Şimdi Ara

CLIO II SAHİPLERİ (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.865
Cevap
75
Favori
1.617.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar bu değerlere baktığımızda görüyoruz ki lpg zahmetine girmeye hiç gerek yok.Çevrem de bazı lpg li arabalarda gördüğüm sorunlardan sonra zaten iyice soğudum.O yüzden arabamı seviyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: daschund

sattığım aracım lpg 21 kuruş yakıyordu...
    benzinle binmekten yana olduğum için 1.2 rahatıma geliyor..
    1.4 alacaktım 1.2 kısmet oldu..

hayırlı olsun.
  • selamlar nasılsınız?

uzun zamandır girmiyordum buraya, bir bakayım dedim..

haziran başında görev için ve devamında tatili de ekleyince 1,5 ay evden ve haliyle clio'dan uzak kalmıştım, temmuz ortasında eve gelince de clio'yu eşime devredip deniz ve bisiklet olayına girdim ama son zamanlarda havaların serinlemesiyle clio'ya dönüş yaptım.

sanayi'yi unuttum neredeyse, yetkili servise götürüyorum bu clio'yu öncekinden yediğim kazıklardan dolayı, 100 lira fazla veririm içim rahat olur diye düşünüyordum ama servise de sıkça gittiğim yok, ocak sonu 93binde aldığımız clio'ya 95binde bakım yaptırmıştık ve bu bakımdan sonra arka frenleri değiştirdik bir de yaz girişi klimanın çalışmasını beğenmeyince gittik servise, polen filtresini değiştirip gaz bastılar, düzeldi sorun.

dün 104bin oldu clio, bin km sonra bakıma gireceğiz yine, muhtemelen kurban bayramı arifesine denk gelecek, bu kurban bayramında abartıp gürcistan ve azerbaycan planı yaptık eşimle clio ile, zaten iyi bir bakım lazım elin memleketinde ortada kalmayalım diye.

iki hafta önce kışlık lastikler için 80tl'ye sac jant aldım çıkmacıdan, "her kış başı yazlıkları söktür kışlıkları taktır, yaz başı kışlıkları söktür yazlıkları taktır, hem lastikler yıpranacak hem de her kış başı ve sonu 20 30 lira ver sök tak ve balans için" diye düşündüm, birkaç kişiye de sordum, kışlıklara özel jant işini makul buldular genellikle. sac jantlar clio'dan çıkma, biraz kirli ve paslıydı, tel fırçayla temizleyip boyadım sprey boyayla, gayet güzel oldu. kapak alır takarım diye düşünüyordum ama sprey boyayla beyaza boyamak gibi bir fikir var şu aralar aklımda. beğenmezsem kaybedeceğim 5 lira sprey boya parası olur diye düşünüyorum. tabi ki çelik jant almak çok daha güzel olurdu ama bu paraya ancak bu oluyor.

bu arada hız göstergem halâ çalışmıyor, yaptıramadım bir türlü. gps'ten geçiniyoruz, arabaya ilk kez binenler garipsiyor ama biz alıştık artık.

arabayı aldığımızda tavanda küçük boya yanıkları vardı, bu seneki hava sıcaklıklarında o boya yanıkları iyice büyüdü, artık astar gözüküyor resmen. kaportacıma defalarca gittim boya diye, birkaç kez arabanın değeri düşecek diye geri gönderdi beni, sonra astarı gösterince boya gerektiğini ama çok yoğun olduğunu söyleyerek beni kaplama için reklamcılara yönlendirdi, uygun kırmızı rengi bulamadım, siyah kaplamayı teklif ettiler, makul geldi, zaten tavan camı da siyah, ama onunla da ilgilenemedim, kaldı öyle, tavanda kocaman iki adet güneş yanığı duruyor halen. boyatırsam video ya da resim çekerim diye düşünüyorum, renginin tutacağından şüphem yok desem yalan ayrıca.

benden şimdilik bu kadar. artık sanırım buraya daha sık girebileceğim, yaz bitti, denize ve bisiklete de veda ediyorum yavaş yavaş.

görüşmek üzere.

