik mi? :)
  • Arkadaşlar bir şey öğrenmek isterim sizlerden farzedelim clio nuzu sattınız yerine 2.el GrandePunto 1.3 multijet alırmıydınız..?
  • tamamen şahsi bir cevap: ben almazdım. uzun yolunu beğenmiyorum o arabanın, bacanağımın iş arabasıydı o, sıfır vermişlerdi ve uzun yol korkusu olduğu için bir kaç kez ben götürdüm onu grande punto ile, benzinli versiyonuydu, kendimi rahat hissetmedim, belim ağrıdı, çok salladı, çok ses geliyodu iç döşemelerinden. 6-7bin km'de falandı ben sürdüğümde. iki kez kastamonu (gidiş geliş 380km), bir kez taşköprü (gidiş geliş 300km) ve bir kez ayancık'a gidip geldik (100km).
    dediğim gibi, tamamen şahsi, çok beğenenler de var.
    2001 opel astra daha rahattı uzun yolda sıfır grande punto'dan.

quote:

Orijinalden alıntı: mcil

Arkadaşlar bir şey öğrenmek isterim sizlerden farzedelim clio nuzu sattınız yerine 2.el GrandePunto 1.3 multijet alırmıydınız..?

• quote:

Orijinalden alıntı: mcil

Arkadaşlar bir şey öğrenmek isterim sizlerden farzedelim clio nuzu sattınız yerine 2.el GrandePunto 1.3 multijet alırmıydınız..

o araçlarda tavanda rutubet olması gibi bir problem var, diger özellikleri iyi, corsa ile aynı motor, aynı platform, triger kayışı yok,

quote:

quote:

bu dediklerin bujileri de eklersen 200 civarı tutar galiba. genel bakımda sanayi ya da servisin çok farkı olmuyor genellikle.

quote:

hocam ben imzadaki araç için 195 tl fiyat aldım rutin 10.000 bakım için 3lt antifirizde 35 tl 19 şubata kadar servislerde %30 indirimvar servisten fiyat almadan sanayiye gitme.

farkındayım levent bilsen esirgemezdin zaten cevabını, servis ve sanayi dediğin gibi aynı paraya yapıyor rutin bakımları ...direksiyondaki sıkıntı şu an için normal yolda değil de hafif girintili çıkıntılı kasisli yollarda hissettiriyor ama fazla değil, bir de geri geri giderken yapıyor, servise gidince anlatırım derdimi artık :)

• arkadaşlar merhaba bı kaç sayfa önce arabamın sabah çalışmama problemı oldugunu soylemıstım . bu sorun saka gibi çözüldü şu şekilde aracı teste soktular krank okuyucuda sorun olduğu gözüktü 80 tl parca 10 lıra ıscılık 90 a mal olur dedıler okey dedım tam sokmeye basladılar eskısını bıde ne gorelım bundan oncekı tamırcımı neycıyse artık adam baglantı yerlerıne soket bıle takmamıs kabloların ve kabloların agzı acık sekılde bırlestırıp bırakmıs bantlamamıs bıle bızım ustada kabloları soktu gıttı bı soket aldı 10 lıra 10 lırayada kablolarını aldı 20 lıraya degıstırdı anlıyacagınız araba kıbrıt gıbı oldu cok sukur sımdı hıcbır sorunu yok yanı bole basıt ustalar hala varmı ya adam bant takmamıs bagladıgı kabloya .....
  • 
Sayfa: önceki 351352353354355
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.