Şimdi Ara

Clio 2 2001 RTA - LPG de tekleme ve titremeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 2001 Model clio benzinli aracım var. 1 Sene oldu CANDAN MÜHENDİSLİK Ümraniye de lpg taktırdım. (ATIKER GRAND ) Aracın 10 bin bakımı yaptıktan sonra uzun yol yaptım. Fakat dönerken İstanbul'a vites geçişlerinde teklemeler oldu ve lpg de aracın motoru benzinliye göre hafif daha sarsıntılı çalışmaya başladı. Aracı kaldırırken sorun yok fakat özellikle 2. ve 3. viteslerde gaz verdiğimde gücünü toplarken yalpalayarak gidiyor. Benzinde fişek gibi fakat gaza geçince kendini geri kaçırarak devam ediyor. Özellikle yokuşlarda bariz sıkıntısı var. 10 bin km benzinli gibi kullandım lpg sistemini şimdi patlak verdi.


    Çözüm arayışları şu şekilde oldu :

    • Candan mühendislikte kontrol ettiler 1 tane enjektör değiştirip garantiden kontrol etmemi söylediler. sorun aynı devam etti.
    • Candan mühendislik lpg bujileri taktı bujilerimin yeni olduğunu belirttiğim halde. (MAIS Bujiler) Sorun devam etti.
    • Lpg buji kablosu aldım yeni - Sorun devam etti.


    Sürekli aynı sorun devam ediyor. Sizce ateşleme bobininde sorun olabilir mi? Sorunun olup olmadığını nasıl tespit ederim parça almadan ustalar bulabilirler mi?








  • evet candan mühendislik sibop ayarı yap dedi 50 km kullan gel dedi. bugün gittim arkadaşlar. araca lpg ayarı yaptılar fakat sorun aynen devam ediyor. Malum mesaim olduğu için aracı ümraniye candan mühendislikte bıraktım. Araca kompresörde bakalım dediler. motorda titreme var. inceleyelim dediler. bende bıraktım gün içinde sonuçları göreceğiz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nesimi1991

    evet candan mühendislik sibop ayarı yap dedi 50 km kullan gel dedi. bugün gittim arkadaşlar. araca lpg ayarı yaptılar fakat sorun aynen devam ediyor. Malum mesaim olduğu için aracı ümraniye candan mühendislikte bıraktım. Araca kompresörde bakalım dediler. motorda titreme var. inceleyelim dediler. bende bıraktım gün içinde sonuçları göreceğiz.

    bir sonuca vardınız mı ?

  • F@rza kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın uzun zamandır girememiştim. Sonuç şöyle oldu:
    Kendi ustam gözümün önünde sibop ayarı yaptı.
    Sorun devam etti.candan mühendisliğe gittim.
    Aracı bıraktım işimden dolayı akşam almak üzere.
    Akşam geldim sorun sibop ayarı olmamış yapamamış dediler. 40 yıllık usta gözümün önünde yaptı sibop ayarını dedim. Abi bizim usta geldi sibop ayarı yaptı dediler. Bu çözüme kadar buji kablo ve bujileride değiştirmek zorunda kalmıştım. 3 bin km dir sıkıntısız canavar gibi aracım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.