Yorumları falan görünce bu oyunu çok merak etmiştim ve dün biraz başlayayım dedim. Yav sıra tabanlı souls olduğunu niye söylemediniz İlk birkaç yeri geçtikten sonra baktım ki anında abartmalar, saçmalamalar, 0,1sn ile parry ya da dodge yapamamak vs görünce, çıkış ve kaldır... Oyunun görselleri, müzikler şunlar bunlar güzel ama yok aga yok, bana göre değil. Hayır sıra tabanlı bana göre değil desek o da değil, sıra tabanlı da bir sürü şey oynadım, souls modeli karıştırmasalar olmuyor. Bir ara battle royale dolmuştu her taraf, hikayesiz, salak saçma online oyunlar şeklinde. Şimdi de soulslar çıkıp duruyor. Bırakın da adam gibi oyun oynayalım ya. Bu oyun da elindeki süper hikaye potansiyelini başka türlü kullanaymış keşke. Tabi bunlar benim fikirlerim, bayılanlar da olmuş. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 4 Mayıs 2025; 10:25:26 > |
Clair Obscur: Expedition 33 {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (10. sayfa)



-
-
Souls benzeri bir sistem yok hocam bu oyunda. Öldüğünüzde hiçbir şey kaybetmiyorsunuz ,oyun sürekli kayıt alıyor ve öldüğünüzde kaldığınız yerden devam ediyorsunuz. Parry mekaniğinin zor ama başarılı olduğunuzda sizi gerçekten tatmin edici şekilde ödüllendiriyor. Sıra tabanlı birçok oyun oynamış biri olarak, bu oyunu neden beğenmediğinizi açıkçası anlamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Soulslike olmanın birden çok kriteri var. Herkes önüne gelene souls oyunu demeye başladı. Checkpoint var diye souls diyen bile gördük. Dodge falan var diye souls diyorlar şimdi de. Oyun soulslike değil. Alakası bile yok. Zor gelebilir ama zor oyun = soulslike demek değil. Sanki Demon's Souls öncesi zor oyun yoktu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 4 Mayıs 2025; 11:18:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Valla bilemedim, oysa başlangıçta çok güzel geldi, ortam müzikler şu bu... Hatta mekaniği de başta beğendim ancak Act1'de onuncu tiplemede eeeeehhhh dedim. Oynanış bana göre değilmiş onu anladım, standart bi sıra tabanlı olmaması güzel görünebilir ancak ne tarafa dönseniz bi yerde tek atan bişey, diğer tarafta karşınıza çıkan "güçlü ve tek atan" tipler ve dodge-parry mekaniği ile savunmaya çalışma kısmı zaten souls tarafına kayan şey gibi oluyor.
Yaştan dolayı olabilir mi bilmiyorum (43), katlanamıyorum öyle her şeye
Hikaye çok övülüyor, hala iyi yorum alıyor, tekrar şans verip sakin kafayla bi daha deneyeyim de diyorum bi yandan, merak da ediyorum hesapta ama bilemedim.
-
Arkadaşlar oyunu oynamak istiyorum ama bir sorum olacak oyun bize haritada nereye gitmemiz gerektiğini söylüyormu görevin nerede olduğunu felan oyun bize yardımcı oluyormu
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ana haritada ana bölgeyi gösteriyor ama içinde minimap yok. Sorun değil bence çünkü zaten lineer sayılır mapler. Birkaç kırılım var o kadar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zorluk ayarı varmı peki
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Var. Üç tane.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim yaşımda sizin gibi 44 yaşındayım...Bende öyle her oyunu oynayan biri değilim biraz zorlayan kafami kurcalayan oyunlari oynamam.Ama bu oyun farklı, çayı kahveyi yanıma alıp kafa dağıtmak için oynuyorum.Parry ,Dodge olayı o kadar basitki biraz daha şans verin siz bile şaşıracaksıniz.Yaklaşık 30 saat sonunda dün act 3 e geçtim ve 2,3 saatlik bir içerik kaldi sanırım. Kolay kolay oyun bitiren biri değilim ama bu oyun oyna beni oyna diye bağırıyor. Belli süre mekaniklere alışınca yeni bir düşman gelsin, oyun hic bitmesin diyorsunuz. Hele oyunun müzikleri falan mükemmel.Hatta "dimdim daridi dimdim daridi" diye bir parça var telefon zil sesi yaptim o derece iyi... Oyunda ki bosslar inanilmaz çeşitli hepsi ayrı tasarlanmış özenilmiş. Oyunda luminalar var pictolar var silahlar var büyüler var skiller var ben ne yapacağım dediğiniz anda oyun size diyor ki DODGE PARRY ogrendiysen sorun değil devam et...Ve gerçektende öyle iyi parry yaparak sizden 100 katlı bossu bile yenebiliyorsunuz...Yani souls oyunları kadar 10 değişik hamle yapmak zorunda kalmiyorsunuz.Bir elden ring dark souls gibi kendinizi kasmıyorzunuz.
