Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (351. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir yıl önce ikinci clio'yu almak için ikinci el sitelerini incelerken mavi renkli bir rxt görmüştüm, çok iyi durumdaydı ve fiyatı da iyiydi, ama sunroof bozuktu diye yanaşmadım, sahibine mesaj attım sunroof'un nesi bozuk diye-on gün sonra cevap geldi arızanın ne olduğunu söylemeden "sunroof'u yetkili serviste 150 liraya yaptırdım bilgin olsun diye", ama iş işten geçmişti ve ben arabamı almıştım zaten.
    demek istediğim şu, özellikleri çalışmayan arabalar tercihlerde geri plana düşebiliyor satışta, motor ne kadar km yol yapmış olursa olsun. belki de tamiri ucuz olacak sunroof sana satışta 500 lira kaybettirebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

leki ve filmdükkanı arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    sunroofu yaptırıp satacam herhalde. en kısa sürede tamire vereceğim. sorduğum hiç kimse Konya'da sunroof tamiri yapan birisini tanımıyor. ya Konya Renault servislerinden birine gideceğim yada sanayiye girip yapan varmı sora sora bulacağım.
    kendimde de müthiş iş yoğunluğu var. olmazsa 2-3 gün izin yazdırırım artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: leki

rica ederim,
    bir yıl önce ikinci clio'yu almak için ikinci el sitelerini incelerken mavi renkli bir rxt görmüştüm, çok iyi durumdaydı ve fiyatı da iyiydi, ama sunroof bozuktu diye yanaşmadım, sahibine mesaj attım sunroof'un nesi bozuk diye-on gün sonra cevap geldi arızanın ne olduğunu söylemeden "sunroof'u yetkili serviste 150 liraya yaptırdım bilgin olsun diye", ama iş işten geçmişti ve ben arabamı almıştım zaten.
    demek istediğim şu, özellikleri çalışmayan arabalar tercihlerde geri plana düşebiliyor satışta, motor ne kadar km yol yapmış olursa olsun. belki de tamiri ucuz olacak sunroof sana satışta 500 lira kaybettirebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

leki ve filmdükkanı arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    sunroofu yaptırıp satacam herhalde. en kısa sürede tamire vereceğim. sorduğum hiç kimse Konya'da sunroof tamiri yapan birisini tanımıyor. ya Konya Renault servislerinden birine gideceğim yada sanayiye girip yapan varmı sora sora bulacağım.
    kendimde de müthiş iş yoğunluğu var. olmazsa 2-3 gün izin yazdırırım artık.

haklısın sanırım.

• öncelikle herkeze mrb arkadaşlar bende dün itibari ile 1999 model clıo rte aldım 1.6 16 v arac ufak tefek ezıklerı olmasına karsın cok temız gozuken bı arac koportacı motorcu arkadaslarla baktık aldık arabayı tabı ufak tefek sıkıntıları var oncelıkle aracta atıker sıralı sıstem lpg var bugun sabah çalıştıramadım aracı
    sonra vurdurduk falan çalıştı işe gittim dönerken yıne çalışmadı canım sıkıldı tamırcıye gıttım ımmobılzer da sıkıntı oldugunu soledı ve beynıyle ılgılı bı sıkıntı olabılır hallederız dedı ıkıncısıde gazı ayarsızmıs arabanın onu ayarlatmam gerek
    aracı 11 600 e aldım butun aksmaları calısıyo klıma vb. bu arAClar HAKkında yorum beklıyorum benı bılgılendırırsenız sevınırım herkese kolay gelsın
  • hocam aracın hayırlı olsun konuyu baştan sona atlayarak ta olsa okumanı tavsiye ederim, aynı aracın otomatiği bende var yanlız aracın 8v 90 beygir olması lazım, bu araçlarda klasik arıza kaptör arızası, 60.000 km yada 4 yılda bir triger seti değişimi istiyor 8valf için maliyeti 500küsür tl şu anda serviste %30 indirim var.(devirdaim pompası hariç) . genel olarak sorunsuz güzel bir araç ben memnunum. güle güle kullan
  • hayırlı olsun yeni arabanız. güle güle kazasız belasız kullanın.
    aracınızı vurdurmayın, bu size çok daha büyük dertler açabilir.
    immobilizer bizim arabalarda kronik sıkıntılardan. anahtarda bir çip var ve bu çip zamanla özelliğini kaybediyor, kontak içindeki immobilizer okuyucusuna sinyal gitmeyebiliyor, bu durumda da araba çalışmadan sadece marş motoru dönüyor. bu sıkıntı varken ön panelde ortada bulunan küçük kırmızı ışık çok hızlı yanıp söner, ve ayrıca bu çip okuması hatasında araba vurdursanız dahi çalışmaz. eğer çalışmama neticesinde vurdurmuşsanız ve araba çalışmışsa bu olay immobilizer değildir, beyinle de ilgili değildir.

