Şimdi Ara

Clean Bulka Başlayacağım Sorularım Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    kilo: 80
    yağ oranı: %14-15

Şimdi ben 9,5 aydır cuttayım

beslenmem uzun süredir bu şekilde:
    off günü: 1900 kalori
    antrenman günü: 2200 kalori
    aldığım protein miktarı: 110-120 g(kilo x 1,4-1,5)
    cheat meal: 10 günde bir falan (diyet hayat tarzına dönüştüğü için cheate o kadar ihtiyacım olmuyor)

(1 gün antrenman 1 gün off gidiyorum haftada 3,5 gün yani kalori ortalaması günlük 2050 ediyor)

bodybuilding.com a göre günlük kalori ihtiyacım 2400 kiloyu korumak için

artık cutu bitirmeye ve yağlanmadan kas kütlesini arttırmaya karar verdim

off günü: 2200 kalori
    antrenman günü: 2500 kalori

ile başlamaya karar verdim clean bulk dönemine maintaince - 50 ile başlıyorum ki vucut yağlanma imkanı bulamasın sonuçta 9,5 aylık cuttan sonra metabolizma yavaşlamış olabilir, 1. ay ve 2. ay bitince kaloriyi 100 arttıracağım 3. aydan itibaren 50 kalori ile her ay arttıramaya devam edeceğiim plan bu, sizce nasıl?

protein: 120-130 gram arası almaya çalışacağım(kilo x 1,5-1,6)
    cheat meal: haftada 1 yaparım diyorum malum uni başlayacak arkadaşlarla takılırken yaparım haftada 1

1-) Ben cut dönemi protein kaç gram aldığım ve total kalori haricinde diğer makroları umursamıyordum, clean bulk döneminde de ihtiyacım kadar protein ve total kaloriyi tutturursam yağlanmadan büyüyebilir miyim, bunu soruyorum çünkü diğer vucutcular gibi hayata küstürecek yulaf-yumurta-et-lor dörtgeninde gezen bunaltıcı bir diyetim yok proteini tutturduktan ve kaloriyi aşmadıktan sonra ne istiyorsam yiyorum hayata bir kere geldiğimi unutmuyorum; baklava olur, dondurma oluri tatı olur mesela 2 gündür nutella bile yiyorum :D

2-) İnternette metabolizman yavaşlamıştır direk kalorileri arttırma yoksa yağlanırsın dedikleri için clean bulka maintaince kalori ihtiyacımla başlamaya karar verdim, siz bu konuda ne düşünüyorsunuz clean bulka 1900 kaloriden ne kadar yükselterek başlamalıyım?

3-) Şuan yağ oranım %15 kilo 80, kesinlikle bu clean bulku yaparken yağ oranımın artmasını istemiyorum hedef haziran 2018e kadar en az 5 kg kas koymak ve 85-86 kg ile %15 yağ oranına sahip olmak

4-) Bu tarz beslenmek yerine fitliği koruyarak büyümek için başka önerileriniz de varsa beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 19 Ağustos 2017; 10:34:58 >

