Şimdi Ara

Civic FD6 için Michelin Primacy 3? Efficentgrip Performance? Pirelli P1 Cinturato? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
2.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    :) tüm markalar aynı şeyi yapıyor da olay şu; herkes sakınmadan çekinmeden firmayı yerebiliyor. 'sadece beğenmedim' demiyor adam. lastiği alıyor, 45 psi hava vurmuş, konforsuz diyor :) yani tüm parametreler doğru mu, lastik doğru kullanılıyor mu? bunlara bakmadan firmanın yaptığı onca çalışmayı çöpe atabiliyoruz. Yukarıda bir sürü link verdim dediğim şeyi destekleyen. Olumsuz yorum yapan arkadaşlar, belge ispat ortaya koyamadı. Sadece laf. Linklerden birinde Megane RS, belki hiç birimizin ulaşmadığı hızlarda aracı kullanıyor, araç zerre yalpa yapmıyor ve altında ZG2 lastikler var. E şimdi gördüğüm mü doğru? Tırt yorumu mu doğru?
    Hem Adac testlerinde hem diğer Auto Motor Sport Testlerinde vs diğer testlerde bu marka hep ilk 5 içinde, istisnası vardır ölçüye göre. Ben de bu markayı sonradan keşfetmiş ve kullanmış biri olarak gerçekten çok iyi bir lastik olduğunu biliyorum. 2013'te de ödül aldı ayrıca.

http://www.youtube.com/watch?v=YbsERA80v18

Nutella çok tatlı deyince bayi olmuyoruz ama lastik çok iyi deyince bayi oluyoruz.

Bu da zg2 kullanıcı yorumu, kayıtsız kalamayan adam;

https://eksisozluk.com/nokian--1014521?p=2

• quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

:) tüm markalar aynı şeyi yapıyor da olay şu; herkes sakınmadan çekinmeden firmayı yerebiliyor. 'sadece beğenmedim' demiyor adam. lastiği alıyor, 45 psi hava vurmuş, konforsuz diyor :) yani tüm parametreler doğru mu, lastik doğru kullanılıyor mu? bunlara bakmadan firmanın yaptığı onca çalışmayı çöpe atabiliyoruz. Yukarıda bir sürü link verdim dediğim şeyi destekleyen. Olumsuz yorum yapan arkadaşlar, belge ispat ortaya koyamadı. Sadece laf. Linklerden birinde Megane RS, belki hiç birimizin ulaşmadığı hızlarda aracı kullanıyor, araç zerre yalpa yapmıyor ve altında ZG2 lastikler var. E şimdi gördüğüm mü doğru? Tırt yorumu mu doğru?
    Hem Adac testlerinde hem diğer Auto Motor Sport Testlerinde vs diğer testlerde bu marka hep ilk 5 içinde, istisnası vardır ölçüye göre. Ben de bu markayı sonradan keşfetmiş ve kullanmış biri olarak gerçekten çok iyi bir lastik olduğunu biliyorum. 2013'te de ödül aldı ayrıca.

http://www.youtube.com/watch?v=YbsERA80v18

Nutella çok tatlı deyince bayi olmuyoruz ama lastik çok iyi deyince bayi oluyoruz.

Bu da zg2 kullanıcı yorumu, kayıtsız kalamayan adam;

https://eksisozluk.com/nokian--1014521?p=2

Sen neden boyle nokian nokian diye diretiyorsun kardesim? Yahu bu lastikle uzaya ciktim deseler (ki michelin cikti uzaya :) yinede almam onermem ben
    Konuyu acanda eledim dedi
    Hayir gercekten merak ediyorum nedir bu nokian takintin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sabansipsak

ilk 5'e bakalım :))

http://picolio.auto123.com/art-images/137148/tire-evaluation-2011-ang-car.jpg

nokiandan yüzde alıyorum evet :)

Valla bozmayayim diyorum ama bak adam ultra yuksek performans lastik sormus sen civili lastik testiyle cevap vermissin
    Dahada diyecek biseyim yok

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

quote:

Orijinalden alıntı: lenomania

arkadaşlar Nokian kesin olarak düşünmüyorum; tartışıp hem birbirinizi kırmayın hem de konumuz dahilinde değil konuşmaya gerek yok

Conti 5'i de eledim

Primacy 3 hala cebimde

Efficentgrip'e çok yakınım ama galiba çoğu Polonya malıymış. Alman olmasını isterdim açıkcası o biraz beni soğuttu

