bende halen orjinal clio paspasları var ve ben beğenmiyorum açıkçası bana pas pas önerebilecek arkadaşlar var mı? şunlar hoşuma gitti ama bir de sizden duymak isterim fikirlerinizi...
METAL PASPAS ÜNİVERSAL CARBON 5 PARÇA 26 TL...
Tamamiyle zevk meselesi ama benim düşüncem arabanın iç dizaynı içerisinde metalik gözüken paspaslar inanılmaz sırıtıyor. Bence yakışmıyor ama siz bilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
Tamamiyle zevk meselesi ama benim düşüncem arabanın iç dizaynı içerisinde metalik gözüken paspaslar inanılmaz sırıtıyor. Bence yakışmıyor ama siz bilirsiniz.
aslında biraz zaruriyetten, plastik paspaslar çok su tutuyor metalik olanların temizlenmesi de daha kolay olur gibi düşündüm, bunların renk renk olanları da var kenarları siyah içi kırmızı mesela arabam da kırmızı uyum sağlar diye düşündüm teşekkürler yorumun için...
Dediğin gibi plastikler çok sıkıntılı oluyor ancak üstüne gelen çamur ve benzeri kirleri tutuyor. Eğer tutmasa ve kaygan yüzeyli olsa paspası aşıp arabanın orjinal döşemelerini kirletme durumuda söz konusu. Paspası yıkayınca kurtulursun plastikte olsa ancak arabanın orjinal döşemesi sıkıntı. Bence arabanın iç mekanındaki renklerine uyumlu seçmen. Çünkü dış rengi arabanın içine oturduğunda göremiyorsun ve sadece paspaslar kırmızı gözükür. İç konsola uygun seçtiğinde renk bütünlüğü oluşur ve daha güzel bir görünümü olur.
Arkadaşlar aracımda daha önceden burdada yazmıştım tekleme sorunu vardı.En son servise gittim genelde bobinden olur dedi usta bobini değiştik.Sorun çözüldü 2-3 hafta araç tık demeden çalıştı Aynı sorun dün yine başladı yolda giderken araba hız kesiyo rölantideyken trafikte bazende stop ediyo.Aracım lpgli bu sorun yine bobinden mi kaynaklanıyor.lpg bobine zarar verir mi.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim...
quote:
Orijinalden alıntı: coachya
Dediğin gibi plastikler çok sıkıntılı oluyor ancak üstüne gelen çamur ve benzeri kirleri tutuyor. Eğer tutmasa ve kaygan yüzeyli olsa paspası aşıp arabanın orjinal döşemelerini kirletme durumuda söz konusu. Paspası yıkayınca kurtulursun plastikte olsa ancak arabanın orjinal döşemesi sıkıntı. Bence arabanın iç mekanındaki renklerine uyumlu seçmen. Çünkü dış rengi arabanın içine oturduğunda göremiyorsun ve sadece paspaslar kırmızı gözükür. İç konsola uygun seçtiğinde renk bütünlüğü oluşur ve daha güzel bir görünümü olur.
haklısın, düşündükçe hak verdim sana gri metal bulursam alıcam :)) paspasımı çamaşır suyu ile bile yıkadım çıkmadı, aracı aldığım arkadaş kaç yüzyıl yıkamadıysa paspası artık leke yapmış oxi falan hikaye çıkaramadım gitti...saol yorumların için...
quote:
Orijinalden alıntı: waldemar85
Arkadaşlar aracımda daha önceden burdada yazmıştım tekleme sorunu vardı.En son servise gittim genelde bobinden olur dedi usta bobini değiştik.Sorun çözüldü 2-3 hafta araç tık demeden çalıştı Aynı sorun dün yine başladı yolda giderken araba hız kesiyo rölantideyken trafikte bazende stop ediyo.Aracım lpgli bu sorun yine bobinden mi kaynaklanıyor.lpg bobine zarar verir mi.Bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim...
gaz kelebeği/rolanti motoru/rolanti valfi bunların hepsini kontrol ettiysen bir de LPG beynini kontrol ettir istersen....konu içinde LPG beyni diyip bir arattır daha önce bir arkadaşın başına gelmişti beyni değiştirmek zorunda kalmıştı diye hatırlıyorum...
Bahsettiğiniz tekleme soruna benzer bir sorunu bende yaşıyordum. Aynı sebepten midir bilmiyorum ama ışıklarda duracak gibi oluyordu hatta durduğu da oldu. Sonra gaz pedalına yüklendiğim anda araç anlık olarak çekişten düşüp tekrar kendine geliyordu. Bende servise götürdüm. İlgilenen arkadaş hemen tahmin etti ama öncelikle bilgisayara bağladı aracı. Sorun gaz pedalındaki bir müşürden kaynaklanıyormuş. Bu bizim araçlarda yaşanabilen bir sorunmuş. 1dk da temizleyip birşeyler yaptılar sorun tamamen ortadan kalktı. Bir aydır hiçbir sorun yok. Yalnız benim aracım dizel. Fakat dediğiniz sorunla çok benziyorlar. Aklınızda olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: filmdükkanı
quote:
gaz kelebeği/rolanti motoru/rolanti valfi bunların hepsini kontrol ettiysen bir de LPG beynini kontrol ettir istersen....konu içinde LPG beyni diyip bir arattır daha önce bir arkadaşın başına gelmişti beyni değiştirmek zorunda kalmıştı diye hatırlıyorum...