• Nacizane fikirlerimi belirteyim;
    1) Özellikle cutting döneminde alınan her basit şeker "cheat" olarak sayılabilir ancak kalorik deficit'te olduğunuz için bunun kilo vermedeki yavaşlatma etkisini farketmemiş olabilirsiniz fakat bulk döneminde kalorik surplus'a geçme mecburiyetinden dolayı (alınan gram cinsinden miktara bağlı olarak) çok daha yüksek ihtimalle yağlandırır. Diğer makroları da kabaca olsa bile saymak zorundasınız özellikle GI (glisemik index) ve GL (Glisemik load) değerlerini hesaplayarak karbonhidrat seçimi yaparsanız "clean" kalmak noktasında daha başarılı olabilirsiniz. yağ seçimlerinizi de sağlıklı olanlardan yapmanız gerektiğini zaten cut döneminde öğrenmiş olduğunuzu kabul ediyorum. kısaca işlenmiş gıda ve şekerden uzak kaldığınız sürece çok büyük problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
    2) Metabolizma hızınızı T3 belirler ve kalorik deficit durumunda vücudun ilk savunma hattı bu hormonu azaltarak maintenance kaloriyi düşürmektir, ancak akıllı cut yapıldığında T3 azalması minimal seviyede kalır sizin cut döneminde ne tür antrenman (yoğunluk-set-tekrar-set arası dinlenme-antrenman şiddeti) ve beslenme (günlük öğün sayısı-öğün makroları-öğün zamanları) programınızı bilmediğimden metabolizmanız hakkında sağlıklı bir yorum yapmak mümkün değil, ancak sağlam tarafta kalarak metabolizmanızın yavaşladığını kabul ederekten maintenance ile bulka başlayabilirsiniz sonrasında haftalık gelişmenize göre bu rakamla oynayarak ideal bulk kalorinizi yakalamanız mümkün.
    3) Hedefiniz yaklaşık 10 ay gibi bir zamanda doğal olarak 5 kg. kas kütlesi, ki bu çok ciddi bir rakam, ise beslenme ve idman programınızı oldukça sıkı tutmanız gerekecektir, size tavsiyem bulk'tan ziyade recomposition dönemini araştırarak buna yönelik bir çalışma ve beslenme programı oluşturmanız.
    4) Son olarak bu işin önemli bir kısmının biyokimya (hormonal) olduğunu ve vücuttaki hemen tüm endokrin sistemin feedback mekanizması ile çalıştığını aklınızdan çıkarmayın. Ne yerseniz hangi hormon sentezi aktive olur o hormon ne iş yapar, nasıl idman yaparsanız hangi hormonu tetiklersiniz bu size nasıl bir fayda/zarar getirir bunları kabaca da olsa araştırın, ingilizceniz varsa pubmed'den birkaç makale okuyun. en azından testosteron, kortizon, estradiol, insulin, gh, igf-1 be T3 hormonlarını inceleyin; beslenme, uyku ve idman programınızı, yaptığınız inceleme sonucu aldığınız kararlara ve gelişmenize göre optimize edebilirsiniz.
    Şimdiden başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: deeper_inside

Nacizane fikirlerimi belirteyim;
    1) Özellikle cutting döneminde alınan her basit şeker "cheat" olarak sayılabilir ancak kalorik deficit'te olduğunuz için bunun kilo vermedeki yavaşlatma etkisini farketmemiş olabilirsiniz fakat bulk döneminde kalorik surplus'a geçme mecburiyetinden dolayı (alınan gram cinsinden miktara bağlı olarak) çok daha yüksek ihtimalle yağlandırır. Diğer makroları da kabaca olsa bile saymak zorundasınız özellikle GI (glisemik index) ve GL (Glisemik load) değerlerini hesaplayarak karbonhidrat seçimi yaparsanız "clean" kalmak noktasında daha başarılı olabilirsiniz. yağ seçimlerinizi de sağlıklı olanlardan yapmanız gerektiğini zaten cut döneminde öğrenmiş olduğunuzu kabul ediyorum. kısaca işlenmiş gıda ve şekerden uzak kaldığınız sürece çok büyük problem yaşayacağınızı sanmıyorum.
    2) Metabolizma hızınızı T3 belirler ve kalorik deficit durumunda vücudun ilk savunma hattı bu hormonu azaltarak maintenance kaloriyi düşürmektir, ancak akıllı cut yapıldığında T3 azalması minimal seviyede kalır sizin cut döneminde ne tür antrenman (yoğunluk-set-tekrar-set arası dinlenme-antrenman şiddeti) ve beslenme (günlük öğün sayısı-öğün makroları-öğün zamanları) programınızı bilmediğimden metabolizmanız hakkında sağlıklı bir yorum yapmak mümkün değil, ancak sağlam tarafta kalarak metabolizmanızın yavaşladığını kabul ederekten maintenance ile bulka başlayabilirsiniz sonrasında haftalık gelişmenize göre bu rakamla oynayarak ideal bulk kalorinizi yakalamanız mümkün.
    3) Hedefiniz yaklaşık 10 ay gibi bir zamanda doğal olarak 5 kg. kas kütlesi, ki bu çok ciddi bir rakam, ise beslenme ve idman programınızı oldukça sıkı tutmanız gerekecektir, size tavsiyem bulk'tan ziyade recomposition dönemini araştırarak buna yönelik bir çalışma ve beslenme programı oluşturmanız.
    4) Son olarak bu işin önemli bir kısmının biyokimya (hormonal) olduğunu ve vücuttaki hemen tüm endokrin sistemin feedback mekanizması ile çalıştığını aklınızdan çıkarmayın. Ne yerseniz hangi hormon sentezi aktive olur o hormon ne iş yapar, nasıl idman yaparsanız hangi hormonu tetiklersiniz bu size nasıl bir fayda/zarar getirir bunları kabaca da olsa araştırın, ingilizceniz varsa pubmed'den birkaç makale okuyun. en azından testosteron, kortizon, estradiol, insulin, gh, igf-1 be T3 hormonlarını inceleyin; beslenme, uyku ve idman programınızı, yaptığınız inceleme sonucu aldığınız kararlara ve gelişmenize göre optimize edebilirsiniz.
    Şimdiden başarılar.