quote:

Orijinalden alıntı: karaeagle2

öncelikle herkeze mrb arkadaşlar bende dün itibari ile 1999 model clıo rte aldım 1.6 16 v arac ufak tefek ezıklerı olmasına karsın cok temız gozuken bı arac koportacı motorcu arkadaslarla baktık aldık arabayı tabı ufak tefek sıkıntıları var oncelıkle aracta atıker sıralı sıstem lpg var bugun sabah çalıştıramadım aracı
    sonra vurdurduk falan çalıştı işe gittim dönerken yıne çalışmadı canım sıkıldı tamırcıye gıttım ımmobılzer da sıkıntı oldugunu soledı ve beynıyle ılgılı bı sıkıntı olabılır hallederız dedı ıkıncısıde gazı ayarsızmıs arabanın onu ayarlatmam gerek
    aracı 11 600 e aldım butun aksmaları calısıyo klıma vb. bu arAClar HAKkında yorum beklıyorum benı bılgılendırırsenız sevınırım herkese kolay gelsın

• arkadaşlar direksiyon çevirince ses geliyodu.usta direksiyon bilya dağıtmış dedi aradı yenisini sordu 465 falan dedi istanbulda bunu daha uygun fiyata bulabilceğim yer var mı.Anadolu yakasında .Tamiri de olmaz falan dedi bilya ayrı satılmıyor...
  • bugün servise ugradım standart 10.000 bakımın maliyetini sordum, birazda sohbet ettim

%30 indirimle 1.6 8v motorun tüm filitre degişimleri dahil bakımı(polen dahil) 195 tl ( bu bakımın sanayideki maliyetini bilen var mı?)

antifiriz ömrü 4 sene imiş 3 litresi 28 tl (4 litre gidiyormuş)

renonun yeni araçlarında kaptör - bobin sorunu hiç yokmuş hepsi halledilmiş

waldemar85, forumda çıkma parça satanlar var onlara soruver
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

bugün servise ugradım standart 10.000 bakımın maliyetini sordum, birazda sohbet ettim

%30 indirimle 1.6 8v motorun tüm filitre degişimleri dahil bakımı(polen dahil) 195 tl ( bu bakımın sanayideki maliyetini bilen var mı?)

ben antifirizi yılda değiştiriyorum. bildiğim kadarıyla 30 bin km veya yılda bir değiştirilecek. ben 10bin km yapmadığım clionun yıllık antifiriz değişiminde suya döndüğünü gördüm. peugeot partnerde değişim yaptığımda (60bin olmuş 1 yılda) hiç birşeye benzemeyen bulanık su gibiydi.
    antifirizi ölçüm yaptırarak doğru sonuca varırsın bence

• polen hariç 180 civarında lira tutuyordu 5 lt yağ, yağ filtresi, bujiler ve hava filtresi serviste, sanayide de fiyat yaklaşık aynı standart bakımda, 100tl yağ zaten..
    antifirizin ne zaman konduğunu ben bilmediğimden kasım ayında ölçtürdüm, eksi 28 dediler, değişime gerek yok dediler. her kış başında baktıracağım artık.

