Şimdi Ara

Clio 4 1.5 DCI vs 1.2 TCE ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. İki araçtan birini almayı düşünüyorum. Aşağıda aradığım özellikleri yazıyorum, kullanan arkadaşların bu doğrultuda önerilerini rica ediyorum.

    1) Konfor
    2) Yakıt tasarrufu
    3) Çekiş gücü
    4) Sessizlik

    Herkese iyi forumlar.



  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Hocam konfor a-b sınıfı araçlarda sadece şöförde ön yolcuda olur ama c sınıfı dizel linea ideal olabilir veya dizel focus tavsiyemdir.

    yakıt tasarrufu dizel-benzin akaryakıt fiyatlarındaki farkı biliyorsunuz zaten dizel farkı 5000-6000 tl olacaktır dizelde yakıttan tasarruf edeceksiniz ama bu sefer turbo-mozat pompası bakım masrafı olacak

    çekiş gücü 1.2 veya 0.9 arasında pekde fark yok aslında ikiside çok yakıyor çekişde fazla değil lpg taktırsanız garanti dışı olucak üstelik lpg maliyetli gelecek çekiş dahada azalıcak malum sıralı sistem olunca sadece uzun yolda işinize yarayacak

    sesizlik dizel araçta pek mümkün değil dizel linea hariç zaten benzinli olsada yalıtımı çok önemli ve bu araç bi renault olduğuna göre pek tavsiye etmiyorum kaategorilerinize pek uygun olmadığı kesin
  • Detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim hocam.

    Bugün aracı alan birkaç arkadaşımla da görüştüm. Araçtan çok memnunlar. Onlarla da görüşmem sonucunda dizel almaktan vazgeçtim. Dizel aracın giriş seviyesi ile benzinl aracın full paketimaynımücrete geliyor. Ben yılda 20000 altı yapacağım için de dizelin avantajlı hale geçip kendini amorti etmesi 6-7 yıl sürecek ki bu süre zarfında aracın yenilenmesi olası olacağından hiçbir anlam ifade etmeyecek.

    Renault şuan için yapmış olduğu kampanya ile gündemimde. Sizden cüzi bir peşinat alıyor, aracı dilediğiniz süre vadelendiriyor ve çok düşük bir taksit baremi ödüyorsunuz, son ödemede de ister aracın kalan meblağsını ödeyip satın alıyorsunuz, ister yeni bir araç ile yeni bir yapılandırma ile ancak peşinatsız devam ediyorsunuz. Böyle bir kampanya şuan için hiçbir firmada yok maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    2009 kasım ayında sıfıra almış olduğumuz fabrikasyon lpgli symbolü 22.000 tlye almıştık aracı 8 ay sonra satmayı düşündük tabi bizde cahilliğimize renault bayisine gittik 9000 kmde boyasız hasarsız tertemiz symbolu 17 bin tl fiyat biçtiler artık gerisini siz düşünün
  • Tabi bayiye araç satılmaz kesinlikle ancak dilersenz kampanya kapsamında aracı siz de satabiliyorsunuz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SAVIAR kullanıcısına yanıt
    Aldınız mı aracı yada ne aldınız?
  • basarank kullanıcısına yanıt
    Megane aldım hocam.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SAVIAR

    Megane aldım hocam.

    Salla renault dışındaki yorumları en iyisini yapmışsın hayırlı olsun.
    Megan imkanı varken clio bakılmazdı zaten.. Meganın yakıtı bir miktar daha fazla olacaktır onuda ağırlığana bağışla..
    Yalnız 1.2 tce tüketimi fena değil 1.2 tsi ye yakın. Bu motorlar atmosferik değil o yüzden lpg uygulanmıyor diye biliyorum.
    Neyse en iyisini yapmışsın zaten..
  • Oldukça memnunum hocam, teşekkürler. Clio bize iç mekan olarak çok küçük geldi o nedenle Megane a yöneldik. Bir de dizel Clio almak mı benzinli Megane almak mı sorusunun galibi Megane oldu (ikisinin fiyatı birebirdi). Zira benim yılda yapacağım kilometre maksimum 10000 kilometre. Sadece Clio nun daha donanımlı olmasına halen şaşırıyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.