teşekkürler usenmeyip bu kadar uzun yazmissiniz

recomp dediginiz sey tam olarak ne oluyor acaba

bir de bulk doneminde cutta yaptigim gibi gunde 200-300 kalori civari tatlidan yada meyveden alsam cok mu sorun olur yani maintaince kalori ile bulk baslayacagim 100 kalori duruma gore arttirim proteini de yeteri kadar vereceğimi varsayarsak gunluk maintaince + 200/300 kalori aliminda yaglanma sikintisi cok mu olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Rica ederim, bildiklerimi kendimce paylaşmaya çalışıyorum ancak unutmayın ki ben profesyonel bir eğitici (sertifikalı çalıştırıcı), profesyonel bir beslenme uzmanı veya uzman bir endokrin hekimi değilim söylediklerimi bu gerçekler doğrultusunda değerlendirin.
    Öncelikle recomposition kişinin yağ kaybı ile aynı anda kas kütlesi kazanması dönemidir, temel kuralları maintenance +- %10 kalorilik beslenme ile karma çalışmayı içerir. bu dönemde öğün zamanlaması, (yapılma imkanı varsa) ağırlık çalışmasından bağımsız yapılan kardiyo zamanlaması, öğün makroları ve çeşitleri önem kazanır. kalori hesabında kişinin ecto, endo ya da mezo olması durumuna göre kahvaltı tamamen öğünden çıkarılabilir (kısmi oruç ya da intermittent fasting), idman öncesi ve sonrası kalori hesaplamaları günlük toplam kalori hesaplamasından daha önemli bir hal kazanır. kısaca vücudu idmana hazırlarken ve idman sonrasında besleyip ara dönemde metabolizmayı yavaşlatmadan ve kas kaybı yaşatmadan yağ yakma sürecine sokmaya çalışmaktır. yapılması imkansız değil ancak oldukça zordur, belirli bir surplus ya da deficit olmayacağından yanlış uygulanır ya da kişi kendini yeterince yakından takip etmezse kas hacmi ve yağ yakımı açısından hiçbir gelişme kaydedemeden tamamen zaman kaybı yaşaması ve motivasyonunu yitirmesi sık gördüğüm bir durum.
    şahsınıza özel birşey söyleyemem ancak bulk tanım olarak kalorik surplus getireceğinden bu dönemde alınan şeker (zamanlamaya bağlı olarak) insulin salımını yükseltecek ve temel olarak insulin yağ yakımını durdurup kalori fazlası besinleri yağ olarak depolayacağından vücut yağında artış olması beklenir. şimdi zamanlama konusuna özellikle vurgu yapıyorum çünkü insulinin ne zaman hangi koşullarda arttığı da çok önemli o konulara girersem ayrı birkaç sayfalık yazı yazmam gerekir, ben genel durumdan bahsediyorum. önceki mesajımda belirttiğim gibi GI, GL ve temel hormonlar konusunda araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Son olarak kalorik surplus ya da deficit değerlerini rakam olarak değil yüzde olarak vermek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. yapacağınız 100 kcal'lik artış sizin bazal metabolizmanızda %4 gibi bir rakama tekabul ediyor ki bu değer oldukça düşük, min bulk %10-15 bandında başlar %30+'lara kadar çıkabilir. cut ise -%10 ile başlar -%25 üzeri artık metabolizmayı önemli ölçüde etkileyeceğinden çok tavsiye edilmez.