Pirelli P1 Cinturato nasıldır bugün iki üç lastikçiye konuştum; adamlar oldukça etkili ve iyi bir lastik; aradığınız konforu alırsınız yabana atmayın dediler. ne dersiniz P1 kullanan var mı önerir misiniz*

merhaba,

nokiandan bahseden arkadaşı bende pek dikkate almadım. %95 o marka lastik satıyor olabilir. yada nokianda hissedardır. yoksa bri insan bir ürünü neden bu kadar överki? kaliteli veya kalitesiz kullanıcıya göre değişir. bence tırt bir lastik ki otoritelercede ilk beşe hiçbir zaman giremedi.

conti 5 dediğim gibi yağmurda bridgestone kadar iyi yol tutuyor ayrıca michelin kadar da sessiz ve yumuşak. ben kullanıyorum ve memnunum dediğim gibi. ama fikrinize saygı duyarım.

goodyear eagle f1 ass 2 modelini de çok överler. kullanıcılarıda memnundu. ona da bir bakın derim. eff grip yerine.

michelin genelde yağmurda bırakır kendini. ama çok konforludur.

pirelli için hiçbir fikrim yok. denemek lazım. naçizane önerim conti sport contact 5 yada goodyear eagle f1 ass 2 olacaktır. en baştada da belirtmiştim contiyi.

(not bahsettğiğim lastik conticnenta contipremiumcontact 5 değil contisportcontact5 modelidir.)

bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. sanalda her kafadan bir ses çıkıyor diye bugün gidip bire bir görmek istedim bahsi geçen lastikleri, lastikçilerin de hepsi ayrı kafadalar.

bir tanesi İmpetus larınızı değiştirmeyin gerek yok daha yeni lastikler dedi diğeri ne olursa olsun michelin den şaşmayın dedi bir diğeri good year tak arkana bakma vs falan derken kafa bir dünya döndüm eve :)

yalnız Efficientgrip i elimle bir yoklayayım dedim, parmağım resmen içeri geçti bir lastiğin yumuşaklığını bu kadar somut olarak görebileceğimi tahmin etmezdim. ben şimdi burdan Efficientgrip öneren arkadaşlara tekrar soruyorum eminsiniz değil mi bu lastik virajlarda çok iyi? ya da yanaklar çabuk gümlemiyor ? :)) özellikleri gerçekten cezbedici ama gerçekten çok yumuşak ya, deseni de pek hoş olmamakla beraber kafam gerçekten karışık.bu arada İmpetus lar desen olarak gerçekten başarılı buradan hakkını vereyim dedim

• Valla bencede michelin cok iyi ama karar sizin
    Yagmurda iyi degil sadece

Orijinalden alıntı: hiroshi_nakamura

quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa

Pirelli ve bstone genelde ses yapiyor ve sert
    Nokian yumusak ve sessiz
    Ama dayanikli degil

Sorunda bu zaten

brigdestone daki yol tutuş hiçbir lastikte yok ama konfor ve ses hak getire , 5000 km dir good year eg kullanıyorum, ses yok,konfor süper ama 170 in üstüne çıktımmı bridgestone un bana verdiği tok yol tutuş hissini bana veremiyor, zaten lastiğin tabanına bakarsan desen olmadığını görürsün, bütün testlerde nasıl en yüksek puanı çekmiş hayret
    desen olayında haklısınız bugün bizzat inceleyip gördüm

Orijinalden alıntı: MaTaDoR

Cevap veriyorum: hiçbiri.

Bu kadar para vermeye gerek yok bence. Bridgestone Turanza T001 ideal ve çok performanslı bir lastik. Konfor, sessizlk ve yol tutuş; hepsinde orta üstü iyi performansı var. Fiyatı da başlıktakilerin yarısından az.