• slm leki kardeş..Sen de yoktun,kimseler yazmaz oldu foruma iyi oldu geldiğin..Kimse yazmayınca herkes cliosunu sattı dedim valla...Neyse artık yaz gitti ,gezme tozma bitti,foruma yoğunlaşacağız....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliuygun

slm leki kardeş..Sen de yoktun,kimseler yazmaz oldu foruma iyi oldu geldiğin..Kimse yazmayınca herkes cliosunu sattı dedim valla...Neyse artık yaz gitti ,gezme tozma bitti,foruma yoğunlaşacağız....

tatilde doğa sporlarına taktım çokça, uzun doğa yürüyüşleri yaptık, uzun bisiklet rotaları bulduk arkadaşlarla dağda bayırda.
    kendimi çok güçsüz ve dayanıksız hissediyordum, şimdi çok dinç hissediyorum. kilo problemim olmamasına rağmen 4 kilo verdim, göbeğim gitti en basiti :) meğer clio yüzündenmiş. araba alacakları bu konuda uyarmak gerek.
    neyse, artık burdayım.
    nerde kalmıştık?
    :)
  • haklısınız aliuygun bey ve leki bey.
    kimse yok dedim herhalde . sizden cevap gelince sevindim.
    benim clio satmış gibi evin önünde duruyor bayramda hatta arife günü sunroof arızalandı. bir tarafı açık kaldı. sanayide usta bulamadım . sonra bir usta bulduk o 4 saat uğraşarak kapattı. sağ taraftaki kanala ve bacaklara elveda dedik doldurduk poşete. açık camı kapattık ve vida tutan yerinden vidaladık. masraf ne açacak bilmiyorumda bakalım bahara ancak yaptırabilirim zaten ekonomi sıkıntıda bu aralar. sağ amortisörde ses geliyor para olmayınca onada baktırmadım. acil durumlar dışında binmiyorum zaten. evde güneşleniyor cliom .
    iyi geceler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇUMRALI

haklısınız aliuygun bey ve leki bey.
    benim clio satmış gibi evin önünde duruyor bayramda hatta arife günü sunroof arızalandı. bir tarafı açık kaldı. sanayide usta bulamadım . sonra bir usta bulduk o 4 saat uğraşarak kapattı. sağ taraftaki kanala ve bacaklara elveda dedik doldurduk poşete. açık camı kapattık ve vida tutan yerinden vidaladık. masraf ne açacak bilmiyorumda bakalım bahara ancak yaptırabilirim zaten ekonomi sıkıntıda bu aralar. sağ amortisörde ses geliyor para olmayınca onada baktırmadım. acil durumlar dışında binmiyorum zaten. evde güneşleniyor cliom .
    iyi geceler..

geçmiş olsun. önümüz kış zaten, havalar soğuyunca yarım açınca bile içersi soğuyor.
    benim kabusumdur sunroof bozulması, ikinci clio'da hiç sorun yaşamadım, sadece ilk clio'da açma düğmesinden damlama yapmıştı, tahliyeler tıkalıymış, tahliyeleri ince bir telle açınca sorun düzelmişti, bir de takladan sonra yapılınca kırık cam parçalarını temizlemek ve sızıntıyı kesmek uğraştırmıştı. inşallah bir sorun yaşamam. sinop'ta sunroof'lu clio 4 tane var, biri sadece yukarı kalkıyor, geri kaymıyor, biri de hiç kullanılamaz durumda. ayrıca servise ne zaman gitsem muhakkak bir renault'un sunroof'u tamir edilirken rastlıyorum. geçen hafta arkadaşın renault 2. elden almak istediği bir megane 2'nin sunroof'unu yapıyorlardı, ona 75tl masraf çıkardılar.
    sunroof bozulursa çok üzülürüm herhalde, çünkü sunroof öncelikti benim için her iki clioyu da alırken.

• Clio 1.2 16v Lavato lpg bir depo 3 yetişkin ve full bagaj 100-110km 6,6lt LPG yani 13,3krş.

LPG güzel ama en ufak sorunda nedense insanı soğutuyor.Bu arada 90km ile daha da az yakıyo..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfa-x -- 20 Eylül 2010; 13:26:28 >

• arabamı nakit ihtiyacımdan satmaya karar verdim. ilgilenen arkadaslar için linki veriyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Clio 1.2 16v Lavato lpg bir depo 3 yetişkin ve full bagaj 100-110km 6,6lt LPG yani 13,3krş.