• quote:

Rica ederim, bildiklerimi kendimce paylaşmaya çalışıyorum ancak unutmayın ki ben profesyonel bir eğitici (sertifikalı çalıştırıcı), profesyonel bir beslenme uzmanı veya uzman bir endokrin hekimi değilim söylediklerimi bu gerçekler doğrultusunda değerlendirin.
    Öncelikle recomposition kişinin yağ kaybı ile aynı anda kas kütlesi kazanması dönemidir, temel kuralları maintenance +- %10 kalorilik beslenme ile karma çalışmayı içerir. bu dönemde öğün zamanlaması, (yapılma imkanı varsa) ağırlık çalışmasından bağımsız yapılan kardiyo zamanlaması, öğün makroları ve çeşitleri önem kazanır. kalori hesabında kişinin ecto, endo ya da mezo olması durumuna göre kahvaltı tamamen öğünden çıkarılabilir (kısmi oruç ya da intermittent fasting), idman öncesi ve sonrası kalori hesaplamaları günlük toplam kalori hesaplamasından daha önemli bir hal kazanır. kısaca vücudu idmana hazırlarken ve idman sonrasında besleyip ara dönemde metabolizmayı yavaşlatmadan ve kas kaybı yaşatmadan yağ yakma sürecine sokmaya çalışmaktır. yapılması imkansız değil ancak oldukça zordur, belirli bir surplus ya da deficit olmayacağından yanlış uygulanır ya da kişi kendini yeterince yakından takip etmezse kas hacmi ve yağ yakımı açısından hiçbir gelişme kaydedemeden tamamen zaman kaybı yaşaması ve motivasyonunu yitirmesi sık gördüğüm bir durum.
    şahsınıza özel birşey söyleyemem ancak bulk tanım olarak kalorik surplus getireceğinden bu dönemde alınan şeker (zamanlamaya bağlı olarak) insulin salımını yükseltecek ve temel olarak insulin yağ yakımını durdurup kalori fazlası besinleri yağ olarak depolayacağından vücut yağında artış olması beklenir. şimdi zamanlama konusuna özellikle vurgu yapıyorum çünkü insulinin ne zaman hangi koşullarda arttığı da çok önemli o konulara girersem ayrı birkaç sayfalık yazı yazmam gerekir, ben genel durumdan bahsediyorum. önceki mesajımda belirttiğim gibi GI, GL ve temel hormonlar konusunda araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Son olarak kalorik surplus ya da deficit değerlerini rakam olarak değil yüzde olarak vermek daha doğru bir yaklaşım olacaktır. yapacağınız 100 kcal'lik artış sizin bazal metabolizmanızda %4 gibi bir rakama tekabul ediyor ki bu değer oldukça düşük, min bulk %10-15 bandında başlar %30+'lara kadar çıkabilir. cut ise -%10 ile başlar -%25 üzeri artık metabolizmayı önemli ölçüde etkileyeceğinden çok tavsiye edilmez.

aralıklı oruç zor iş hocam maalesef bana şimdilik uygun değil yada gözümü o kadar karartmadım diyeyim

ben bu sporu hobi olarak yapıyorum 5 kg kas bir senede koymak çok iddalı olmuş olabilir öylesine yazdım

sadece hayatı kendime zindan etmeden (tatlıyı 0a kesmke yada haftada 1 almak gibi şeyler) yaşamak istiyorum cutta günde 200-300 kalori istediğim şeylerden yiyordum suyunu çıkarmadan şimdi istediğim kiloya indim ve artık kas koymak istiyorum bu 200-300 kalorilik serbestliği devam ettirerek yapabileceğim en iyi kas koyma yöntemi nedir yani ne önerirsiniz diyeyim

hormon konusunuu da araştıracağım ingilizcem çok süper değil türkçe kaynak da var mı bildiğiniz acaba