Bobin değiştiğimde 150-200 km sorunsuz kullandım arabayı o yüzden direk bobine odaklandım elektiriksel bi sorundaN ŞÜPHELENİYORUM
quote:
quote:
quote:
Bobin değiştiğimde 150-200 km sorunsuz kullandım arabayı o yüzden direk bobine odaklandım elektiriksel bi sorundaN ŞÜPHELENİYORUM
burda senin derdinden muzdarip bir kaç arkadaş tartışmış bir incele istersen...
Yan sanayi bobin alıp 1 ay sonra aynısını servis'ten orijinal almak zorunda kalmıştım önceki clio'da.
quote:
Orijinalden alıntı: leki
Yan sanayi bobin alıp 1 ay sonra aynısını servis'ten orijinal almak zorunda kalmıştım önceki clio'da.
kolçak tamam mı?
quote:
quote:
kolçak tamam mı?
Kolçak tamam, kavgasını bile yapmaya başladık eşimle çünkü iki dirsek sığmıyor. Birazdan eve geçeceğim o zaman resim yüklerim.
quote:
quote:
quote:
quote:
Lpg ile ilgili benzeri sorunu bir arkadaş anlattı bugün, lpg ile ateşleme bobinlerini birlikte çalıştıran bir parça varmış, bu bozulmuş, çok denemeden sonra fark etmişler. 50tl imiş.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Lpg ile ilgili benzeri sorunu bir arkadaş anlattı bugün, lpg ile ateşleme bobinlerini birlikte çalıştıran bir parça varmış, bu bozulmuş, çok denemeden sonra fark etmişler. 50tl imiş.
Leki bu parça nedir tam olarak öğrenebilme imkanı var mı? Bir de orjinal bobin fiyatı nedir ben 90 a takdırdım.
kolçak böyle. siyah olması beni de düşündürdü biraz ama çok takmadım kafaya.
ufuk, paspasla ilgili olarak benim tercihim de kauçuk olurdu. bir ara halıfleks olan paspaslardan kullandım, onlar da çok kullanışlı gelmedi. önceki clio'da halıfleks kauçuk karışık paspaslar vardı, onlar güzeldi de gitti arabanın üstünde.
lpg ve bobinle ilgili o parçanın adının ne olduğunu bilmiyorum, bahsi geçen LPG ile ilgili forumda da var bu yazı, bugün de arkadaş sanki o yazıyı okumuş gibi bazı arabalara takmıyorlarmış bile dedi. yarın sorarım arkadaşa bu parçanın adını.
bobin serviste 97 lira, 2 ay önce taktırdım.
hayırlısı olsun kolçaklar direklerinizde eskisin :)
benim önceki araba şahinde de kolçak vardı ve bırak 2 kolu üzerine sofra bezi kur yemek ye o kadar genişti ...
bunu takınca ondan sonra komik oldu ama alışınca yoklugu hissediliyor ...
...
bende pas pas almak istiyorum be halı paspaslara bakıyordun kipadan ...
sizin halılarla ilgili iyi değil yorumlarınız benide caydırdı ....
şimdi en iyisi kullanışlısı kavuçuk paspaslarmı arkadslar ...
ona göre karar vereceğim ...
...
bir de ben sıcak izmir günleri için arabaya kılıf branda yaptırdım ...
özel kamufaşlı kumaştan brandacıya kumaş dahil 80 tl ye diktirdim ... naylon olanlardan değil ...
...
litresi 2,25 tlden 65 tl (28,8 lt)aygaz ile tamamı şehiriçi 245 km..çok yakıyor yav...kmde 26.5 kuruş yapıyor,daha benzin hariç... kışın benzinde kullansam daha iyi walla.
hocam rekor bende galiba, kontak kullanımı had safhada olduğu için 50 liraya 110km civarı yapıyorum bu aralar. tek kontakla sürdüğüm en uzak mesafe 2km. bir de sol teker bilyası ay başını bekliyor, halen yaptırabilmiş değilim, biraz da bu yüzdendir, bir de PO'ya gidiyorum son 3 defadır, bu da farketti sanki.
quote:
Orijinalden alıntı: aliuygun
litresi 2,25 tlden 65 tl (28,8 lt)aygaz ile tamamı şehiriçi 245 km..çok yakıyor yav...kmde 26.5 kuruş yapıyor,daha benzin hariç... kışın benzinde kullansam daha iyi walla.