Şimdi Ara

CLİO HANGİ MODEL VE MOTORU ALMALIYIM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR SELAM ASLINDA 2004 ASTRA İÇİN SİZLERE DANIŞMIŞTIM AMA BİRAZ DA SÜRPRİZ BİR ŞEKİLDE 10 BİN YTL LİK BÜTÇEMİ BAŞKA ŞEKİLDE KULLANMAK ZORUNDA KALDIM. BÜTÇE DÜŞTÜ 12 - 13 E... DAHA ÖNCE 2000 MODEL FORD FİESTA FLAİR 1,25 KULLANDIM. ÇOK GÜZEL ARABAYDI AMA ONU ALDIĞIMDA CLİO ALMADIĞIMA PİŞMAN OLMUŞTUM. ŞU AN ARABAM YOK BARİ BU BÜTÇEYLE ŞİMDİ CLİO ALAYIM DİYORUM. HATTA BUGÜN PAZARA DA GİTTİM

1- ARKADAŞLAR CLİO HB ALACAĞIM BUNDA KARARIM KESİN GİBİ... YALNIZ HANGİ HB MODEL VE MOTORU TERCİH EDEYİM. MUTLAKA OTOMATİK VİTES OLACAK. VE ALINCA MUTLAKA LPG TAKACAĞIM. RTA RTE RXT 1.4 - 1.6 BİR SÜRÜ ALTERNATİF VAR. BİR DE CLİO 2002 DE KASA DEĞİŞTİRDİ. 2002 - 2003 ALAYIM DİYORUM NE DERSİNİZ.

2- BUGÜN BEYAZ PAPYONDA 2000 MODEL 1.4 OTOMATİK RTA GÖRDÜM. GERÇEKTEN ÇOK TEMİZ BİR ARABAYDI. 102 BİNDE 12.600 DİYORLAR. BU FİYAT VE BU MODEL UYGUN MU. OTOMATİK VE LPG UYGULANACAK BİR CLİO İÇİN 1400 MOTOR YETER Mİ? CLİO İKNCİ EL PİYASA GERÇEK DEĞERLERİ HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI?

SİZDEN ALDIĞIM BİLGİLERLE BİR KAÇ HAFTA İÇİNDE BU İŞİ ÇÖZMEM LAZIM. DESTEĞİNİZİ BİR KERE DAHA BEKLİYORUM. SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karabatak58 -- 14 Ocak 2008; 20:58:15 >

• Cevap olarak 1,4 RXT gelicek.. Şimdiden sölim
  • DOSTUM 1.4 OTOMATİĞE VE LPG YE UYGUN OLDUĞUNU MU SÖYLÜYORSUN. 2000 - 2001 Mİ YOKSA 2002 DEN SONRAKİ YENİ KASA MI DERSEM? İKİNCİ EL ARALIĞI ARASINDA BİLGİN VAR MI? SANA VE TÜM FORUM ARKADAŞLARIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞİMDİDEN... OKUDUĞUM HER CEVAPTAN SONRA İNSANLARIN HAKKI GEÇİYOR BANA DİYOR VE "BİR ALLAH RAZI OLSUN" ÇEKİYORUM İNANIN... HATTA HANIM GÜLÜYOR BANA... BARİ SİZ GÜLMEYİN :)
  • İşin aslı Clio'dan pek anlamam, sorularına cevap veremiyeceğim ama geçmişteki konularda Clio'nun en alınası modeli olarak 1,4 Rxt demişlerdi.. O yüzden ben de direk yaziyim dedim..

Bilmediklerime arkadaşlar yardım eder sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 13 Ocak 2008; 19:00:06 >
  • 1.6 motorların çok yaktığını bir kaç yerden duymuştum. zaten lpg taktıracakmışsın sorun olmaz gerçi ama bilgin olsun. 1.6 motor olanlar 90 hp
    1.4 motorlarında 75 ve 90 hp olanları var. bana sorarsan 1.4 16v 90 hp en iyisi olur.
  • Eski Clio 1.4 RTA 75 sahibi olarak öneririm. Yakıtı benzinliydi ve Ankara'da gayet ekonomik tutum sağlıyordu. LPG ile de çok çok ekonomik olacağına eminim.