• Öncelikle tatlı ya da daha genel tabirle basit şekeri sıfıra indirmek veya haftada bir kez yemek size hayatı zindan etmek gibi geliyorsa clean bulk'a girme düşüncenizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
    Önceki mesajlarımda söylediğim gibi, kas hacmini artırmak surplus gerektirir, surplus olan yerde şeker yani insulin varsa yağlanma hemen hemen kaçınılmazdır (recomp hariç). Yağlanma sizin açınızdan sorun değilse %10 surplus ile kas kütlesi kazanabilirsiniz ve haftalık takiple kalori/makro miktarınızı ayarlayabilirsiniz. bence bulunduğunuz durum (vücut yağ yüzdesi) recomp için son derece uygun ancak bunu uygulayamayacak durumda iseniz, tavsiyem cut dönemini bir miktar daha sürdürüp %10 seviyesine indiğinizde bulk'a yönelmeniz olacaktır. temel kural olarak bulk dönemini bırakma %12-14 yağ yüzdesi olarak kabul edilir. bu yağ yüzdesi üzerinde bulk yapılmaz, yağ yüzdesi bu değerlere yakınsa recomp ya da cut, %18+ ise sadece cut yapılmalıdır.
    Endokrin konusunda ben yabancı kaynakları takip etmeye çalışıyorum elimden geldiği kadar, yerli kaynak bilmiyorum araştırmadım.

• quote:

Öncelikle tatlı ya da daha genel tabirle basit şekeri sıfıra indirmek veya haftada bir kez yemek size hayatı zindan etmek gibi geliyorsa clean bulk'a girme düşüncenizi tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
    Önceki mesajlarımda söylediğim gibi, kas hacmini artırmak surplus gerektirir, surplus olan yerde şeker yani insulin varsa yağlanma hemen hemen kaçınılmazdır (recomp hariç). Yağlanma sizin açınızdan sorun değilse %10 surplus ile kas kütlesi kazanabilirsiniz ve haftalık takiple kalori/makro miktarınızı ayarlayabilirsiniz. bence bulunduğunuz durum (vücut yağ yüzdesi) recomp için son derece uygun ancak bunu uygulayamayacak durumda iseniz, tavsiyem cut dönemini bir miktar daha sürdürüp %10 seviyesine indiğinizde bulk'a yönelmeniz olacaktır. temel kural olarak bulk dönemini bırakma %12-14 yağ yüzdesi olarak kabul edilir. bu yağ yüzdesi üzerinde bulk yapılmaz, yağ yüzdesi bu değerlere yakınsa recomp ya da cut, %18+ ise sadece cut yapılmalıdır.
    Endokrin konusunda ben yabancı kaynakları takip etmeye çalışıyorum elimden geldiği kadar, yerli kaynak bilmiyorum araştırmadım.

zindan gibi geliyor çünkü hocam ben 9 ay öncsine kadar 95 kiloydum ve 2013den beri 90 kilo altına inemeyen ne bulursa yiyen biriydim yani şuan kendimi kontrol altına aldım gene her şeyden yiyorum ama sınırlarımı bilerek kalori hedefimi aşmadan ama işi çok ilerletip 0 şekere indirmeye kalkarsam şuanlık çok zor olacaktır

cuta aslında devam edebilirim hocam ancak spor geçmişim 9 aylık olduğu için %10 yağ oranını kaldıracak kadar kasa sahip değilim %10a gelirsem çok küçük ve çelimsiz duracağım şuanda bile eski halime göre daha estetik görünsem de bariz bi küçülme söz konusu 1 ay daha cutu devam ettirip 78de bitirmeyi düşünüyorum(%13 falan olacak tahminimce) çünkü 75e yaklaşmaya başlarsam artık iş estetiklikten zayıflığa kaymaya başlayacaktır

günlük kalori ihtiyacım bodybuilding.com'a göre 2400, bulka maintaince ile başlayıp gidişita göre yavaş yavaş arttırarak günlük ortalama 2650 seviyesine getirip bulka devam etmek en mantıklısı gözüküyor

bu mantıkta 7500 kalori ediyor aylık ve bu da 1 kg yağ demek, bu hesapla aylık nasıl bir kas kazanımı yağ kazanımı gelecektir

bir de 4 ay bulk, 1 ay cut takılsam nasıl olur kas gelişimi açısından ?

