Şimdi Ara

Civic için en iyi/uygun lastik...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araçlara alınabilecek en uygun lastik hangisidir acaba? (205/55/R16)

O kadar çok lastik var ki hangisine bakacağımı şaşırdım... Lastiğin olabildiğince yumuşak ve konforlu olmasını istiyorum, tabii yol tutuşta otomatik olarak iyi olur sanırım lastik yumuşak olunca... Bu kriterlere göre en iyisi hangisidir? Mesela şu an üstünde takılı olan Continental'ler çok sert ve konforsuz...

• Yazlık mı kışlık mı?

Bilindik markalardan şaşmayın, özellikle uzak doğu ve çin mallarından uzak durun.. Lastiğin tasarrufu olmaz, arabanız hacı muratta olsa RR'da olsa 4 teker üstünde gidiyor..

Yazlık lastiklerim Michelin Pilot Primacy (aracın üzerinde geldi), aracı Kasım29'da aldığım için sadece birkaç hafta kullandım.
    Kışlık Goodyear Ultragrip Performance 2 Erzurum'da görev yapıyorum -30 derecede bile sorun yaratmadı.
  • Yazlık lastik istiyorum tabii, istanbul'da kış lastiğine pek ihtiyaç olmuyor :)
  • Michelin energy
  • Ben yaklaşık 50000 km önce nokian aldım ve diş derinliği hala çok iyi. En sessiz lastik olarak bilinen nokianlar bu yönü ile civicler için uygun, ayrıca konfor ve yol tutuşundan da çok memnunum. Bu güne kadar olumsuz bir tarafını görmedim. Nokian markasının nokia cep telefonları ile aynı firmanın bir kuruluşu olduğunu belirtmek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

Michelin energy

energy saver olmasın o? :) iyi midir o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TiesTorN

Yazlık lastik istiyorum tabii, istanbul'da kış lastiğine pek ihtiyaç olmuyor :)

92-96 arasında lise yıllarında İstanbul'da yaşamıştım, o günlerdeki trafik keşmekeşinin 15 yıl sonra ne hale geldiğini ve herhangi bir yağış durumunda (kar-yağmur) trafiğin halini sadece anahaber bültenlerinden görebiliyorum..
    Yaz lastikleri +7 derecenin altında sertleşmeye ve tutunma kabiliyetini kaybetmeye başlar. Yani kar falan olmasa da hava +7 dereceye düşünce yaz lastiklerine çok güvenmemek lazım..

Her ne kadar Erzurum'da hala kar yağsa da İst.a bahar geldi sayılır. Önümüzdeki sonbaharda kış lastiklerini bir daha düşünün derim..

Sevgi ve saygılarımla..

*** Bu arada Nokian lastiklerini inceleyebilirsiniz. Hakkında çok fazla olumlu yorum okudum, bir önceki aracımda kullandım. Forumda ayrıntılı bir konusu da olacaktı; kolay gelsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    getz icin en uygun kaliteli lastik
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kumho ecsta
  • Şu an aracın üstünde bulunan Continental'ler de yaz lastiği benim bildiğim, ancak ben bu lastiklerle 2 kış atlattım ve hiçbir sorun yaşamadım... :)

Kumho veya Nokian gibi markalar bende ucuz lastik izlenimi uyandırıyor, bilindik markalardan yapılabilecek tavsiye yok mu; Michelin, Bridgestone, Good Year vs. gibi?
  • Goodyear Efficentgrip Kullanmaktayım gayet konforlular ama her lastik gibi 20-25bin km den sonra sertleşmeye başladılar.
  • Arkadaşlar benim yeni aracın üzerinde Bridgestone Turanza er300 var... tabi araçta değişik ama ciddi anlamda güvenli bir lastik .. sanırım performans ve konfor ortalaması iyi bir lastik .. ... ama tabi araçta çok farklı ne kadar dogru bir degerlendirme olur bilmiyorum ...

Bu arada denk segment ve ebattaki lastiklerde Bridgestone = Lassa gibi düşünebilirsiniz. Brisa çalışanlarıyla konuşmuşlugum vardı :)

Bu arada eski bir Civic sahibi olarak özellikle yol sesi konusunda sessiz bir lastik ararsanız Yokohamanın DB serilerine göz atabilirsiniz.

http://www.yokohamatire.com/tires/e-spec.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atoprak -- 23 Mart 2011; 15:11:28 >

• Yokohama da güzel markadır tabii, bir incelemek lazım onu da...
  • daha önce civic'te ve jazzda nokian kullandım çok memnunum
  • Bugün arkadaşa aynı ebatlarda Pirelli Cinturato P7 lastik aldık ve bundan sonra lastiğimi değiştireceğim zaman direk olarak bu lastiği almaya karar verdim. Lastik yumuşacık, ne ses var ne bişey... Yol tutuşu da mükemmel. Continental'den sonra bu lastiği takınca araba resmen çağ atladı yani bambaşka bir araç oldu.

Bir lastik konforu bu kadar mı değiştirir... demeyin değiştiriyormuş demekki Fiyat olarak ta diğer lastiklerden çok daha uygun (205/55/R16 ebatındaki diğer lastikler 200 TL civarında iken bu lastik 150-160 TL'ye alınabiliyor.)
  • Hocam üşenmedim gittim aracımın yanına ve lastiğimin markasına baktım. Starmaxx'mış. Allah kahretsin o Starmaxx'ı. Sakın bulaşmayın bu lastiğe. Zamanında Bora Bey diye birisi Goodyear'ın alt fabrikasının ürünü diye satmıştı. Tanesi 90 liraydı işimede gelmişti aldım. Geçen sene İstanbul - Samsun yapayım dedim İstanbula dönüşte boluda feci kar yağışıyla karşılaştım. Goodyear lastiklerimle ortalama 4 - 5 sene önce daha tipi şeklinde kar yağışında millet kenarlarda yardım beklerken ben ve bi Land Rover araç arkalı önlü basıp gitmiştik. Bu Starmaxx'da ise o kadar kar olmamasına rağmen yağ gibi kayıyor lastikler. Sözüm ona birde kar lastiği olacak. Zinciri taktım bana mısın demiyor. Mecburen çektim kenara karın durmasını ekiplerin yolu açmasını bekledim. Aman diyeyim Starmaxx almayın.
  • Hiç duymadım starmaxx diye bir marka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna2006

Hiç duymadım starmaxx diye bir marka.

Bende duymaz olaydım.
  • Sağlık olsun,geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna2006

Sağlık olsun,geçmiş olsun.

Teşekkürler.
  • Macera aramayın arkadaşlar, lastikte alınacak tek bir marka var, her koşulda Michelin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.