Tek hava yastığı var ve klimasızdı bizdeki. Sanırım RTA modellerinde klima yoktu. Şu anda da klima önemli bir hale geldi. Sanırım RXT modelinin motoru biraz daha iyi ve ekonomik oluyor. Daha önceden RXT modeli sürmedim onu da belirteyim.
  • Bugün pazarda gördüğümde klima vardı. sen otomatik mi kullanmıştın. bir de ilerisini, satışını düşünerek 2002 den sonra çıkan kasayı alma konusunda ne düşünüyorsun. kasalar arasında görüntüden başka teknik veya konfora yönelik farklar var mı mesela? Clio ikinci elin güvenilir ve gerçeği yansıtan ortalama fiyatlarını nereden öğrenebilirim. internette uçurumlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: karabatak58

Bugün pazarda gördüğümde klima vardı. sen otomatik mi kullanmıştın. bir de ilerisini, satışını düşünerek 2002 den sonra çıkan kasayı alma konusunda ne düşünüyorsun. kasalar arasında görüntüden başka teknik veya konfora yönelik farklar var mı mesela? Clio ikinci elin güvenilir ve gerçeği yansıtan ortalama fiyatlarını nereden öğrenebilirim. internette uçurumlar var.

Düz vites kullandım.

İleriyi düşünürsen eğer yani kasayı düşün derim. Çünkü alacağın araba eski olacak KM yüksek olacak satarken biraz zorlanacaksın. Bizdekini satmak için uğraşmıştık. 130,000 küsür KM ve kazalı benzinliydi. Haliyle 3 aylık ilanda en fazla 5 kişi aradı. Senin alacağın LPG'li klimalı otomatik olacak. Biraz daha iyiye satarsın.

Piyasası temizliğine göre değişir. 10000'den başlar 12500'e kadar gider. 12500'den fazla verme eski kasaya. Yeni kasalarda 14000 - 15000 Civarında olması lazım.

• arkadaşlar 1.2 hb cilo lar fiyat olarak bayağı uygun görünüyor bu motoru kullanan bilen var mı?
  • uzun zaman clio peşinde koştum. Öğrendiklerim;
    rta 1.4 8 valf
    rte 1.6 8 valf
    rxt 1.4 16v ya da 1.6 8 v

Bunların içerisinde en donanımlısı rxt versiyonu klima 4 havayastığı abs yol bilgisayarı mevcut. rte de 2 havayastığı var be abs yok yol bilg yok. rta 1.4 motor 2 hava yastığı ve klima var. bulduğum en ucuz rxt 12.500 idi değişeni olamayan 2-3 parça boya olanıydı. 2000 modeldi. 12-13 civarı 2000 rxt bulabilrsin sanırım. Ancak rxt lerin farları tekli olan ve çiftli olan var. 2000 tam geçiş dönemi çiftli olanlar çok daha iyi duruyor.

Haa eğer biraz daha verebilirsen kesinlikle 1.4 rxt bunların içinde en iyisi. Hem full hemde 1.4 16 valflik motor kasa ile çok uyumlu. Hem seri hem az yakar. Uzun süre clio peşinde koştum. 3-4 arabaya baktım nasip olmadı ama epey araştırmıştım. 2000 polo 1.6 aldım sonunda. :)
  • clio dediğin 2003 model 2.0 172 hp lilerdir . konunla alakası yok ama olsun.
  • Bende var 2000 model kendi bindiğim araç. 2000 model 1.6 rxt. 99bindemi ne çok temiz bi araç...

Abs+EBD, 4 havayastık, yol bilgisayarı, Alaşım Jant, Sis Farı, MERCEKLİ FARLAR, Atermik cam, elektrikli ısıtmalı ayna, 6 hoparlörlü direksiyondan kumandalı müzik sistemi vs. vs. araç full+full yani...

1.6 90bg, 0-100 9.5 saniye civarı bi verisi var, ama 8V olduğu için ara hızlanmalar çok iyi, alt devirler çok şahane...

Çok seri araç yani.

Ben 13 e aldım memnunum aracımdan... Parçası filan ucuz...

Yakıt olarak bence kasa hafif olduğu için 1.6 motorda hep alt devirde süreceğinden 1.6 1.4 ten az yakar... Çünkü 90 la gidiyorsun atıyorum 5. viteste 1.4 motorda 3500 devirde gidecekken bunda 2800 devirde gideceksin vs. vs....

Yani aracımı tavsiye ediyorum. Sende bunun benzeri bi tane bulursan iyi olur senin için

Ben de 1-2 ay sonra satışa çıkarabilirim, Fiat 500 gelince almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmerto -- 14 Ocak 2008; 0:39:43 >

• arkadaşlar 1.2 motor için yazacak yok mu?
  • 2006 model clio hb 1.2 kullandım. pek bi ekonomikliği yoktu adana-hatay-samandağ arasına 100 ytl yaktı geçen sene mayıs ayında onun dışında performasıda gayet iyiydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.