galiba bu kaptörden bobinlerden bir de bilyalardan çok şikayet aldılar ki düzelttiler bunları ama yeni araba almak demek clio2'den iki tane parası vermek demek..
    ilerde inşallah :)

quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

bugün servise ugradım standart 10.000 bakımın maliyetini sordum, birazda sohbet ettim

• teşekkür ederim leki

servise devirdaim pompasınıda sordum , onu kaçak yoksa değiştirmiyoruz, 2. triger değişiminde tavsiye ediyoruz dedi devirdaim pompasının kaçak yapma nedenini ise servis dışında konulan kalitesiz antifirizlerin contaya zarar vermesi olarak açıkladı.
  • Arkadaşlar % 30 indirim var diye servise gidelim dedik amacım arka fren balatalarını ve bujileri değiştirmekti; bi gittik 450 tl ile çıktık fena kazıklandım ne buya sanki mersedes kullanıyoruz.
    Antifirize yağ karışıyormuş kıytırık bir conta 105 tl işçilik 3 lt antifizle beraber 230 tl
    diger değişenler fren müşürü, geri vites müşürü ön park lambası, motor no görüldü yazsı; bujiler; egzost askı takozu;
    arka fren balataları iyi çıktığına sevinirken bunlar bi tarafımda patladı bir daha servise adım atmayı düşünmüyorum Allah da nasip etmesin inşallah.

Canım gerçekten çok sıkılıdı....

Burdan bu arabayı alacak arkadaşlara sesleniyorum lütfen vazgeçin başınız ağrımasın. Alın bir tyoto keyfinize bakın... benden söylemesi. Kayınpederin arabası ondan adam arabayı eşşk gibi kullanıyor ne yağ değiştirir ne de su (yani çok önemsemez), banamısın demiyor yahu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sert19 -- 29 Ocak 2011; 18:26:30 >

• Ne diyelim kardeş kardeş geçmiş olsun .
    Arkadaşlar konu ile ilgili değil ama belki kullananlar veya yakınlarında olanlar vardır ve eski clio cu olarak bir şey sormak istiyorum.
    Belki hatırlarsınız cilio mu sattım. 2 gündür Dacia Sandero bakmaktayım.Motor olarak clio nun motoru ile aynıymış onu öğrendim:)kullanım açısından kalite açısından ne dersiniz?Clio nun parası ve üstüne biraz eklediğimde (4-5 bin tl) 2010 model alabiliyorum.
    bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Sağlıcakla
  • test sürüşü yap, o zaman kendi cevabını kendin vereceksin.
    birkaç ipucu vereyim, benim 99 model clio bile daha kaliteliydi, sıfır arabadan da bu kadar yol sesi gelir mi vs
    birkaç bin tl daha ekle hyundai accent al daha iyi.

quote:

Orijinalden alıntı: emdbrs

Ne diyelim kardeş kardeş geçmiş olsun .
    Arkadaşlar konu ile ilgili değil ama belki kullananlar veya yakınlarında olanlar vardır ve eski clio cu olarak bir şey sormak istiyorum.
    Belki hatırlarsınız cilio mu sattım. 2 gündür Dacia Sandero bakmaktayım.Motor olarak clio nun motoru ile aynıymış onu öğrendim:)kullanım açısından kalite açısından ne dersiniz?Clio nun parası ve üstüne biraz eklediğimde (4-5 bin tl) 2010 model alabiliyorum.
    bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
    Sağlıcakla

• Orjinal kaset çaları çıkarıp cd çalar takmak için araştırmalarda bulunurken sony'nin cd changerleri gözüme ilişti..Hatta bunların mp3 çalar versiyonları var ancak tek sorun CTARNS003 kodlu adaptörü bulmak..Bu adaptör sayesinde clio üstündeki kaset çalara direk bağlanıyor sony cd changerlar ve sorunsuz olarak hem dıreksiyon kumandası hemde orta konsol çalışıyor..