Size ufak ipucu vereyim hocam, Oyunun müziklerinden bahsettim firma müzik ses olayina o kadar önem vermiş ki düşmanlar size vurmadan önce mutlaka bir ses çıkartıyor ve siz parry yapacağınızı anliyorsunuz buna dikkat edin . Act 2 nin sonuna kadar 3,5 defa öldüm. Ölmeyi oyunu öğrenemedim olarak adletmeyin. 1,2 defa ölünce rakibin hareketleri ezberliyorsunuz. Nerede parry yapacağınızı anlıyorsunuz. Çok çok elzem olursa parry yapmak, Dodge yaparakta ilerleyebilirsiniz. Hatta pictolar var dodge yapinca size +1 ap veren onlari da takarsiniz mis gibi ilerlersiniz.Dodge aralığı parrye göre daha rahat.
Oyunda sadece mantığı çözüp parry dodge kısmını öğrendiginiz an oyun bitiyor hocam:)) Gerisi keyif oluyor çerez oluyor.Kesinlikle tekrar deneyin, sormak istediğiniz birşey olursa ben burdayim yardımcı olurum.Bu oyunu kaçırmayın ozellikle bizim yaş grubu icin kafa rahatlatici bir oyun .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İşte oyunun en büyük sorunu bu, çok kez kaybolacaksiniz ama eninde sonunda yönünüzü buluyorsunuz, Bölümler içinde mini map olmayinca bazen kayboluyorsunuz.Oyunun tasarımı öyle yapılmış ki girdiğiniz bölümlerin içi çok statik. Keşiften ziyade şu görev yerini bulsamda devam etsem diyorsunuz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Zorluğu düşürebilirsin veya parry aralığı için modlar var. Ben denedim çok kolay oldu sildim🤣 Sıra tabanlı oyunları seviyorsan bi şans daha ver bence abi🤣
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zorluktan şikayet edenler etrafta toplanan luminaları pictoslara düzenli yerleştirirse oyun kolaya dönüyor birden. Normalde oynuyordum hatta zora mı geçsem diye düşünüyorum şu an act 2 ortalarında.
Düzgün skilleri kullanarak 7 10K damage veriyorum ki şu an ki karakterler 30 level.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultralisan -- 4 Mayıs 2025; 15:5:34 > -
Yan içerikleri yapınca pek de zor değil bence şimdilik. En kolaya alınabilir gerekirse. Özellikle zor olanlar yine optional bosslar. Hiç grind yapmadım şimdiye kadar. Kaybolma kısmına da katılmıyorum zaten birkaç farklı yön var. Minimap olsa iyi olurmuş ama kaybolmak da pek kolay değil şimdilik.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JePinkman -- 4 Mayıs 2025; 13:19:1 > -
Nasıl build kurdunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet çoğu haritadaki yan bosslar zor hikaye akışındakiler sıkıntı çıkarmıyor, beni minimap olmayışından ziyade girdiğim bir mapı temizledim mi bilemiyorum o sıkıyor. ACT1 sonrası girebildiğim yan dünyalara girmiştim çoğuna levelim yetmediği için geri döndüm oralarda kesilecek bosslar vardı, şimdi hangi dünyalara girdim hangilerini kestim bilemiyorum onu takip etmesi zor oldu benim için.
@Broon Hocam buildler ACT1 ACT2 ye göre değişiyor, ama genelde Maelle ve Sciel ağırlıklı gidiyorum, Sciel oyunun en ofansif karakteri gerçek bir destroyer, hatta kampa giderseniz Maelle eğitim istiyor sen en güçlümüzsün göster bana da diyor.
Sciel için dark damage veren bir silah bulun, tarot kartlarına göre yetenekleri kullanın. Harvest skili çok güzel mesela, dark silah ile vurunca kritik ile en az 7 8K vuruyor üstüne 500 hp veriyor geri.
Maelle'de ateşde çok iyi oyunun başında spark skili çok işimi gördü 10 düşmandan 8 tanesi ateşe dayanıksız düşmanlar yanında ekstra hasar alıyor her tur. Ayrıca Maelle rain of fire da iş görüyor yine bu karaktere güçlü bir ateşli silah bulun.
Genel taktiğim Maelle için ilk turda yaktıktan sonra Swift Stride yeteneğini kullanınca üçüncü tura Maelle %200 + damage verecek şekle geliyor onunla da Fleuret Fury yeteneğini kullanıyoruz fiziksel saldırı yeteneği bu kombolayınca bunları sağlam damage yediriyor.
Tabii ben de yetenek puanı sıkıntısı da yok düzgün pictos ve lumina ile savaşa 6 7 puan ile başlıyorum düzgün dodge yapınca ekstra yetenek puanı da geliyor bunları veren pictoslar var.
Karakterlerin yeteneklerini kombolayıp güzel sıralayınca oyun normal zorlukta bile oldukça kolay.