bugün ona da baktım gerçekten sağlam ve performanslı bir lastiğe benziyor. desenleri de harikaydı yalnız benim araba bir japon arabası olduğu için önem verdiğim ilk kriter sessizlik. yoksa bir passat veya golf kullansam ya pirelli p1 veya p7 ya da bridgestone T001 takabilirdim. ne yazık ki honda beni kısıtlıyor yine de yorumunuz için teşekkür ederim
    Tabi tercih sizin ben sadece bir öneri yaptım. Yalnız bu T001 çok yumuşak bir lastik o yüzden çabuk aşınıyor, en büyük eksi yanı bu. Sessizlik olayında zaten en iyi değerlerden birine sahipti. Ben kendi aracımda Pirelli P7 225 45 17'den, T001 225 40 18'e geçtim ve konfor aynı kaldı çünkü yumuşak bir lastik. Ses ise belirgin derecede azaldı. Bunu da söylemeden geçmeyeyim.
  • 3 yıl conti premium contact2 kullandım(195-65-15 v).20 bin km ye kadar harika idi ancak yol sesi ve yuvarlanma direnci konusunda çok başarılı değil.Yağmurlu havada kesinlikle mükemmel bir lastik, aquaplaning(suda kızaklama) neredeyse yaşanmıyor(kızaklama limiti çok yükesk) ve tutunma muhteşem.Gel gelelim 20 bin km den sonra özellikle parlak asfaltta(çok kullanılan yerlerde asfalt parlar ve tutunma zaafı olur) tutunma problemleri başlamıştı.Gerçi her lastik o yollarda hemen hemen aynı tepkiyi veriyor ama ilk alındığında bu kadar bariz değildi.Yani lastik sertleşiyor ama yinede oldukça kaliteli.Yaklaşık 1 yıldır da primacy 3 kullanıyorum(205-55-16) ve 16 jant olmasına rağmen daha konforlu, sessiz ama yağmurlu havalarda conti nin yanından geçemez.Ayrıca yanakları bez destekli olduğundan(o yüzden konforlu) conti ye göre daha erken yumulma yaşanıyor.Genel anlamda yol tutuşu ortalamanın üstünde ama contiden daha çabuk aşınıyor.İki lastiğe bakarak michelinin daha iyi olduğunu söyleyebilirim ancak conti kesinlikle çok daha dayanıklı...

• Bende yaklaşık 6 ay önce p1 aldım gayet konforlu ve diğerlerine göre uygun lastik,tavsiye ederim.
    Hocam araç FD6 kasa mı ? Oluşan bariz farklılıkları ve biraz kullandıktan sonra genel yorumunuzu yazarsanız çok sevinirim

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Hocam araç FD6 kasa mı ? Oluşan bariz farklılıkları ve biraz kullandıktan sonra genel yorumunuzu yazarsanız çok sevinirim
    evet fd6 kasa. ilk izlenimlerim kesinlikle çok olumlu. gördüm ki bu müthiş lastikler sadece sesssizlik ve yumuşaklık konularında değil bir çok konuda farklılığını gösteriyor. mesela fd6 ların direksiyonu biraz ağırdır hani, ilk olarak direksiyon daha yumuşak oldu. yol tutuş lassa impetuslara göre çok daha iyi.mesela araç gittiği sürati şimdi hiç göstermiyor belli etmiyor. virajlarda da güvenli hissettiriyor herhangi bir savrulma yatma vs görmedim. yumuşaklığı ve sessizliği zaten harika. araç şu anda bir golf veya passat kadar sessiz diyebilirim, değişime inanamadım. sonuç olarak çok takdir ettim bu lastiği. ben çok detaycı, arabayı iyi dinleyen biriyimdir. yani bu izlenimlerimi aktarırken gerçekten abartısız şekilde gördüklerimi yazdığımı bilmenizi isterim.

ha şunu da belirteyim, aracım bir japon aracı olmayıp da opel,vw falan olsaydı farklı bir markaya yönelebilirdim bilmiyorum. ben biraz da lastikte desene bakarım, good year ın deseni kesinlikle kötü değil aksine çok güzel ama daha sessiz bir aracım olsaydı bridgestone veya pirelli nin üst düzey modelleri desen ve sağlamlık olarak tercihim olabilirdi

umarım yardımcı olabilmişimdir

• lenomania L kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam çtöl yardımcı oldunuz yazdıklarınızla elinize sağlık :)

Delilik yer çekimi gibidir ; sadece hafifçe itmek yeterlidir... The Joker
  • bir michelin kullanıcısı olarak primacy 3 ü şiddetle tavsiye ederim. birçok markayı dnedim ama michelin başka hocam. daha önce energy saver kullanırken ıslak yoldaki kötülüğü yüzünden kaldırıma çıkmıştım. p3 te bu sorunu halletmişler. konfor ve sessizlik muhteşem. aracımda fabrikasyon kumho vardı 15 bin km dayanabildim p3 gectim dünya varmış resmen. sessizlik konfor düşük yakıt ve yol tutuşunu bir arada sunan bi lastik daha bilmiorum. etiketlere bakıp o var bu var diyorlar ama kullanınca hiç de öyle olmadığını anlıyorsun.
  • Bugün acil lastikleri değiştirmeliydim. Foruma göz attım ama o kadar çok öneri var ki karar veremedim. Ustanın yönlendirmesiyle Dunlop sp sport fm 800 aldım. İyi mi ettik kötü mü ettik deneyip göreceğiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.