Yurtdışından temin etmeye çalışacağız bu adaptörü sanırım etrafta bulmak bir hayli zor olucak..Elinde olup satmak isteyen olursada görüşebiliriz tabiki (:
  • Ben Ebay de bulmuştum.Bu model değil ama her marka için vardı adamda ve fix fiyat idi 80 €
    değmez deyip almamaıştım.
  • ben de connects2 marka drns003 kodlu adaptörü çok kovaladım, tam buldum derken karşı taraf sony 400 serisi ile çalışmaz bu dedi, 600 serisi ile çalışırmış. kaldı öyle, daha fazla da kurcalamadık.
  • arkadaşlar benım sorun ımobılazer de değilmiş yaptırdık gun ıcerısınde hiçbir sıkıntı yok fakat araba sabah çalışmıyor yarın bi arkadaşın babası var renocu ona gıdıcez bakıcak benzinle ilgili bi sıkıntı olabılır çünkü araba benzinde çalışıyor sonradan gaz verince lpg ye geçiyor birde bursadayım ben bildiğiniz bi usta varmı cliolardan anlıyan falan servisler acayip kazıklıyor bide ben orjinal teyıbını ıstıyorum acaba nerden bulabılırım yada dıreksıyondan kumandaya uyumlu basak bı marka teyp varmı dır.
  • orijinal teybi çıkmacılarda bulabilirsin. orijinal çıkma renault parçaları diye aratırsan karşına çıkar, hatta bu forumda bir başlığı var renaultçıkma adlı kullanıcının. onunla irtibata geçebilirsin.
    servisler zaten lpg'li araçların bu tip problemlerine bakmıyor, iyi bir lpg'ci bulman gerek. lpg'nin enjektörlere elektrik girmesini engelleyen parçaya da baktır, en çok o arıza yapıyormuş duyduğum kadarıyla.

quote:

arkadaşlar benım sorun ımobılazer de değilmiş yaptırdık gun ıcerısınde hiçbir sıkıntı yok fakat araba sabah çalışmıyor yarın bi arkadaşın babası var renocu ona gıdıcez bakıcak benzinle ilgili bi sıkıntı olabılır çünkü araba benzinde çalışıyor sonradan gaz verince lpg ye geçiyor birde bursadayım ben bildiğiniz bi usta varmı cliolardan anlıyan falan servisler acayip kazıklıyor bide ben orjinal teyıbını ıstıyorum acaba nerden bulabılırım yada dıreksıyondan kumandaya uyumlu basak bı marka teyp varmı dır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leki -- 31 Ocak 2011; 0:45:35 >

• peki nerdeymiş sorun?
    quote:

arkadaşlar benım sorun ımobılazer de değilmiş yaptırdık gun ıcerısınde hiçbir sıkıntı yok fakat araba sabah çalışmıyor yarın bi arkadaşın babası var renocu ona gıdıcez bakıcak benzinle ilgili bi sıkıntı olabılır çünkü araba benzinde çalışıyor sonradan gaz verince lpg ye geçiyor birde bursadayım ben bildiğiniz bi usta varmı cliolardan anlıyan falan servisler acayip kazıklıyor bide ben orjinal teyıbını ıstıyorum acaba nerden bulabılırım yada dıreksıyondan kumandaya uyumlu basak bı marka teyp varmı dır.
  • arkadaşkar merhaba.
    Bir araç muayne günü daha gelip çattı :) benden önceki araç sahibi muayne yaptırdığında hifi kusurlu geçmiş. Motor no görülemedi filan yazmışlar. Şimdi bende baktım motor noyu göremedim. . sizce sorun olurmu bu sefrki muaynede? nasıl hallettirebilirim bu işi? Birde İstanbulda aaç muaynesi yapan arkadaşalardan tavsiye alabilirmiyim? Nasıl nerde yaptırmalıyım. Ben esentepeyi düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 349350351352353
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.