mesela 78le girecem bulka, 82ye çıkınca hemen bir cut çakıp 80e inip tekrar bulka başlayıp 84e çıkıp gene 1 ay cutla 82ye inip devam edersem 10 aylık süreçte ekstra gelen 4 kgım kaç kilogramı kas olur tahmini?

beslenme protein x 1,5-1,6, antrenmanlar hardcore sonuna kadar zorluyorum antrenman zaten en az sorumun olduğu konu gibi bir şey çok araştırdım antrenman konusunu, uyku 8-9 saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 20 Ağustos 2017; 21:7:33 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kıymetli kardeşim, kişi açısından cut dönemi bulktan çok daha kolay bir dönemdir, kişi metabolizmasını "crush" etmediği sürece kilo verir ancak AAS'ler ile birlikte dahi yapılsa sadece yağ değil yağ+kas kaybı yaşanır. doğal cut yapan kişilerde bu kas kaybı önemli şekilde fazla olabilir. benzer şekilde bulk döneminde de sadece kas kazanımı olmayacaktır, kas+yağ kazanılır ve vg sporu için her bulk cut ile sonlandırılır. bulk döneminde yapacağınız surplus değeri kas kazanımınızla doğrudan ilişkili olacaktır ancak kişi kendi vücuduna uygun şekilde bu surplus oranını belirlemelidir örneğin %15 fazlalık ile yeterince gelişmiyorsanız öncelikle aynı kalorideki makrolarla oynamalı hala gelişme yoksa %20'ye çıkarmalısınız. benzer şekilde %25 fazlalık ile istediğiniz şekilde gelişiyor ancak fazla yağ tutuyorsanız öncelikle makrolarla oynamalı daha sonrasında bir değişiklik yoksa %20'ye inmelisiniz.
    sizin belirttiğiniz gibi %10'larda estetik bir görüntü olmayabilir ancak o bölgede kalamayacağınız için sorun olmamalı bu durum, önceki mesajımda söylediğim gibi bulk %10 civarında başlanır %12-14 seviyesinde bırakılır kabaca karın kaslarınız görünmemeye başladığında (alt karın değil sternumun hemen altındaki grup) yaklaşık olarak %13-15 bandına çıkmışsınız demektir bulk dönemini bırakıp cut dönemine geçersiniz. mesajınızda verdiğiniz rakamsal örnekte max %10 surplus var ve maintenance ile bulka başlamayı düşünüyorsunuz bu dönemin adı önceden söylediğim gibi bulk değil recompositiondur, bu dönemde kas kazanımı için hassas beslenme programları (makro-sayı-zamanlama) yapmak gereklidir öte yandan bulk dönemindeki surplus oranlarını kabaca önceki mesajımda belirtmiştim, bu dönemde yağ kazanımı beklenen bir durumdur dolayısıyla düşük yağ oranı ile başlanır.
    Dikkatimi çeken bir diğer konu da çok ince hesap yapıyor olmanız. rakamsal değerleri salt doğru olarak kabul etmeyin ve hesaplarınızı daima % üzerinden yapın. bb.com görece iyi bir kaynak olsa da verilen değerler yaklaşık değerlerdir -+%10 civarında bir sapma sözkonusu olabilir lütfen bu konuyu aklınızdan çıkarmayın, 2400 kcal'i bir referans noktası olarak görün herkesin vücudu dolayısıyla bazal metabolizması farklıdır; benzer durum vücut yağ oranı için de geçerli, günümüzde hala %100 doğrulukla hesaplama yöntemi bildiğim kadarı ile yok en isabetli yöntem ise su tankı ile yapılan özel bir ölçüm.