LPG güzel ama en ufak sorunda nedense insanı soğutuyor.Bu arada 90km ile daha da az yakıyo..

ben de bu yüzden uzak duruyorum lpg'den zaten. benim bu tip konulardaki şanssızlık oranım çok çok fazla, kesin bozarım ben en kalitelisini bile :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: leki

quote:

iyi geceler..

geçmiş olsun. önümüz kış zaten, havalar soğuyunca yarım açınca bile içersi soğuyor.
    benim kabusumdur sunroof bozulması, ikinci clio'da hiç sorun yaşamadım, sadece ilk clio'da açma düğmesinden damlama yapmıştı, tahliyeler tıkalıymış, tahliyeleri ince bir telle açınca sorun düzelmişti, bir de takladan sonra yapılınca kırık cam parçalarını temizlemek ve sızıntıyı kesmek uğraştırmıştı. inşallah bir sorun yaşamam. sinop'ta sunroof'lu clio 4 tane var, biri sadece yukarı kalkıyor, geri kaymıyor, biri de hiç kullanılamaz durumda. ayrıca servise ne zaman gitsem muhakkak bir renault'un sunroof'u tamir edilirken rastlıyorum. geçen hafta arkadaşın renault 2. elden almak istediği bir megane 2'nin sunroof'unu yapıyorlardı, ona 75tl masraf çıkardılar.
    sunroof bozulursa çok üzülürüm herhalde, çünkü sunroof öncelikti benim için her iki clioyu da alırken.

sunroof ne kadar masraf açar acaba. sağ kızak ve bacak takımı falan.

• hoşgeldin leki
  • biliyorum desem yalan. bu clio'yu almadan önce satılık olan bir clio'nun da bozuktu sunroof'u, bu yüzden yanaşmadığımı ilettim mesajda, 150 tl'ye serviste yaptırdım dedi ama nesi bozuktu bilmiyorum.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: leki

quote:

iyi geceler..

sunroof ne kadar masraf açar acaba. sağ kızak ve bacak takımı falan.

• :) hoşbulduk
    quote:

Orijinalden alıntı: sakiiin

hoşgeldin leki
  • selamlar...adım ufuk.

2001 1,4 RTA triger kayışı kontrolu yaptırabileceğim iyi güvenilir bir motorcu önerebilir misiniz?
    İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.
  • 2004 clıo 2 1,4 16 v hb dınamık bugun tatılden dondum.klıma 100-150 km kadar acık kaldı gıderken. ankara- konya- alanya 90-100 km sabıt hızda 28,3 lıtre ıle 520 km yol yaptım yol bılgısayarı 5,6 lıtre /100 km gosterıyordu. sakın kullandım baya.tl ye vurursak 20 kurus yapıyor km de.eger hız 120-130 ları vurursa 6,1 ile 6,4 lıtre arasında degısıyor kullanım.sehır ıcınde tam olcmedım ama 8-9 lıtre arasında sanırım
  • acaba lpg kullananlar bu motorda degerlerı yazabılırlermı .cok farkedermı
  • o bahsettıgın degerler yenı kasaların olmasın
  • selam ufuk, istanbul'dan kimse yok galiba burada.
    triger'in kontrolünü neden yaptırmak istedin, merak ettim, düzensiz çalışma gibi bir durum mu var ?
    son yapıldıktan sonra 4-5 yıl ya da 60bin km geçmişse değişim gerektiğini söylüyor yetkili ya da özel servisler..

quote:

Orijinalden alıntı: filmdükkanı

selamlar...adım ufuk.

2001 1,4 RTA triger kayışı kontrolu yaptırabileceğim iyi güvenilir bir motorcu önerebilir misiniz?
    İstanbul anadolu yakasında oturuyorum.
  • benim birazcık fazla, ankara-sinop 440km 26lt, ortalama 5,9lt/100km, klimasız. yolun seninkine kıyasla daha fazla iniş çıkışlı olması ve otomatik vites farkı galiba bu da.
    şehir içi düz vites 1.4 16v ortalaması sanırım 9,3. otm. vites 10.

quote:

Orijinalden alıntı: TAY-LAN

2004 clıo 2 1,4 16 v hb dınamık bugun tatılden dondum.klıma 100-150 km kadar acık kaldı gıderken. ankara- konya- alanya 90-100 km sabıt hızda 28,3 lıtre ıle 520 km yol yaptım yol bılgısayarı 5,6 lıtre /100 km gosterıyordu. sakın kullandım baya.tl ye vurursak 20 kurus yapıyor km de.eger hız 120-130 ları vurursa 6,1 ile 6,4 lıtre arasında degısıyor kullanım.sehır ıcınde tam olcmedım ama 8-9 lıtre arasında sanırım
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.