-
quote:
Orijinalden alıntı: OrmanciYorumları falan görünce bu oyunu çok merak etmiştim ve dün biraz başlayayım dedim.
Yav sıra tabanlı souls olduğunu niye söylemediniz
İlk birkaç yeri geçtikten sonra baktım ki anında abartmalar, saçmalamalar, 0,1sn ile parry ya da dodge yapamamak vs görünce, çıkış ve kaldır...
Oyunun görselleri, müzikler şunlar bunlar güzel ama yok aga yok, bana göre değil.
Hayır sıra tabanlı bana göre değil desek o da değil, sıra tabanlı da bir sürü şey oynadım, souls modeli karıştırmasalar olmuyor.
Bir ara battle royale dolmuştu her taraf, hikayesiz, salak saçma online oyunlar şeklinde.
Şimdi de soulslar çıkıp duruyor. Bırakın da adam gibi oyun oynayalım ya. Bu oyun da elindeki süper hikaye potansiyelini başka türlü kullanaymış keşke.
Tabi bunlar benim fikirlerim, bayılanlar da olmuş.
Souls ile alakası yok dostum JRPG
Oyun o kadar zor değil özellik ekleyince karakter güçleniyor.. Dodgelere bir süre sonra alışıyorsun..
Eskiden final fantasy serilerinde böyle dövüşürdük.. Sonra ff serisi değişikliğe gitti sistemi yeni nesle bir türlü doğru dürüst oturtamadı.. Bu firma bunu az kişi ile başardı ama..
Mr. Pyoutube
Getting overpowered in Final Fantasy III Pixel Remaster is far easier than probably any of the other early Final Fantasy titles in the Pixel Remaster series. Come listen to my tale of how to accomplish this and why it's way more trouble than it's worth from a time investment standpoint. My jobs were all maxed out by the end of the game at the cost of what little sanity I had left. And so can you! Full Video: https://youtu.be/PK2aV5cRpis https://misterpsthoughts.blogspot.com/2023/06/final-fantasy-3-pixel-remaster.htmlhttps://www.youtube.com/shorts/D1X7eyH0Mis?si=hO0T1VBjZEpSLBTEOyunu uzun saatlerce oynamadığın için alışmadan silmişsin bir arkadaşım hayatında ff oynamamış insana dedim. Ben beceremedim dedi dedim biraz daha sabır et 4-5 saat filan bir oyna dedim ondan sonra bir yorum yaparsın bir baktım 9 saattir oynuyor :D Hastası oldu bence hikaye oynanış herşey cuk diye oturtmuşlar bir eksik yok oyunda tabi renkler ve zevkler tartışılmaz.. Böyle oyunlar her zaman gelmez çünkü bu kalitede bir oyun çizim tasarım sanat bazen diyorum böyle insanların hayal güçleri beni hep cezbediyor.. Yani bildiğin insanlar yeni değişik güzel bir seneryo yazmış.. Bende ilk oynarken zorlandım yalan değil.. Oyunun mekaniğine dair hiç bir bilgim yok ama hatta 1 saat oynadım kapattım sonra girdim twitchte videolara bakıyorum biraz bilgi edindim :D Metacritice filan girdim öven övene biraz daha sabır dedim oturdum bir kaç saat oynadım sonra dodge sistemine öyle bir alıştım ki bosslar 1 tane vuramıyor duruma geldim :D şimdi oyun bitti gamepass sağolsun ilerleyen zamanlarda fiyatı düşünce playstationa satın alır platinlerim..
-
Ben Sciel'i tamamen gözden çıkarmıştım Lune yerine alayım madem onu onla ilerleyeyim biraz dediğiniz nitelikteyse
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Lune her elementi kullanıyor oyunda, ama earth ve ice elementleri pek işe yaramıyor gibi geldi bana şu ana dek. Ateş ve Dark daha iyi. Ateş konusunda Maelle olunca Lune biraz taca çıkıyor.
-
Peki madem acımasızlık yapmayayım dedim, tekrar yükledim, bi şans daha vereceğim bakalım
Edit: Neyse allahtan Gamepass'te olduğu için kaldığım yerden devam ediyorum, zorluğu düşürdüm bu sefer de kolay oldu
Ancak görselleri ve müziğe hasta oldum.
Takıldığım yeri de zırt diye geçtim bu kadar laf ettikten sonra o da komik oldu, o sırada havamda değilmişim demek.
Neyse, devam edeceğim gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 4 Mayıs 2025; 16:0:55 > -
hocam pictoları genellikle sağlıktan yana kullandım. puanları diğer pictolara dağıtıyorum. sağlık az olduğu için düşmanlar hemen öldürebiliyor. birkaç videoda maellenin çok dehşet vurduğunu gördüm. önce güçlendiriyorlar sonra maelle tek seferde yok ediyor.
siz pictoları ve puanları nasıl dağıtıyorsunuz genel olarak?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X