• quote:

Kıymetli kardeşim, kişi açısından cut dönemi bulktan çok daha kolay bir dönemdir, kişi metabolizmasını "crush" etmediği sürece kilo verir ancak AAS'ler ile birlikte dahi yapılsa sadece yağ değil yağ+kas kaybı yaşanır. doğal cut yapan kişilerde bu kas kaybı önemli şekilde fazla olabilir. benzer şekilde bulk döneminde de sadece kas kazanımı olmayacaktır, kas+yağ kazanılır ve vg sporu için her bulk cut ile sonlandırılır. bulk döneminde yapacağınız surplus değeri kas kazanımınızla doğrudan ilişkili olacaktır ancak kişi kendi vücuduna uygun şekilde bu surplus oranını belirlemelidir örneğin %15 fazlalık ile yeterince gelişmiyorsanız öncelikle aynı kalorideki makrolarla oynamalı hala gelişme yoksa %20'ye çıkarmalısınız. benzer şekilde %25 fazlalık ile istediğiniz şekilde gelişiyor ancak fazla yağ tutuyorsanız öncelikle makrolarla oynamalı daha sonrasında bir değişiklik yoksa %20'ye inmelisiniz.
    sizin belirttiğiniz gibi %10'larda estetik bir görüntü olmayabilir ancak o bölgede kalamayacağınız için sorun olmamalı bu durum, önceki mesajımda söylediğim gibi bulk %10 civarında başlanır %12-14 seviyesinde bırakılır kabaca karın kaslarınız görünmemeye başladığında (alt karın değil sternumun hemen altındaki grup) yaklaşık olarak %13-15 bandına çıkmışsınız demektir bulk dönemini bırakıp cut dönemine geçersiniz. mesajınızda verdiğiniz rakamsal örnekte max %10 surplus var ve maintenance ile bulka başlamayı düşünüyorsunuz bu dönemin adı önceden söylediğim gibi bulk değil recompositiondur, bu dönemde kas kazanımı için hassas beslenme programları (makro-sayı-zamanlama) yapmak gereklidir öte yandan bulk dönemindeki surplus oranlarını kabaca önceki mesajımda belirtmiştim, bu dönemde yağ kazanımı beklenen bir durumdur dolayısıyla düşük yağ oranı ile başlanır.
    Dikkatimi çeken bir diğer konu da çok ince hesap yapıyor olmanız. rakamsal değerleri salt doğru olarak kabul etmeyin ve hesaplarınızı daima % üzerinden yapın. bb.com görece iyi bir kaynak olsa da verilen değerler yaklaşık değerlerdir -+%10 civarında bir sapma sözkonusu olabilir lütfen bu konuyu aklınızdan çıkarmayın, 2400 kcal'i bir referans noktası olarak görün herkesin vücudu dolayısıyla bazal metabolizması farklıdır; benzer durum vücut yağ oranı için de geçerli, günümüzde hala %100 doğrulukla hesaplama yöntemi bildiğim kadarı ile yok en isabetli yöntem ise su tankı ile yapılan özel bir ölçüm.

ben 3 aydır 2050 kalori alıyorum ortalama, 4 kilo gibi bir kayıp yaşadım bodybuilding.com'un 2400üne göre günde -350 ile ayda 1,5 kilo gibi bir şey verilmesi lazım yani yaklaşık olarak tutuyor, o kalori deneme yanılmayla oturtulur zaten o kısım çok sorun değil

bu recomposition döneminde kas koyup koymadığımı nasıl anlayabilirim, yani ben estetği kaybetmeden kas koymak istiyorum

salondaki başarı kas gelişimiyle doğru orantılı sayılabilir mi?

9 aydır cutta olmama rağmen özellikle son 3 ayda compoundlarla donatılmış sağlam bir programla çalışmaya başladım ve inanılmaz bir güç artışı var overhead pressim mayısta 25 kg iken şuan 42 kg mesela 7 tekrarda, dambıl başı 14 kg göğüs çalışırken mayısta şuan dambıl başı 25 kg ile çalışıyorum mesela

merak ettiğim konu şu, dediğiniz gibi recomposition yaptım diyelim ve kilolar hala artıyor mesela şuan 42 kg ile 7 tekrar overhead press yapıyorum, haziran 2018de 60 yada 70 kg ile 7 tekrar overhead press yapıp kas kütlemin pek bir değişim yaşamama ihtimali var mı?

Kısaca antremanlarımda progresiv overlead devam ediyor kilolar artıyorsa kas miktarım da artıyor mu demektir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 21 Ağustos 2017; 12:22:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.